בין תמיכה להתנגדות - האם השבוע הביטקוין יבחר כיוון?
מחירו של המטבע הדיגיטלי המוביל ביטקוין BITCOIN +3.17% BITCOIN 91,946 +3.17% בסיס:89,120 פתיחה:0 גבוה:92,234 נמוך:88,709 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: (BTC) ממשיך להסתובב סביב הרף הסימבולי של 20 אלף דולר למטבע שמסתמן בחודש האחרון כקו תמיכה אפשרי בטווח הקצר לפחות. מחיר המטבע שהתרסק בחודשים האחרונים בין היתר בשל החשש מדאגות מאקרו- כלכליות ומשבר נזילות בקרב שורה של חברות קריפטו בעלות פרופיל גבוה בתחום, היה קרוב להציג בשבוע שעבר את השבוע הטוב ביותר מאז אוקטובר 2021 שנסחר במחיר של 22,480 אלף למטבע שמהווה כעת קו התנגדות. שוק הקריפטו בעל השווי הקרוב לטריליון דולר רק במטבעות עצמם כבר מחזיק סביבו תעשיות שלמות. החל מחברות מסחר, חברות פיננסיות שעובדות באמצעות חוזים חכמים ועוד. מה מצפה השבוע לשוק הקריפטו ?
השבוע שוק הקריפטו טומן בחובו זרזים שעלולים להוביל לתנודתיות חריגה בשוק, כאמור
מחיר הביטקוין ירד ב-3% במהלך 24 השעות האחרונות ומחזיק בסביבות 19,500 דולר למטבע, לאחר שנסחר קרוב ל-22,000 דולר בשבוע האחרון. הנכס הדיגיטלי הגדול ביותר ממשיך להחליף ידיים במחיר של פחות משליש שיא כל הזמנים שלו קרוב ל- 69,000 דולר, שהגיע בנובמבר 2021, אבל הוא מעל לתחתית של 18,000 דולר שהגיע אליה באמצע חודש יוני.
אין ספק שזה היה חציון קשוח עבור המטבעות הדיגיטליים, כאשר שווי השוק צנח ל-920 מיליארד דולר מכמעט 3 טריליון דולר בנובמבר 2021, רוב המטבעות איבדו למעלה משני שליש מערכם. הירידה בשווקי המניות הובילו לסדקים במערכת האקולוגית של הקריפטו שעד לשנה הזו כמעט ולא היית מושפעת מתנועת השווקים, מטבעות יציבים התמוטטו כמו הטרה, חברות קריפטו כמו צליוס התמוטטו גם כן. הקורלציה של הקריפטו למניות שנוצרה השנה כאמור, היא הגורם המרכזי לקריסת שוק המטבעות, בתאוריה הביקטוין ועמיתיו צריכים להיסחר ללא תלות בנכסים פיננסיים רגישים לסיכון כמו מניות, ובמיוחד לא מניות טכנולוגיה.
"מגמת הירידה בשוק הקריפטו נמשכת, עקב חשש מוגבר ממיתון שקרב. נפח החיפוש בגוגל של המיתון זינק בשבועות האחרונים", אמר מרקוס סוטיריו, אנליסט בברוקר הנכסים הדיגיטליים GlobalBlock. המשקיעים חוששים מהאפשרות של האטה כלכלית. מול האינפלציה הגבוהה ביותר מזה עשורים, הפדרל ריזרב כבר עבר לצמצם את המחירים עם מדיניות מוניטרית הדוקה יותר. החשש הוא שהעלאות ריבית אגרסיביות יותר עלולות לפגוע בביקוש הכלכלי עד כדי זירוז מיתון.
חדשות השבוע הקרוב עשויות לספק בהירות רבה יותר על תמונת האינפלציה וכיצד חברות יתמדדו איתן. נתוני מדד המחירים לצרכן בארה"ב (CPI) אמורים להתפרסם ביום רביעי, לאחר שבחודש שעבר הנתון זעזע את השווקים השבוע הצפי הוא לזעזוע לא פחות כאשר הציפיות הם כי האינפלציה תתדחוף לשיא של 40 שנה ל-8.8%. "נראה שהשוק מחכה למספרים שעלולים להיות מזעזעים ביום רביעי", כתב יויה האסגאווה, אנליסט בבורסת הקריפטו Bitbank. "האפסייד של הביטקוין יהיה מוגבל ככל הנראה עד אז והתחזית שלו למחצית השנייה של השבוע תהיה תלויה גם בתוצאות המדד", הוסיף.
השבוע תפתח גם עונת הדוחות, שהשבוע ידווחו המוסדות הפיננסיים, ג'י פי מורגן (טיקר: JPM) מורגן סטנלי (MS), סיטי בנק (C) ובלקרוק (BLK), שיתכן וישפכו אור על השפעת האינפלציה ועליית הריבית על רווחיהן ועל הצפי שלהן לעתיד. עונת הדוחות חשובה, רב החברות יציגו כנראה חולשה ברווחיות ויתכן שזה כבר מגולם, תוצאות שיפתיעו לרעה מעל התחזיות שכבר רעות יובילו לזעזוע הן במניה ויתכן גם בשווקים.
מצד שני רווחים טובים העומדים בצפי החברות או הקונצנזוס, עלולים לאותת על כך שהכלכלה בריאה יותר ממה שציפו ציבור המשקיעים, אבל זו יכולה להיות חרב פיפיות, כיוון שאם רווחי החברות יציגו עוצמה, לפד לא תהיה סיבה להאט את הידוק המדיניות המוניטרית, בעוד שהצגת נזקי הכלכלה לרווחי החברות עלולות למתן את קצב העלאות הריבית.
לגבי הביטקויון, האסגאווה, אנליסט בבורסת הקריפטו Bitbank צינן את האווירה, "גם אם המשקיעים יקבלו את מבוקשם מנתוני האינפלציה והדוחות, הביטקוין עדיין עומד בפני תקרה, שיש לו טווח יעד שבועי של בין 12,000 עד 24,000 דולר, פריצה מהטווח הזה עדיין לא סביר גם אם נתוני האינפלציה יתבררו כנמוכים משמעותית מהצפוי".
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה