חשבתם שלבנקים בארה"ב אין חשיפה לקריפטו? תחשבו שוב
הבנקים הגדולים בארה״ב לא מספרים עד כמה הם חשופים לתחום ״המסוכן והספקולטיבי״ שנקרא מטבעות הקריפטו, חלקם אף סולדים ממנו במפורש וקוראים לו ״הונאת פונזי״, אך למרות שלא כולם מספרים את זה, לא מעט בנקים בארה״ב חשופים למטבעות הקריפטו. כדאי רק לציין - בארה"ב יש הרבה יותר בנקים מאשר בישראל. יש כמובן את הגדולים והמוכרים - ג'יי פי מורגן, גולדמן זאקס, מורגן סטנלי, וולס פארגו, בנק אוף אמריקה ואחרים. אבל יש גם בנקים קטנים - ושניים מתוכם אפילו חשופים ב-40% לקריפטו.
עד כה, הקריפטו בעיקר תפס את תשומת הלב של משקיעים וסוחרים עצמאים (ריטייל), משקיעי הון סיכון, סטארטאפים וצעירים. אך עם הבהירות שהרגולטור כעת מציג למול תחום הקריפטו, גם המוסדות הגדולים עשויים להצטרף לתחום.
באוגוסט, ועדת הפדרל ריזרב פרסמה הנחיה לפיה הבנקים תחת פיקוחם צריכים לשים לב האם פעילויות הקשורות לקריפטו הן מותרות מבחינה חוקית, ולהודיע לדירקטוריון הפד לפני שהם יעסקו בהן. משרד האוצר הביע את חששו לגבי השימוש של קריפטו בפעילות פלילית. לטענתו, המוסדות הפיננסיים אינם יכולים ליישם את אותן הגנות נגד הלבנת הון שהן מבצעות בנכסים מסורתיים, בתחום הקריפטו. זאת בעקבות האנונימיות וטכנולוגיית הבלוקצ'יין.
בהירות רגולטורית מסוימת סביב נכסי קריפטו עשויה להגיע בשנה הבאה, זאת על רקע הקונגרס ששוקל חקיקה שתפרט לאילו סוכנויות ומוסדות יש סמכות על מטבעות הקריפטו, להם הפד ייתן את האישור לעסוק בתחום באופן חוקי ומאושר.
כמה חשופים הבנקים בארה"ב לקריפטו?
אז מתברר שיש לבנקים חשיפה לתחום הקריפטו. נכון, אלה עדיין מספרים מאוד קטנים יחסית לבנקים אבל בכל זאת זה הרבה כסף: כ-9.2 מיליארד דולר, או כ-0.01% מסך ההון אשר מנהלים הבנקים הגדולים. עוד בנתונים - יש שני בנקים, שלא פורסם זהותם, שהחשיפה שלהם לתחום הקריפטו היא מעל ל-40%. ככל הנראה מדובר על בנקים מאוד קטנים בארה"ב.
העלייה החדה בשנת 2020 - 2021 של מטבעות הקריפטו יצרה צורך גדול בקרב משקיעים וחברות העוסקות בשירותים הקשורים לקריפטו לתת שירות בתחום כמו שמירה על נכסים דיגיטליים הלוואות דיגיטליות ועוד. בדרך כלל, זה תחום שהבנקים הגדולים הם השחקנים הדומיננטיים, אך בתחום הקריפטו, הם ויתרו כמעט לחלוטין על נתח השוק לסטארט-אפים ממוקדי קריפטו.
החלטה זו כמובן, הייתה טובה לחברות כמו קוינבייס COINBASE GLOBAL +9.69% COINBASE GL 305.85 +9.69% סגירה:0 פתיחה:282.65 גבוה:306.46 נמוך:276.02 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , משקיעים ומוסדיים שרצו לרכוש מטבעות קריפטו, לאחסן אותם ולשמור עליהם לא יכלו לפנות לבנקים הגדולים והאמינים שלא הציעו להם שירות, ונאלצו לפנות לחברות קריפטו חדשות כמו קוינבייס.
בדו"ח נאמר כי 19 מתוך 182 בנקים, דיווחו על חשיפה לקריפטו. מכיוון שזו הפעם הראשונה שהבנקים התבקשו לדווח על חשיפתם לקריפטו, בדו"ח נאמר שקשה לדעת האם המוסדיים באמת דיווחו על האמת, או שמא הם חשופים קצת יותר ממה שהם דיווחו.
מתוך אותם הבנקים החשופים לקריפטו, ל-30% מהם יש חשיפה למטבע הביטקוין, 25% לקרן המחקה שלו בבורסה (GBTC). ומעל ל-20% מהחשיפה של הבנקים הייתה למטבע האיתריום.
כניסתם של הבנקים הגדולים לעולם הקריפטו עלולה להיות הסיוט של חברת כמו קוינבייס שיאבדו את עניין המשקיעים, שיעדיפו להיחשף דרך בנק הבטוח שלהם. אלא אם כן, קוינבייס תנסה לפתות אותם באמצעות עמלות נמוכות יותר מהיום, מה שעלול לפגוע בהכנסות וברווחים.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.אם אלה באמת המספרים... זו בדיחהאני הילד 13/10/2022 07:03הגב לתגובה זו0 0השמועות והידיעות על מעורבות של גופים פיננסים נופחה מעבר לכל פרופורציה. העובדות מתוך 182 בנקים 164 בחרו לא להחזיק בכלל. ורוב האחזקה היא של 2 בנקים קטנים מאד. והסכום כולו קטן מאד ביחס ל"שוק" הקריפטו כולו.סגור