במורגן סטנלי מהמרים על הגורמים שישפיעו על המשך המגמה בקריפטו

האנליסטים מחפשים אינדיקטורים נסתרים במגמות במטבעות היציבים, אך בסופו של דבר מתכנסים לגורם שעד כה הוכח כברור ביותר - הקורלציה בין מגמת המסחר בביטקוין לבין תנאי המאקרו והתנודות בשוק המניות, בעיקר מניות הטכנולוגיה
 | 
telegram
(2)

בנק מורגן סטנלי מפרסם סקירה בה הוא מנסה לנתח את הגורמים שיקבעו את המשך מגמת המסחר בשוק הקריפטו, ובעיקר בביטקוין. עצם העובד שמוסד מכובד כמו מורגן סטנלי מפרסם סקירת מגמות עתידיות בשוק הקריפטו מעידה על כברת הדרך שעבר התחום מאז הרעיון החדשני של ממציא הביטקוין המסתורי סאטושי נקאמוטו בשנת 2008 ועד שווי שוק כולל של מאות מיליארדי דולרים בשנת 2022. 

מאז השיא של נובמבר 2021, אז הגיע ערך מטבע ביטקוין אחד לכמעט 70 אלף דולר ושווי השוק הכולל של מטבעות הקריפטו חצה את רף ה-3 טריליון דולר, החל "חורף הקריפטו" הגדול שחתך את שווי השוק אל מתחת לטריליון דולר, ומטבע הביטקוין הגיע לשפל יחסי של פחות מ-20 אלף דולר למטבע. בחודש יולי, במקביל לשוק המניות, נרשמה עליה של כ-25% בערך המטבע. בחודש אוגוסט, לעומת זאת, נרשם דשדוש, כשערך המטבע נע בין 20 אלף דולר ל-25 אלף דולר. בשבוע האחרון, עם חזרת הירידות לשוק המניות, ירד גם ערך המטבע וכעת הוא נסחר בחלקים הנמוכים של הטווח הנ"ל, כלומר, קרוב יותר ל-20 אלף דולר למטבע מאשר ל-25 אלף. 

האנליסטים של הבנק מנסים למצוא דרכים חדשות להעריך את מגמת המסחר בנכס התנודתי הזה, שלא תמיד פועל לפי כללי הכלכלה הרגילים, ולא ניתן להעריך את השווי שלו באמצעים המקובלים לפיהם מעריכים חוב, אקוויטי או נכסים אחרים כמו נדל"ן. הם מצביעים על 5 אינידקטורים שלדעתם מסמנים את המגמה העתידית, שני האחרונים טריוויאלים למדי, אך שלושת הראשונים הם לא מובנים מאליהם. יש לציין שייתכן שלפחות בחלק מהמקרים הקורלציה שמצאו האנליסטים עלולה להיות מקרית וייתכן שאינה מעידה על סיבתיות. מכל מקום יהיה מעניין לבחון את הסמנים החדשים עליהם מצביעים במורגן סטנלי לאורך זמן ולראות האם באמת הם יכולים ללמד על מגמות עתידיות בשוק הקריפטו המתפתח. בינתיים רצוי לשמור על גישה סקפטית להערכות הללו.  

כותרת ראשית

- כל הכותרות

שינה שאה וקינג'י סטימץ, אנליסטים במורגן סטנלי מפרטים, אם כן, חמשה טרנדים להם המשקיעים צריכים לשים לב, לדעתם, שכן הם אלו שיקבעו את המגמה בהמשך הדרך עבור הביטקוין. 

הטרנד הראשון הוא מה שהם מכנים "ההידוק הכמותי של עולם הקריפטו". במושג הזה הם מתייחסים לשווי השוק של המטבעות היציבים (הצמודים לערך מטבע או נכס אחר, על פי רוב לערך הדולר), בעיקר הטית'ר וה-USDC - שני המטבעות היציבים המובילים. שווי השוק של המטבעות היציבים חווה עליה משמעותית של מאות אחוזים בשנת 2021 - השנה החלומית של עולם הקריפטו - אולם בחודשים האחרונים הוא סובל מצמצום משמעותי, בעיקר מאז התרסקות רשת טרה-לונה שהפעילה מטבע שהיה אמור להיות מוצמד לדולר באמצעות אלגוריתם, אך איכזב. להבדל מהידוק כמותי בשוק המסורתי, ההידוק או ההרחבה המוניטרית בשוק הקריפטו נעשה בהתאם לכוחות השוק, כאשר מטבעות נוספים נוצרים או נשרפים בהתאם לביקוש ולהיצע. החברות המפעילות את המטבעות היציבים קונים נכסים או מוכרים אותם כגיבוי למטבעות הדיגיטלים.

למטבעות היציבים יש תפקיד חשוב בעולם הקריפטו. הם כלי תיווך בתחום המסחר ופלטפורמות ההלוואות השונות ומספקים נזילות לשוק. הזמינות שלהם, לדברי האנליסטים, מהווה סמן חשוב לנזילות השוק באופן כללי, וכן לביקוש למינוף או לכסף שמושאל לצורך מסחר. שינויים בשווי השוק של המטבעות היציבים באו בעבר בקורלציה מסוימת עם מגמות המסחר בקריפטו כפי שראינו קודם לכן. ביוני, לדוגמה, נפל ערך השוק של המטבע המוביל ב-25% ובמקביל נפל ערך הביטקוין ב-45%. 

האנליסטים של מורגן סטנלי מציינים כי "השבוע סימן את הפעם הראשונה מאז אפריל ששווי השוק של המטבעות היציבים הפסיק ליפול על בסיס חודשי. זה עשוי להיות סימן לכך שהורדת המינוף הקיצונית של המוסדיים הפסיקה לעת עתה". הפסקת מינוף נרחבת יכולה להיות אינדיקציה לכך שהרע מכל בשוק הקריפטו כבר מאחורינו. 

זה מוביל אותנו לטרנד השני - כמות המינוף בשוק. כאשר הביקוש למינוף עולה, שווי השוק של המטבעות היציבים עולה, מה שיכול להוביל למגמה שורית בשוק הקריפטו עצמו, שכן מסחר ממונף מקפיץ את הרווחים כאשר השוק שורי. המצב הנוכחי הוא שטרם רואים התעוררות מחדש בביקושים למינוף, בין השאר משום שפלטפורמות ה-DeFi המשמשות להלוואות בריבית גבוהה טרם התאוששו מהקריסות ופשיטות הרגל שאיפיינו אותן בחודשים האחרונים. האנליסטים מעריכים כי "יהיה קשה לראות את הסייקל הנוכחי בקריפטו מוצא תחתית ללא גדילה במינוף". 

הטרנד השלישי אחריו יש לעקוב לדעת שאה וסטיימץ הוא לא טריוואלי. לדעתם היחס בין שווי השוק בין שני המטבעות היציבים הגדולים, הטית'ר וה-USDC יכול להיות אינדיקטור למגמת השוק (שלא כמו האינדיקטור הראשון שמדבר על ערך השוק הכולל שלהם). הם הבחינו בכך שמגמת שווי השוק של שני המטבעות הללו הולכת בכיוונים מנוגדים. כאשר שווי השוק של USDC גדל רואים במורגן סטנלי עליה דומה בביטקוין: "הטרנד הכללי בצמיחת שווי השוק של USDC מביא לצמיחה במחיר הביטקוין בעיכוב של כ-2 חודשים". באופן יותר ספציפי הם מצביעים על כך ששוי השוק של הטית'ר נפל מ-83 מיליארד ל-74 מיליארד במאי, בעוד שווי השוק של USDC עלה מ-48 מיליארד ל-52 מיליארד באותו שבוע. חודשיים מאוחר יותר בחודש יולי קפץ שווי השוק של הביטקוין. המגמה עכשיו הפוכה כשערך השוק של USDC ירד ב-4 מיליארד דולר מהשיא בעוד הערך של הטית'ר עולה. אם התבנית  תחזור על עצמה זה יכול להיות אינידקטור שלילי עבור הביטקוין בהמשך.

אמנם הם מסייגים את האינדיקטור הזה עקב ההיסטוריה הקצרה יחסית שלו. זהו אכן איניקדטור מעט מוזר שכן קשה לראות את הקשר בין השינוי שחל במאי, על רקע הקריסה הכללית בשוק המטבעות בכלל ובטית'ר באופן ספציפי שאיבד לזמן קצר את ההצמדה לדולר, לבין מה שקורה בחודש יולי שיכל לנבוע מכל כך הרבה גורמים אחרים, ובעיקר משני האינדיקטורים הבאים. 

הטרנד הרביעי והחמישי עליהם מצביעים במורגן סטנלי הם אולי הברורים מכולם ואין בו שום חידוש - מצב המאקרו כלכלה, כפי שהוא בא לידי ביטוי בציפיות הריבית והאינפלציה. למרות שתיאורטית לא היה אמור להיות קשר בין ערך המטבעות הדיגיטליים לבין המצב הכלכלי קשר כזה נוצר והוא משתקף באופן מובהק מטבלאות המסחר, כאשר ההשפעות המאקרו כלכליות משפיעות על שוק הקריפטו באופן דומה להשפעה על שוק המניות. הרבה מהתנודות בשוק המניות, במיוחד מניות הטכנולוגיה, ואלו שבשוק הקריפטו, יכולות להיות מיוחסות לנזילות שהבנק המרכזי הזריק לשוק בשנים האחרונות כתגובה להתפתחויות המאקרו כלכליות. "מאז 2013, צמיחת שווי השוק של הביטקוין עוקבת באופן כללי אחר אספקת הכסף פיאט במסגרת תוכניות ההרחבה. כאשר הבנקים המרכזיים נוקטים במדיניות מרחיבה ומזריקים נזילות, הנזילות הזו מוצאת את דרכה בסופו של דבר לנכסי סיכון, כולל קריפטו. אנו מצפים שהקורלציה בין הביטקוין לשוק המניות תישאר גבוהה". 

המסקנה היא שהציפיות ביחס לצמצום המאזן של הפד' ושיעורי הריבית יהיו הגורם המרכזי ביותר בקביעת מחירי הביטקוין בהמשך. "רוב המיקוד במסחר בטווח הקצר בשוק הקריפטו יהיה על ציפיות האינפלציה ושיעורי הריבית" כתבו האנליסטים. בינתיים הבנק המרכזי ממשיך במתווה העלאת הריבית והאינפלציה עוד לא מתרשמת מכך כל כך עם שיעורים גבוהים מאד, למרות התמתנות קלה בחודש האחרון. הבנק צפוי גם לצמצם את המאזן בקצ מהיר יותר. האינדיקטורים הרביעי והחמישי בסקירת האנליסטים אם כן, או שמא יש לומר הראשון והשני הם האינפלציה ושיעורי הריבית. 

תגובות לכתבה(2):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 2.
    נראהלי המשך ירידות (ל"ת)
    אם אתם מנסים להריץ 23/08/2022 13:11
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    נפילה במטבעות הדיגיטלים
    איילון 23/08/2022 13:00
    הגב לתגובה זו
    0 0
    היום זה היום
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות