הרגולטור האמריקאי מעלה הילוך, בקוינבייס ובשוק הקריפטו זועמים

בניגוד למגמה בעולם הרגולטור האמריקאי נכנס לפעילות יתר, כולל אכיפה למפרע, בקוינבייס החליטו לצאת למאבק; ככל הנראה נתפס מייסד הטרה לונה הנמלט דו קוון; על כמה מיליארדים עומד הגרעון של FTX? מספר חדש פורסם, אך כנראה לא מדובר בסוף פסוק
 | 
telegram
(4)

לאחר התאוששות יפה מתחילת השנה על רקע העליות בשוק הקריפטו, מניית חברת קוינבייס COINBASE GLOBAL +9.69% COINBASE GL 305.85 +9.69% COINBASE GLOBAL סגירה:0 פתיחה:282.65 גבוה:306.46 נמוך:276.02 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: איבדה אמש במסחר כ-14%, וזאת על רקע מכתב אזהרה שקיבלה מטעם רשות האכיפה של ה-SEC, לפיו הרשות צפויה לנקוט בפעולות אכיפה נגד החברה עקב תוכנית הסטייקינג שמציעה החברה, באשמת מסחר בניירות ערך לא רשומים. מקורבים לחברה מסרו כי היא "בטוחה שתוכל להגן על עמדתה בבית המשפט", כך שככל הנראה מצפה לנו סדרת דרמה משפטית מעניינת. המקור גם ציין שקוינבייס מתוסכלת מכך שה-SEC איפשר למשקיעים אמריקאים להשתתף בשוק הקריפטו במשך שנים עד "לפתע החליט למשוך את השטיח מתחת לרגליהם". 

ביום שני השבוע החברה שלחה מכתב לרגולטור שמבקש הבהרות בנוגע לפעילות הסטייקינג, לאחר שהמתחרה קראקן הגיע להסדר במסגרתו תשלם קנס של 30 מיליון דולר. למחרת נאמר לחברה שעליה לצפות לשיחת טלפון מה-SEC, שיחה שאכן הגיעה ביום רביעי. עוד באותו היום פרסמה החברה פוסט בבלוג שלה שבה טענה שלא קיבלה כל פירוט בנוגע לטענות האפשריות. "ביקשנו מה-SEC חוקי קריפטו הגיוניים עבור האמריקאים, קיבלנו איומים במקום". 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בשרשור בטוויטר כתב מנכ"ל החברה בריאן ארמסטרונג שהחברה הגישה תשקיף ל-SEC עצמו לפני שנתיים לקראת הנפקתה בו נכללו לא פחות מ-57 התייחסויות לפעילות הסטייקינג של החברה, וה-SEC קיבל זאת ואישר את ההנפקה מבלי לומר מילה על הפעילות שכעת הוא רוצה לקנוס בגינה. לכן, לא ברור איך זה פתאום הפך ללא חוקי, ועוד ניתן לאכיפה למפרע. מכל מקום החברה הודיעה כי תשהה את פעילות הסטייקינג שלה החל מסוף החודש. 
 

<

קהילת הקריפטו זועמת על ה-SEC. "ברור כשמש כעת שהממסד של ביידן רוצה שכל הקריפטו – אפילו החלקים הלגיטימיים שבו – יצא מארצות הברית", צייצה קטלין לונג, מנכ"לית ומיסדת פרויקט קוטודיה בנק. מספר פעילים בולטים אחרים הביעו תמיכה בחברת קוינבייס, אם אכן תצא למאבק ב-SEC.
 

-Moving all my purchases to Coinbase
-Moving all my trading to Coinbase
-Delegating to Coinbase staking nodes

If they go to bat for this industry, I'll vote with my wallet. 🫡

— Adam Cochran (adamscochran.eth) (@adamscochran) March 22, 2023<

 
יש לציין שהתנהלות הSEC באמת נראית מוזרה. להתייחס לפעילות שנמשכת במשך שנים לפתע כהפרת חוק וללכת על הגשת כתב אישום או הפעלת סנקציות, מבלי להזהיר או לבקש לחדול מהפעילות קודם לכן, נראה כהתנהלות בעייתית שספק אם יהיה ניתן להגן עליה בבית המשפט, אבל פעילות האכיפה המוגברת בהחלט מאפיינת את הרשויות הרגולטוריות בארצות הברית בתקופה האחרונה, שנראה שהחליטו לשים את הקריפטו תחת זכוכית מגדלת ולהתחיל לפעול בשטח בהילוך גבוה. 

אולי כגידור כנגד ההימור לצאת נגד ה-SEC בבית המשפט, החברה שוקלת כעת הקמת פלטפורמת מסחר עצמאית לחלוטין מחוץ לארצות הברית. בינתיים היא מתכננת להאיץ את הפעילות הבנלאומית ובחודשיים הקרובים תשיק מוצרים ושרותים חדשים ברחבי העולם.

זה מתכתב עם טענה נוספת שעלתה נגד ה-SEC מצד פעילי הקריפטו, והוא שהרשות לנירות ערך האמריקאית פועלת נגד פעילויות שלגיטימיות בכל העולם, ובכך משאירה לכאורה את ארצות הברית מאחור במרוץ אחר חדשנות ויזמות. נראה שארצות הברית פועלת לבד, כשבאירופה ואסיה הרשויות משתדלות קודם לנסח ולהבהיר את החוקים, ורק אחר כך לאכוף אותם, ולא קודם לאכוף, ואז לנסח את החוקים. נראה שהרגולטורים האחרים מנסים למצוא את האיזון בין יוזמה לחדשנות לבין פיקוח ורגולציה, מה שבארצות הברית פחות מנסים כרגע. 


חדשות נוספות מהשבוע האחרון
פלורידה: מושל פלורידה ואחד המועמדים להתמודד לנשיאות ארצות הברית במסגרת המפלגה הרפובליקאית רון דה סנטיס מציג אולי את הכיוון השני. הוא פועל לאסור על שימוש בפלורידה במטבע דיגיטלי מדינתי (CBDC), כשזה יונפק על ידי הפד'. המטבעות המדינתיים הדיגיטליים הם תחום שמתפתח במהירות בחודשים האחרונים ולדעת רבים יהיה העתיד של הכסף המדינתי. הסיבה שדה סנטוס מתנגד היא כיון שלדעתו מטבע כזה יפגע ביוזמה ובשוק החופשי. בנאום שנשא התחייב המושל "להגן על הפלורידיאנים" מפני האיום שהוא רואה במטבע כזה. "האימוץ הפזיז של "דולר דיגיטלי ריכוזי" יחניק יזמות ויקדם פיקוח וסנקציות ממשלתיות. פלורידה לא תתמוך במתכנני כלכלה ריכוזית; אנחנו לא נאמץ מדיניות שתאיים על החופש הכלכלי האישי והבטחון".

בלגיה: דוגמה לצעדים רגולטורים שלא כוללים סנקציות למפרע על צעדים שנחשבו לחוקיים עד היום ניתן לקבל מבלגיה. הרגולטור במדינה האירופאית יחייב להוסיף אזהרה לכל פרסום הנוגע לקריפטו, וכן העסקים יחויבו לוודא שהמודעות שלהם לא מטעות ולכלול מידע על הסיכונים הקשורים בהשקעה. החברות גם יחויבו להודיע מראש לרשות לשירותים פיננסים על כל קמפיין אותו הם מתכננות.

בריטניה: על פי מחקר שערך אתר Finder.com אימוץ מטבעות קריפטו במדינה צונח. כעת רק 5% מהאזרחים הבוגרים בממלכה המאוחדת מחזיקים בנכסים דיגיטלים, זאת לעומת 9% לפני שנה. פערי הדורות ברורים (ומובנים). בעוד מילאנלים צעירים נמצאים בסבירות גבוהה להחזיק בנכסים דיגיטלים, רק 2% מבני דור ה"בייבי בום" הם בעלים גאים של מטבעות דיגיטליים. 

מה חדש בחברות פושטות הרגל?
סוף סוף נעצר מייסד הטרה-לונה דו קוואן. או שלא. כלומר, מישהו נעצר, רק שלא ברור מיהו. הרשויות של מונטנגרו טוענות שאדם שנעצר בשדה התעופה במדינה הוא מייסד הנעלם של הפרויקט הכושל, אך עדיין אין וודאות. החשוד נעצר בשדה התעופה עם ניירות מזויפים. "משטרת מונטנגרו עצרה אדם החשוד בכך שהוא אחד הנמלטים המבוקשים ביותר, אזרח דרום קוריאה דו קוואן מייסד ומנכ"ל החברה שפעלה מסינגפור טרהפורם לאבס" צייץ שר הפנים המונטונגרי. מספר חקירות מתנהלות נגד דו קוואן כעת לאחר קריסת המטבע היציב טרה והמטבע המייצב לונה, שגרמו למחיקת למעלה מ-40 מיליארד דולר בשנה שעברה, וגרמו לזעזוע בשוק הקריפטו כולו. סוכנות הידיעות של משטרת דרום קוריאה הודיעה כי ככל הנראה אכן מדובר בקוואן.

הגרעון במאזני FTX צומצם ל-6.8 מיליארד דולר "בלבד", כך על פי הדו"ח האחרון שהגישו מנהלי פשיטת הרגל של החברה לבית המשפט. לפי ההצהרה ההתחייבויות של החברה עומדות על 11.6 מיליארד דולר בעוד הנכסים מגיעים ל-4.8 מיליארד, כך לפי מה שנמצא עד כה בספרים הכאוטים של החברה פושטת הרגל. קודם לכן הגרעון עמד על 9.8 מיליארד דולר. עם פריצת הפרשה הטענה הייתה לגרעון של 8 מיליארד דולר. אז כמה באמת חסר לחברה? כנראה שגם 6.8 הוא לא המספר האחרון שיזרק לחלל.

הסיבה לתנודות ההזויות במספרים הם הניהול המרושל של ספרי החברה שבמקרים רבים חסרים לחלוטין, כך על פי ג'ון ריי השלישי מנהל פשיטת הרגל. כאמור, גם המספרים האחרונים שפורסמו אינם בהכרח סוף פסוק. חלק לא מבוטל של הנכסים, 3.5 מיליארד דולר, הן השקעות של חברת אלמדה בסטארט אפים ויוזמות קריפטו, שערכם אינו יציב במיוחד וקשה להערכה, ואילו ה"נכסים הקשים" – מזומנים ושווי מזומנים זינקו מ-70 מיליון דולר ל-900 מיליון דולר. נציין שבנקמן פרייד שילם לעצמו 2.2 מיליארד דולר ומיליארד נוספים למקורביו.  

בית המשפט אישר להחזיר ללקוחות צלזיוס שהשתמשו בשירותי המשמורת של החברה (כלומר לא השקיעו על מנת לקבל רווח) החזר של עד 72.5% מכספם. במקביל פורסם דו"ח שרואי החשבון ועורכי הדין המטפלים בפשיטת הרגל של החברה כבר ראו את חשבון הבנק שלהם צומח ב-144 מיליון דולר. שלא נחשוב שאין מישהו שמרוויח מכל העניין. נציין שרוב לקוחות החברה לא השתמשו רק בשירותי המשמורת אלא השקיעו בתוכנית שהבטיחה להם כ-20% ריבית על השקעותיהם. אלו לא יראו את כספם בקרוב, או בכלל.  

מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
שבוע נהדר נוסף עבר על עולם הקריפטו, שבולט במיוחד נוכח התנודות בשוק המניות. מטבע הביטקוין חצה את רף ה-28 אלף דולרים כשהמנתח הטכני של ביזפורטל זיו סגל כבר רואה אפשרות ל-35 אלף. גם שאר המטבעות נסחרים בטריטוריה ירוקה, כשהריפל שדשדש בשבוע שעבר מוביל את העליות השבוע. 

ביטקוין (BTC) BITCOIN +3.13% BITCOIN 91,908 +3.13% BITCOIN בסיס:89,120 פתיחה:0 גבוה:92,234 נמוך:88,709 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: המטבע המוביל נסחר תמורת 28.2 אלף דולר לאחר עליה של קרוב ל-10% בשבוע האחרון. מתחילת השנה זינק המטבע בקרוב ל-70%.

את'ר (ETH) ETHEREUM +2.21% ETHEREUM 3,127.2 +2.21% ETHEREUM בסיס:3,059.7 פתיחה:0 גבוה:3,161 נמוך:3,044.5 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: .  חובבי האת'ר ממשיכים להמתין לשדרוג הנוסף שצפוי בתחילת החודש הבא. בינתיים טיפס המטבע ב-6% השבוע והוא נסחר תמורת 1812 דולר למטבע. 

בייננס קוין (BNB). המטבע של בורסת המסחר הגדולה בעולם דווקא ירד השבוע ב-1% והוא נסחר כעת תמורת 328 דולר למטבע.  

ריפל (XRP). הריפל נהנה מזינוק של 19% השבוע והוא נסחר כעת תמורת 0.435 דולר למטבע ובשווי שוק של 22.2 מיליארד דולר. 

קרדאנו (ADA). גם לקרדאנו היה שבוע חיובי עם עליה של 11%. שווי השוק של המטבע הגיע ל-12.7 מיליארד דולר ומחיר מטבע אחד הוא 0.367 דולר.

פוליגון (MATIC). גם הפוליגון מצטרף לבינאנס עם שבוע שלילי מתון. המטבע נסחר כעת תמורת 1.14 דולר, ירידה של 2% לעומת השבוע שעבר, ובשווי שוק של קרוב ל-10 מיליארד דולר. 

קרא עוד על קריפטו:
>>>מה זה ווב3
>>>מה זה DeFi?
>>>מה זה DAOs?

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    אין שום הסבר למטבעות הקריפטו חוץ מפירמידה (ל"ת)
    גד 31/03/2023 13:56
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 3.
    הכל יורד לאפס. רק נדלן
    כלכלן 24/03/2023 15:07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    מוכר הכלמניות אגח ביטקוין וקונה נדלן בישראל
    סגור
  • 2.
    ביטקוין כבר ניצח
    רגולציה שמגולציה, קנו ביטקוין לביתכם ותישנו בשקט 24/03/2023 09:10
    הגב לתגובה זו
    0 0
    רגולציה שמגולציה, קנו ביטקוין לביתכם ותישנו בשקט
    סגור
  • 1.
    האם תוכל לכתוב על
    משקיע 24/03/2023 09:02
    הגב לתגובה זו
    0 0
    למה ביינאנס ביטלו את המסחר ב AION ומה יכול לעשות מי שיש לו את המטבע? תודה
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות