קריפטו: פשעים בהיקף של 14 מיליארד דולר במהלך 2021; הירידה נמשכת

על פי נתוני חברת ניתוח הבלוקצ'יין Chainalysis, במהלך השנה החולפת חל גידול של 79% בפשעים הקשורים למטבעות דיגיטליים, מרביתם הונאות וגניבות; ?הגידול בהונאות נעוץ במידה רבה בעליית פלטפורמות הביזור הפיננסי (DeFi); פתיחת השנה החלשה נמשכת
 | 
telegram
(2)

במהלך שנת 2021 נרשם מספר שיא של גניבות והונאות בתחום הקריפטו, בסכום כולל של 14 מיליארד דולר, כך עולה מנתונים חדשים שמפרסמת היום חברת ניתוח הבלוקצ'יין Chainalysis. הגידול, נעוץ במידה רבה בעליית הפופולאריות של פלטפורמות הביזור הפיננסי (DeFi).

על פי הנתונים, ההפסדים מפשעים הקשורים לקריפטו, עלו במהלך השנה החולפת ב-79% לעומת שנה קודם לכן. מרבית הפשעים הקשורים למטבעות קריפטוגרפיים בשנת 2021 היו הונאות, ואחריהם גניבות - מרביתם התרחשו באמצעות פריצה לעסקים בתחום. על פי החברה, ל-DeFi, פלטפורמת הביזור הפיננסי, חלק ניכר בעברות.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

"DeFi הוא אחד התחומים המרגשים ביותר של המערכת הרחבה יותר של מטבעות קריפטוגרפיים, ומציג הזדמנויות ענק ליזמים ולמשתמשי מטבעות קריפטוגרפיים כאחד", כתבה Chainalysis בדו"ח השנתי שלה על אודות הפשיעה בתחום. מנגד, "לא סביר ש-DeFi תממש את מלוא הפוטנציאל שלה אם אותו ביזור שהופך אותה לדינמית כל כך מאפשרת גם הונאה וגניבה נרחבת."

המערב הפרוע של DeFi
DeFi הוא מגזר צומח במהירות בשוק הקריפטו, שמטרתו לנתק מתווכים, כמו בנקים, מעסקאות פיננסיות מסורתיות. עם DeFi, בנקים ועורכי דין מוחלפים בקוד שניתן לתכנות הנקראת חוזה חכם. חוזה זה, נקשר בלוקצ'יין, כמו ethereum או solana, והוא מתבצע כאשר מתקיימים תנאים מסוימים, מה ששולל את הצורך במתווך מרכזי.

נפח העסקאות של DeFi גדל ב-912% בשנת 2021, על פי הנתונים של Chainalysis. אבל ישנם גם הרבה דגלים אדומים בכל מה שקשור להתעסקות במערכת הזו בנוגע לקריפטו. בעיה אחת, היא שלרבים מהפרוטוקולים החדשים שהושקו יש פרצות קוד שהאקרים מסוגלים לנצל. תעיד על כך העובדה ש-21% מכל הפריצות בשנת 2021 ניצלו את ניצול הקוד הזה.

גניבת מטבעות קריפטוגרפיים עלתה ב-516% משנת 2020, ל-3.2 מיליארד דולר של מטבעות קריפטוגרפיים. מתוך סך זה, 72% מהכספים הגנובים נלקחו מפרוטוקולי DeFi. ההפסדים מהונאות עלו ב-82% למטבעות קריפטוגרפיים בשווי 7.8 מיליארד דולר. יותר מ-2.8 מיליארד דולר מתוך הסכום הזה הגיעו מהונאה חדשה יחסית, אך פופולרית מאוד, המכונה "משיכת שטיח", שבה מפתחים בונים מה שנראה כפרויקטים לגיטימיים של מטבעות קריפטוגרפיים, לפני שבסופו של דבר לוקחים את הכסף של המשקיעים ונעלמים.

פתיחת השנה החלשה נמשכת
בתוך כך, הפתיחה החלשה של 2022 בתחום המטבעות הדיגטליים נמשכת גם היום, כשהביטוקין יורד ב-8% למחיר של כ-42.8 אלף דולר למטבע. האתריום יורד ב-11% למחיר של 3.38 אלף דולר למטבע. ה-Solana יורד ב-12%, ה-Terra יורד ב-10.5% וה-Polkadot יורד בכ-13%.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    הביטקוין זה הונאת שרשרת הכי גדולה שיש (ל"ת)
    יוסי 07/01/2022 22:28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    וזה כאין וכאפס
    קורליאונה 06/01/2022 18:08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    להלבנת הון והעלמת מס באמצעות מטבעות קריפטו
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות