מה קרה בעולם הקריפטו השבוע? סיכום שבועי

מה עשו המטבעות הגדולים השבוע? מי היו כוכבי חודש נובמבר? איך משחקים ומרוויחים כסף? זאת ועוד בסקירה שלפניכם
 | 
telegram
(5)

שבוע תנודתי במיוחד עבר על העולם התוסס של מטבעות הקריפטו עם מגמה לא אחידה כשחלק מהמטבעות הגדולים עלו ואחרים ירדו באופן משמעותי. בקרב המטבעות היותר קטנים ישנם, כרגיל, זינוקים ללא הסבר של אלפי אחוזים וצניחות מקבילות במה שנראה כמו קזינו. נסקור בקצרה את חמשת המטבעות הגדולים מבחינת שווי שוק ואחר כך נפנה מבט לעבר מטבעות מעניינים נוספים. בסקירה זו נתעלם ממטבע האת'ר אף על פי שהוא הרביעי מבחינת גודל השוק כיון שהוא נסחר בצמוד לדולר וערכו תמיד דולר אחד. 

מה עשו המטבעות הגדולים? 
ביטקוין (BTC). המטבע המפורסם נסחר ביום שישי האחרון במחיר של כמעט 59 אלף דולר למטבע וכבר באותו יום צנח לאזור ה- 53 אלף דולר. במשך השבוע נסחר המטבע בטווח הזה וכעת הוא נסחר תמורת 56,800 דולר, ירידה של 3% ב-24 השעות האחרונות. נזכיר שאת חודש נובמבר התחיל המטבע בעל ערך השוק של מעל טריליון דולר במחיר של 61 אלף דולר, ובמהלך חודש אף התקרב לשווי של 69 אלף דולר (10 נובמבר), אך מאז השתנתה המגמה. 

>>> המומחים של ביזפורטל ילמדו אותך השקעות בשוק ההון (ללא עלות) - להרשמה לקורס
את'ריום (ETH). המטבע השני בגודלו השייך לרשת הבלוקצ'יין הפעילה והמתפתחת ביותר נסחר ביציבות יחסית עם נטייה לעליות. את השבוע הוא החל במחיר של 4500 דולר וכעת הוא נסחר תמורת 4570 עם ירידה של 3.3% ביממה האחרונה לאחר שביקר כבר במחירים של מעל 4700 דולר אתמול ושלשום. את החודש התחיל המטבע במחיר של 4280 דולר כך שנראה שהוא במגמה חיובית יחסית לאחיו הגדול ומגיע לשווי שוק של קרוב ל-550 מיליארד דולר. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

למדור - מטבעות דיגיטליים
בינאנס קוין (BNB). המטבע של זירת המסחר הגדולה בעולם בינאנס, שכבש לאחרונה את המקום השלישי מבחינת שווי שוק שמגיע כעת למעל 100 מיליארד דולר, נסחר כעת תמורת 624 דולר, מעט פחות מ-639 דולר בהם החל את המסחר ביום שישי, ירידה שבועית של 2.5%. כמו רוב המטבעות הוא פתח את השבוע בירידות והגיע עד למחיר של 566 דולר, ירידה של מעל 10% ביום אחד, אך מאז התאושש והגיע כבר למחיר של 650 דולר אתמול ומאז ירד במעל 4%. המגמה הכללית מתחילת נובמבר היא חיובית שכן אז מחירו היה 524 דולר בלבד, כלומר המחיר כיום משקף עליה חודשית נאה של קרוב ל20%.

סולנה (SOL). המטבע של רשת הבלוקצ'יין סולנה מתבצר היטב במקום הרביעי עם שווי של 70 מיליארד דולר, כמעט 15 מיליארד יותר מהמתחרה קרדאנו שעובד באותו פלח שוק. סולנה נהנתה ממגמה חיובית השבוע והיא סוגרת אותו בעליה של 7% לאחר ירידה של 1.3% מאז אתמול למחיר של 225 דולר למטבע בודד. את נובמבר התחיל המטבע במחיר של 200 דולר בלבד, כלומר הוא נהנה מעליה של מעל 10 אחוז בחודש האחרון. 

קרדאנו (ADA). משלים את החמישייה הראשונה המטבע שיושב על רשת קרדאנו שפותחה על ידי צוות אקדמאי ונחשבת מורכבת יותר למפתחים. המטבע נהנה מזינוק של 4.5% ביממה האחרונה למחיר של 1.67 דולר אך בסיכום שבועי הוא בעצם עמד במקום, שכן את השבוע הוא התחיל במחיר של 1.68 דולר למטבע. בדרך הוא צנח עד 1.43 אך התאושש מאז. את נובמבר התחיל המטבע במחיר של 1.96 ובמהלך החודש נגע כבר במחיר של 2.38, כך שהמגמה הכללית היא בהחלט שלילית. 

לסיכום, רוב המטבעות הגדולים נסחרו ביציבות יחסית כאשר סולנה הוא המטבע היחידי שנהנה מעליה משמעותית של 7%. בהסתכלות חודשית התוצאות מעורבות יותר כאשר בינאנס קוין מוביל עם עליה משמעותית של 20% וקרדאנו מסתרך מאחור עם ירידה חודשית של כ-15%.

נובמבר בקרב מאה המטבעות הגדולים
כפי שאמרנו ישנם מטבעות שמזנקים ונופלים, לכן קשה להתייחס לכל זינוק כזה ברצינות, אולם מטבעות שכבר הצליחו לצבור נתח שוק משמעותי של מאות מיליוני דולרים נראים כפרויקטים אליהם יש להתייחס יותר ברצינות. עם תחילת חודש דצמבר מעניין לבחון מהם המטבעות שעשו את הזינוק המשמעותי ביותר בנובמבר מבין מאה המטבעות בעלי שווי השוק הגבוה ביותר.

גאלה (GALA). המנצח הגדול הוא מטבע הנקרא גאלה שזינק בקרוב ל-600% במהלך נובמבר וכעת מגיע לשווי שוק של 4.4 מיליארד דולר, מה שמעמיד אותו במקום 44 מבין כל המטבעות. הגאלה, שהושק ב-2019 בידי אחד מהמייסדים של חברת המשחקים Zynga, הוא "טוקן" (ניתן לתרגום כאסימון) שמהווה חלק מקבוצה גדולה של מטבעות המגיעים מעולם הגיימינג (על כך נרחיב בהמשך). בעלות על המטבעות מאפשרת, מלבד קנייה בתוך המשחקים, להשפיע על פיתוח המשחקים להחזיק נכסי NTF ועוד. כרגע קיים רק משחק אחד ברשת. לגאלה 1.9 מיליון משתמשים פעילים ו-26 אלף NTF נמכרו כבר במסגרתו, כשהיקר ביניהם נמכר תמורת 3 מיליון דולר. 

לופרינג (LRC) נהנה מעליה חודשית של 270% לאחר ירידה של כ-27% מהשיא אליו הגיע ב-10 בנובמבר. לאחר העלייה שווי השוק של המטבע הוא 3.5 מיליארד דולר מה שממקם אותו במקום ה-51. לופרינג הוא טוקן המבוסס על רשת האת'ריום ומיועד להקל על מסחר במטבעות קריפטוגרפיים, שמשלב את היתרונות של מסחר מבוזר וזירות המסחר הריכוזיות. המטבע נוצר בשנת 2017 על ידי מהנדס תוכנה מסין בשם דניאל וונג.

קריפטוקום קוין (cro) לא מפגר הרבה מאחורי הלופרינג עם עליה חודשית של 260%. בדומה לבינאנס קוין, הקריפטוקום קוין הוא מטבע של זירת מסחר גדולה, קריפטוקום, שעלתה לכותרות החודש לאחר שקנתה את השם של האולם המפורסם הסטייפלס סנטר המשמש את קבוצת לוס אנג'לס לייקרס בעסקה של 700 מיליון דולר. האולם המפורסם יקרא מכאן והלאה על שם זירת המסחר. המטבע קיבל דחיפה משמעותית מהעסקה שתפסה כותרות. בדומה לבינאנס קוין, העובדה שהמטבע משמש "מטבע הבית" של זירת מסחר גדולה עם מיליוני משתמשים מהווה תמיכה משמעותית לערכו ונותנת תקווה להמשך מגמת הצמיחה של המטבע. המטבע ממוקם במקום ה-14 מבחינת שווי שוק שעומד על קרוב ל-18 מיליארד דולר. 

המטבע שממוקם במקום הרביעי, הסאנדבוקס (SAND) דורש כבר הרחבה בפני עצמו, ונתייחס אליו בשורות הבאות.

לשחק ולהרוויח כסף אמיתי במטאוורס
אחד הגורמים שמשפיע בצורה משמעותית על עולם הקריפטו בזמן האחרון הוא ההכרזה של מטא (פייסבוק לשעבר) על הקמת העולם הוירטואלי מטאוורס. העולם הזה אמור להשפיע על כל תחומי החיים מביקור רופא או שיחה עם הפסיכולוג, דרך עבודה ופגישות עסקים ועד משחקים ובילויים. אולם נראה, שנכון לעכשיו, התחום שמושפע ביותר מהחזון וכבר עכשיו מתחיל לחיות אותו בפועל הוא עולם הגיימינג שעובר במהירות לרשתות בלוקצ'יין מבוזרות. עולם הגיימינג צומח במהירות וכיום ישנם מאות מיליוני שחקנים ברחבי העולם, מספר שעוד עתיד לגדול. משחקים רבים מבוססים על צבירת נכסים שמאפשרים התקדמות בשלבי המשחק או "רכישת" אמצעים למיניהם כגון נשקים או אמצעי ייצור וכדו'. בשלב מסוים פתחו חברות המשחקים את האפשרות להתפתחות של רשת בין משתמשים שמאפשרת קניה ומכירה של נקודות כאלה, מה שמאפשר לשחקנים מוכשרים שהשיגו נקודות או "מטבעות" רבים למכור אותם לאחרים. כך כסף וירטואלי הופך לכסף אמיתי. עם התפתחות עולם הבלוקצ'יין והחוזים החכמים מתאפשר להשתמש במטבעות כאלה לעוד שימושים אחרים בעולם הווירטואלי המתפתח.
נקודה מעניינת היא שהעולם הזה הוא עולם ללא גבולות, כששחקן שמרוויח נקודות בוונצואלה הנתונה בעוני מחפיר ועוסק בזה למחייתו יוכל למכור נקודות לשכן האמריקאי העשיר שלו או לשחקן יפני שעבורו מדובר בסכומים פעוטים. אותו ונצלוני יהפוך את הגיימיניג ל"מקצוע" ויתפרנס ממנו בכבוד. כך מתפתחת תעשיית play to earn - שחק כדי להרוויח.

בתוך העולם הווירטואלי מתפתחות רשתות שמשתמשות במטבע משלהם ומנסות לקדם אותו. אחד הכוכבים שזוהרים בשמי המשחקיות תמורת כסף הוא הסאנדבוקס. המטבע הוא הבסיס של עולם וירטואלי בתוך המטאוורס. השחקנים יכולים לקנות "קרקע" ו NFT בתוך יקום הסאנדבוקס בעזרת הטוקן שלו. המשתמשים אף יכולים להשתמש בכלי העבודה של הסנאדבוקס כדי ליצור NFT ומשחקים משלהם ולחקור עולמות שיצרו חבריהם לרשת, כמו גם למלא משימות ולהרוויח מטבעות נוספים. הפוטנציאל הוא לעולם שלם של משחקים ויישומים שבכולם משתמשים במטבע הסאנד ותומכים בערכו לטווח ארוך.   

עולם העסקאות במטאוורס מרקיע שחקים. מכירות ה"קרקע הוירטואלית" הגיע לסכום של מעל מאה מיליון דולר השבוע בעבור ארבעה פרויקטים בלבד. בתוך העולם הזה סאנד מתלבטת עם מכירות NFT בשווי 86 מיליון דולר בשבוע האחרון. 

המטבע אומנם ממוקם "רק" במקום הרביעי עם עליה חודשית של 203% "בלבד" וזאת לאחר ירידה של 23% מהשיא אליו הגיע במהלך החודש, אך אם נרחיב את המבט לתחילת השנה, הרי שהמטבע מציג עליה מדהימה של 12300%. המטבע זכה לקפיצה רצינית בסוף אוקטובר כמעט במקביל להכרזה של פייסבוק על עולם המטאוורס. כיום המטבע ממוקם במקום ה-37 מבחינת שווי שוק שמגיע ל-6 מיליארד דולר. 

מטבע נוסף מתחום ה-play to earn שכדאי לשים אליו לב הוא האקסי אינפינטי (AXS) שזינק ב-21500% מתחילת השנה. הוא אחד מהמטבעות הראשונים שאפשרו "להוציא" את המטבעות שהשיגו השחקנים במשחק לעולם האמיתי ושחקנים רבים בעולם השלישי אמצו את המשחק כמקור פרנסה. שווי השוק של מטבעות אקסי מגיע למעל 8 מיליארד דולר והוא ממוקם במקום ה-23.

מטבעות בעלי שווי שוק קטן יותר שנע בבין 200 ל-400 מיליון דולר הם:
Star Atlas DAO (POLIS)
Alien Worlds (TLM)
RedFOX Labs (RFOX) 

חשוב לזכור שבמקביל לסאנד ולאקסי ולשלושת המטבעות הנוספים שציינו ישנם מתחרים רבים בתחום בניית העולמות הווירטואליים ואין שום וודאות שדווקא המטבעות האלו יצליחו להתפתח ולהיות משמעותיים בתחום החדש והמבטיח. 


תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    איך אני קונה את המטבעות האלו? דרך איזה ברוקר? בנק? (ל"ת)
    vvc 03/12/2021 11:14
    הגב לתגובה זו
    3 0
    סגור
  • כתבה כאן בביז מה- 26.11.21 (ל"ת)
    קרא את גיא טל 03/12/2021 16:45
    הגב לתגובה זו
    2 0
    סגור
  • אם אתה לא יודע ומכיר אז עדיף שלא תקנה
    מר קריפטו 03/12/2021 12:37
    הגב לתגובה זו
    2 0
    מומלץ מאוד קודם ללמוד על התחום ורק אז להתחיל ברכישות וגם אז לאט לאט. תתחיל בקריאת חוזרת של הכתבה. בין השאר מצוין בה שם של בורסה למסחר בשם: Binance
    סגור
  • חבל שלא עונים על שאלות כאלה כפי שציינת! (ל"ת)
    רן 03/12/2021 12:35
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    תודה על הסקירה המבורכת
    דודו 03/12/2021 07:20
    הגב לתגובה זו
    3 0
    נשמח אם תסירו את הוידאו סרטונים שמסתיר רבע מהמסך, פעם שניה שאני לא מצליח לקרוא את כל הכתבה וזה מאכזב, לא ניתן לסגור אותם ידנית
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות