השדרוג הנוסף באת'ר מצית עניין מחודש, יחד עם חשש ללחץ מכירות בטווח הקצר
במידה ולא יצוצו תקלות של הרגע האחרון, יתרחש בשבוע הבא השדרוג השני המשמעותי של רשת האת'ריום, כחלק מסדרה של שדרוגים מתוכננים בשנים הקרובות שנועדו להתגבר על הקשיים המובנים ברשת כגון איטיות, מחיר "גז" גבוה ועוד. השדרוג המפורסם ביותר התרחש בשנה שעברה והעביר את הרשת לשיטת "הוכחת אחזקה" לאחר שפעלה בשיטת "הוכחת עבודה" בזבזנית האנרגיה, בדומה לרשת הביטקוין.
בשיטת "הוכחת אחזקה" משתמשים משעבדים מטבעות שברשותם כערבון תמורת אימות הפעולות המתרחשות ברשת. תמורת פעילות האימות הם מקבלים תגמול בצורת מטבעות את'ר חדשים. פעולה זו נקראת סטייקינג. האפשרות לעשות סטייקינג נפתחה כבר בדצמבר 2020 עם התחלת הניסויים להעברת הרשת לשיטת "הוכחת אחזקה". הבעיה הייתה שברגע שמשתמש שיעבד את מטבעותיו לא הייתה אפשרות לחזור ולקבלם והם נשארו ב"סטייקינג" לתמיד. את הבעיה הזו השדרוג הקרוב (שבעצם מורכב משני שדרוגים שנוגעים לחלקים שונים במערכת) נועד לפתור.
השוק מגיב בחיוב לשדרוג המתקרב. האת'ר מזנק לשיא של תשעה חודשים ומתקרב שוב לרף ה-2000 דולר למטבע. בשוק מקווים שהאפשרות למשוך מטבעות באופן חופשי יעלה את העניין והביקוש למטבע בעתיד, בצעד נוסף לביצור מעמדו של האת'ריום כלפטפורמה המועדפת בשוק החוזים החכמים, בו היא כבר שולטת כמעט ללא עוררים.
מי שעוד מושפע לטובה הם נגזרים של רשת האת'ריום שמשמשים כ"ספקי נזילות" על ידי כך שהם מנפיקים מטבעות משלהם כנגד המטבעות שבסטייקינג (Liquid Staking Derivation - LSD). כעת הם יוכלו להיפגש עם אותם מטבעות. בין השאר מטבעות של פלטפורמות Lido (LDO), כמו גם Rocket Pool (RPL) או Frax Shares (FXS) שזינקו בשיעור תלת ספרתי מתחילת השנה, כמעט פי שניים מהאת'ר. הפלטפורמות האלו מחזיקות כעת מעל 30% ממטבעות האת'ר שבסטייקינג.
אבל יש גם צד שני למטבע הדיגיטלי. בשוק חוששים שהשדרוג עלול גם ליצור לחץ מכירות זמני, שכן הוא צפוי לאפשר שחרור של הרבה מאד (מדי?) מטבעות ב"סטייקינג" בבת אחת לשוק. בשלב הראשון השדרוג יאפשר שחרור לשוק רק של המטבעות שהונפקו כתגמול על הסטייקינג, ובהמשך, כשלושה שבועות מאוחר יותר, גם של המטבעות המשועבדים עצמם. סך הכל מדובר על 18 מיליון מטבעות ששועבדו מאז דצמבר 2020. יחד עם זאת רוב המטבעות הללו לא צפויים לצאת לשוק, שכן רבים ירצו להמשיך להרוויח על הסטייקינג. אולם 1.1 מיליון מטבעות שהתקבלו כתגמול אינם מניבים רווחים נוספים וייתכן שרבים מהמשקיעים ירצו "להיפגש עם הכסף" ולשחרר אותם לשוק.
בנוסף, פלטפורמת צלזיוס פושטת הרגל צריכה למכור 158 אלף טוקנים שישתחררו לה כדי להחזיר חלק מחובותיה. שווי 1.3 מיליון מטבעות כעת הוא כ-2.4 מיליארד דולר - כ-20% מנפח המסחר היומי באת'ר. גם בורסת קראקן צפויה להצטרף למוכרים. הבורסה ששירותי הסטייקינג שלה הותקפו על ידי הרגולטורים בארצות הברית הודיעה כי תפסיק להעניק את השירות ללקוחותיה האמריקאים ולכן רבים מהמטבעות שכעת משועבדים צפויים להגיע לשוק כשהלקוחות יחפשו מקורות רווח אחרים. סך הכל ישנם 1.2 מיליון מטבעות בסטייקינג דרך קראקן, רובם של לקוחות אמריקאים. נראה, אם כן, שלפחות בטווח הקצר צפוי להיווצר לחץ מכירות מסוים, שייתכן שיאוזן על ידי ההתלהבות בשוק מהאופציות החדשות שנפתחות בפני המשקיעים עם ביצוע השדרוג.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
שוויץ: סוויס בנק יציע ללקוחותיו מספר שירותים הקשורים במסחר בקריפטו במסגרת שיתוף פעולה עם בנק Sygnum. הלקוחות יוכלו לסחור או לאחסן מטבעות כמו ביטקוין, את'ריום ועוד.
<📰📣 NEWS: @PostFinance partners with Sygnum, the world’s first digital asset bank, to offer its customers regulated digital asset banking services via Sygnum's B2B banking platform. Read the announcement here 👇 https://t.co/zuWRP3lXIS
— Sygnum Bank (@sygnumofficial) April 5, 2023
ברזיל: בנק ההשקעות הגדול בדרום אמריקה BTG Pactual הפועל בברזיל השיק מטבע יציב משלו בשם BTG Dol. המטבע מוצמד לדולר ויפעל על רשת פוליגון, הרשת שצוברת פופלריות בקרב מותגים מוכרים כמו דיסני או סטרבקס.
זהב קריפטו: משבר הבנקאות והחשש ממיתון העלה את מחיר הזהב לאחרונה לשיא של 13 חודשים, וכעת נסחרת המתכת היקרה במחיר של מעל 2000 דולר. הדבר משפיע גם על מטבעות הקריפטו היציבים הצמודים לערך הזהב כמו טית'ר גולד (המופעל על ידי אותה חברה המפעילה את המטבע הצמוד טית'ר) וPAX Gold-, לא רק מבחינת המחיר שעולה כמובן בהתאם למחיר הזהב, אלא גם בנפח השוק של המטבעות הללו. כעת הוא מתסכם לראשונה ביותר ממיליארד דולר. שני המטבעות מתחרים ראש בראש על השוק המתרחב של מטבעות דיגיטלים הצמודים לזהב. הראשון מחזיק נכסים בשווי 499 מיליון דולר והשני בשווי 523 מיליון.
אפקט מאסק - המטבע הווירטואלי דוג'קוין זינק השבוע בחדות - כ-14%, שווי השוק של המטבע עומד על 14 מיליארד דולר והוא מוחק ירידות של שלושה חודשים (לכתבה המלאה).
קרא עוד:
>>>מהם המטבעות היציבים?
מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
ביטקוין (BTC)
BITCOIN
+0.59%
BITCOIN
91,976
+0.59%
בסיס:91,439
פתיחה:0
גבוה:92,624
נמוך:89,392
תמורה:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
-0.6%.
את'ר (ETH) ETHEREUM -0.81% ETHEREUM 3,129.3 -0.81% בסיס:3,155 פתיחה:0 גבוה:3,225 נמוך:3,051.3 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: +4%.
בייננס קוין (BNB) -1.6%.
ריפל (XRP) -6.8%.
קרדאנו (ADA) +1%.
דוג'קוין (DOGE) +14%.
קרא עוד על קריפטו:
>>>מה זה ווב3
>>>מה זה DeFi?
>>>מה זה DAOs?
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.כתבה אינטילגנטית. תענוג לקרוא. (ל"ת)הקורא 07/04/2023 13:49הגב לתגובה זו0 0סגור