הרגולציה המתקרבת, ושערוריית ההדלפות שעומדת לזעזע את עולם הקריפטו

הצעת חוק מטעם סנאטוריות משתי המפלגות מנסה לפתור את הבעיות האקוטיות בתחום הקריפטו: מיסים, רגולציה ומטבעות יציבים, אך הדרך עוד ארוכה; האקר טוען שהוא עומד לשחרר 173 ג'יגה בייט עם הסודות האפלים של עולם הקריפטו, אך יש הטוענים שזו הונאה
 | 
telegram
(1)

מתברר שקריפטו יכול לאחד אפילו בין דמוקרטים לרפובליקנים. השבוע הודלפה טיוטת חוק שנוסחה על ידי סנאטוריות משני צידי המפה הפוליטית שנועדה לאסדר סוף סוף את כל נושא הקריפטו, ונראה שהיא מספקת מענה רחב לחלק מהבעיות האקטויות ביותר בתחום, בעוד בעיות אחרות היא משאירה להמשך חקירה ולמידה.

סינטיה לומיס (רפובליקנית) וקריסטן גיליבראנד (דמוקרטית) עובדות על הצעת החוק תחת השם Responsible Financial Innovation Act. ראשית מנסה החוק לפתור כמה ענייני מס. החשוב שבהם אולי הוא הפטור מממס על רכישות בסכומים קטנים.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מדוע זה חשוב? אם המטבעות הן השקעה, הרי שבמקרה של רווח ישנו מס רווחי הון (שיכול להתקזז עם הפסדים). מה קורה אם קניתי ביטקוין כשהמטבע היה שווה 1000 דולר, ואני משתמש בו לקניית רכוש כלשהו כעת כשהוא שווה 30 אלף? לכאורה נוצר אירוע מס ועלי לשלם על הרווח.

הדבר הזה כמובן מונע כל שימוש הגיוני במטבעות הללו כאמצעי חליפין. אם כל פעם שאשתמש במטבע כדי לקנות משהו אצטרך לחשב רווחים והפסדים ולשלם מס או להתקזז על רווחים אחרים הרי שלעולם לא אשתמש בו כמטבע, וודאי לא על בסיס יומיומי כמו מטבע רגיל. לפי החוק המוצע, תשלומים במטבע דיגיטלי מתחת 200 דולר לא יחויבו במס, ובכך נפתרת, לפחות באופן חלקי, בעיית המיסוי. החוק מתייחס לנושאי מס נוספים שכעת נמצאים בחוסר בהירות כמו מס על כרייה או שימוש כמאמתים (Validators) שלא יחשבו כאירוע מס עד מכירת הנכסים שהם מקבלים כתשלום על הכריה או האימות. 

הנושא השני שמקבל התיחסות שעורר רעש לאחרונה הוא נושא המטבעות היציבים. לפי החוק המוצע המטבעות היציבים יחויבו ברזרבה של 1:1, כלומר על כל מטבע דיגיטלי מוצמד צריכה להיות רזרבה של נכס אחר באותו ערך בדיוק, כשהחוק גם יקבע אלו נכסים בדיוק יוכלו לשמש כרזרבה ואיך הם יוערכו. החוק מנסה לקבוע מסגרת עבודה עבור הבנקים ומוסדות האשראי שבמסגרתה יוכלו המוסדות להנפיק מטבעות יציבים, שהם אחד הכלים השימושיים ביותר כיום בתחום הקריפטו, אך גם אחד המסוכנים שבהם. 

חלק הארי של הצעת החוק מתייחס למוסדות הרגולטורים שיטפלו בנושא הקריפטו. ההחלטה המרכזית היא להכפיף את התחום לרשות למסחר בסחורות וחוזים עתידיים (CFTC) כברירת מחדל, ובכך מאבדת ה-SEC את הסמכות שהיה לה בתחום, אם כי היא תישאר מעורבות באספקים מסויימים. במסגרת זה זירות המסחר בקריפטו יוגדרו כבורסה ויחולו עליהן חובות מסוימות. כמו כן נקבעו תקנות בנוגע לארגונים אוטונומיים מבוזרים (DAO).

החוק כמובן עדיין לא שלם. כך לדוגמה ביחס לאחד הנושאים המרכזיים בעולם הבלוקצ'יין, נושא החוזים החכמים (DeFi) הההצעה היא לערוך מחקר ולהגיש דו"ח כדי ללמוד את הנושא לעומק, והדבר ידרוש כמובן השלמת חקיקה. עוד מציע החוק להקים צוות בדיקה שיבחן כל העת את מצב השוק, החידושים והחוקים הנצרכים לכל התפתחות. בנוסף, החוק כעת נמצא ברמה של טיוטה ועוד עובדים עליו מומחים בנושאי סייבר, פיננסים ורשתות בלוקצ'יין כדי למצוא בעיות אפשריות ולשפר אותו. מכל מקום החוק מהווה התקדמות משמעותית מאד בתחום הרגולציה של שוק הקריפטו, במידה ויעבור. העובדה שאין עליו כרגע מחלוקת פוליטית, והוא מקודם על ידי נציגים של שתי המפלגות מאפשרת להיות אופטימיים בנוגע לסיכויי העברתו.  

לומיס מסרה הצהרה בנושא: "ארצות הברית היא מנהיגה פיננסית עולמית, וכדי לוודא שהדור הבא של האמריקאים יהנה מהזדמנויות גדולות יותר, זה חיוני לשלב את הנכסים הדיגיטלים לתוך החוק הקיים כדי לרתום את היעילות והשקיפות של סוג זה של נכסים בזמן שמטפלים בסיכונים שהם יוצרים". יחד עם זאת, כבר נשמעה ביקורת על כך שלומיס עצמה מחזיקה ביטקוין במאות אלפי דולרים, מה שעושה אותה מעורבת אישית בנושא. 

חדשות נוספות מהשבוע האחרון
השבוע, התראיינה לביזפורטל אורלי גרינפלד, סמנכלי"ת בכירה בבורסה לני"ע  ודיברה על האפשרויות המעניינות שעולם המטבעות הדיגיטלים יכול להביא למערכת הפיננסית המסורתית (לראיון). 

ארצות הברית: רשת המזון המהיר בסגנון מקסיקני צ'יפוטלה תקבל באלפי סניפיה המפוזרים בכל ארצות הברית מטבעות דיגיטלים כתשלום על מוצריה באמצעות פלטפורמת התשלומים הדיגיטלים Flexa, לה כבר יש שיתוף פעולה עם רשת בתי הקפה סטארבקס. פלקסה תומכת בקרוב ל-100 מטבעות דיגיטלים שונים. עוד רשתות מזון מהיר בוחנות שיתופי פעולה דומים או פעילות הקשורה ל-NFT. 

רשת הטרה הקורסת עוד לא יורדת מהכותרות. בדרום קוריאה כבר נפתחה חקירה נגד מנהלי הרשת, וכעת גם בארצות הברית נעשה צעד משמעותי לקראת אפשרות לפתיחה בחקירה. הרשת הפסידה בתביעה שהגישה נגד ה-SEC בטענה שהוא אינו מוסמך לדון בענייניה כיון שהיא מדרום קוריאה (ורשומה בסינגפור). ה-SEC טען שלמטבע פעילות והשפעה רבה בארצות הברית, ובית המשפט החליט שה-SEC צודק, מה שיפתח את הדלת לצעדים חוקיים בעקבות חקירה שכבר מתנהלת. לבלומברג נודע ממקור אנונימי שעורכי הדין של ה-SEC כבר החלו בבדיקה עם הדרך שבה פעל האלגוריתם של הטרה הפר את החוקים הפדרלים, ויש להם סיבה להאמין שכן. 

בסיאול כבר מתנהלת חקירה מזה זמן, וכעת נחקר חשד שאחד מעובדי החברה מעל ברזרבת הביטוקין שהחברה צברה בחודשים האחרונים במטרה לגבות את המטבע שקרס לאחר מכן. 

כוכב הראפ Jay -Z בשיתוף פעולה עם מנכ"ל בלוק ג'ק דורסי מקימים את "אקדמיית ביטקוין" בה ינתנו שיעורים חינם בנושאים פיננסים ובנושאי קריפטו, עבור ילדים במתחום המגורים מרסי אהוס, היכן שגדל הראפר, שהביע את רצונו "להחזיר לקהילה" בה גדל. 
 


קבוצת פעילי זכויות אדם ניסו להתמודד עם הטענה שביטקוין הוא "פתרון שמחפש בעיה" במכתב לקונגרס בו הם ניסו להצביע על היתרונות הרבים שמציע המטבע: "אנו יכולים להעיד באופן אישי... שאשר משברים תקפו את קובה, אפגניסטן וונצואלה, הביטקוין סיפק מחסה לשותפים שלנו. כאשר פגיעה בחרויות אזרח נגרמה בניגריה, בלראוס והונג קונג, הביטקוין סייע להילחם נגד הרשויות". המכתב בא כתגובה למכתב פומבי קודם שנשלח למחוקקים בו ניטען על ידי 1500 מדעני מחשב שמטבעות הקריפטו הם "מסוכנים, פגומים ולא מוכחים". 


מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
שבוע נוסף בו לא נרשמו שינויים משמעותיים במטבעות המרכזיים. 

ביטקוין (BTC) BITCOIN +2.59% BITCOIN 91,426 +2.59% BITCOIN בסיס:89,120 פתיחה:0 גבוה:91,429 נמוך:88,709 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הביטקוין ממשיך לנוע מעל ומתחת ל-30 דולר למטבע, וכעת הוא נסחר תמורת 30,170 דולר, ירידה קלה לעומת הזמן המקביל לפני 7 ימים. 

את'ר (ETH) ETHEREUM +2.65% ETHEREUM 3,140.8 +2.65% ETHEREUM בסיס:3,059.7 פתיחה:0 גבוה:3,161 נמוך:3,044.5 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . הקהילה של קולקציית ה-NFT המצליחה "מועדון היאכטות של הקופים המשועממים" הצביעה בעד השארת הקולקציה על רשת האת'ריום, למרות ניסיון של כמה מהמחזיקים הגדולים לשנות זאת לרשתות אחרות כמו ה-Avalanche. 

מצד שני התפרסם השבוע כי השדרוג המיוחד של רשת האת'ריום כבר לא יתקיים ביוני השנה כפי שהיה צפוי קודם לכן, ונצטרך להמשיך להמתין לו, לא ברור עד מתי. 

המטבע עצמו מתקבע בשבועות האחרונים סביב הערך של 1800 דולר למטבע, ונסחר כעת סביב 1795 דולר, 2% פחות מאשר לפני 7 ימים. 

בינאנס קוין (BNB). רשת הטרה לא לבד. הSEC פתחה בחקירה גם נגד הבינאנס קוין בנוגע להשקת המטבע לפני כ-5 שנים שנועדה לגייס כסף לרשת החדשה. ברשות לנירות ערך האמריקאית בודקים האם היה צריך לרשום את המטבע החדש כנייר ערך שכן הוא נועד לגיוס כספים, וכן נושא בחובו אפשרות לרווח. המטבע שהושק במחיר של 15 סנט וכעת שווה 292 דולר בהחלט השיא רווח. 

המטבע נפל בשיעור דו ספרתי בעקבות פתיחת החקירה, אך התאושש מאז וכעת רושם ירידה שבועית של כ-5% ושווי השוק שלו הוא 47.6 מיליארד דולר. 

קרדאנו (ADA). הקרדאנו שומר על המומנטום ועל מקומו כמטבע הרביעי בגודלו. הוא היחידי שטיפס השבוע ונסחר כעת ב-7% יותר מאשר לפני שבוע. מטבע אחד שווה 0.63 דולר ושווי השוק הכולל הוא 21.4 מיליארד דולר, 2 מיליארד יותר מאשר הריפל.

ריפל (XRP). הריפל נסחר כעת תמורת 0.4 דולר, בדומה לשבוע שעבר. שווי השוק הוא 19.4 מיליארד דולר

סולנה (SOL). סולנה מנסה לשנות עם השם הרע שיצא לרשת בעקבות הקשיים הטכנולוגיים איתם היא מתמודדת, אך לא כל כך מצליחה בכך. ארגון Defi Safet הוא ארגון עצמאי שמדרג פרוטוקולים בתחום החוזים החכמים ורשתות הבלוקצ'יין. בפרויקט בו דורגו למעלה מ-240 פרוטוקולים של DeFi ו-15 רשתות בלוקצ'יין קיבלה הסולנה את הדרוג השני הכי גרוע. רונין של פלטפורמת המשחקים אקסי אינפינטי שסבלה מהפריצה הגדולה בהיסטורית הקריפטו בה נגנבו מעל 600 מיליון דולר זכתה במקום הראשון המפוקפק כרשת הגרועה ביותר. 

בהסברים לדירוג הנמוך צוינו בין השאר הנפילות התכופות של הרשת וכן בעיות בטיחות שונות. אוסטין פדרה, בכיר ברשת הבלוקצ'יין ניסה  לדחות את הטענות השונות וכן אמר שסולנה עובדת על פתרונות לחלק מהבעיות שהוצגו. לעומת סולאנה רשתות אחרות כמו אוניסוואפ, Aave ו Bancor קיבלו ציונים גבוהים. 

יחד עם זאת יש לקחת את הדרוג הזה בערבון מוגבל. רשת טרה לדוגמה מקבלת בו ציון גבוה בהרבה מסולנה, ואנו יודעים שהיא לא הייתה הכי בטוחה בעולם. גם פרוטקול Badger שקיבל ציון של 99% בדירוג של ספטמבר 2021 נפרץ בדצמבר באותה שנה ונגנבו ממנו 120 מיליון דולר. 

השבוע איבדה הסולנה 2% ומטבע אחד נסחר תמורת 40.5 דולר. שווי השוק של המטבע הוא 13.9 מיליארד דולר. 

שערוריית ההדלפות שמאיימת על עולם הקריפטו - הונאה?
הדבר עוד לא הגיע לכותרות אך אם יתברר כאמת הרי שזעזוע אמיתי יתרחש בעולם הקריפטו שעלול להשתנות באופן דרמטי, וכמה מן הדמויות המובילות בו עלולות להיפגע באופן חמור. בחשבון הטוויטר של האקר אנונימי (תחת השם adyingnobody@ שנמחק מאז) נטען שהוא עומד לשחרר 137 ג'יגה בייט עם הסודות הגדולים והמלוכלכים ביותר של עולם הקריפטו. ההדלפה היא של שיחות בקבוצות טלגרם של ראשי עולם הקריפטו בו הם מדברים על נושאים כמו הונאות משקיעים ופשעים אחרים, כשאפילו רצח הוזכר, כמו גם רכילויות לוהטות. בהודעה, שנמחקה מאז, נכתב:

I want to come clean, and I will likely tear a rift in the entire community while I'm at it and on my way out.

Over the course of these next few weeks I will be releasing 137.21GB of Telegram group chats and messages, of which I was not a part of.

קהילת הקריפטו געשה ורעשה סביב ההודעה האניגמטית הזו, ורבים טוענים שזוהי הונאה ואין שום 137 גיגה של שיחות טלגרם. ראשית, לדבריהם, טלגרם כלל לא מאפשרת להוריד שיחות כאלה. עוד הזהירו בתעשייה כי הקובץ שמבטיח ההאקר להציג יכול להיות וירוס ושלא מומלץ למי שלא מבין היטב בתחום להוריד קבצים שהוא אינו יודע איך להתעסק איתם. אז האם זה ספין, הונאה מתוחכמת שנועדה לפריצה המונית לחשבונות של סקרנים או אירוע אמיתי שיזעזע את עולם הקריפטו? תוך זמן קצר נקבל תשובות. 

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    סקיוריטי
    תתחילו לסקר סקיוריטי טוקן , זה העתיד האמיתי 10/06/2022 08:00
    הגב לתגובה זו
    0 0
    תתחילו לסקר סקיוריטי טוקן , זה העתיד האמיתי
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות