סיכום קריפטו שבועי - על הפוליגון שפותר את הבעיות של האת'ריום

עולם הקריפטו ממשיך לנוע בקורלציה גבוהה עם אירועי המקרו ושוק המניות אך מתחיל להיפרד מנכסי המטאוורס. מהי רשת הפוליגון ומה היתרונות שלה על פני האת'ריום מצד אחד והסולנה מצד שני? ועוד שלל חדשות מהשבוע האחרון
 | 
telegram
(4)

בתחילת השבוע המשיך הביקטוין ושוק הקריפטו בכלל עם המגמה השלילית. במהלך יום שני חצה הביטקוין  לראשונה מזה זמן רב את רף ה-40 אלף דולר למטבע כלפי מטה, אך מיהר לתקן יחד עם התאוששות שוק המניות. בכך נמשכת הקורלציה הגבוהה של המטבע עם שוק המניות, עד שנשמעות כבר טענות שהוא כמו "עוד מניה" ומתפקד כעין אופציה ממונפת על מדד הפחד שכן התנודתיות שלו גבוהה במיוחד. כך ביום המסחר האחרון חזרו המטבעות הדיגיטליים לפול יחד עם הנאסד"ק, רק שבמקרה שלהם הירידות הגיעו גם ל-8% במקרים מסוימים, כלומר - אותו כיון שוק, תנודתיות גבוהה בהרבה.

ניתן גם להתחיל להבחין בשוני בין התנהגות הביטקוין ונכסים וירטואליים אחרים, כשגם במהלך הנפילות החזקות בשוק הקריפטו נכסים במטאוורס ו-NFT המשיכו בשלהם עם מחירים דמיוניים. נראה גם שלפחות חלק מהמטבעות לא הולכים יד ביד עם תזוזות הביטקוין, וזאת בניגוד לעבר. ויהיה מעניין לעקוב אחר התופעה ולראות האם אכן ייפרדו שני השווקים והאם המטבעות השונים יתחילו להתנהג בשוק באופן עצמאי ולא בהתאם לתנודות במטבע המוביל. 

בתוך כך מכירות הנכסים הווירטואליים ממשיכות להרקיע שחקים. בעולם הווירטואלי של Decentraland נקנה "שטח אדמה" ב-2.5 מיליון דולר, כאשר Kiguel, החברה הקונה הסבירה את הרכישה בכך שהמכירים עלו ב-400% עד 500% בתוך כמה חודשים. בעולם ה-Sandbox הפופולרי נמכר שטח ב-4.3 מיליון דולר. יושב ראש החברה הקונה אמר ששנה שעברה מכרה החברה 100 איים ווירטואליים במחיר של 15 אלף דולר לאחד, כשאותם איים שווים כיום 300 אלף דולר כל אחד. על פי דו"ח שהוציאה חברת ניהול הנכסים הקריפטוגרפים Grayscale בעתיד הקרוב עשוי ערך הנכסים הכולל לעבור את רף טריליון הדולר, בכך יצטרפו הנכסים הווירטואליים למטבעות הקריפטוגרפים ליצירת ערך עצומה יש מאין תוך זמן קצר ביותר. לאן עוד יוכל השווי לטפס? אולי כדאי לשאול את הצבעונים בהולנד.  

כותרת ראשית

- כל הכותרות

חדשות נוספות מהשבוע האחרון
קבוצת משקיעים טוענים כי הכוכבת קים קרדשיאן והמתאגרף פלויד מייוות'ר קיבלו תשלום כדי להפיץ ברשתות החברתיות מידע כוזב על המטבע EthereumMax, שאיבד 97% מערכו מאז יוני. קרדשיאן חוללה סערה עוד בזמנו כשכתבה על המטבע באינסטגרם שלה וטענה שזו "לא עצה פיננסית". סיפור שמזכיר לנו שוב עד כמה צריך להיזהר מטרנדים לא מבוססים.

חברת כריית הביטקוין Rhodium Enterprises מתכננת להנפיק לפי שווי של 680 עד 800 מיליון דולר ותיסחר תחת הטיקר RHDM. 

עוד בענייני כריה. חברת Canaan CANAAN INC +11.49% CANAAN INC 1.65 +11.49% CANAAN INC סגירה:0 פתיחה:1.51 גבוה:1.68 נמוך:1.43 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: שעוסקת בייצור מכונות לכריית ביטקוין מנסה להיכנס לשוק הכרייה בעצמה כאשר חתמה על הסכם עם מספר חברות בקזחסטן כדי לכרות את המטבע התחומי המדינה. שבוע שעבר דיווחנו פה שקזחסטן הפכה להיות מרכז עולמי של כריית ביטקוין עקב מחירי האנרגיה הנמוכים בשטחה, כריה שנפגעה עם הניתוק הזמני של האינטרנט במדינה עקב ההפגנות, אך לאחר מכן התחדשה הפעילות. 

חברת המסחר הגדולה רובינהוד שסבלה מצניחה בערכה בחודשים האחרונים תולה תקוות בהשקת ארנק קריפטו חדש שיאפשר למשתמשים להעביר מטבעות דיגיטליים מבורסת המסחר ואליה ובכך יגביר את פעילותה. הדבר יחזק את הקשר בין העולם הפיננסי המסורתי לעולם המסחר במטבעות קריפטוגרפים.

מנכ"ל חברת Airbnb אמר השבוע כי החברה שוקלת קבלת מטבעות קריפטוגרפים כתשלום. בתחילת השנה ביקשה החברה מלקוחותיה הצעות לשיפור השרות, ואחת ההצעות הפופולריות ביותר היה לאפשר תשלום כזה. כעת החברה שוקלת האם להיענות. 

שבוע שעבר דיווחנו כי וואטסאפ עובדת על פיתוח מטבע מיוצב שכבר נמצא בשימוש בגואטמלה וארצות הברית, כעת, ככל הנראה, פייפל מצטרפת עם פיתוח מטבע מיוצב משלה. כך על כך פנים טוען מפתח עצמאי על פי עדויות שמצא בקוד של האפליקציה.


מה עשו המטבעות הגדולים השבוע? 
בסופו של דבר החצי החיובי של השבוע לא הצליח לכפר על החצי השלילי והמטבעות הגדולים מסכמים שבוע נוסף של הפסדים או ללא שינוי. 

ביטקוין. חוזר להיסחר באזור ה-43 אלף דולר לאחר, שכאמור, נסחר כבר תמורת פחות מ-40 אלף במהלך השבוע. סך הכל נכון לשורות אלו הוא נסחר באותם מחירים של לפני שבוע.  

את'ר. האת'ר איבד השבוע 4% ונסחר תמורת 3283 דולר למטבע כרגע, לאחר שקודם לכן נסחר כבר תמורת 2950 דולר - אזור מחירים בו לא ביקר מזה חודשים. 

בינאנס קוין. גם נסחר בערך באותו מחיר כמו לפני שבוע, כ-472 דולר למטבע. 

סולנה. הסולנה אמנם רביעית ברשימה, אך זה רק בגלל שאנו לא מחשיבים את המטבעות המיוצבים. ברשימה הכללית היא כרגע במקום ה-6 אחרי שגם המטבע המיוצב USD Coin שמגובה בנכסים אמיתיים בעולם הריאלי ששומרים על ערכו על דולר אחד עקף אותה מבחינת שווי שוק, וזאת בנוסף המיוצב טת'ר. שווי השוק של המטבע המיוצב הגיע ל-44 מיליארד דולר לעומת 43 מיליארד דולר של הסולנה, וזאת לאחר ירידה שבועית של 1% שמסכמת שלושים ימים עם ירידה של 20%. כעת היא נסחרת תמורת 150 דולר למטבע. 

קרדאנו. גם הקרדאנו ירד בסיכום שבועי ב1% והוא נסחר תמורת 1.25 דולר למטבע. נזכיר שבספטמבר הוא התקרב למחיר של 3 דולר למטבע. יחד עם זאת ייתכן שיש לצפות לשינוי מגמה. רשת הקרדאנו עברה שדרוג בספטמבר האחרון שנועד להקל על יצירת חוזים חכמים, וכעת הדבר מתחיל לשאת פרות, כאשר בשלושים הימים האחרונים נרשמו יותר מ-70 חוזים חכמים ברשת, מה שמקרב את המספר הכולל ל-1000 חוזים. כלומר קרוב ל-8% מכלל החוזים שקיימים כעת הושלמו ב-30 הימים האחרונים. אם התופעה תימשך ייתכן שהקרדאנו יצליח בסופו של דבר במטרתו להוות אלטרנטיבה אמיתית לרשת האת'ריום בתחום החוזים החכמים. 

המטבעות שסקרנו לאחרונה בביזפורטל
המטבעות היותר קטנים אחריהם אנו עוקבים לא נהנו משבוע טוב במיוחד, וחלקם אפילו סבל מירידות חדות, אם כי בהסתכלות של שלושים יום רובם עדיין מציגים ביצועים טובים יותר מאשר המטבעות הגדולים.

רק הפלוקס (FLUX) מסכם שבע חיובי אך צנוע בהרבה מאשר בשבועיים האחרונים. כזכור, שבוע שעבר זינק המטבע ב-29% לאחר זינוק של 25% שבוע קודם לכן. את השבוע מסיים הפלוקס עם עליה צנועה של 1% בלבד. סך הכל בשלושים הימים האחרונים עלה המטבע ב-100%.

בולט לרעה ההליום שנפל 18% השבוע, אך בהסתכלות של שלושים יום עדיין מציג עליה של 20%. גם מטבע הגאלה מציג נפילה של 14%. קדנה, ביטורנט הייב, ואוניסוואפ ירדו כ-10% השבוע. 

הטרה לונה ירדה 2% אך עדיין מציגה עליה של 39% בסיכום שלושים יום. הסאנד, קופסת החול שאחראית על עולם וירטואלי הולך וגדל, ירדה השבוע ב-5% אך עדיין נמצאת בצד הירוק בסיכום של שלושים יום. 

Polygon - אחד הפתרונות למחיר הגבוה של פעולות על האת'ריום
הצגנו פה לפני שבועיים את הבעייתיות של האת'ריום - הביזור הגבוה ומספר הפעולות הנמוך יחסית שמאפשרת הרשת השנייה בגודלה גורמת לעליית מחירים של כל פעולה, שמקשה על המשך התפתחות הרשת. מצד שני האת'ריום היא הרשת הראשונה שאפשרה חוזים חכמים והיא שולטת כמעט לחלוטין בנתח השוק הזה, כך שקשה לרשתות אחרות להיכנס לתחום ולהציע אלטרנטיבה.

אחד הפתרונות לבעיה היא רשתות שנבנות על רשת האת'ריום עצמה ומאפשרות תאימות לאפליקציות שעובדות עליה. אחד הפרויקטים האלו הוא הפוליגון שקיים כבר מ-2017 אך הושק כרשת עצמאית ב-2019. והמטבע שלו, MATIC, כבר נמצא במקום ה-13 מבחינת נתח שוק עם שווי של 16.5 מיליארד דולר לאחר עליה של 11,500% בשנת 2021.

הרשת המשתמשת בטכנולוגיית לייר2. לייר1 היה הפתרון של רשתות כמו הסולנה והקרדנו - לבנות רשת חדשה לחלוטין שתהווה אלטרנטיבה לאת'ריום, ולא תסבול מאותן בעיות של הרשת הוותיקה. לייר2 לעומת זאת מוצא פתרון על גבי רשת האת'ריום עצמה. הפוליגון הוא פתרון מן הסוג הזה, והוא מאפשר יצירת חוזים חכמים כשהיתרון שלו על רשתות מתחרות כמו הפולקאדוט הסולנה או הקרדאנו הוא התאימות המלאה עם רשת האת'ריום וקהל המשתמשים הרחב שלה.

הפוליגון מאפשר 65 אלף פעולות בשניה (לעומת 15 של האת'ריום) וזמן רישום של פחות מ2 שניות (לעומת 15 של האת'ריום), עלות פעולה היא כמה שברי סנט לעומת כמה עשרות עד כמה מאות דולרים ברשת האת'ריום. כך הפכה רשת הפוליגון לאחת הפופולריות ביותר בקרב מפתחים. על הרשת מפותחים משחקים מבוזרים וחוזים חכמים בתחום הפיננסים (DeFi) ועוד. לאחרונה הושקה רשת חברתית שמבוססת על ווב3 על גבי הרשת בעלות של 200 מיליון דולר שעתידה להשתלב עם הדפדפן אופרה על מנת לאפשר גישה ל-80 מיליון המשתמשים של הדפדפן בטלפונים שפועלים על אנדרואיד. הרשת החברתית תתמקד בגיימינג ושימושים של רשתות חברתיות שיבנו על גבי הפוליגון.

מטבע ה-MATIC משמש לתשלום על שירותי הפוליגון ולתשלום בין המשתמשים באקו-סיסטם של פוליגון. גם תשלום ה"גז" - המחיר על הפעולות שמתבצעות על הרשת, נעשה בעזרת המטבע. מלבד מטבע הבית מאפשרת הרשת השקה של טוקנים נוספים. טרה וירטואה (TVK) היא פלטפורמה למשחקים ששווי המטבע שלה הוא 108 מיליון דולר. אאבגוטצ'י שהושק על גבי האת'ריום ו"היגר" לפוליגון שווה כבר 145 מיליון דולר. וולגן פורגד שווה כבר 337 מיליון דולר. שלושת המטבעות הללו שייכים לעולמות המטאוורס, וישנם עוד מטבעות נוספים ושיתופי פעולה עם רשתות אחרות כמו דסנטרלנד שמתפעלת את אחד העולמות הווירטואליים הפופולריים ביותר. 

כרגע הפוליגון פועל רק על רשת האת'ריום אך הוא מתעתד להתפתח בהמשך גם להתאמה לרשתות אחרות. ניתן לסחור במטבע בבורסות בינאנס, מאנדאלה ועוד.

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    תעודת סל על הפוליגון
    חוזה עתידי 15/01/2022 19:25
    הגב לתגובה זו
    2 0
    לכל מי שרוצה להחשף לפוליגון יש תעודת סל שמגובה בנכס בסיס של המטבע - נסחר בבורסה בשוויץ תחת הסימבול POLY-USD.SW https://finance.yahoo.com/quote/POLY-USD.SW/
    סגור
  • 3.
    איתריום ממש לא המטבע הראשון שמאפשר חוזים חכמים
    ישראל שפי 14/01/2022 17:28
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הוא רק הפופולרי ביותר וזכה ליחסי ציבור טובים יותר מהמתחרים. למשל, כבר ב 2014 עלתה לאויר רשת דיג'יבייט שהיתה דאז יותר טובה ומתקדמת טכנולוגית מאית'ריום בכל הפרמטרים לרבות אפשרות לחוזים חכמים. המהירות שלה היתה פי עשרות מונים מהירה יותר כבר בהתחלה.
    סגור
  • 2.
    בועה
    לא נביא 14/01/2022 13:25
    הגב לתגובה זו
    1 1
    ולא סתם בועה...זאת בועה שתתפוצץ רק לאלה שאין להם מה לעשות עם כסף מיותר...
    סגור
  • 1.
    סקירה מעולה ותודה! (ל"ת)
    גיל יוטינה 14/01/2022 10:36
    הגב לתגובה זו
    5 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות