מטבע הקריפטו השלישי בגודלו מאבד משווי השוק שלו ומציב איום חדש ליתר המטבעות

שווי השוק של "המטבע היציב" USDT נמצא בירידה חדה מאז חודש מאי אשר חודשה בעקבות הקריסה של FTX וכעת החשש מאחד התרחישים הגרועים ביותר לקריפטו עולה - עד כמה המצב בעייתי?
 | 
telegram
(8)

למרות שמטבע הקריפטו המוכר ביותר הוא BITCOIN -1.83% BITCOIN 89,376 -1.83% BITCOIN בסיס:91,046 פתיחה:0 גבוה:91,429 נמוך:89,235 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  , האחראי על כ-40% מכלל השוק, בשוק הקריפטו יש אלפי מטבעות נוספים עם מטרות שונות ומרובות. המטבע עם שווי השוק השלישי הכי גדול אחרי הביטקוין והאיתריום הוא ה-USDT (USD Tether). המטבע הוא מטבע יציב, הוא נקרא כך היות והמטרה שלו היא תמיד להיות שווה לדולר אחד. המטבע מונפק על ידי חברת Tether אשר מנפיקה אותו עבור חברות ובורסות שונות בכדי שהן יוכלו להציע אותו למשתמשים שלהן. משקיעים רבים בעולם הקריפטו אוהבים להעזר במטבעות יציבים בכדי להחזיק סכום של דולרים בעולם הקריפטו, מה שמאפשר להם לקנות או למכור מטבעות אחרים ככל שירצו ולשמור על הכסף שלהם (במכירה) מבלי להיות צריכים לעבור את התהליך (הלפעמים מייגע) של העברת הכסף "לעולם האמיתי".

החברה מאחורי המטבע מנפיקה אותו (לכאורה) בהתאם לכמות הנכסים שהיא מחזיקה, משמע אם לחברה יש 100 מיליון דולר, היא יכולה להנפיק 100 מיליון מטבעות וכאשר משקיע מסוים ירצה להמיר את המטבעות שלו בחזרה לדולר אמיתי, הוא פשוט יוכל להחליף אותו עם החברה. בזכות המנגנון הזה המטבע תמיד אמור להיות שווה לדולר אחד - בדיוק מפני שעקרונית תמיד אפשר להמיר אותו לדולר. העניין של המרת המטבע בעזרת החברה המנפיקה כמעט ולא קורה, אין באמת צורך ללכת אל החברה שהנפיקה את המטבע בכדי לקבל עבורו דולרים אמיתיים, שכן משקיע יכול פשוט למכור אותו בחזרה לחברה המנהלת את הבורסה בה הוא משתמש והיא תעביר את הכסף האמיתי לחשבון הבנק של הלקוח. 

העניין עם USDT הוא כי כבר שנים עולים חששות כי החברה לא מחזיקה את כמות הנכסים המספקת בכדי לגבות את כמות המטבעות שלה שמסתובבים בשוק הקריפטו. החשש העיקרי הוא שבמצב בו משקיעים רבים ירצו לפדות את הכספים שלהם, בורסות הקריפטו יצטרכו בסוף לפנות אל Tether בכדי לקבל ממנה דולרים אמיתיים (שכן במצב רגיל לבורסות יש מספיק רזרבות בכדי לא להסתמך על החברה המנפיקה) ותתבצע "ריצה אל הבנק". במצב בו החברה לא תוכל להעביר לבורסות וללקוחות שלה את הכסף המטבע יאבד משוויו בצורה מהירה מאוד - שכן הוא כבר לא שווה דולר ומשקיעים ימכרו אותו בקצב גבוה מזה שהבורסות יכולות לעמוד בו, והמחיר בסופו של דבר יצנח.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

למה מצב בו תד'ר לא תצליח להמיר את הכספים בגין המטבעות כה חמור? המטבע של תד'ר הוא כאמור המטבע השלישי בגודלו בשוק הקריפטו - שווי השוק שלו עומד על 66 מיליארד דולר, הרבה יותר ממרבית המטבעות בשוק. הרבה משקיעים משתמשים במטבע בכדי לאחסן את הכסף שלהם במקום בטוח והרבה גורמים בשוק תלויים בו. תד'ר היא לא חברה ציבורית ועל אף שפרסמה כמה דוחות בנוגע לנזילות שלה, אין באמת הוכחה מוצקת לכך שתוכל לעמוד בריצה אל הבנק. החברה כבר פרסמה בעבר כי נכסים רבים שלה הם בכלל לא מזומנים וזו כבר נקודה מדאיגה. מאז חודש מאי השנה המטבע איבד 21% משווי השוק שלו - ירידה שלא נראתה מעולם. הירידה נמשכה בעיקר עד חודש יולי ומאז שווי השוק של המטבע חזר לעלות בחזרה ל-70 מיליארד דולר אך הקריסה של בורסת FTX גרמה לו לאבד כ-5 מיליארד דולר בתוך פחות משבועיים. 

הירידה בשווי השוק של המטבע מעט תמוהה, שכן כאשר החשש בנוגע לשאר המטבעות עולה והמחיר שלהם יורד, נצפה כי המשקיעים "יחנו את הכסף" במטבע היציב, אך נראה כי זה לא המצב. לפי ניתוחים מסויימים, חברת הבת של FTX - אלאמידה, הייתה מעורבת בקנייה של יותר משני שליש מסך המטבעות שהונפקו ולאחר מכן שימשה בתור יוצר שוק כשמכרה אותם לבורסות אחרות (ביניהן בייננס). כרגע נראה כי אלאמידה הייתה מעורבת באיבוד של מיליארדי דולרים של משתמשי FTX והחששות בנוגע למעורבותה הובילו את המשקיעים לפנות למטבע יציב אחר - USDC, אשר מונפק על ידי חברת Circle ומאז הקריסה של הבורסה שווי השוק שלו עלה בכ-3 מיליארד דולר.

איבוד האמון של המשקיעים ב-USDT והמכירה המאסיבית שלו כבר הובילה את שווי השוק שלו לרדת אל מתחת לדולר - ב-10 בנובמבר שווי המטבע ירד אל 0.98 דולר, מאז המטבע הצליח להתאושש "ולחזור להיות יציב". אם המטבע יאבד שוב משוויו ובצורה חדה יותר, צפוי שנראה משקיעים רבים נפטרים ממנו ומורידים את המחיר שלו עוד יותר, בדומה למה שקרה עם מטבע טרה לונה, אשר היה אמור גם הוא להוות מטבע יציב ובסופו של דבר הוביל למחיקה של 40 מיליארד דולר משוק הקריפטו ופגיעה גדולה מאוד באמון הציבור בשוק. קריסה של USDT ותד'ר ללא ספק יהיה אירוע עם השלכות רבות בכל רחבי עולם הקריפטו והירידות שראינו אחרי הקריסה של FTX כנראה יהיו בדיחה לעומת מה שנראה במצב זה.

תגובות לכתבה(8):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 6.
    הגדרה
    קרן הצבי 20/11/2022 08:08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    קולעת ומדויקת
    סגור
  • 5.
    חבל שציבור משקיעי הקריפטו לא לומד את התחום לעומק
    אנונימי 19/11/2022 10:41
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הכללים הם פשוטים: לא להשקיע במטבעות שמאפשרים שליטה ריכוזית, ולא להשאיר את המטבעות בזירות המסחר השונות.
    סגור
  • להבין
    אין מה 20/11/2022 08:07
    הגב לתגובה זו
    0 1
    אלה אינן מטבעות,מטבע מהמילה מקבילה לחריטה,פה זה PURE לופטגשעפט אוויר בהתגלמותו,הקלד וגנוב האקרון
    סגור
  • כאילו שהשקלים שיש לך ביד מגובים במשהו ... (ל"ת)
    יוחנן 28/11/2022 17:41
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 4.
    בבנקים מסורתיים המצב דומה!
    G 19/11/2022 08:49
    הגב לתגובה זו
    0 1
    יש יחס הלימות הון ומדיי איתנות וזה מה שצריך בקריפטו. עוד פיקוח והגבלות חוק אבל לאפשר לו לפעול. אם כולם היו רצים עכשיו לפועלים או ללאומי או לדיסקונט למשוך כספיהם הרי שפחות מ 10% היו מקבלים כסף אמיתי. אל השאר יקבלו אפסים במחשב…
    סגור
  • טען עוד
  • 3.
    שוק ללא שקיפות ופיקוח מזמין הונאות (ל"ת)
    דרור 18/11/2022 23:46
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 2.
    אין ספק ששוק הקריפטו צריך להתבגר
    8 18/11/2022 23:35
    הגב לתגובה זו
    0 0
    השחקנים הגדולים יצטרכו לעשות חושבים, ולמצוא דרך שקופה ויציבה לנהל את השוק הזה. בשנים האחרונות הוא התנהל על ידי חובבנים, ילדים מגודלים שהפכו חיש מהר לנוכלים. אם המנפיקים הגדולים יתעשתו, יש סיכוי שהתחום יחזור לשגשג.
    סגור
  • 1.
    תחום של הונאות, קרן הצבי זו מחמאה (ל"ת)
    רוני 18/11/2022 22:56
    הגב לתגובה זו
    7 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות