המשקיעים הקטנים הקפיצו את הקריפטו ביולי, מתי המוסדיים מצטרפים?

משקיעים קטנים הגדילו את נפח הפעילות ביולי ואחראים ככל הנראה לזינוק החודשי; "הגשרים" המטים ליפול של עולם הקריפטו; וגם - איזה מטבע זינק ב-60% בעקבות החלטה של אינסטגרם, ועוד שלל ידיעות מעולם הקריפטו
 | 
telegram
(6)

בדומה לשוק המניות, הביטקוין, יחד עם שאר מטבעות הקריפטו, חווה עד כה שנה איומה וחודש יולי נפלא. 16.9% עלה המטבע המוביל ביולי, קצת יותר מהביצועים של הנאסד"ק שטיפס ב-12% על רקע הציפיות לשינוי המדיניות המוניטורית של הפדרל רזרב בקרוב (האם המיני ראלי הזה הוא מלכודת שוורים?).

שוב רואים בברור ששוק המניות, בעיקר מניות הטכנולוגיה, הולך יד ביד עם שוק הקריפטו. בכל זאת מעניין לראות מי הוביל את העליות בקריפטו. למרות שלאחרונה המשקיעים המוסדיים מגלים יותר עניין בעולם הקריפטו מאשר בעבר (אפילו בלקרוק BLACKROCK INC -2.06% BLACKROCK INC 1,028.38 -2.06% BLACKROCK INC סגירה:0 פתיחה:1,040 גבוה:1,044.31 נמוך:1,027.85 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , פירמת ניהול הנכסים הגדולה בעולם, מנסה להרחיב נוכחות בתחום עבור לקוחותיה המוסדיים, באמצעות שיתוף פעולה עם קוינבייס COINBASE GLOBAL -0.26% COINBASE GL 324.57 -0.26% COINBASE GLOBAL סגירה:0 פתיחה:321.85 גבוה:327.22 נמוך:315.5 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: )' לפי מספר אינדיקטורים, אלו שהובילו את מסע הרכישות שהעלה את הקריפטו בחודש האחרון היו דווקא משקיעי הריטייל, כלומר המשקיעים הקטנים. מרקוס סוטיריו, אנליסט של ברוקר הנכסים הדיגיטליים גלובלבלוק כתב בסוף יולי: "משקיעי הריטייל קונים ביטקוין בקצב המהיר ביותר בהיסטוריה". 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אינידקטור לכך הוא כמות הביטקוין שנמצאת בידי 1% המחזיקים הגדולים, המכונים לעיתים "לוויתנים" וכמות הארנקים המכילים פחות מביטקוין אחד. הנתון מראה על ירידה בחודש יולי מ-17.34 מיליון ל-17.32 מיליון מטבעות בארנקים של הלוויתנים, במקביל, מספר החשבונות המחזיקים פחות מביטקוין אחד, כלומר משקיעים קטנים, נמצא בעליה. "השינוי במשך 90 יום בכתובות ביטקוין שמחזיקים פחות ממטבע אחד (משקיעי ריטייל באופן טיפוסי) הוא הגבוה  יותר בכל הזמנים. פעם אחרונה שזה היה קרוב לכך היה בשנת 2018 כאשר הביטקוין נסחר סביב 20 אלף דולר. העובדה ששיעור דומה של הצטברות שינויים כאלה קורה עכשיו מראה שמשקיעי הריטייל משוכנעים בערך של הביטקוין לטווח הארוך" אומר סוטריו. 

סימן נוסף מגיע משוק הנגזרים של הקריפטו, שמספק שני שליש מנפח המסחר בנכסים דיגיטליים בארצות הברית. החוזים העתידיים על הביטקוין פופלרים בקרב משקיעים מוסדיים בגלל שהם נסחרים בבורסות רשמיות ומפוקחים על ידי הוועדה למסחר בסחורות וחוזים עתידיים (CFTC). המשקיעים המוסדיים פועלים בעיקר בחוזה הסטנדרטי שערכו כ-5 ביטקוינים, סכום שעוקף את ה-100 אלף דולר גם ביום רע, ואילו החוזה השני הוא כזה שמשקף ערך של 10% מביטקוין אחד, כלומר בין 2000 ל-2400 דולר במחירי יולי, ומושך יותר את משקיעי הריטייל. מספר החוזים הפתוחים מן הסוג הראשון נשאר ללא שינוי מתחילת יולי, ואילו מספר החוזים הקטנים שפתוחים זינק ב-56% - אינידקטור ברור לכך שמי שמניע את השוק הוא המשקיעים הקטנים. 

מה המשמעות של הנתונים האלו? ייתכן שכלום. שינוי מקרי. אולם יתכן שיש בזה דווקא סוג של בשורה טובה לשוק הקריפטו. אחת הבעיות הגדולות של הקריפטו הוא הריכוזיות. כלומר, העובדה שמשקיעים בודדים מחזיקים בכמות עצומה של נכסים דיגיטליים ופחות סחורה נמצאת בשוק הפתוח. זה גורם לשוק להיות מאד תנודתי עקב חוסר נזילות, וכן מעיד על חדירה חלשה לציבור הרחב, כשנראה שהקריפטו הוא תחום ל"משוגעים לדבר". ככל שיותר אנשים יבואו במגע ישיר עם הקריפטו הפופלריות שלו תגדל. 

אולם ייתכן שמה שייצור שינוי יותר משמעותי הוא המהלך של בלקרוק עליו כתבנו קודם לכן, כלומר השקעות רחבות יותר של המוסדיים - שוק הביניים בין הלוויתנים לבין המשקיעים הקטנים. בסופו של דבר כמות הכסף שמנוהלת על ידי המוסדיים היא עצומה ולעיתים קרובות היא זו שקובעת את הכיוון של שוקי המניות. כניסה מאסיבית של משקיעים מוסדיים, שאולי נגררים על ידי הציבור הרחב חצי בעל כורכם לתחום, תקפיץ ככל הנראה את ערך הנכסים, ותנרמל את התפיסה של קריפטו כנכסי השקעה פחות ספוקלטיביים. 

שודדים ופושטי רגל
נראה שזה הופך להיות תת קטגוריה בסיכום השבועי, נקווה שלא לאורך זמן. 

הגשר נפל. שוב התרחשה השבוע פריצה שהביאה לגניבת מטבעות בשווי מאות מיליוני דולרים, 200 מיליון דולר ליתר דיוק. פלטפורמת Nomad נפרצה, במה שנראה כמחדל אבטחה ענק לגוף שמנהל מאות מיליוני דולרים. לדברי מומחי אבטחה הפירצה הייתה פשוטה מאד "בערך כמו כספומט שפולט כסף בלחיצת כפתור".

השוד שוב קרה במה שמכונה "גשר". הגשרים הם פלטפורמות שנועדו לגרום לרשתות הבלוקצ'יין "לדבר" זו עם זו, כלומר לאפשר פעולות בין רשתות בלוקצ'יין שונות. הגשרים נחשבים לנקודת חולשה אבטחתיות, ופעם אחר פעם הם נפרצים. כמות הכסף שנמצאת שם ביחס לקלות היחסית שבה הפריצות הללו מתרחשות היא בלתי נתפסת. 

מנהלי הפרויקט מנסים לחלץ את המטבעות הגנובים והקימו לצורך כך כתובת רשמית אליה ניתן להחזיר מטבעות גנובים. עד כה הצליחו בעזרת חברות הבטחה ו"האקרים לבנים", כלומר כאלה שמנסים למצוא פרצות אבטחה כדי לשפר את האבטחה ולא על מנת לגנוב, להחזיר פחות מ-10% מהמטבעות שנגנבו, או 16.5 מיליון דולר. 

חברת המחקר צ'יינאליסיס טוענת ש-69% מגניבות הקריפטו השנה התבצעו על "גשרים" מן הסוג הזה בסכום שמגיע כבר ל-2 מיליארד דולר. 

הפריצה הגדולה ביותר בתולדות הקריפטו בשווי של מעל 600 מיליון דולר התרחשה בחודש מרץ על גשר כזה הקשור לרשת המשחקים אקסי אינפיניטי, ופריצה נוספת בשווי 320 מיליון דולר התרחשה בגשר נוסף חודש קודם לכן. 

מטבעות סולנה בשווי 5.2 מיליוןן דולר נגננבו מקרוב ל-8,000 ארנקי סולנה בהתקפה חדשה שפגעה בעיקר במטבע הבית SOL, אבל גם ב-NFT המבוסס על הרשת וב-300 סוגי מטבעות הקשורים אליה. הסיבה המדויקת לפריצה עדיין לא ידועה, אך ככל הנראה לא מדובר בכשל אבטחה ברשת עצמה אלא בתוכנת הארנקים. לדעת מומחים הסכום שנגנב גבוה יותר וייתכן שכבר עבר את ה-8 מיליון דולר.

הפירצה קרתה בארנקים "חמים", כלומר שמחוברים לאינטרנט, וביניהם ארנקים מסוג Phantom, Slope, TrustWallet בין השאר. ההתקפה ממשיכה להתרחש ברגעים אלו, כך שאם אתה מחזיק ארנק חם מן הסוג הזה (או אחר) כדאי לחשוב על חניה יותר בטוחה למטבעות הקריפטו שלך בארנקים קרים. נראה שארנקים הנמצאים בטלפונים סלולרים מושפעים יותר מהתקיפה. הארנקים אליהם מועברים המטבעות הגנובים מזוהים וניתן לראות את כמות הכסף העוברת אליהם. 

סירקל (Circle) היא קרן הון המשקיעה בקריפטו, שכנראה נקלעה לצרות בעקבות שתי הפריצות האחרונות, שכן היא משקיעה גם בנומד וגם בארנק סלופ שנפרץ. החברה, שרוצה לצאת להנפקה ראשונית לציבור מאוחר יותר השנה,  ידועה בתור זו המנפיקה את המטבע היציב השני בגודלו -USDC שהנפיק עד כה מטבעות בשווי 54 מיליארד דולר. 

החברה שמשקיעה בסטארט אפים רבים מתחום הקריפטו השקיעה 8 מיליון דולר בסבב A של חברת סלופ ו-22.4 בסבב הסיד של החברת נומד באפריל. החברה מסרה שהיא "עוקבת אחר המצב הנוכחי" בתגובה לשאלה בנושא, ולטענתה לא נגרם לנזק לחברה עקב הקשר שלהם לשני הפרויקטים שנפרצו. 

נירבנה - התקפה נוספת הקשורה לסולנה גרמה לנפילה של 90% בשני מטבעות נוספים. נירבנה היא חוזה חכם שהציע מטבע יציב באמצעות אלגוריתם (כמו זה של הלונה-טרה שקרס) שסבל מפריצה במטבע המייצב בגובה 3.5 מיליון דולר מה שגרם לו לאבד 89% מערכו. המטבע היציב שהיה אמור להיות צמוד לדולר איבד במקביל 90%, כששוב מוכח שהצמדה באמצעות אלגוריתם לא באמת עובדת. 

וויאג'ר, הפלטפורמה פושטת הרגל להלוואות קריפטו קיבלה מספר הצעות רכישה טובות יותר מזו שהציעה FTX בהובלת מיליארדר הקריפטו סם בנקמן פרייד, כך לדבריה. וויאג'ר דחתה את הצעת FTX בשבוע שעבר כיון שהייתה נמוכה מדי לטעמה. לטענת עורך הדין של החברה ההצעה הזו הייתה "הנמוכה ביותר שהתקבלה עד כה". ההצעה שיקפה אפשרות שהמשקיעים יקבלו 30 סנט לדולר, וההצעות האחרות יציעו יותר מכך. 

בחדשות נוספות שייתכן שיעודדו את משקיעי פושטת הרגל, השופט שמנהל את פשיטת הרגל אישר לחברה להחזיר 270 מיליון דולר ללקוחות. לחברה היו 350 מיליון דולר בחשבון עוד כמיליארד דולר בנכסים דיגיטליים. 

יש דין. שני אנשים שהואשמו בתרמית משקיעים בגובה 1.9 מיליון דולר יזכו לקבל את חווית הכלא המלאה שמציעות הרשויות האמריקאיות בשלושים החודשים הקרובים בכלא הפדרלי הסמוך למקום מגוריהם. צמד הנוכלים הבטיחו למשקיעים מערכת לניהול השקעות קריפטו הכוללת מטבע חדש בשם DROP וריבית מדי 15 יום שתשקף החזר שנתי של 24% עד 63%.

בעוד שיתכן שמשקיעים שמשלים את עצמם שיש גוף שיכול להבטיח להם 24% בשנה ראויים אולי לאבד את כספם, לכל הפחות מגיע להם שיהיה מדובר בפלטפורמה אמיתית, ובמקרה הזה, היה מדובר בהבטחות על הקרח. שוב גוף או עסק כלשהו לא הוקם או נרשם אצל  ה-SEC. 

חדשות נוספות מהשבוע האחרון
מייקל סיילור, מנכ"ל מיקרוסטרטגי MICROSTRATEGY INC CL A +11.89% MICROSTRATE 430.54 +11.89% MICROSTRATEGY INC CL A סגירה:0 פתיחה:389.5 גבוה:449 נמוך:381 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: שהפסיד עד כה לחברה בניהולו מיליארד דולר בהשקעות בביטקוין מסיים את תפקידו כמנכ"ל חברת התוכנה שהקים בשנות ה-80 ויעבור לתפקיד יו"ר הדירקטוריון.

החברה עלתה לכותרות עם התפוצצות בועת הדוט קום בשנת 2000 כשהתרסקה 62% ביום אחד לאחר שהודיעה על טעות חשבונאית בדוחות, והייתה לדעת רבים "הסיכה בבלון", שהובילה לקריסת הבועה.  

מאז החברה הייתה מתחת לרדאר במשך שני עשורים עד שעלתה לכותרות שוב בשנת 2020 בעקבות השקעות מסיביות בביטקוין בהובלת סיילור כהגנה מפני אינפלציה. ההגנה לא כל כך הצליחה כשהביטקוין איבד שני שליש מערכו בחודשים האחרונים וגרם לחברה הפסדים כבדים, כמו גם איבוד של כשני שליש מערכה. כעת מפנה סיילור את מקומו בניהול ויתמקד בהשקעות ביטקוין ובאסטרטגיה. לא ברור כמה הבשורה הזו חיובית לחברה. 

פורטוגל: בנקים בפורטוגל סגרו לאחרונה חשבונות של 3 פלטפורמות מסחר בקריפטו למרות שקיבלו אישור רגולטורי בגלל חשש להלבנת כספים. 

טינדר: אפיליקציית ההיכרויות לוקחת צעד אחורה בכל הקשור לעולם המטאוורס. החברה שתכננה להקים חלל היכרויות וירטואלי חזרה בה מתוכניותיה. "נמשיך להעריך את החלל הזה בזהירות, ונשקול להתקדם בזמן המתאים כאשר תהיה יותר בהירות לגבי ההזדמנות בכללותה" נמסר מטעם החברה שאיבדה את המנכלי"ת השבוע לאחר פחות משנה בתפקיד. מנכ"ל החברה האם מאטצ' MATCH GROUP -0.72% MATCH GROUP 30.29 -0.72% MATCH GROUP סגירה:0 פתיחה:30.17 גבוה:30.5 נמוך:30.12 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: אמר כי "אני מאמין שחווית הדייטינג במטאוורס היא חשובה כדי לתפוס את הדור הבא של המשתמשים" אך הוסיף שעדיין לא ברור איך זה יעבוד בדיוק ולכן אין טעם כעת לשפוך מזומנים בתחום. 

גוצ'י (Gucci): מוסיפה את מטבע ה-ApeCoin של קולקציית ה-NFT המפורסמת "מועדון היאכטות של הקופים המשועממים" לאפשרויות התשלום שלה. אפשרויות תשלום דיגיטליות כבר זמינות בכ-70% מהחנויות בארצות הברית. לדברי חברת האופנה היוקרתית הדבר נובע מדרישות הלקוחות. 

בינאנס ומאסטרקארד השיקו במשותף כרטיס "פרהפייד" בארגנטינה שיסייע בשימוש בקריפטו בקניות יומיומיות, ואף יתן החזרים בקריפטו. המיקום לא מקרי שכן הפסו הארגניטינאי נחשב למטבע חלש ולא יציב. נזכיר שגם מטבעות קריפטו לא ממש יכולים להחשב כנכס יציב, מלבד המטבעות היציבים, וגם הם לא תמיד. 
 

Users can enjoy:
🔸 Making purchases in crypto (#BTC, #BNB & more)
🔸 Up to 8% in crypto cashback
🔸 Zero fees on ATM withdrawals

— Binance (@binance) August 4, 2022

חיפושים בזבל - אדם שזרק לפח כונן קשיח ובו 8,000 מטבעות קריפטו בשווי נוכחי של כ-185 מיליון דולר רוצה לנסות לחפש את העושר האבוד באמצעות "כלבים רובוטיים" במזבלה בה זרק את הכונן. הכונן נזרק לפח אי אז בשנת 2013. הוא משוכנע שהכונן עשה את דרכו למזבלה בניופורט, אך הרשויות המקומיות מסרבות לעזור לו לחפש אחריו. 

הוא רוצה לרכוש שני כלבים רובוטיים מחברת בוסטון דינמיקס בעלות של 75 אלף דולר כל אחד. הוא מעריך את כל ההרפתקאה ב-11 מיליון דולר והשיג כבר מימון מקרנות השקעה, אולם הרשויות עדיין מסרבות לאשר את הפעולה בגלל הסיכונים האקולוגיים שהיא מיצגת לדבריהם. הבחור המסכן עולה לכותרות אחת לכמה שנים, כל פעם עם רעיון חדש איך לחפש את האוצר האבוד, אך כל פעם מחדש נדחה על ידי הרשויות. 

אינסטגרם: היוזמה של הרשת החברתית לתמוך באפשרות של NFT המבוסס על רשת Flow הקפיצה את ערך המטבע המקומי של הרשת בכ-44% תוך 24 שעות. כעת המטבע כבר נמצא במקום ה-29 בעולם עם זינוק של 64% בשלושים הימים האחרונים לשווי שוק של 2.6 מיליארד דולר. הכוכב הבא בשמי הקריפטו או עוד כוכב נופל? 


מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
לאחר יולי הירוק, אוגוסט נפתח עם שבוע ללא שינויים משמעותיים. ועם ירידות קלות במטבעות המרכזיים, למעט אחד שעלה ואחד שירד.


ביטקוין (BTC) BITCOIN -0.13% BITCOIN 92,307 -0.13% BITCOIN בסיס:92,429 פתיחה:0 גבוה:94,057 נמוך:91,049 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הביטקוין ממשיך לנוע בטווח שבין 22.5 ל-24 אלף דולר למטבע מזה זמן. בסיכום שבועי הוא איבד 3% ונסחר כעת תמורת 23,030 דולר. 

את'ר (ETH) ETHEREUM +0.37% ETHEREUM 3,108.9 +0.37% ETHEREUM בסיס:3,097.3 פתיחה:0 גבוה:3,151.2 נמוך:3,070.4 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . מתברר, ישנה אופוזציה לתוכנית של המיסד ויטאליק בוטרין וצוות האת'ר למיזוג שיעביר את הרשת לשיטה של "הוכחת אחזקה" מהשיטה הנוכחית "הוכחת עבודה".  צ'נדרל גו - משקיע וכורה קריפטו גדול מנסה לפצל את הרשת באופן שישאיר אותה בשיטה הישנה, וכעת קיבל חיזוק מפלטפורמת המסחר Poloniex שהודיעה כי תתמוך במטבע ETHW, הגירסה המפוצלת של גו, החל מהשבוע הבא. 
 


הניסוי השלישי לפיצול על רשת גוארלי נקבע לתאריכים 6 עד 12 באוגוסט. 

בסיכום שבועי, המטבע השני בגודלו ירד בשיעור דומה לזה של הביטקוין, וכעת נסחר תמורת 1658 דולר למטבע. 

בינאנס קוין (BNB). הבינאנס הוא המטבע היחידי שרשם תנועה משמעותית השבוע עם עליה של 13.4% למחיר של 313 דולר למטבע אחד. שווי השוק הכולל חצה את רף ה-50 מיליארד דולר. 

ריפל (XRP). הריפל נסחר ללא שינוי תמורת 0.374 דולר למטבע ושוי השוק הכולל קרוב מאד ל--18 מיליארד דולר. 

קרדאנו (ADA). הקרדאנו גם נסחר כמעט ללא שינוי עם ירידה של כאחוז אחד למחיר של 0.51 דולר למטבע. שווי השוק הכולל קצת מעל 17 מיליארד דולר. 

סולנה (SOL). בעקבות הפריצה עליה כתבנו קודם לכן נפגע מחיר הסולנה השבוע בכ-8% ומטבע אחד נסחר תמורת קצת פחות מ-40 דולר. שווי השוק הכולל הוא 13.5 מיליארד דולר. 

תגובות לכתבה(6):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    קריפטו אין גבול לטמטום האנושי
    משה ראשל"צ 07/08/2022 07:54
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כל-כך הרבה פשיטות רגל ואנשים עדיין חושבים על הכלום שיש מאחוריו
    סגור
  • 5.
    מדהים...
    המגיב 06/08/2022 18:56
    הגב לתגובה זו
    2 0
    שיש עוד אנשים שנוהים אחר התרמית הזו שמכונה ביטקוין
    סגור
  • 4.
    מתי המוסדים מצטרפים לקריפטו?כדאי שיהיו מודעים לצמיחה
    אלתסכנו את הכסף שלנו 06/08/2022 09:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    בעברינות הקריפטו
    סגור
  • 3.
    כי רק דבילים מצטרפים, כמה מילים, גרפים …חחחחח (ל"ת)
    שסטוביץ 05/08/2022 19:48
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 2.
    אני נדהם
    לרון 05/08/2022 10:05
    הגב לתגובה זו
    1 1
    מגובה הטיפשות,פעם אמרו "לו הטיפשות היתה גובה היית מגדל אייפל"
    סגור
  • טען עוד
  • 1.
    תיאוריות ועובדות
    אני הילד 05/08/2022 08:08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הסבר אחר... ה"לוייתנים" קונים פחות. מוכרים אפילו?. הם אלו שמחזיקים אחוז ניכר הממון שלהם ולכן הם מורידים את רמת הסיכון. לסטושי לא ממש משנה אם למכור ב 20000 או ב 60000. אנשים תמיד מבלבלים בין השניים בגלל הצורך בחשיבה של סובב ומסובב.
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות