מטבעות קריפטוגרפיים
צילום: Pixbay

בעקבות משבר האנרגיה במדינה: קוסובו אוסרת על כריית קריפטו

המדינה מצויה במשבר אנרגיה חמור, לכן הממשלה מנסה דרכים יצירתיות שיסייעו לה לרסן את צריכת החשמל - איסור על כריית קריפטו הוא אחד מהם, משום שהכרייה כרוכה בצריכת חשמל גבוהה
סתיו קורן | (2)
נושאים בכתבה מטבעות קריפטו

ממשלת קוסובו הצהירה כי היא אוסרת על כריית מטבעות קריפטו, לא כי היא דואגת לאיכות הסביבה, אלא כי היא מנסה דרכים יצירתיות שיסייעו לה לרסן את צריכת החשמל, בעקבות משבר אנרגיה חמור איתו היא נאלצת להתמודד באחרונה, משום שכריית קריפטו כרוך בצריכת חשמל גבוהה. באחרונה, גבר בעולם החשש לגבי כמות החשמל הנדרש לכריית המטבעות.

"כל רשויות אכיפת החוק יפסיקו את ייצור הפעילות הזו בשיתוף עם מוסדות רלוונטיים אחרים שיזהו את המיקומים שבהם יש ייצור מטבעות קריפטוגרפיים", אמר שר הכלכלה והאנרגיה ארטן ריזבנולי בהצהרה.

בגלל מחירי החשמל הזולים בקוסובו בשנים האחרונות, צעירים רבים במדינה החלו לקחת חלק בכריית קריפטו. הרשויות שמתמודדות עם מחירי יצוא גבוהים, והפסקות של תחנות כוח פחמיות התחילו לקיים הפסקות חשמל יזומות בחודש שעבר. מחירי הגז באירופה זינקו היום ביותר מ-30%.

בדצמבר הכריזה קוסובו על מצב חירום למשך 60 יום שיאפשר לממשלה להקצות יותר כסף לייבוא ​​אנרגיה, להכניס יותר הפסקות חשמל ואמצעים מחמירים יותר.

כורה אחד, ששוחח בעילום שם עם רויטרס, אמר שהוא משלם כ-170 יורו לחודש עבור חשמל ומרוויח -2,400 יורו בחודש מהכרייה. כריית מטבעות נמצאת במגמת עלייה בצפון קוסובו, המאוכלסת ברובה בסרבים שאינם מכירים במדינת קוסובו ומסרבים לשלם חשמל.

המדינה המונה 1.8 מיליון איש מייבאת כיום יותר מ-40% מהאנרגיה הנצרכת שלה עם ביקוש גבוה במהלך החורף, כאשר אנשים משתמשים בחשמל בעיקר לחימום.

בסביבות 90% אחוז מהפקת האנרגיה בקוסובו הוא ליגניט, פחם רך המייצר זיהום רעיל בעת שריפה. נתונים רשמיים מראים כי לקוסובו יש את עתודות הליגניט החמישית בגודלה בעולם של 12-14 מיליארד טון.

תגובות לכתבה(2):

הגב לכתבה

השדות המסומנים ב-* הם שדות חובה
  • 2.
    (ל"ת)
    04/01/2022 23:53
    הגב לתגובה זו
  • 1.
    אנונימי 04/01/2022 23:53
    הגב לתגובה זו
    מה יש מתחת לגז?!?!?המקדח ידבר בסופו של דבר.