הערכה - בנקמן פריד רכש 7.6% מרובין הוד עם כסף של FTX

ממצאים מהחקירה המתנהלת כעת מגלים כי מנכ"ל FTX לשעבר, ביחד עם מייסד שותף שלו, רכש חלק משמעותי מפלטפורמת ההשקעות רובין הוד, ככל הנראה בעזרת הלוואה של מעל לחצי מיליארד דולר
 | 
telegram

החקירה המתנהלת בנוגע לקריסתה של בורסת הקריפטו FTX בחודש שעבר מעלה ממצאים מעניינים מאוד - בחודש מאי האחרון מנכ"ל ומייסד החברה, סם בנקמן פריד, רכש 7.6% מהמניות של חברת  ROBINHOOD MARKETS +0.31% ROBINHOOD... 32.32 +0.31% ROBINHOOD MARKETS סגירה:0 פתיחה:31.89 גבוה:32.36 נמוך:31.26 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . כעת מתברר כי בנקמן פריד ככל הנראה ביצע את הרכישה באמצעות כספים שלווה מחברת הבת שלו - אלאמידה. פריד רכש את המניות בסכום של 546 מיליון דולר, ביחד עם המייסד השותף - גארי וואנג. 

אלאמידה היא חברת מסחר (מעין קרן גידור) אשר הקים פריד לפני כמה שנים. על פי ההממצאים העולים כעת מהחקירה של הקריסה, הכסף ששירת את אלאמידה בפעילות שלה הגיע מכספי הלקוחות של בורסת המסחר FTX, אשר הועברו ביודעין ובאישורו של פריד אל אלאמידה, אשר השתמשה בהם בכדי לסחור בצורה לא אחראית בעליל. המנכ"לית של אלאמידה, קרוליין אליסון, בת פחות מ-30, הייתה בת זוגו של פריד ממש עד לא מזמן ובשבוע שעבר היא וגארי וואנג (מי שקנה עם פריד את המניות ברובין הוד) הודו בעבירות המיוחסות להם והחליטו כי ישתפו פעולה עם התובעים והרשות האמריקאית לני"ע.

באותו הזמן ששני האנשים שהיו שותפיו לפשע של פריד בשנים האחרונות החלו לשתף פעולה עם מי שצפוי להכניס אותו לכלא, פריד הוסגר לארה"ב, כשעם נחיתתו הצליח לקבל אישור לעבור למעצר בית, זאת לאחר ש"הציב ערבות בסך של 250 מיליון שקל". לאחר ההודעה על שחרורו עלו דיווחים על כך שהנכס היחיד שהועמד לערבות היה הבית של הוריו של פריד בקליפורניה (השווה כמה מיליונים בודדים). בית המשפט החליט כי בשביל לשחרר את פריד מספיקים לו הבית, ביחד עם חתימה של פריד כי לא ינסה לברוח מהמדינה (הוצמד לו אזיקון אלקטרוני).

כותרת ראשית

- כל הכותרות

עניין נוסף שעולה מפרטי החקירה של FTX הוא כי ישנה אפשרות כי אותן המניות של פריד, אשר נרכשו בעזרת הלוואה (שנבעה מכספי הלקוחות שלו), שומשו בתור ערבונות להלוואות נוספות שנלקחו לאחר מכן. כעת עולות שאלות בכל הנוגע למי זכאי לאותן המניות - 56 מיליון מניות השוות כ-400 מיליון דולר. הראשונים שיטענו לזכות על המניות יהיו כמובן הלקוחות ומה שנשאר מ-FTX לאחר פשיטת הרגל, גם חברת BlockFi תנסה לטעון כי המניות שייכות לה, היות והיא החברה שהלוותה לפריד כספים כשלטענתה המניות היוו ערבון להלוואה.

מאז ההנפקה המניה של רובין הוד איבדה כ-77% משוויה, המשקיעים ברחו מהחברה לאחר שנפחי המסחר ירדו בצורה משמעותית. הירידות בנפחי המסחר הגיעו בעיקר לאור הירידות בשווקים, כשמה שהניע את השימוש הרב בשירותיה של החברה היה הצפת השוק בכסף בזמן הקורונה, אשר הובילה לעליות החדות שראינו ב-2021, אותן עליות שגרמו למשקיעים רבים להתלהב מהמסחר דרך רובין הוד. ההכנסות של החברה הסתמכו (ועדיין מסתמכות) בעיקר על עמלות שהחברה מרוויחה ממסחר של הלקוחות - כל פעם שמישהו קונה או מוכר מניה, רובין מרוויחה על כך עמלה. רבות נטען בנוגע לדרך בה רובין הוד תימרצה משקיעים לסחור כמה שיותר והיא אף עמדה בפני חקירות של הרשות לני"ע האמריקאית.

מהשיא של 85 דולר למניה, אליו הגיעה מיד לאחר ההנפקה, הצליחה רובין הוד לאבד 90% וחוץ מהרבעון האחרון היא פספסה את כל תחזיות האנליסטים בנוגע לביצועיה. ברבעון האחרון היא הצליחה סופסוף להפתיע עם רווח למניה של 0.12 דולר, השוק ציפה להפסד של 0.3 דולר למניה. מבחינת הכנסות נרשם פספוס קטן כשהן עמדו על 362 מיליון דולר. שווי החברה עומד כעת על 6.47 מיליארד דולר והיא תדווח על תוצאותיה לרבעון האחרון של השנה בסוף החודש הבא.

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות