"ממשלת ארה"ב נגד טורנדו קש", פעילי הקריפטו מתקוממים, מלחמה חדשה?

בצעד חסר תקדים מחרים משרד האוצר האמריקאי פרוטקול קריפטו שפועל על רשת האת'ריום ומעורר הרבה התנגדות רעשנית בעולם הקריפטו, האם נפתחה מלחמה בין הרשויות לבין הפעילים הנון קונפורמיסטים של הטכנולוגיה?
 | 
telegram
(2)

אחת המדינות המובילות ב"ציר הרשע" העולמי היא קוריאה הצפונית. אנחנו נהנים אולי לגחך על הדיקטטור הבאמת מגוחך שמוביל אותה בביזאריות ראויה לציון תוך כדי לגימת וויסקי מערבי משובח אך מדובר בדיקטטורה לא מצחיקה בכלל מהזן הרע והמוכר, עם מחנות עבודה, "חינוך מחדש", רצח, עינויים, שטיפת מוח ובעיקר חוסר תפקוד שגורם לעשרות מיליוני בני אדם לסבל בל ישוער. 

המדינה המוחרמת והמנודה פועלת על פי הדוקטרינה של הדיקטטור המייסד קים איל סונג שדורשת משק אוטרקי, כלומר כזה שמסתמך רק על עצמו. זה לא באמת עובד שכן המדינה לא יכולה באמת לספק את צורכי עצמה, וכדי לייבא את הנחוץ לה, במיוחד אנרגיה ומזון, היא מוכרת ידע ומוצרים צבאיים וכן משאבי טבע מסויימים, בעיקר לסין. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

אך כידוע "אין הקומץ משביע את הארי ואין הבור מתמלא מחולייתו", ויש צורך "בגיוון מקורות הכנסה", ואחד המקורות שמצא לעצמו השלטון המושחת הוא גניבה ושוד. בין האפיקים הרווחיים יותר של זרוע ההכנסות המפוקפקת הזו של הממשלה הצפון קוריאנית הוא שוד קריפטו. 

קבוצת ההאקרים לאזרוס המקושרת לדיקטוטרה עושה חייל בתחום. היא אחראית לשוד הקריפטו הגדול בהיסטוריה של מעל 600 מיליון דולר. השבוע יוחסה לה גם הפריצה לגשר הארמוני בה נגנבו 100 מיליון דולר לאותה קבוצת האקרים צפון קוריאנים, וכך עוד פריצות רבות נוספות. הבעיה של השודדים במקרים כאלה היא שחרור הכסף אחרי השוד והלבנתו, שכן האופן השקוף של מערכות הבלוקצ'יין בה כל ההעברות נרשמות באופן פומבי וניתן לעקוב אחר מהלך הכסף מקשה על השימוש בו לאחר הגניבה.

הדרך לפתור את הבעיה הזו הן רשתות שמאפשרות הסוואה של העברות קריפטו בדרכים שונות. כמובן שזו לא המטרה הרשמית שלהם. הן מתהדרות בערכים חשובים כמו פרטיות ובטיחות, ויתכן שבאמת זו המטרה של המייסדים, אך בפועל לעיתים קרובות משמשות המערכות הללו את הפושעים, ביניהם אלו הצפון קוריאנים, להלבנת הכסף הגנוב. אחד הפתרונות הללו נקרא "טורנדו קש" הבנוי על רשת האת'ריום ותוכנן באופן שמאפשר הסוואה של המקור והיעד של העברות קריפטו על ידי "ערבוב" של מספר רב של העברות ביחד, באופן שלא מאפשר לדעת מאיפה ולהיכן הגיע הכסף. 

במשרד האוצר האמריקאי מנסים להילחם בתופעה. לטענת הפקידים הפלטפורמה משמשת את לאזרוס ופושעים אחרים להלבנת כספים, ועד כה מיוחסת לה הלבנה של כ-7 מיליארד דולר גנובים, בין השאר של הפריצות של לזארוס אך לא רק. ברייאן נלסון, פקיד משרד האוצר האמריקאי, אמר: "למרות שהם טוענים פומבית אחרת, טורנדו קש נכשל באופן עקבי ביישום אמצעי שליטה יעילים על מנת להפסיק את הלבנת הכספים העקבית של שחקנים עבריינים ולא נקטה באמצעים בסיסיים כדי להתמודד עם הסיכונים". 

ארצות הברית מגדירה את יכולת ההסוואה של הטורנדו "איום לבטחון הלאומי" והטילה סנקציות חריפות על המערכת. היא צרפה את הרשת כמו גם כמה כתובות את'ריום הקשורות אליה לרשימת הנכסים המיוחסת בדרך כלל לארגוני טרור. משמעות הצעד הזה היא שנאסר על כל האמריקאים להשתמש בטורנדו קש, וכן שכל הנכסים של טורנדו קש שממוקמים בארצות הברית או בבעלות אזרחים אמריקאים חייבים להחסם. הסנקציות על מי שלא ימלא את התקנה הזו יכולה להגיע ל-10 מיליון דולר וכן עד 30 שנה בכלא. התקנה מאיימת על 437 מיליון דולר שנמצאים כעת בחוזים חכמים על רשת הטורנדו קש. 

הפעולה הזו כבר מתחילה להשפיע, כשסירקל, החברה המנפיקה של המטבע היציב השני בגודלו USDC החלה להקפיא את הנכסים הקשורים לטורנדו קש ולחסום העברות לכתובות האסורות. כך גם בורסת הקריפטו dYdX וארגונים נוספים. האתר של החברה לא זמין כעת והקוד בגיטהב נמחק.

אך לא כולם מקבלים בהבנה את הצעד הדראסטי של הפקידים האמריקנים, וכמה מהדמויות הבולטות בעולם הקריפטו רואים בהחלטה צעד לא הוגן ואף לא חוקי ואיום על פרטיות המשתמשים - אולי הערך המקודש ביותר בעולם הקריפטו האנטי ממשלתי. הטענות נגד המהלך הן מגוונות.

יש המפקפקים בכלל בשיטה של פעילות ממשלתית כנגד פיסת קוד במקום כנגד האנשים המנצלים אותה לרעה. טורנדו מתוכנן באופן כזה שאין צורך באף אחד כדי לתפעל אותו והוא פועל באופן אוטמטי על הרשת. לכן הממשל לא החרים אף אדם או ארגון אלא קוד מחשב.

אמין סולימאני, אחד ממייסדי טורנדו קש טוען שהשרות מעולם לא תוכנן כדי לאפשר הלבנת כסף עברייני אלא לאפשר למשתמשי קריפטו להגן על פרטיות הנתונים הפיננסים שלהם. לדברי תומכי הפלטפורמה, העבודה שיש גורמים עבריניים שמשתמשים בה לא מגדירה את הפלטפורמה עצמה כעבריינית. "מערבבי מטבעות (השיטה בה עובד טורנדו קש) אינם עוסקים בהלבנת כספים. מלביני כספים עוסקים בהלבנת כספים" לדבריהם.

מת'יו גרין, פרופסור למדעי המחשב באוניברסיטת ג'ון הופקינס אומר שזה צעד חסר תקדים של ממשלת ארצות הברית: "זו הפעם הראשונה אי פעם שראיתי שתוכנה נסגרת. זה מאד ייחודי". עמיתו ברייאן פייר המחלקה המשפטית של אוניברסיטת קנטקי לא מסכים איתו: "אם זה נראה כמו עסק, הולך כמו עסק ומגעגע כמו עסק אתה יכול לפקח על זה כמו עסק. זה לא משנה איך אתה קורה לזה או מאפיין את זה". לדעתו העובדה שאין אף אחד שמתפעל את הקוד הזה או מציע שרות תמורת תשלום לא אומר שלא מדוב בעסק.

טענה נוספת נגד הצעד היא שהוא לא חוקתי שכן הוא נוגד את התיקון הראשון לחוקה, כלומר חופש הביטוי. הטענה בנויה על ההנחה המוזרה שהקוד שנכתב הוא ביטוי של האדם שכתב אותו, וכאמור מה שנאסר פה הוא הקוד עצמו, לא השימוש העברייני בו. דיוויד מוריס מאתר קוינדסק כתב כך: "טורנדו קש הוא לא חברה, שירות או אדם - הוא סדרה של מילים, וקרוב לוודאי מוגן על ידי התיקון הראשון לחוקה". 

יש המתכננים פניה לבית המשפט על סמך הטענה הזו, אך פייר מפקפק ביכולת שלה להתקבל בבית המשפט. "לבית המשפט יהיה אכפת מזה שחלק משמעותי מהתנועה בשירות היא למטרות לא חוקיות, ואתה יודע את זה ולא עשיתי שום דבר כדי למנוע את זה. העובדה שזה דיבור לא בהכרח מגינה על כך. אם זה דיבור לא חוקי אז זה לא חוקי". 

הגדרת כתובות מסוימות כלא חוקיות יוצרת בעיה נוספת. נכון לעכשיו רשת האת'ריום עדיין עובדת בצורה של "הוכחת עבודה" כך שכל פעולה צריכה להיות מאושרת על ידי כל המוודאים (ולידטורים). כיון שכל עסקה עם הכתובות הללו צריכה להיות מאושרת על ידי אותם מוודאים הרי שהם בעצם משתפים פעולה עם הכתובות המוחרמות ועלולים להיות מטרה לסנקציות האמריקאיות. מיקהו זולטו, אחד ממפתחי רשת האת'ריום נשאל על הסיכון של המוודאים החיוניים לפעילות הרשת והוא ענה בעוקצנות שמשקפת את העוינות כלפי הרשויות האמריקאיות: "ההמלצה הרחבה שלי לאנשים היא לא להיות אזרח ארצות הברית. זה יותר מדי מסוכן". לדעתו במקרה שמוודאים ינסו להימנע מאותן כתובות יש להוציא אותם מהרשת :"אם אתה לא יכול להריץ מוודא בדרך שמתנגדת לצנזורה אז אתה לא יכול להריץ מוודא". 

הפעילים חוששים מאפקט של "כדור שלג", שכן הצעד הבא יכול להיות איסור על שרותים או מוצרים נוספים מעולם הקריפטו. הקונסיפרטבים שבהם אף חוששים שממשלת ארצות הברית לא תנוח עד שתאסור כל אפשרות להעברות כספים באופן אנונימי. קריס בלק, פעיל קריפטו אומר: "אין שום מטבע קריפטו שלא ניתן לשימוש על ידי אנשים רעים, כך שכל טכנולוגיית הבלוקצ'יין יכולה להיות מטרה לסוג כזה של התקפה. הדרך היחידה לפתור את זה היא שלממשלה יהיה מידע מלא על כל משתמש". 

יש הסבורים שהצעד גם לא חכם שכן הוא יגביר את המתח בין הרשויות לבין אוהדי הקריפטו הנון קונפורמיסטים ויעודד אותם למצוא דרכים יעילות ומתוחכמות יותר לשמור על ערכי הפרטיות המקודשים להם. כחלק ממחאת המשתמשים החלו משתמשי טורנדו קש לשלוח סכומי את'ר קטנים לכתובות של משתמשים ידועים. הפעולה הזו, שאותה אי אפשר כל כך למנוע, הופכת את אותם משתמשים ידועים לכאלה שעוברים ללא רצונם על הסנקציות. ממילא השלב הבא הוא לשאול איך אפשר לדעת מי קיבל כסף מרצונו ולמי נשלח הכסף בעל כורחו? משרד האוצר לא צפוי לחיים קלים בניסיון לאכוף את הסנקציות על הקהילה המרדנית. 

הנושא הזה מעלה את השאלה האם הדרישה של ממשלת ארצות הברית תזכה לשיתוף פעולה מצד פעילי הקריפטו או שתיצור התנגדות אקטיבית. 
 

<

אפילו אם ממשלת ארצות הברית תצליח "לנצח" את טורנדו קש, לא נראה שזה יחסום את התופעה של שירותים אנונימיים. אלטרנטיבות כבר קיימות בשוק. גרין מאמין שכתוצאה מהאיסור על טורנדו קש, שרותים פיננסים אנונימיים אחרים יפרחו קרוב לוודאי, כשמשתמשי קריפטו ופעלים מרכזיים ינסו לאשר מחדש את המחויבות שלהם לפרטיות וביזור. "אני חושב שתראה טכנולוגיות פרטיות מתפשטות, תראה יותר ויותר כסף שמוגן על ידי הטכנולוגיות הללו. ואז, משרד האוצר יצטרך לקבל החלטה: האם הצעד נגד טורנדו היה כירורגי או שהם ירחיבו את האיסור לכל מערכות הפרטיות?. ייתכן שזה יפתח מלחמה ככל שיהיה יותר קשה לפעול באופן כירורגי עם סנקציות. זה יהפוך להיות הכל או כלום, כל הקריפטו יצטרך להיות מושמד או מופרע". 

ככל הנראה אנחנו רק בתחילתה של הסאגה ועוד נראה התפתחויות בנושא טורנדו קש בפרט וכל נושא הפרטיות והאנונימיות של הקריפטו בכלל. 
 


קרא עוד:
>>>קריפטו זה לא רק ביקטוין - הכרות עם שבעת המטבעות הגדולים
>>>איך להשקיע במטבעות קריפטוגרפים - מדריך
>>>מהם המטבעות היציבים?

פשיטות רגל

Hodlnaut היא פלטפורמה נוספת העוסקת בהלוואות קריפטו שעוצרת את המשיכות. תחת ניהולה של החברה נמצאים נכסים דיגיטלים בשווי של כ-500 מיליון דולר. הסיבה מיוחסת, כרגיל, ל"תנאי השוק האחרונים". 

צלזיוס חזרה בה מכונתה להעסיק מחדש את סמנכ"ל הכספים לשעבר של החברה תמורת 92 אלף דולר בחודש עקב המחאה שהצעד עורר כשלחברה גרעון של 1.2 מיליארד דולר שהיא לא יכולה לשלם למשתמשים שלה. 

וויאג'ר. הפלטפורמה מאפשרת למשוך כסף החל מיום חמישי, אך מודה כי הלקוחות לא יקבלו את כל כספם. 

חדשות נוספות מהשבוע האחרון
עולם ה-NFT דועך, איתו גם הקרקרעות הוירטואליות. מארק קיובן, המשקיע המיליארדר מזהיר מרכישה של קרקרעות אלו, כיוון שאלו מסוכנות וספקולטיביות לאור ההיצע הגדול שעולם המטהוורס יכול ליצור בתחום הנדל״ן הוירטואלי (לכתבה המלאה).

מטא הכריזה על תמיכה ב-NFT באינסטגרם במאה מדינות ברחבי העולם, בין השאר באפריקה, אסיה, המזרח התיכון ומדינות אמריקה, אך עדיין לא באירופה, ייתכן שבגלל בעיות רגולטוריות. הוכרז גם שיתוף פעולה עם בורסת קוינבייס ו Dapper ותמיכה של ארנקים נוספים כמו טראסט או ריינבו. הרשתות התומכות הן את'ריום, פוליגון ו-Flow. 

Pudgy Penguins היא קולקציית NFT שמבוססת על אנימציה של פינגווינים. השבוע זינק מחירם של הטוקנים בסדרה עקב הודעה על השקת צעצועים פיזיים בדמות הטוקנים. 
 

This is the first of many instances where the Pudgy Penguins IP will allow Web2 to meet Web3.

Congratulations to the Penguins who were selected. More is coming, just look… pic.twitter.com/82iblNKCa3

— Pudgy Penguins (@pudgypenguins) August 11, 2022
ההודעה הזניקה את נפח מסחר בטוקנים ל-252 את'ר (כ-466 אלף דולר) בתוך 24 שעות, 370% יותר מהיום הקודם. המחיר של הטוקן הזול ביותר, מה שמכונה מחיר הבסיס של הסדרה, עלה ל-4900 דולר, עליה של 18% מאז יום לפני ושל 60% ב-30 הימים האחרונים. 

מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?​
השבוע היה טוב למדי עבור עולם הקריפטו כשמטבע הבולט הוא האת'ר כרשת האת'ריום מתקדמת בצעד נוסף לקראת השדרוג. 

ביטקוין (BTC) BITCOIN +1.74% BITCOIN 90,671 +1.74% BITCOIN בסיס:89,120 פתיחה:0 גבוה:91,429 נמוך:88,709 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: הביטקוין כבר נגע במהלך יום המסחר אתמול במחיר של 24,500 דולר למטבע אך נסוג מאז וכעת נסחר תמורת 23.9 אלף דולר. בסיכום שבועי עלה המטבע ב-15%. 

את'ר (ETH) ETHEREUM +1.72% ETHEREUM 3,112.3 +1.72% ETHEREUM בסיס:3,059.7 פתיחה:0 גבוה:3,161 נמוך:3,044.5 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . המבחן השלישי והאחרון של שדרוג רשת האת'ריום שמתבצע על הרשת הניסיונית גורלי יצא לדרך ביום חמישי השבוע ללא תקלות. השדרוג הסופי צפוי כעת להתבצע ב-15 או 16 בספטמבר על פי הצהרת מפתחי הרשת. הצעד מגביר את האטרקטביות של האת'ר שנהנה ממומנטום חיובי, ועלה ב-24 השעות האחרונות הרבה מעל השוק ובניגוד למגמה בשוק המניות. סך הכל עלה המטבע בשבוע האחרון ב-15% והוא נסחר תמורת 1900 דולר בשעה זו. 

בינאנס קוין (BNB). המטבע של בורסת הקריפטו הגדולה בעולם התקדם השבוע ב-4% והוא נסחר כעת תמורת 324 דולר למטבע. 

ריפל (XRP). הריפל נסחר ללא שינוי השבוע במחיר של 0.3769 דולר ושווי השוק שלו עדיין עומד על 18.6 מיליארד דולר. 

קרדאנו (ADA). הקרדאנו התקדם 4.5% נוספים השבוע. הוא נסחר תמורת 0.5326 דולר ושווי השוק שלו הוא 18 מיליארד דולר. 

סולנה (SOL). הסולנה עשתה מהלך קצת יותר משמעותי השבוע וטיפסה 10%. המחיר הנוכחי של המטבע עומד על 43.47 דולר ושווי השוק שלה הוא 15 מיליארד דולר. 

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    מכבסת כסף מכבסת כסף לא המכבסים
    אני הילד 12/08/2022 10:21
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סתם היתממות של בעלי עניין. אפילו השם טורנדו קש... כסף שמסתובב במכונה יוצא נקי.
    סגור
  • 1.
    את מי זה מעניין? (ל"ת)
    עידו 12/08/2022 09:14
    הגב לתגובה זו
    0 4
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות