יו"ר ה-SEC "על הגריל" בשימוע, בעוד באירופה מאסדרים את תחום הקריפטו

בארצות הברית הרגולטור ממשיך להתקוטט עם ענקיות הקריפטו, כשאנשי הקונגרס הרפובליקנים בצד של תעשיית הקריפטו, באירופה לעומת זאת עבר השבוע חוק שמאסדר את תחום הקריפטו; עצירה זמנית בראלי? ירידות במטבעות הקריפטו השבוע

 | 
telegram
(1)

נדמה שהנושא החם ביותר בשבועות האחרונים בעולם הקריפטו (לא כולל ההתאוששות המדהימה מתחילת השנה שנעצרה מעט השבוע) הוא המאבק של גארי גנסלר , יו"ר ה-SEC, בעולם הקריפטו, כפי שכתבנו לא מעט בטורים האחרונים. השבוע התייצב גנסלר לשימוע בקונגרס וזכה ללא מעט שמחה לאיד מצד אוהדי הקריפטו. 

להשקפתם, המחוקקים, בעיקר הרפובליקנים, "צלו על הגריל" את שומר הסף והמדיניות אותה החליט להוביל, עם מטח שאלות עליהן לא היה מסוגל היו"ר לענות ואף הביאו אותו לרעד מובחן היטב בחלק מהמקרים כשהתקשה לענות בכן ולא פשוטים על השאלות. 
 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

Enjoy pic.twitter.com/vrFVn3Ap63

— sassal.eth 🦇🔊 (@sassal0x) April 18, 2023<

מטרת השימוע היה לאסוף מידע לקראת חקיקה (שאולי תקרה מתישהו בסופו של דבר?) שנועדה לאסדר את התחום. גנסלר הוזמן להציג את פעילות הגוף שבאחריותו ואת הקוים המנחים שלהם. הוא חזר על עמדתו שרוב מטבעות הקריפטו הם "ניירות ערך". העמדה הזאת אותגרה על ידי חבר הקונגרס הרפובליקני מצפון קרוליינה פטריק מק'הנרי, אחד מתומכי הקריפטו העיקריים מבין המחוקקים. תומכי הקריפטו צהלו לגלות שלגנסלר לא ממש היו תשובות לטענות איש הקונגרס.
 

Here is a clip of him and Representative McHenry arguing on whether Ethereum, $ETH, is a commodity or a security, with Gary unable to answer the question. pic.twitter.com/QGJkqCwo6X

— unusual_whales (@unusual_whales) April 18, 2023<

איש הקונגרס חגג את מה שהוא תפס כניצחון בטוויטר:
 

<


גם לקושיות בנוגע לעמדתו שהקריפטו הוא אחראי על נפילת סיגנצ'ר בנק לא היו לגנסלר תשובות.
 

Today, NY Department of Financial Services Superintendent Adrienne Harris refuted that in front of the same committee:

"It is not the case that the failure… pic.twitter.com/1dwhRx5ZlD

— Coinage (@coinage_media) April 19, 2023<

בקונגרס אף מציעים לפטר את גנסלר ולשנות את מבנה ה-SEC. 
 

<

השמועות בשוק מדברות על כך שלקוינבייס, בורסת המסחר בקריפטו הגדולה בארצות הברית, נמאס ממה שהיא תופסת כרדיפה של ה-SEC (ורבים מסכימים איתה) ומחפשת לחסל את פעילותה בארצות הברית ולעבור למקומות אחרים בעולם. השבוע אף קיבלה החברה רישיון פעילות בברמודה ומתכננת להתחיל בפעילות מחוץ לארצות הברית מוקדם ככל האפשר, ובכך מאשרת את החששות בארצות הברית שמדיניות ה-SEC דוחפת את תעשיית הקריפטו באופן אקטיבי מחוץ לארצות הברית. 

בארצות הברית מתקוטטים באירופה מאסדרים
בינתיים מעבר לים הרבה יותר רגוע. השבוע בשטרסבורג העביר הפרלמנט האירופי את חוק  MiCA – שווקים בנכסי קריפטו – שנועד לאסדר את תחום הקריפטו. החוק עבר ברוב של 517 בעד לעומת 38 נגד ו-18 נעדרים. מובילות השוק בייננס, קוינבייס וקראקן קידמו בברכה את החוק, ומקדם בחוק סטפן ברגר מסר בהצהרה כי אירופה היא "היבשת הראשונה עם רגולציה מקיפה לנכסי קריפטו". 

החקיקה  תהיה תקפה ב-27 המדינות החברות באיחוד שגיבשו גישה אחידה כלפי רגולציית הקריפטו. ברגע שחברת קריפטו תקבל אישור לפעילותה או להנפקת מטבע חדש במדינה אחת היא תוכל אוטמטית לפעול בשאר 26 המדינות, אך כדי לקבל את האישור הזה החברות יצטרכו לעמוד בסטנדרטים גבוהים יותר של שקיפות והכנת מסמכים ברורים לכל אחד מהנכסים שירצו להציע. מנפיקי מטבעות יציבים יצטרכו לעמוד בסטנדרטים גבוהים אף יותר, כולל הוכחת אחזקה במזומן במידה מספקת כדי לגבות את נכסי הלקוחות. החברות גם ידרשו לדווח על ההשפעה הסביבתית של פעילותן, לאחר שהמחוקקים הסכימו להוציא מהחוק את האיסור הגורף על מטבעות העובדים בשיטת "אחזקת עבודה" בזבנית האנרגיה, איסור שהיה בטיוטה מוקדמת יותר של החוק.

תום דאף, סגן נשיא למדיניות בנלאומית של קוינבייס הוציא הודעה תומכת בחקיקה: "אימוץ חוק MiCA על ידי הפרלמנט האירופי הוא רגע מכונן לתעשייה הקריפטו באזור" וברמז ענק לרגולטורים ולמחוקקים האמריקאים הוסיף: ""יש לראות את עבודתם של המחוקקים האירופאים כדוגמה ומופת. האזור (כלומר אירופה) מכיר בפוטנציאל ובהבטחה החברתית שלטכנולוגיה המתפתחת יכולה לספק. האיחוד האירופי מראה את הדרך, בעוד שיישויות משפטיות משמעותיות אחרות (שיעול, הוא מתכוון לארצות הברית, שיעול) מתקשים לספק מסגרת עבודה רגולטורית סולידית מגובשת שתעניק בהירות לתעשייה החדשנית המתפתחת".

מייסד בורסת הקריפטו LCX הפועלת מליכטנשטיין מונטי מצגר, הוסיף עוד ביקורת על שיטת העבודה של ה-SEC של לתבוע ואז לקבוע חוקים: "רגולציה על ידי אכיפה כמו בארצות הברית היא לא פתרון. אנחנו צריכים חוקים וקווים מנחים כדי לאפשר לחדשנות טכנולוגית לקרות".

 

<

החוק אמנם עבר בפרלמנט, אבל הוא צריך לעבור עוד את הסכמת הנציבות האירופית כדי להפוך לחוק באופן רשמי. לאחר מכן הרגולטור האירופי ESMA צריך להוציא קווים מנחים מפורטים על בסיס החוק. במידה ויעבור את כל המשוכות החוק בייחס למטבעות היציבים יכנס לתוקף ביולי 2024 ושאר הדרישות בינואר 2025, כך שלפעילים בתחום יהיה זמן להתאים את עצמם לדרישות החוק החדשות, בדיוק ההיפך מהגישה המוזרה של ה-SEC של להגיש תביעות לפני שיש חוקים. 

חדשות נוספות מהשבוע האחרון
בהמשך ישיר לפסקה הקודמת -  ה-SEC בהוראה חדשה ליועצי השקעות: יש להבין היטב בקריפטו לפני המלצה ללקוחות על התחום. ההוראה, שנראית אמנם די טריוויאלית, מצטרפת להוראה קודמת מפברואר שמחייבת יועצי השקעות לשמור את נכסי הקריפטו של הלקוחות ב"משמורת מיוחדת", כלומר לא בפלטפורמות הרגילות, או במילים אחרות, ה-SEC אומר אל תמליצו ללקוחות על קריפטו.

לאחר שנראה היה שנרשמת התאוששות מסוימת בשוק ה-NFT המספרים חזרו לצנוח. על פי חברת האנליטיקה Dune נפח המסחר כמו גם מספר המשתמשים היומי ומספר העסקאות בפלטפורמות המסחר העיקריות כמו אופן סי ובלור צנח בשבוע האחרון. מספר המשתמשים הייחודיים היה הנמוך ביותר מאז יולי 2021, מספר העסקאות ביקר באזורים אותם לא ראה מאז נובמבר 2021.

פרוטוקול הקריפטו המבוזר להלוואות MakerDAO אישר בהצבעה של המחזיקים העברת חצי מיליארד דולר נקובים במטבע היציב USDC למשמורת בקוינבייס בתשואה של 2.6%, כחלק מתוכניתו להעביר לשם 1.6 מיליארד דולר.

בריחת הבנקים מקריפטו נמשכת. בנק מטרופוליטן קומרשיאל מניו יורק נפטר מכל אחזקותיו הקשורות לעולם הקריפטו, וכעת נותר עם חשיפה של 278.5 מיליון דולר בלבד. בינואר החשיפה של הבנק היה כ-4.9 מיליארד דולר.

בית המשפט בהולנד הסכים לשחרר למעצר בית בשבוע הבא את אלקסיי פטרסב, מייסד טורנדו קש שחשוד בכך שסייע להלבנת כספים באמצעות הפלטפורמה, וזאת לאחר מעצר של 9 חודשים ללא משפט. הוא ימתין למשפט בביתו, שם יהיה עליו פיקוח אלקטרוני.

הפלטפורמה פושטת הרגל וויאג'ר חתמה על הסכם עם הפד' שיאפשר את מכירת יתר נכסיה לבייננס תמורת מיליארד דולר. 

מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
בדיוק כשכמה מהאנליסטים התחילו להתלהב ולצפות להמראה רבתי של עולם הקריפטו, ובמיוחד הביטקוין, נעצר השבוע הראלי בחריקת בלמים עם ירידות שהגיעו לשיעור חד ספרתי גבוה בחלק מהמקרים. עצירה זמנית לשאוף קצת אוויר או שינוי מגמה? בקרוב נדע. 

ביטקוין (BTC) BITCOIN +0.58% BITCOIN 91,966 +0.58% BITCOIN בסיס:91,439 פתיחה:0 גבוה:92,624 נמוך:89,392 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: המטבע המרכזי עצר את הראלי מתחילת השנה לפחות לשבוע אחד וירד ב-7% לעומת מחירו לפני שבוע. מחיר מטבע אחד כעת הוא 28,222 דולר. 

את'ר (ETH) ETHEREUM -0.74% ETHEREUM 3,131.8 -0.74% ETHEREUM בסיס:3,155 פתיחה:0 גבוה:3,225 נמוך:3,051.3 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: .  העניינים נרגעו גם באת'ר לאחר השדרוג האחרון, והמטבע ירד ב-3% השבוע למחיר של 1939 דולר. 

בייננס קוין (BNB). גם המטבע של הבורסה הגדולה בעולם ירד, אך בצורה מתונה יותר. מטבע אחד שווה כעת 317 דולר, 2% פחות מאשר לפני שבוע. 

ריפל (XRP). הריפל ירד במעל 7.5% לשווי שוק של 24.5 מיליארד דולר. מחיר מטבע אחד הוא 0.4733 דולר. 

קרדאנו (ADA). הקרדאנו לא היה חריג השבוע עם ירידה של 5.6% למחיר של 0.401 דולר למטבע ושווי שוק של 14 מיליארד דולר. 

דוג'קוין (DOGE): המטבע האוהב על אילון מאסק ירד ב-4.3% למחיר של 0.084 דולר ושווי שוק של 11.6 מיליארד דולר. 

פוליגון (MATIC). הפוליגון מוביל את הירידות עם 7.6% למחיר של 1.05 דולר ושווי שוק של 9.6 מיליארד דולר. 

קרא עוד על קריפטו:
>>>מה זה ווב3
>>>מה זה DeFi?
>>>מה זה DAOs?

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מתי סולנה יתאושש? (ל"ת)
    88 21/04/2023 07:16
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות