מייסד בורסת הקריפטו Bitconnect מואשם בהונאת פונזי של 2.4 מיליארד ד'

הבורסה הושבתה ב-2018 עקב צו בארה"ב. המייסד סאטיש קומבהאני עלול לרצות עד 70 שנות מאסר. בכתב אישום נוסף שהוגש נגדו מטעם ה-SEC הודעה בטענות, לפי אחת מהן גם הריץ את המטבע הדיגיטלי שהנפיקה הבורסה שלו כדי לייצר לו ביקושים מזויפים
 | 
telegram
(2)

בית המשפט הפדרלי בסאן דייגו הגיש כתב אישום כנגד סאטיש קומבהאני, מייסד בורסת המסחר בקריפטו BitConnect, המייחס לו  הונאת פונזי של המשקיעים בהיקף של 2.4 מיליארד דולר, כך דווח ב-CNN. 

קומבהאני, יליד הודו בן 36 מואשם כאמור בכך שהטעה את המשקיעים בפלטפורמה שלו, שעוקבת אחר מספר שוקי קריפטו ברחבי העולם, כשהבטיח להם תשואה נאה ומהירה מהסחר במטבעות הדיגיטליים. 

על פי כתב האישום, קומבהאני העניק למשתמשיו "הלוואות" אותם הוא נתן לציבור על ידי שימוש בכסף של אנשים אחרים, כשהוא גורף לעצמו סכומים עצומים. כשנה לאחר שהרוויח את הכספים, תוכנית המימון המצויינת חדלה לפתע, כך על פי הדיווח. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עוד נטען כי שותפים של קומבהאני פעלו לקידום המטבע הדיגיטילי שהנפיקה הבורסה והעלו לכאורה את מחירו על מנת ליצור רושם מוטעה של ביקוש עבורו. בין העבירות הנוספות המיוחסות לו: קשירת קשר לביצוע הונאה בנקאית, הונאת רשת, קשירת קשר לביצוע מניפולציה של מחירי סחורות, הפעלת עסק ללא רישיון להעברת כספים וקשירת קשר לביצוע הלבנת הון בינלאומית. כעת עלול לגזור עליו בית המשפט עונש מאסר של עד כ-70 שנה.

המסחר בפלפטורמת הביטקונקט הופסק במהלך ינואר 2018 לאחר שהמדינות האמריקאיות צפון קרוליינה וטקסס הגישו לחברה צו הפסקת פעילות מיידי על רקע היותה חברה לא רשומה. 

בחודש ספטמבר האחרון הגישה הרשות האמריקאית לניירות ערך (ה-SEC) כתב אישום כנגד קומבהאני תחת טענות דומות והאשימה אותו בכך ששיחק תפקיד מפתח בהונאה המדוברת, בהיקף של 2 מיליארד דולר. קומבהאני וגלן ארקרו, השותף המרכזי של המנכ"ל בקידום הפלטפורמה הדיגיטלית, הודו בהאשמות אז. 

לאחר מכן, בחודש נובמבר האחרון דיווח משרד המשפטים האמריקאי כי ימכור את המטבעות הדיגיטליים אותם החרים מהפלטפורמה של קומבהאני - בשווי של 56 מיליון דולר - במה שהוגדר אז כהשבת הכספים הגדולה ביותר בתחום הונאות הסחר במטבעות הקריפטוגרפיים בהיסטוריה של ארצות הברית. 

הונאת פונזי היא סוג של הונאת ממון במסגרתה מובטח למשקיעים החזר השקעה גבוה במיוחד בפרק זמן קצר, אך בפועל, הרווחים שמוצגים להם הם "על הנייר". החזרי ההשקעה, ככל שיש כאלו, משולמים מכספם של משקיעים אחרים (כאשר מקורם דווקא בקרן ההשקעה המקורית, ולאו מתוך רווחים עליה כמובטח) בעוד שיוזם ההונאה נהנה מהכסף הזמין כל עוד אינו נתפס.

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    הונאה? בתחום הקריפטו? לא יכול להיות......... (ל"ת)
    פלג 01/03/2022 08:04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    מה עם ההונאה של בנט? מתי הוא יכנס לכלא? (ל"ת)
    איוולת שקד 28/02/2022 23:04
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות