הבורסה תאפשר מסחר בקריפטו - דרך בתי ההשקעות

למעשה יורחב היתר הפעילות של 'חבר בורסה שאינו בנק' כך שזה יוכל לאפשר את המסחר בקריפטו - אבל על רקע ההונאות הגדולות בתחום, איך כספי הלקוחות יהיו מוגנים מהונאות? בבורסה רוצים להקים מנגנון מיוחד: כך הוא יעבוד
 | 
telegram

הבורסה החליטה לאפשר ל'חברי הבורסה שאינם בנקים' (חש"ב) כלומר לבתי ההשקעות אקלסנס, UBS, מיטב, פייר פיננשיאל, פסגות ו-IBI, להציע לציבור מסחר במטבעות קריפטו. 

בבורסה מדברים על "חדשנות" ו"שכלול שוק ההון" אבל בשנתיים האחרונות היו הונאות לא מעטות בתחום הקריפטו, בהיקפים שהגיעו לעשרות מיליארדי דולרים (כולל קריסת בורסת הקריפטו FTX), אז איך בבורסה ישמרו על כספי הלקוחות הישראליים?

לדברי הבורסה, המנגנון יעבוד כך: בית ההשקעות "יתקשר עם שני גורמים: הראשון, בעל רישיון למתן שירותי מסחר במטבעות קריפטוגרפים והשני, בעל רישיון למתן שירותי משמורת במטבעות אלו. לצורך רכישת המטבעות, הלקוח יפקיד בחשבונו אצל החש"ב כספים במטבע רגיל (ש"ח או מט"ח) (Fiat Money) שיופקדו בחשבון אומניבוס של החש"ב אצל ספק שירותי המסחר (בדומה לפעילות בניירות ערך זרים). עם קבלת הוראת רכישה של מטבעות קריפטוגרפים מהלקוח, תבוצע הרכישה באמצעות הכסף המופקד בחשבון האומניבוס כאמור, ותירשם בחשבון הלקוח אצל החש"ב. כאשר הלקוח ייתן הוראה למכירת המטבע הקריפטוגרפי, ימכור ספק שירותי המסחר את המטבעות ויזכה את חשבון האומניבוס של החש"ב בתמורה (כספי פיאט) המתקבלת ולאחר מכן תועבר התמורה לחשבון הלקוח אצל החש"ב".

כותרת ראשית

- כל הכותרות

האם זה מנגנון שיבטיח את כספי הלקוחות? ימים יגידו. ומבחינת הצלחת השיווק למסחר במטבעות - בסוף זו שאלה של אמון בין ציבור המשקיעים ובין בית ההשקעות שיאפשר את המסחר במטבעות הקריפטו. בהחלט סביר שבתי ההשקעות ישקיעו לא מעט מאמצים באבטחה שכן הם בוודאי לא ירצו להיות חתומים על הונאה, או שהונאה כזו תתבצע להם מתחת לאף.

לדברי הבורסה "שוק המטבעות הקריפטוגרפים עבר תהפוכות בשנה האחרונה, שהביאו לשינויים מהותיים בדרך בה נעשית הפעילות במטבעות הקריפטוגרפים, כאשר אנו עדים ליותר ויותר גופים מפוקחים הנכנסים לתחומים אלו". הסיבה לכך שהיא תאפשר את המסחר היא "שבשנים האחרונות חל גידול בקצב התפתחות שוק המטבעות הקריפטוגרפים ובהיקפי הפעילות של לקוחות במטבעות אלו, כאשר יותר ויותר לקוחות מבקשים להעביר כספים שמקורם בפעילות זו אל חשבונותיהם".

בבורסה גם מציינים שהרגולציה בעולם נמצאת עדיין רק בתחילת ונותנים כדוגמה את מדינת ניו יורק, בארה"ב, שבה "קיימת אסדרה של נושא המטבעות הווירטואליים כבר החל מ-2015, כאשר הגוף המפקח על נותני השירות במטבעות אלו הואNew York State Department of Financial Services. ה-NYDFS מחיל רגולציה ייעודית על גופים הפועלים בתחום והם נדרשים להגיש בקשה לרישיון ייעודי לפעילות ("BitLicense"). כחלק מהרגולציה, מפרסם ה-NYDFS רשימה ציבורית של מטבעות קריפטוגרפים המאושרים לפעילות על ידי גופים בעלי רישיון".

"בבורסה מאמינים כי ככל שהרגולציה המקומית תתאים עצמה לרגולציה הבינלאומית נראה מצד אחד יותר השקעות זרות ומשקיעים זרים שיפעלו בשוק הישראלי ומהצד השני הציבור הישראלי לא ישקיע דרך גופים זרים ולא מפוקחים. צעד זה יאפשר פיתוח וקידום של שוק ההון, חדשנות והגברת התחרותיות, תוך הבאה בחשבון של הסיכונים הגלומים בפעילות מסוג זה"

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות