הודו תמסה את הקריפטו, וזה דווקא חדשות טובות למטבעות הדיגיטליים
הודו נודעה בעבר בהתנגדות גורפת לקריפטו, ותכננה ללכת בעקבותיה של סין ולאסור כל עיסוק בקריפטו בשטחי מדינת הענק. יחד עם זאת לאחרונה לקחה הודו צעד אחורה בשלילה הגורפת של התחום ובמקום זה הודיע שר הפיננסים ההודי נירמאלה שית'אראמאן, במועד הגשת התקציב השנתי, כי כוונת המדינה כרגע היא להטיל מיסים בצורה רחבה על המסחר בקריפטו. באותה הזדמנות הוא גם הכריז על השקת מטבע רובי דיגיטלי למדינה.
על פי ההצעה המיסוי יתחלק לשתי שכבות. הראשונה היא מס על כל פעולת העברה ב-1%. בנוסף רווחים ימוסו ב-30% נוספים ללא שום אפשרות להפחתה או קיזוז. כלומר, אם בפעולת מסחר אחת הסוחר הרוויח סכום מסוים הוא יצטרך לשלם מס, גם אם בפעולה אחרת שביצע הפסיד סכום זהה. גובה המס על רווחים שווה ערך למדרגת המס העליונה בהודו על הכנסות מעבודה.
הנטייה הראשונית היא לחשוב שמיסוי כזה "יחנוק" את שוק הקריפטו בהודו, אך מומחים לעניין סבורים שזהו דווקא צעד שיכול לעודד בטווח הארוך את שוק הקריפטו ולנתב אותו לאזורים יעילים יותר. המיסוי בעצם יוציא את הכדאיות ממסחר טווח קצר וספקולטיבי, אך כמעט לא יפגע במשקיעים לטווח הארוך. הדבר גם ימתן במקצת את התנודתיות הגבוהה במסחר במטבעות, במיוחד עם מדינות נוספות יאמצו את המדיניות הזו.
מיסוי של כל פעולה בגובה 1% אומר שסוחר שיבצע עשר פעולות יפסיד כבר 10% מערך הכסף, לא משנה אם הפעולות היו מוצלחות או לא, כלומר אם הרוויח או הפסיד. ובכך מסחר קצר טווח מאבד מערכו. בנוסף המס על כל פעלה מאפשר לממשלה לעקוב אחר זרימת הכסף בבורסות המסחר בהודו
סוראז' ראמקרישנאן, מייסד חברת ניהול נכסים בקריפטו במומבאי אמר: "אנו מאמינים שמבנה המס המוצע על ידי הממשלה ידכא כמובן פעולות ספקולטיביות". ראבי ז'אין, מייסד חברת הפינטק בלוסטם הוסיף כי "המס על כל פעולה הוא צעד טקטי שנועד להשיג רישומים או מעקב אחרי העברות כספים שתגרום לשיתוף פעולה מצד הסוחרים או הבורסות. יחד עם זאת, המיסוי הוא גבוה מאד עבור סוחרים שמבצעים פעולות בתדירות גבוהה". המיסוי הגבוה על כל פעולה יגרום גם לבעיות למסחר אלגוריתמי שבנוי על פעולות רבות במהירות גבוהה, שפשוט לא יהיו כדאיות במצב כזה.
בקרב משקיעי הטווח הארוך לעומת זאת, ההשפעה תהיה פחותה. ראזאט לאלוואני, משקיע קריפטו שמנהל קבוצה של 2000 איש בטלגרם אמר לאתר קויינדסק כי "רוב האנשים שלא מרוצים עכשיו הם סוחרי יום. אנשים שמחזיקים לטווח הארוך מעט פחות מודאגים כרגע".
משקיעים קטנים רבים בהודו סבלו מהמסחר הספקולטיבי במטבע השיבה אינו שזינק בזמן קצר במיליוני אחוזים אך מאז השיא התרסק ב-75%. המסחר במטבע ה"מם" ריכז כ-50% מהמסחר בבורסת וואזיראקס ובבורסות אחרות בהודו במהלך אוקטובר ונובמבר, מה שאומר שמשקיעים רבים הפסידו את כספם. המיסוי החדש צפוי למנוע תופעות כאלה.
השפעה חיובית נוספות שעשויה להיות לרפורמה במיסוי היא כניסה של חברות ציבוריות להשקעה במטבעות הקריפטוגרפים. עד כה נמנעו החברות מהשקעה בתחום, בעיקר עקב חששות רגולטוריים. עתה עם אסדרת התחום ייתכן שחברות מסוימות יכנסו לתחום, ואנשים מהתחום טוענים שישנם כבר כאלה שמגלות התעניינות אקטיביות באפשרות.
מגמה דומה נרשמה גם ברוסיה, לאחר שדו"ח מטעם הבנק המרכזי המליץ לאסור על כריית קריפטו במדינה, הנשיא הכל יכול של המדינה, פוטין, אמר לפני כשבועיים שהוא שהוא חושב שלרוסיה יש כמה יתרונות בכריית ביטקוין, במיוחד במקומות בהם עלות האנרגיה נמוכה, ובמקום לאסור יש למסות את התחום. השפעות דומות ארוכות טווח עשויות להיות גם שם.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.הדבר הכי טוב לקריפטו שיוציאו אותו מחוץ לחוקשולתתתת1 07/02/2022 10:09הגב לתגובה זו1 0המטבע הכי בעייתי העולם.משמש ארגוני טרור ופשעי מחשב, צורך אנרגיה בכמויות וגורם לאנשים להיות מהמרים.סגור
-
2.כל הקטע של המדינה זה להרוויחmtlk 07/02/2022 10:07הגב לתגובה זו0 0ובינינו ההודים הבינו שכסף לא גדל על העצים וטוב שככהסגור
-
1.כל הקטע של הקריפטו זה אנונימיות והתנתקות מהמדינהאמיר 07/02/2022 08:25הגב לתגובה זו2 0איך בדיוק המדינה תדע על פעולה בכל ארנק דיגיטלי? יש לה כלים לדעת בכמה מישהו קנה ומכר?סגור
-
כן (ל"ת)יובל 07/02/2022 14:30הגב לתגובה זו0 0סגור