מה קרה להבטחה של הביטקוין להוות גידור כנגד האינפלציה?

אחד הטיעונים הנפוצים ביותר עד 2022 בנוגע למדוע להשקיע במטבעות קריפטוגרפיים, בעיקר בביטקוין, היה כי הם אמורים לספק הגנה מפני האינפלציה. מאז תחילת השנה אותה הטענה הופרכה לחלוטין, האם אי פעם המצב יוכל להשתנות?
 | 
telegram
(9)

השיח סביב השקעה במטבע ה-  BITCOIN +1.51% BITCOIN 90,462 +1.51% BITCOIN בסיס:89,120 פתיחה:0 גבוה:91,429 נמוך:88,709 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  קרוע לחלוטין, בניגוד לשיח סביב מניות למשל. אחת הסיבות העיקריות שמובילות למצב הזה היא שהביטקוין קיים בקושי עשור, הוא לא הספיק להוכיח את עצמו בצורה חד משמעית ורבים מאמינים כי הוא יגיע ל-0. עד לשנת 2022, אחד הסיבות העיקריות להשקעה במטבע , לפי תומכיו, הייתה כי בדומה לזהב, הוא אמור לספק הגנה מפני האינפלציה, בעיקר הודות לכך שהכמות ממנו מוגבלת. לעולם לא יהיו יותר מ-21 מיליון מטבעות ביטקוין, אשר כל אחד מהם יכול להתחלק למיליון יחידות נוספות הנקראות "סטושיז", על שם הממציא האנונימי של הביטקוין - סטושי נקמוטו. 

הכמות המוגבלת של ביטקוין נובעת מסיבה פשוטה מאוד - ככה סטושי נקמוטו כתב את הקוד של בולקצ'יין הביטקוין. אחד הרעיונות המרכזיים בדרך בה עובד הבלוקצ'יין הוא ביזור. על פי עקרון הביזור, הבלוקצ'יין יעבוד בעזרת רשת של מחשבים המריצים את קוד הביטקוין ומתחזקים את הרשת - ככל שיש יותר כאלו, הרשת יותר מבוזרת ועם זאת יותר מאובטחת. אחד "הפי'צרים" שנובעים מעצם הביזור ומאיך שנכתב הקוד של הבלוקצ'יין הוא כי אין גוף או אדם אחד שיכול לשלוט ברשת או בכמות מטבעות הביטקוין שקיימים.

איך הדבר הזה מתאפשר?
הקוד בנוי בצורה כזו שבממוצע כל 10 דקות נוצר בלוק חדש ברשת, וכאשר זה קורה, מי שכרה (הכין) את אותו הבלוק מקבל כמות מסויימת של ביטקוין, אשר עומדת כיום על 6.25 ביטקוין לבלוק והכמות הזאת נחתכת בממוצע כל ארבע שנים, עד שכמות הביטקוין ששוחררה לעולם תגיע ל-21 מיליון. כשלא יווצרו יותר מטבעות הרשת תמשיך להיות מתוחזקת על ידי הכורים, אשר ירוויחו מהכרייה בזכות העמלה המצורפת לכל עסקה בבלוקצ'יין.  

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בגלל הטבע הדיפלציוני של המטבע- הכמות ממנו פוחתת לאורך זמן (בניגוד מוחלט לכלל המטבעות בעולם) קמה כאמור הטענה כי הוא אמור להגן על מי שמחזיק בו מפני אינפלציה. הטענה הייתה שכאשר הערך של הכסף האמיתי יישחק, משקיעים יחפשו לשים את הכסף שלהם במשהו עם כמות מוגבלת שלא נשלטת על ידי אף אחד כמו זהב, אך בשונה מזהב הביטקוין גם נוח להעברה, אחזקה והשקעה.

מה קרה בפועל?
מאז תחילת 2022 העולם המערבי התחיל לחוות אינפלציה ברמות שהוא לא הכיר, מה שהוביל את הבנקים המכרזיים בסופו של דבר להעלות את הריבית בכדי למתן את אותה האינפלציה. הביטקוין, בדומה לשאר עולם הקריפטו, עדיין נמצא בחיתוליו באותו הזמן ואמנם שווי השוק שלו גבוה יותר מרוב החברות הנסחרות בוול סטריט (כ-400 מיליארד דולר) אך הוא לא מתקרב לשווי השוק של הזהב (כ-13 טריליון דולר) או של מטבעות של מדינות. תוסיפו לזה מקרים רבים של גניבות, איבודי סיסמאות, תנודתיות רבה וסיקור תקשורתי רע, וברור אם כן כי הביטקוין הוא בעצם עדיין השקעה בסיכון גבוה, אותו הסוג ממנו הכסף בורח בעת העלאות ריבית.

בנובמבר 2021 המטבע הגיע לשיא שלו כאשר נסחר סביב ה-67.5 אלף דולר למטבע, מאז הוא הספיק לרדת ביותר מ-70% והוא נסחר כעת בכ-18.7 אלף דולר. גם אם הייתם קונים את המטבע בירידות שלו, למשל כאשר הגיע ל-36 אלף דולר בחודש ינואר, עדיין הייתם מאבדים כחצי מההשקעה שלכם בזמן שאם אפילו הייתם מחזיקים את אותו הכסף במזומן ונותנים לאינפלציה לשחוק אותו, הערך של הכסף לא היה קרוב ללרדת באותה צורה.

האם המצב ישאר כך לנצח?
התשובה לשאלה זו כמובן לא ברורה לאף אחד, שכן הביטקוין מצד אחד עדיין לא הגיע ל-0, אך מצד שני התפקוד שלו כאמור לא מזהיר בכלל בימים אלו. גם בשנות התשעים אנשים רבים היו סקפטים לגבי האינטרנט, חששו ממנו ואמרו כי אין מצב שהוא יצליח (שלא לדבר על האימייל), אך בסופו של דבר האינטרנט הוא כנראה בין ההמצאות החשובות ביותר שהגיחו לעולם. אי אפשר לדעת עד כמה הביטקוין דומה במצב שלו לאינטרנט (יש שיאמרו שזו הגזמה לא סבירה בכלל) ואפשר להמר בלי סוף על מה יהיה איתו. אם יבוא יום ושווי השוק של הביטקוין יתקרב לזה של הזהב או חס וחלילה יעקוף אותו, המצב יכול להיות שונה לחלוטין וצפוי שהוא אכן יספק את אותה ההגנה מאינפלציה ויצליח לשמור על יציבות. בדומה לכל השקעה אחרת בעולם - ככל שיותר כסף מושקע בה, כך היציבות שלה יותר גדולה והיא פחות תנודתית.

תגובות לכתבה(9):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    ארהב מדפיסה כסף ביטקוין עולה ארהב מוציאה כסף מהשוק ביטק
    אתה טועה ומטעה 25/09/2022 21:31
    הגב לתגובה זו
    1 0
    שטויות הנכס היחידי שיכול להיות כלי לגידור מהאינפלציה של הדולר הזהב הדיגיטלי היחידי ארהב מדפיסה כסף ביטקוין עולה ארהב מוציאה כסף מהשוק ביטקוין יורד בדיוק כמו בהגדרה
    סגור
  • 5.
    בדיוק מה שקרה לשאר ההבטחות.. (ל"ת)
    אוהד 24/09/2022 22:08
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 4.
    מי אמר שיש אינפלציה?אני רואה מיתון.דלק יורד נדלן יורד..
    H 24/09/2022 13:38
    הגב לתגובה זו
    3 1
    בורסות צוללות שופרסל מפטרת עובדים . קוסטקו יורדת חזק .פייס צוללת .אמזון צוללת . הבנתם ?
    סגור
  • 3.
    הביטקויין בועה ענקית של עסקי אויר ,בלי לייצר כל ערך כלכלי (ל"ת)
    אם כל הבועות!!! 24/09/2022 08:29
    הגב לתגובה זו
    10 0
    סגור
  • 2.
    כשל לוגי טמון בחובה של כל תיאוריה כלכלית
    אני הילד 24/09/2022 04:59
    הגב לתגובה זו
    1 4
    בטח האחת שהומצאה כדי להתאים לאופנה החדשה. משאב מוגבל לא מגן מאינפלציה.
    סגור
  • טען עוד
  • טעות
    אמת 24/09/2022 11:35
    הגב לתגובה זו
    3 1
    משאב מוגבל הוא המגן המושלם מאינפלציה, הוא פשוט לא מגן מפני טפשות אנושית.
    סגור
  • טעות
    עברי 24/09/2022 13:05
    הגב לתגובה זו
    0 1
    כל משאב הוא מוגבל.
    סגור
  • 1.
    בסדר עכשיו תסביר איך כמו האינטרנט
    גיל 23/09/2022 23:25
    הגב לתגובה זו
    8 0
    הקריפטו מקדם את האנושות כאשר הוא נתון למניפוציות, מבזבז אנרגיה ולא פרקטי כתשלום בכמויות תעבורה מסחריות
    סגור
  • אין קשר ביטקוין זה הדבר הכי טוב שקרה לעולם
    יותר חכם מימך 25/09/2022 21:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ביטקוין הוא המקור לחדשנות בתחום האנרגיה לבזבז אנרגיה זה אולי לאנשים שלא מבינים ביטקוין מייצר אבטחה באמצעות אנרגיה אבל למה שתבין עדיף לקרוא כותרות בעיתונים
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות