הצו של הנשיא ביידן וההחלטה של סטרייפ - דרכו של הקריפטו למיינסטרים

צו שדלף בטעות והחלטה של סטארט אפ בשווי 95 מיליארד דולר מקדמים את מטבעות הקריפטו אל עבר המיינסטרים. הטרה ממשיכה לצבור תאוצה, שוק החוזים החכמים מתאושש ובדרום קוריאה נבחר נשיא אוהד קריפטו. וגם - מה מלמדים ה"סטייקים" על רשת את'ר ועוד חדשות קריפטו בסיכום קריפטו שבועי. 

 | 
telegram

טעות קטנה של מישהו במשרד האוצר האמריקאי גרם לתסיסה גדולה השבוע בעולם הקריפטו. מזה זמן ידוע שישנם פקידים העובדים על טיוטת רגולציה לאסדרת המטבעות הקריפטו גרפיים במערכת הפיננסית האמריקאית והעולמית, אלא שהטעות הקטנה הייתה פרסום לזמן קצר, שהורד מיד, לפיו נשיא ארה"ב חתם על צו שמורה למשרדי ממשלה לחקור בשיתוף מקביליהם בעולם את תחום הקריפטו, השפעתו על הכלכלה והסביבה, חלקו בפשיעה כלכלית ועוד. כחלק מכך יעשה מחקר סביב הנפקת מטבע דיגיטלי בפיקוח הפד. לפני כן חששו המשקיעים כי ניסיונות הצלת הכסף של האוליגרכים הרוסיים יגרום להחמרת הרגולציה, אך פרסום הצו דווקא עודד מאד את המשקיעים שכן הם ראו בו דווקא קידום רגולטורי חיובי, ומיד הקפיצו את ערך הביטקוין ושאר המטבעות הקריפטוגרפים באותו יום.

אולם ההתלהבות לא ארכה זמן רב והמגמה השלילית שאפיינה את רוב השבוע חזרה יום לאחר מכן. הצו אמנם מהווה צעד משמעותי בדרך לאסדרת מטבעות יציבים, ואולי אפילו להנפקת אחד רשמי מטעם ארצות הברית, בדומה למה שנעשה כבר בסין, ושהודו מנסה לחקות. צעד כזה ישיג חלק ממטרות הקריפטו, יקל על תשלומים בנלאומיים ועל העברות עם עמלות נמוכות מהירות ובטיחות ועוד, אולם מדובר בסך הכל בעוד דרך להנפיק דולרים סחירים ושמישים, ולא מהווה התקדמות ביחס למטבעות העצמאיים כגון הביטקוין או האת'ר, כך שאין פה בעצם חדשות חיוביות למטבעות מן הסוג הזה. מדובר התקדמות לרעיון הבלוקצ'יין כפלטפורמה טכנולוגית, אבל קצת הפוך לרעיון העצמאות שכן מטבע מן הסוג הזה נשלט לחלוטין על ידי הבנקים המרכזיים.  

עוד מודגש בצו התמקדות בהגנה על המשקיעים מפני הונאות, אחת הבעיות הגדולות ביותר בקריפטו שמרחיקה רבים מהתחום, ושחייבת להיפתר לפני שבאמת יוכל להוות אלטרנטיבה למערכת הפיננסית העולמית, כמו גם יצירת חדשנות אחראית ושמירה על היתרון התחרותי של ארצות הברית בתחום. הנקודה הזו האחרונה מהווה גם היא תמריץ חיובי למפתחים וליזמים. ומדובר בסופו של דבר  בעוד צעד לעבר המיינסטרים. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כאמור, בניגוד לשבוע שעבר, אז היה נראה שהמלחמה עושה טוב למטבעות הקריפטו, חזר השבוע התחום להיסחר בפסימיות ובירידות חדות שמחקו את כל החיוכים של המשקיעים מהשבוע שעבר. 60 או 70 מיליון דולר שמגוייסים לטובת אוקראינה לא באמת יכולים להשפיע על שוק בשוי 2 טריליון דולר (כעת כבר רק 1.7 טריליון לפי אתר CoinMarketCap) לאורך זמן, וגם אזרחי רוסיה לא באמת יצליחו להשתמש בקריפטו כתחליף לרובל הנמוג אל ה"אין המוחלט", כשאין מערכות שתומכות בשימוש יומיומי במטבעות קריפטוגרפיים. כך שהפסימיות משוק המניות חזרה לשלוט גם בשוק המטבעות הקריפטוגרפיים שירד בחדות השבוע, אם כי העליות של אותו יום מיתנו מאד את הירידות השבועיות. 

חדשות נוספות מרחבי העולם

בדרום קוריאה נבחר נשיא חדש וצבעוני שעורר עליו ביקורת בגלל הערות שנויות במחלוקת (למשל שהפמניזם אשם בירידת שיעור הילודה). מתברר שלפחות לגבי הביטקוין, יון סוק יאול הוא תומך נלהב. כחלק ממסע הבחירות הוא הבטיח הקלות מס על רווחים מביטקוין בסכומים של עד 40 אלף דולר - מהנדיבים בעולם, ואמר שיבחן מחדש את האיסור משנת 2017 על גיוס כסף בעזרת פרויקטים קריפטוגרפיים. זה שינוי גדול מהמדיניות של הממשלה הקודמת שהייתה אנטי קריפטו. האם דרום קוריאה תצטרף בקרוב לאל סלבדור והעיר השוויצרית לוגאנו בהכרה בקריפטו כהילך חוקי?

אירן - בסוף שבוע שעבר מצאו עצמם אוהדי ה-NFT באירן מבלי יכולת לסחור ב-NFT שלהם, לאחר שפלטפורמה המסחר הגדולה בעולם בטוקנים הללו האופן סי - החליטה להחרים את לקוחותיה מאירן. רק לאחר זמן מה יצאה הודעה מטעם נציג של זירת המסחר כי ההחרמה היא בהתאם לרשימת הסנקציות של ארצות הברית, כמו מה שנראה כמו יקיצה מאוחרת של הבורסה, רגע לפני הסכם הגרעין שיבטל חלק גדול מהסנקציות האלה, ככל הנראה. 

דובאי - בורסת הקריפטו הגדולה בעולם, בינאנס, החליטה לפתוח חנות בדובאי כדי לחזק את דרישת הרגל שלה במזרח התיכון - אולי הם יריגישו גם קצת יותר קרובים אלינו? 

DeFi - בניגוד למגמה הדובית בשוק הקריפטו, החוזים החכמים התאוששו בפברואר כשהסכומים שכעת נמצאים בחוזים הללו מגיע ל-207 מיליארד דולר. עוד עולה מהנתנוים כי רשת הטרה הפכה להיות השניה בגודלה לאחר האת'ריום בתחום ועקפה את הרשת של בינאנס, מה שמסביר את הזינוק בערך המטבע שלה, הלונה, לאחרונה. בינואר, במקביל לשוק הקריפטו, חווה שוק החוזים החכמים ירידה משמעותית, אך כעת הוא מתאושש. 

מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?

ביטקוין (BTC) BITCOIN +1.57% BITCOIN 92,879 +1.57% BITCOIN בסיס:91,439 פתיחה:0 גבוה:94,057 נמוך:90,304 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הביטקוין שוב מתחת ל-40 אלף דולר למטבע, לאחר שהוא מדלג מעליו ומחתיו מזה שבועות. בסיכום שבועי ירד המטבע ב-5.5% וחזר למגמה השלילית שמאפיינת אותו ואת כל השוק בחודשים האחרונים. מחירו כעת הוא 39,075 דולר, ושווי השוק שלו הוא 741 מיליארד דולר. 

את'ר (ETH) ETHEREUM -1.55% ETHEREUM 3,106.2 -1.55% ETHEREUM בסיס:3,155 פתיחה:0 גבוה:3,225 נמוך:3,078.9 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . השבוע התברר שיותר ויותר מאמינים שעדכון האת'ריום 2 יתרחש בסופו של דבר. העדכון המדובר אמור לפתור את הבעיות הגדולות של הרשת הוותיקה (מספר פעולות בשניה מוגבל, עלות גבוהה של פעולות), אך הוא מתעכב יותר מהצפוי. יחד עם זאת נראה כעת שיותר ויותר אנשים מאמינים שהוא אכן יקרה בסופו של דבר, ואפילו מוכנים לסכן את כספם על כך, ליתר דיוק - 25 מיליארד דולר.

במה מדובר? "סטייק" הוא מצב שבו בעלים של מטבע קריפטו משאיל אותו תמורת ריבית, ומוותר בכך על הזכות להשתמש בו לזמן מה. פעולה דומה להלוואה כספית תמורת ריבית. זו פעולה שכיחה של משקיעי קריפטו שרוצים להשיא תשואה על השקעתם ולא סתם לשמור אותם בארנקים הדיגיטלים. אבל מי שרוצה לבצע את הפעולה הזו עם מטבע האת'ר לוקח על עצמו סיכון לאבד את כספו, שכן ניתן יהיה לקבל את המטבע בחזרה מההלואה הזו, רק כאשר המערכת תשודרג, עד אז הוא תקוע. אם הרשת לא תשודרג בסופו של דבר המטבע בעצם אבוד לנצח. למרות הסיכון הממשי הזה, 10 מיליון מטבעות בשווי של כ-25 מיליארד דולר כבר נמצאים בסטייק ברשת האת'ריום, כלומר בעליהם מאמינים שהשדרוג אכן יקרה.

יקרה או לא, האת'ר ממשיך להיסחר מתחת לרף ה-3000 דולר, ומסיים את השבוע במחיר של 2593 דולר ועם ירידה שבועית של 5%.  

בינאנס קוין (BNB). בדומה לשני אחיו הגדולים המטבע הביתי של בורסת המסחר בינאנס ירד בכ-5% במהלך השבוע ונסחר כעת תמורת 373 דולר למטבע ובשווי שוק של 60 מיליארד דולר. 

ריפל (XRP). הריפל שומר על מקומו כמטבע הרביעי בגודלו והוא מציג עליה שבועית של 1% לשווי שוק של 36 מיליארד דולר, ובכך מתרחק עוד מהסולנה והקרדאנו ששווים עומד סביב ה-27 מיליארד דולר. מחירו של מטבע ריפל אחד עומד על 0.748 בסוף השבוע. 

טרה (LUNA). כאמור לעיל נמשכת הנהירה אל רשת הטרה שמאפשרת חוזים חכמים וייצוב מטבעות, כשהיא מציגה את העליה הגבוהה מבין המטבעות הגדולים - 7% בשבוע שמצטרפים לעלייה של 72% בשלושים הימים האחרונים. מטבע לונה אחד שווה יום 98.4 דולר. נראה שתחום המטבעות היציבים שצובר תאוצה כפי שמתברר מהצו של ביידן שהתפרסם יהווה מנוע חיובי לרשת גם בהמשך הדרך. 

קרדאנו (ADA). הקרדנו התרחק עוד מהלונה והריפל כשירד השבוע ב-8% נוספים. כעת נסחר מטבע אחד תמורת 0.8 דולר. 

סולנה (SOL). המטבע שמציג את הירידה הגדולה ביותר מבין המטבעות הגדולים הוא הסולנה, כשהרשת נשארת מאחור במרוץ אחר עולם החוזים החכמים והתחום הפיננסי. שווי השוק של המטבע עומד על 26.5 מיליארד דולר לאחר ירידה שבועית של יותר מ-10%, ומטבע אחד נסחר היום תמורת 82 דולר. 


המטבעות שסקרנו לאחרונה בביזפורטל
למרות עליות ב-24 השעות האחרונות רוב המטבעות הקטנים שסקרנו הציגו אף הם ירידות בשיעור שבועי. 

שתי מטבעות הציגו בכל זאת תשואה חיובית השבוע. הפלוקס והקדנה, שניהם עלו ב-6%. הקדנה זינקה 18% ב-24 השעות האחרונות וזה מה שהעביר אותה לטריטוריה חיובית.

שאר המטבעות ירדו בשיעורים של בין 3% ל-8%, כשהגאלה מובילה השבוע בירידה הגבוהה ביותר, ולאחריה הצ'יינלינק והסנדבוקס שירדו 7% הפוליגון 6%, ההייב 5%, האוניסוואפ 4% וההליום 3%.

צעד גדול בדרך למיינסטרים? 
השאיפה והחלום הגדול של אנשי עולם הקריפטו זה לחדור אל תוך המיינסטרים, שדודה זהבה תקנה בסופר עם טית'ר, ונעלה למטוס לחופשה בתאילנד עם טלפון טעון באת'ר וכדו'. צעד אחד בכיוון הוא הצו של ביידן עליו כתבנו קודם לכן. 

צעד נוסף, שייתכן שהוא משמעותי לא פחות בכניסה למיינסטרים התרחש השבוע כשענקית התשלומים סטרייפ (Stripe) הודיעה כי תאפשר המרות, קניה ומכירה, ארנק דיגיטלי, מרקטפלייס ל-NFT, כלומר תמיכה מלאה בעולם הקריפטו. רבים לא מכירים את החברה, אך מדובר בחברת פינטק שהיא אחת החברות הפרטיות הגדולות בעולם בשווי שמוערך ב-95 מיליארד דולר. היא פעילה מאד ומספקת פתרונות לבתי עסק בכל העולם. זהו צעד ענק קדימה בכל מה שקשור בהטמעת מטבעות קריפטו כחלק מתהליך התשלומים המיינסטרימי הרגיל, ולפי הערכות, שינוי משמעותי בקבלת הקריפטו למיינסטרים. 

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות