אוהדי הקריפטו: הגיע זמנו של הביטקוין – בשביל זה המטבע נוצר

מטבעות הקריפטו, ובעיקר הביטקוין, ממריאים לנוכח המשבר בבנקאות המסורתית, ותומכי הביטקוין ממהרים להכריז על ניצחון, אולם נראה שהחגיגות מקודמות מדי וגם הקרבות עם הרגולטורים טרם הוכרעו; איזה מטבע זינק ב-360% מתחילת השנה?
 | 
telegram
(3)

האם התקווה שתלו חסידי הקריפטו בביטקוין מתחילה להתממש? 28% - זה השינוי במחיר הביטקוין לעומת המחיר לפני 7 ימים. דווקא בשבוע בו רעדו הבורסות עקב משבר הבנקאות, לפתע המטבעות הדיגיטליים, ובמיוחד הביטקוין, נראים כחוף המבטחים.

למעשה זו כנראה הפעם הראשונה שהביטקוין רושם ראלי דו ספרתי דווקא בתקופת סיכון, במקביל לירידות בשווקים המסורתיים. אולי דווקא חוסר האמון במערכת הרגולטורית המסורתית ששוב נראה שמאכזבת וכושלת, ומזכירה קצת את משבר 2008 גרמה את המשקיעים לתת אמון מחודש במטבע הדיגיטלי שחצה לזמן מה את רף ה-26 אלף דולר לראשונה מזה תשעה חודשים (אם כי ירד מעט מאז). נזכיר, כי חלק מהגורמים ליצירת הביטקוין היה משבר האמון אל מול תעשיית הפיננסים המסורתית שנוצר בשנת 2008.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

כך כתבה "כוהנת" ההשקעות בחדשנות קיית'י ווד (אותה אחת שאיבדה מיליארדי דולרים למשקיעים שלה בשנה שעברה):

 
כפי שהעירו לה חלק מהמגיבים על הציוץ הזה, נראה שהיא שכחה את הכשלונות הלא פחות מפוארים של חברות הקריפטו בחודשים האחרונים, ובראשם FTX והטרה-לונה. למעשה שניים מבין שלושת הבנקים שקרסו בשבועיים האחרונים היו קשורים בטבורם לעולם הקריפטו – סילברגייט, וסיגנצ'ר. גם סיליקון וואלי בנק, השלישי שקרס, קשור לתעשיית הקריפטו, שכן דרכו עבדו רבים מהסטארט אפים בתחום. אולם, כך טוענים החסידים האדוקים יותר של הקריפטו, זו בדיוק הבעיה - הקשר לתעשיית הפיננסים המסורתית הנתונה לספקולציות ולפיקוח הרגולטור, וזאת לעומת הביטקוין שלא תלוי באף גורם חיצוני. 

הקריסה בבנקים כמעט גרמה לעוד קורבן בתעשיית הקריפטו. המטבע היציב השני בגודלו USCD בעל שווי שוק של כ-37 מיליארד דולר איבד את ההצמדה לדולר באופן זמני, זאת לאחר שנודע שחלק מהכסף שמגבה את המטבע מופקד בבנק סיליקון וואלי. 

מה בדיוק קרה? סירקל, מפעילת ה-USDC לוקחת את הדולר שלך, נותנת לך טוקן בשם USDC ומשקיעה את הדולר באגרות חוב ממשלתיות של ארצות הברית לשלושה חודשים (שנותנות כרגע תשואה של קרוב ל-5% בשנה). נראה כמו עסקה בטוחה למדי ומכונת מזומנים משומנת כשעשרות מיליארדי דולרים מושקעים ללא סיכון ומניבים קרוב ל-5% בשנה מבלי לעשות כלום, באופן שמזכיר קצת את פעילות הבנקים המסורתית של קבלת פקדונות בריבית נמוכה והשקעתם בריבית גבוהה יותר. 

אולם החברה מחזיקה חלק מהכסף במזומן מטעמי נזילות. היא חילקה את המזומן הזה ב-6 בנקים שונים, אחד מהם סיליקון וואלי. עם הקריסה של הבנק היה חשש לגורלם של מעל 3 מיליארד דולר שהופקדו בו. מחיר הטוקן צנח עד ל-87 סנט בשבת, ומשקיעים עברו למטבע המתחרה טית'ר (אם כי גם ביחס אליו ישנם לחשושים לא פוסקים על איכות הרזרבות שלו) וכעת שווי השוק שלו יותר מכפול מהשווי של ה-USDC. החברה מיהרה להגיב, והודיעה כי תכסה ממקורותיה העצמיים הפסדים ככל שיהיו, מה שסייע לחזרה מהירה של ערך המטבע לערך הדולר. מנהלי החברה אף הודיעו כי מעתה יפקידו את הרזרבות רק בבנקים הגדולים שנחשבים לחסרי סיכון בגלל הגיבוי של הממשל וניהול שמרני יותר. סירקל נחשבה עד לאירוע כאחד מהעסקים היותר יציבים ומפוקחים בתעשיית הקריפטו. למעשה, היו אפילו ידיעות על הנפקת העסק הרווחי בבורסה, אולם האירוע האחרון מערער קצת את מצבה.

שוב, טוענים חסידי הקריפטו, מה שפגע בסירקל זה דווקא הקשר שלה לתעשיית הפיננסים המסורתית, כלומר ההפקדות של הכסף בעולם האמיתי, ולא הצד של טכנולוגיית הבלוקצ'יין. תומכי הקריפטו מיהרו לעשות גזירה שווה בין סיכוני הבנקאות לסיכוני העסקים הקשורים למטבעות היציבים: "איך נוכל לשמור את כספינו בבנקים המבוטחים בסכום של עד 250 אלף דולר?" כתבה טאטיאנה קופמן, יזמית קריפטו, "איך נוכל לשמור את כספינו במטבעות יציבים שמשתמשים באותם שותפים בנקאיים? היופי של הביטקוין טמון ביכולתו לשמר ערך בצורה מבוזרת המגובה על ידי המתמטיקה מבלי צורך בבני אנוש כדי לאמת או לתמוך בו. אף אחד לא מלווה את ההפקדות שלך כדי להרוויח, אין שום אפשרות לריצה אל הבנקים ואף אחד לא מהמר עם הכסף שהרווחת בעמל כפיך עם אגרות חוב".

במאמר תחת הכותרת "הביטקוין נבנה לצורך הרגע הזה" כתבה טאטיאנה כי הביטקוין נוצר בדיוק בשביל זה - נכס שאינו תלוי בהחלטות של קובעי מדיניות כאלה או אחרים, ואי אפשר לעשות עליו ספקולציות למטרות רווח. זו הסיבה שהיא רואה עתיד בו הביטקוין הוא הנכס בעל הערך הגבוה ביותר.

מותר להמשיך להיות סקפטים בקשר לביטקוין למרות הטענות של תומכי הביטקוין והמאמר האופטימי הזה. נזכיר שוב את הידוע לכל – הביטקוין הוא "שומר ערך" רק במידה ואנשים מאמינים שהוא כזה, ומוכנים לתת לו ערך כזה. אין בו שום ערך עצמי והוא לא מייצר שום דבר ולא משקף שום דבר בעולם האמיתי. הערך היחידי שלו נובע מכך שאנשים החליטו שיש לו ערך, ובניגוד למטבעות הרגילים, אין אף גוף שמגבה את הערך הזה. זה לא חסר משמעות. לפסיכולוגיה של ההמון יש כוח וערך, אבל גם להכריז על היותו הנכס בעל "הערך הגבוה ביותר", ולראות בו איזה פתרון משולם לכל בעיותינו הפיננסיות יהיה יומרני מדי.

בינתיים נפתחת חזית נוספת בין תומכי הקריפטו לרגולטור. FDIC – הגוף המבטח את פקדונות הבנקים ואחראי על ניהול פשיטת הרגל של סיגנצ'ר בנק, דורש מכל מי שמתעניין ברכישת הבנק הקורס לוותר על כל עסק אפשרי הקשור לקריפטו, כך נמסר בסוכנות הידיעות רויטרס על פי שני מקורות אנונימיים שונים.

