עורכי הדין: FTX הצליחה להשיב נכסים "נזילים" של 5 מיליארד דולר
בורסת הקריפטו שפשטה רגל, FTX, טוענת בבית המשפט לפשיטות רגל בדלאוור (Delaware) שהיא הצליחה להשיג בחזרה נכסים נזילים בהיקף של 5 מיליארד דולר, כולל מזומנים ונכסים דיגיטליים, כך אמרו עורכי הדין לבית המשפט. לדבריהם יש רווחים של יותר מ-300 השקעות לא אסטרטגיות שיכולות להניב את הסכום הזה. עם זאת, אמרו עורכי הדין שהסכום הכולל החסר בין נכסי FTX לבין היקף ההתחייבויות שלה ללקוחות והנושים - עדיין לא ברור.
עורך הדין של החברה, אדם לנדיס, הדגיש שהנתון של 5 מיליארד דולר לא כולל נכסי מטבעות קריפטו שאינם נזילים והוסיף שהאחזקות של החברה כל כך גדולות כך שאם ימכרו אותן זה יוביל לפגיעה מהותית בשוק ויוריד את ערך האחזקות הללו.
בינתיים שופט פשיטות הרגל הפדרלי, ג'ון טי דורסי (John T. Dorsey) קיבל את בקשת החברה לשמור על חשאיות שמותיהם של הלקוחות ולא לפרסם אותם, בינתיים לתקופה של שלושה חודשים. עורכי הדין מסרו של-FTX יש יותר מ-9 מיליון לקוחות עם היקף עסקאות של יותר מ-120 מיליארד דולר.
"אנחנו יודעים מה אלמדה (Alameda) עשתה עם הכסף", הוסיפו עורכי הדין על התנהלות קרן הגידור הקשורה ל-FTX שלטענת התובעים השתמשו באופן לא חוקי בכספי הלקוחות בבורסת FTX כדי לבצע השקעות מסוכנות. לדבריהם, המנכ"ל לשעבר בנקמן-פריד עצמו הורה למנהל הטכנולוגיות הראשי של החברה (CTO) ליצור את אותה דלת אחורית, אותה אלמדה שאיפשרה לחברה לקחת את הכסף מהלקוחות ללא רשותם ולהמר עליהם. על פי המידע שמסרו עורכי הדין לבית המשפט אלמדה הגיעה להיקף אשראי של 65 מיליארד דולר.
"היא קנתה מטוסים, בתים, ערכה מסיבות, תרמה תרומות פוליטיות, העניקה הלוואות אישיות למייסדיה. היא נתנה חסות לאצטדיון FTX במיאמי, קבוצת פורמולה 1, קואצ'לה ועוד הרבה עסקים, אירועים ואישים רבים אחרים. היא הימרה על השקעות במטבעות קריפטוגרפיים - לעתים קרובות ללא הצלחה".
התביעה הפדרלית הכריזה על תוכנית לתפיסת לפחות 500 מיליון דולר של נכסים שקשורים לחברה של סם בנקמן-פריד, המנכ"ל בן 30, של FTX, שנעצר באיי בהאמה והוסגר לאחר מכן לארה"ב. הוא מואשם בהונאה, קשירת קשר לביצוע הלבנת הון וקשירת קשר להונאת ארה"ב ולהפרת חוקי מימון הקמפיין ושוחרר תמורת ערבות של 250 מיליון דולר.
בחברה העריכו לאחרונה כי לפחות 8 מיליארד דולר של נכסי הלקוחות התאדו במה שהמנכ"ל החדש של החברה, ג'ון ג'יי ריי (John J. Ray), כינה לאחרונה בתור המקרה הגרוע ביותר של כישלון של ממשל תאגידי שהוא ראה אי פעם.
במקביל ובניגוד למה שקורה בשאר השוק שמפטר עובדים, בורסת הקריפטו בייננס מדברת על כך שהיא רוצה להגדיל את היקף העובדים שלה בשנה הקרובה ב-15%-30% נוספים, כך לפחות אמר המנכ”ל צ‘אנגפנג ז’או. בחכרה אומרים שהם רוצים להיות מוכנים לפעם הבאה ששוק הקריפטו יזנק. לדברי ז'או, בשנת 2022 הגדילה בייננס את מספר העובדים בחברה מ-3,000 ל-8,000 עובדים.
חברות אחרות נאלצו לפטר עובדים אחרי ששוק הקריפטו מחק 1.4 טריליון דולר מערכו בתוך שנה אחת. כך למשל רק אתמול קוינבייס נאלצה להוריד תחזיות והודיעה על פיטוריהם של 950 עובדים, שהם כ-20% מהעובדים בה.
מנכ"ל קוינבייס טען שהנפילה בקריפטו והלחץ הגובר על המגזר נגרמו בגלל ל"שחקנים חסרי מצפון בתעשייה" בהתייחסו ל-FTX ולמייסדה סם בנקמן-פריד; "קריסת ה-FTX והמגמה שנוצרה יצרו עין שחורה על התעשייה", אמר, והוסיף כי סביר להניח שיש עוד לאן לרדת - מניית קוינבייס התרסקה ב-85% מאז ההנפקה (להרחבה על הפיטורים בקוינבייס לחצו כאן)
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.הצליחו להשיג באמצעים דיגיטליים. יופי.מצליח 12/01/2023 16:54הגב לתגובה זו1 1איבדו כסף אמיתי לעכשיו מגבים אותו באויר. כל מטבעות הקריפטו האלה וכל התעשיה הענקית שהתפתחה סביבם, הכל הונאהסגור