הביטקוין חזק יותר מהמספידים - מה הגורם להתאוששות במחיר?
מזל טוב. הביטקוין חצה השבוע שוב את מחיר ה-30 אלף דולר כלפי מעלה, לראשונה מאז יוני בשנה שעברה, והשלים זינוק של מעל 100% מהנמוך שנרשם בסוף שנה שעברה, ומעל 80% מתחילת השנה. מה גורם לביטקוין להתרומם מחדש כמו עוף החול למרות שלא מעטים מספידים אותו פעם אחר פעם, ביניהם קובעי המדיניות והמשקיעים הנחשבים בעולם (צ'ארלי מאנגר, ג'יימי דיימון, ג'רום פאוול, אם נזכיר רק כמה שמות), וכן לאחר שגזירות מגזירות שונות נגזרות על פעילי השוק על ידי רגולטורים קשוחים (על כך עוד בהמשך)? התשובה הפשוטה היא שבסופו של דבר מחירים נקבעים בשוק על ידי משוואת ביקוש והיצע. בינתיים זו מספקת רצפה קשוחה ביותר למחיר הביטקוין, שכל פעם עולה גבוה יותר. בחינה של שני צדדי המשוואה מצביעה על החוזקות של הביטקוין ועל הסיבה לעמידות המפתיעה שמפגין המטבע המושמץ.
מצד הביקוש נראה שהפוטנציאל עדיין עצום. מדובר במוצר גלובלי עם "לקוחות פוטנציאלים" בדמות כל האנושות כולה, ובינתיים רק רסיסי אחוזים ממנה כבר נחשפו לשוק. אנשים מחליטים "לזרוק כמה גרושים, מה כבר יכול לקרות" על ביטקוין, מוסדיים חושבים שחשיפה מסוימת לא יכולה להזיק יותר מדי, והיצע הולך וגדל של מכשירים המציעים חשיפה לביטקוין או אפשרויות השקעה נוספים לשוק כל העת, כשעוד ועוד אנשים נכנסים לשוק. בסופו של דבר מספר הלקוחות הפוטנציאלים של המוצר עדיין כולל כמה מיליארדים של אנשים, ואפילו אם חלק קטן מהם ממשיך להצטרף נוצר זרם של משקיעים שיוצר היצע יציב.
זו, ככל הנראה, הסיבה, שלמרות שאין עדיין שימוש קונקרטי חד משמעי במטבע, משוואת ההיצע והביקוש ממשיכה לתמוך במחיר המטבע, שגורר אחריו את שאר מטבעות הקריפטו. אז יש ערך פנימי או אין ערך פנימי? יש שימוש מעשי או לא? כל עוד נמשך שיווי המשקל הנוכחי זה פחות מעניין, לפחות בכל הנוגע למחיר.
ה-SEC פותח חזית נוספת
זה מתחיל להצטייר כשיטת עבודה. בכירי ה-SEC, הרשות האמריקאית לניירות ערך, מתראיינים ומביעים דאגה כזו או אחרת, זמן קצר לאחר מכן מוגשת כבר תביעה, לעיתים קרובות נגד שחקנים צדדיים דווקא ולא אלו החזקים, ואז זה הופך לכלל חדש שנועד להצר את צעדיהן של שחקניות הקריפטו, שכל השוק צריך להתיישר לפיו. נראה שבשיטה הזו נפתחה השבוע חזית נוספת, בעקבות תביעה שהגיש ה-SEC נגד שחקנית קטנה בתחום המסחר בקריפטו – Beaxy.com שעלול להפוך לתביעת ענק נגד קוינבייס. ה-SEC מנסה להשיג תקדימים נגד השחקנים הקטנים שיהפכו בהמשך לכלי נגד הגדולים.
כך לדוגמה, לפני שנתיים הוגשה תביעה נגד Poloniex בטענה להפרת חוקי הרשות לניירות ערך במכירת ניירות ערך לא רשומים. כעת זה אחד הנושאים המרכזיים במחלוקת רגולטורית כפי שבא לידי ביטוי גם בתביעה כנגד ריפל, וכפי שעולה מעוד תביעות ופעולות נוספות של ה-SEC. פעילת אכיפה נגד בורסת קראקן מעמידה בספק את כל תעשיית ה"סטייקינג" שעומדת בפני בוסט רציני עם השדרוג הצפוי השבוע ברשת האת'ריום. שתי החברות הגיעו להסכם לישוב התביעות מול ה-SEC מבלי להגיע למשפט, אך יצרו את הבסיס על גביו יוכלו ב-SEC לפעול נגד פלטפורמות גדולות יותר, ובראשם קוינבייס, שהתרעמה, כזכור, על טענות ה-SEC בנוגע לסטייקינג.
התביעה נגד ביקסי גם נראית כהכנה לתביעה גדולה יותר או פעילות רגולטורית נגד השחקן הגדול בארצות הברית - קוינבייס. לאחר שיו"ר ה-SEC גארי גנסלר התבטא בנושא כמה פעמים, הודיעה כעת חברת ביקסי כי קיבלה תביעה בטענה שהיא מפעילה באופן סימולטני שירותי מסחר, ברוקראג', משמורת וסליקה – מה שעל פי חוק מחייב חברות נפרדות. גנסלר טען בעבר שפעילות כזו מהווה ניגוד עניינים, ועכשיו גם מגיעה התביעה, אך לא נגד קוינבייס, שפועלת בדיוק באותה דרך, אלא דרך חברה חברה קטנה יותר. ב-SEC חושבים כנראה שלפני שמתעסקים עם הבריונים הגדולים עדיף ליצור כמה תקדימים מול שחקנים חלשים יותר, ולהגיע בהמשך לתביעה גדולה. כך לפחות חושבים כמה מהפעילים בתחום.
<Wondering what the SEC case against Coinbase might look like?
— John Reed Stark (@JohnReedStark) March 29, 2023
Look at the charges in today’s SEC case against crypto trading platform Beaxy & its executives re operating an unregistered exchange, broker & clearing agency. The SEC crypto-sweep runneth over.https://t.co/vLEcdDcufQ pic.twitter.com/qvGk18bWvA
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
שדרוג האת'ריום עבר בהצלחה וכעת יוכלו אלו שביצעו "סטייקינג" למשוך את כספם בהדרגה. הדבר יעודד יותר משקיעים להשתתף בפעילות הרשת וצפוי להשפיע בטווח הארוך על מחיר מטבע האת'ר בצורה חיובית. החששות היו שבטווח הקצר תרשם משיכת כספים מידית, אולם לפחות ביחס ליום הראשון שלאחר השדרוג המטבע מגיב בחיוב עם זינוק של כ-10% במחירו.
"מניות הביטקוין" מזנקות לאחר חציית רף ה-30,000 דולר; נמצאות בעלייה של מאות אחוזים מתחילת השנה. ישנן כמה חברות בוול סטריט אשר עבור משקיעים רבים מקבילות להשקעה במטבע הביטקוין - כמה עוד הן יכולות להמשיך לעלות? (לכתבה המלאה).
מאסק החזיר את לוגו הציפור לטוויטר, הדוג'קוין איבד את כל העליות. מטבע "הממ" ירד בארבעת הימים האחרונים בחזרה למחיר בו היה לפני המהלך של מאסק, האם הוא רק נתן לתובעיו עוד חומר כנגדו? (לכתבה המלאה).
הלוואות כנגד NFT – שוק ההלוואות כנגד הטוקנים ממשיך לצמוח וחצה את רף מיליארד הדולר, כך עולה מנתונים מטעם חברת DUNE. שוק ה-NFT אמנם חווה צניחה דרמטית בערכו עקב התפוצצות הבועה שאיפיינה אותו לפני כשנה, אולם כעת התנודתיות ירדה ויש תחושה של התבגרות מסוימת גם בשוק המוזר הזה שמאפשר ליותר אנשים להרגיש בנוח עם בטחונות מן הסוג הזה.
סולנה חוזרת לחיים ומובילה את העליות מתחילת השנה בקרב 30 המטבעות הגדולים ביותר. בעבר הגיעה סולנה להיות בין 5 המטבעות הגדולים בעולם, אולם לאור כשלונות חוזרים ונשנים של הרשת שנאלצה לעצור את פעילותה לא פעם, והתגברות התחרות בשוק רשתות החוזים החכמים, יחד עם הירידה הכללית בשוק הקריפטו הביא אותה אל מחוץ לעשרת הגדולים ולירידה משמעותית בערכה. כעת היא שוב במקום ה-10 מבחינת גודל שוק, או 8 אם לא מחשיבים את המטבעות היציבים. בשבוע האחרון זינקה הסולנה ב-23% נוספים. רשת סולנה צפויה להשיק טלפון חכם בשם Saga שאמור להקל על שימוש הקשור לקריפטו בכלל ולאקו-סיסטם של סולנה בפרט.
Everyone has a story. What will yours be?
Start your Saga on 4.13.2023
Solana Mobile Saga Launch Event
Thursday, 4.13.2023, 10am Pacific Time
Stay tuned for live streaming info#SagaSZN pic.twitter.com/GJbTtfBumO
— Solana Mobile 🌱1️⃣3️⃣ (@solanamobile) March 23, 2023<
קרא עוד:
>>>מהם המטבעות היציבים?
מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
ביטקוין (BTC)
BITCOIN
+1.54%
BITCOIN
90,491
+1.54%
בסיס:89,120
פתיחה:0
גבוה:91,429
נמוך:88,709
תמורה:--
לעמוד ציטוט
חדשות
גרפים
פרופיל חברה
המלצות
כתבות נוספות בנושא:
+9.6% .
את'ר (ETH) ETHEREUM +1.48% ETHEREUM 3,105.1 +1.48% בסיס:3,059.7 פתיחה:0 גבוה:3,161 נמוך:3,044.5 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: +12.6%.
בייננס קוין (BNB) +6.9%.
ריפל (XRP) +4%.
קרדאנו (ADA) +15.7%.
דוג'קוין (DOGE) +6.2%.
פוליגון (MATIC) +6.1%.
קרא עוד על קריפטו:
>>>מה זה ווב3
>>>מה זה DeFi?
>>>מה זה DAOs?
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.ביטקוין=הונאה. שווה פחות מ$0 (פעולה עולה). כסף מונופול (ל"ת)כלכלן בכיר 16/04/2023 17:45הגב לתגובה זו0 1סגור
-
2.ביטקוין זו בועה אין לו שום ערךכלכלן 14/04/2023 23:43הגב לתגובה זו3 4ירד לאפס בסוף.סגור
-
"מכוניות זה בועה, בסוף הן ייעלמו. אני ממשיך לסמוך על כ (ל"ת)בומר 15/04/2023 11:01הגב לתגובה זו3 1סגור
-
על כרכרות (ל"ת)בומר 15/04/2023 17:09הגב לתגובה זו0 0סגור
-
1.הערך של הביטקויין גדול בהרבה ממה שכתבתגל 14/04/2023 09:21הגב לתגובה זו3 3ביטקויין הוא הכסף היחידי בעולם שמוגבל ואי אפשר להדפיס יותר ממנו. זה בניגוד לכל כספי הנייר שמאבדים את ערכם משנה לשנה עם הדפסה של עוד כסף. הביטקויין לא נשלט ע"י אף אחד, והוא בעצם מהפכת ה decentralized. חוץ מזה יש מדינות רבות, כולל באירופה שאפשר לשלם בביטקויין, או ישירות או דרך כרטיס ויזה. הביטקויין יגיע למליון דולר. הנכדים שלנו יראו אותו גם בעשרה מיליון דולרסגור