כזכור, הבנק החליט לאחרונה להרחיב את עסקיו בעולם הקריפטו, ויש אומרים שזו הסיבה שהרגולטור סגר דווקא אותו ולא בנקים אחרים שנמצאים בקשיים. לדברי ברני פרנק, חבר קונגרס לשעבר שהיה חלק ממועצת המנהלים של הבנק, סגירת הבנק שולחת "מסר אנטי קריפטו מאד חזק".

פוליטקאי נוסף תומך קריפטו, חבר הקונגרס תום אמר מהמפלגה הרפובליקאית, שעסק בעבר בפיקוח על הבנקים, טוען כי הפד' מנסה להשתמש במשבר הבנקאות כנגד שוק הקריפטו. במכתב שכתב ליו"ר ה-FDIC האשים חבר הקונגרס כי הסוכנות "משתמשת בחודשים האחרונים בסמכויותיה ככלי נשק על מנת לטהר יישויות דיגיטליות חוקיות שמהוות הזדמנות עבור ארצות הברית".  

הרגולטור בניו יורק הכחיש את הדברים ואמר שההחלטה "הייתה מבוססת על המצב הנוכחי של הבנק והיכולת שלו לעשות עסקים ובצורה בטוחה". נשמע כי הטונים במלחמת ההצהרות בין הרגולטורים לבין תומכי הקריפטו מתחילים לטפס. 

חדשות נוספות מהשבוע האחרון
עוד אספקט של המלחמה בין הרשויות לקריפטו? הרגולטורים ממשיכים לרדוף אחרי הפרויקטים ש"מערבבים" העברות כדי להסוות את מקורם, בדומה לפרויקט הטורנדו קש שנאסר בחוק בארצות הברית. כעת סגרו הרשויות בגרמניה ובארצות הברית פרויקט דומה בשם ChipMixer והחרימו יותר מ-1900 מטבעות ביטקוין בשווי של יותר מ-45 מיליון דולר.

השדרוג הנוסף של רשת האת'ריום, שנגחאי, קיבל תאריך רשמי – ה-12 באפריל, לאחר שנדחה מעט. השדרוג יעביר את המערכת באופן סופי להוכחת אחזקה ויאפשר משיכה של טוקנים שנמצאים כעת בסטייקינג ולא ניתנים למשיכה. כל שלושת המבחנים שנעשו לרשת עד כה עברו בהצלחה, אם כי בניסוי האחרון נרשמה השתתפות מועטת מה שגרם להאטה בפעילות הרשת הניסויית. המפתחים מאמינים שהתרחשות כזו לא ריאלית לאחר ביצוע השדרוג, שכן הרשת המרכזית מרכזת הרבה יותר עניין, ולכן לא צפויה ירידה כזו בהשתתפות בפעילות.  

קבוצה של משקיעים ואנשי עסקים הגישו תביעה בגובה מיליארד דולר נגד משפיעני רשת שונים על קידום בורסת המסחר הכושלת FTX. על פי התביעה אותם ידוענים קידמו מכירת ניירות ערך לא רשומים.

עוד בעניין FTX – על פי מסמכים שמתגלים בבית המשפט סם בנקמן פרייד קיבל תשלומים והלוואות בגובה 2.2 מיליארד דולר, בעיקר מהחברה האחות אלאמדה. זאת בהשוואה לשותפתו קרולין אליסון, מנכ"לית אלמדה, שקיבלה 6 מיליון דולר בלבד. סך הכל קיבלו בנקמן ומקורביו 3.2 מיליארד דולר. נראה שהחבר'ה השאירו מישהי מחוץ לחגיגה. 

מטא הרגה רשמית את יוזמת ה-NFT שלה פחות מ-5 חודשים לאחר השקתה, לקול מחאת האמנים שסמכו על היוזמה ופיתחו יצירות על גביה, ויום לפני הודעתה על פיטורי 10 אלף עובדים נוספים. 

מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
הקריפטו כאמור חזר לאופוריה של ינואר עם עליות משמעותיות לכל אורך השוק, אך מעל כולם זרח הביטקוין שמזכיר נשכחות עם של כמעט שליש מערכו.

ביטקוין (BTC) BITCOIN +3.23% BITCOIN 91,996 +3.23% BITCOIN בסיס:89,120 פתיחה:0 גבוה:92,234 נמוך:88,709 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: לאחר הזינוק המרשים המטבע נסחר כעת תמורת 25,844 דולר ומשלים עליה של מעל 50% מתחילת השנה. 

את'ר (ETH) ETHEREUM +2.03% ETHEREUM 3,121.8 +2.03% ETHEREUM בסיס:3,059.7 פתיחה:0 גבוה:3,149.2 נמוך:3,044.5 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: .  גם המטבע השני בגודלו ממריא, אולי גם לקראת השדרוג הצפוי, ונסחר כעת תמורת 1712 דולר לאחר עליה של 20% ממחירו לפני שבוע. 

בייננס קוין (BNB). גם המטבע השלישי לא מפגר הרבה מאחור עם עליה של 21% בשבוע האחרון. מטבע אחד נסחר תמורת 332 דולר. 

ריפל (XRP). הריפל ממשיך לאכזב והוא היחידי שלמעשה ירד בכאחוז במהלך השבוע. מטבע אחד נסחר תמורת 0.37 דולר ושווי השוק הכולל עומד על 18.8 מיליארד דולר. 

קרדאנו (ADA). הקרדאנו גם לא מאד הרשים, אבל בכל זאת טיפס 8% השבוע ונסחר כעת תמורת 0.3315 דולר ושוי הושק הוא 11.5 מיליארד דולר. 

פוליגון (MATIC). הפוליגון ממשיך לצמצם פערים מהקרדאנו עם עליה של 16% השבוע למחיר של 1.17 דולר ולשווי שוק של 10.2 מיליארד דולר. 

כוכב חדש? מטבע סטאקס (STX) זינק  השבוע ב-80% ומשלים עליה של 362% מתחילת השנה והוא כבר במקום ה-41 ברשימת המטבעות הגדולים עם שווי שוק של 1.4 מיליארד דולר. המטבע מאפשר יצירת חוזים חכמים ואפילקציות מבוזרות שמשתמשים בביטקוין כנכס הבסיס ומבצעת את ההעברות על גבי הבלוקצ'יין של הביטקוין. החוזים החכמים נחשבים לחוזקה של את'ריום לעומת הביטקוין, והפרויקט הזה מגשר על הפערים. נזכיר, עם זאת, שהרבה מאד כוכבים כאלה זהרו בשמי הקריפטו, אך מעטים מהם שרדו את תהפוכות התעשייה בשנתיים האחרונות. 

קרא עוד על קריפטו:
>>>מה זה ווב3
>>>מה זה DeFi?
>>>מה זה DAOs?

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    ביבי אני קורא לך לפטר את הנגיד אזרחים מתרסקים.
    י 17/03/2023 09:44
    הגב לתגובה זו
    10 6
    הריבית הגבוה ריסקה בנקים באמריקה ההייטקיסטים נקרעים לגזרים משבר נדלן חריף וכל זה בגלל נגיד אמריקאי מנותק . אותו דבר קורה במדינה בגלל שהנגיד שלנו מנותק גם הוא .לעצור את ההתרסקות עכשיו ביבי לפטר את הנגיד האיש לא רואה את האזרח הקטן ממטר . יהיה כאן אסון כלכלי . זה הזמן לעשות שינוי ולפטר את הנגיד .
    סגור
  • 2.
    זהירות מהשחלה בלי ואזלין (ל"ת)
    שם טוב 17/03/2023 09:13
    הגב לתגובה זו
    4 1
    סגור
  • 1.
    והם ממשיכים תמשיכו להתסיס.
    מאיר 17/03/2023 06:35
    הגב לתגובה זו
    7 2
    עברנו את פרעה נעבור גם את זה שמאלנים עלובים נוריד אותכם על ארבע נעשה לכם יותר גרוע ממה שעשיתם לנו נשפיל אותכם נבזה אותכם כמו שמגיע לכם
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות