חברות הקריפטו נהנות מהתאוששות השוק - דוחות מעולים לרבעון הראשון
הרבעון הראשון בשוק הקריפטו היה מצוין, בניגוד לציפיות. אחד מהנהנים הישירים הם כמובן חברות הקריפטו, או כאלו הקשורות לשוק בצורה כזו או אחרת, שהציגו תוצאות יפות, מעל התחזיות.
חברת התוכנה מיקרוסטרטגי MICROSTRATEGY INC CL A +12.96% MICROSTRATE 384.79 +12.96% סגירה:0 פתיחה:345.42 גבוה:388.49 נמוך:339.38 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , שמושפעת ממלאי הביטקוין שהיא מחזיקה לא פחות ואולי אף יותר מאשר מביצועיה העסקיים פרסמה את דוחות הרבעון הראשון עם חזרה לרווחיות. ערך 134 אלף מטבעות הקריפטו שבידי החברה עומד על 7.6 מיליארד דולר. יש לציין עם זאת שהחברה עדיין בהפסד על האחזקה הזו.
גם קוינבייס COINBASE GLOBAL +6.4% COINBASE GL 325.41 +6.4% סגירה:0 פתיחה:300.89 גבוה:329.59 נמוך:288.5 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: פרסמה דוחות טובים. לפי הערכות הכנסות הריבית על המטבע היציב USDC לבדם הגיעו ל-200 מיליון דולר, אם כי החברה תאלץ בקרוב להיפרד מההכנסות האלו. החברה הציגה EBITDA חיובי של 284 מיליון דולר לעומת נתון שלילי של 36 מיליון דולר לו ציפה השוק. ההכנסות עלו ב-22% ל-736 מיליון דולר.
בהודעה מטעם החברה נכתבו כמה הערות ביחס לקונפליקט עם הרגולטור: "למרות המעורבות המתמשכת שלנו עם ה-SEC הם לא חלקו איתנו את הדאגות הספציפיות שלהם או סיפקו בהירות או דרך שניתן להתקדם איתה בתעשייה. למרות שאנחנו מקווים להימנע מהליכים משפטיים, אנחנו לגמרי מוכנים להגן על עצמנו ולפעול למען כל תעשיית הקריפטו אם יהיה בכך צורך". החברה גם מקווה שהקונגרס יפעל למען סביבה חוקתית ברורה יותר.
בינתיים, פעילות הרגולטור גורמת לקוינבייס לעצור מתן הלוואות חדשות במסגרת פלטפורמת Bitcoin Borrow של החברה, וזאת כצעד לקראת ה-SEC עקב חששות שהעלה הרגולטור מהשרות. הלוואות קיימות לא יבוטלו אך בינתיים לא יעונקו הלוואות חדשות.
במכירות מטבע הביטקוין באפליקצית התשלומים של חברת בלוק SQUARE +7.7% SQUARE 90.79 +7.7% סגירה:0 פתיחה:83.76 גבוה:91.83 נמוך:83.36 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: , סקוואר לשעבר, שבניהול מייסד טוויטר ג'ק דורסי זינק ל-2.2 מיליארד דולר ברבעון הראשון, עליה של 25% לעומת הרבעון המקביל. גם בלוק דיווחה על עליה ברווחים. הרווח הגולמי של החברה הסתכם ב-1.7 מיליארד דולר, עליה של 32%, על הכנסות של מעט מתחת ל-5 מיליארד דולר.
באופן כללי הנזילות בשוק גוברת, במיוחד בשני המטבעות הגדולים ביטקוין ואת'ר. ביום ראשון האחרון, במקביל לפעילות הממשל להצלת הבנקים הקורסים, נשבר שיא ההעברות ברשת ביום אחד. יש המקשרים בין שני האירועים ומעלים ספקולציות על משבר אמון במערכת הפיננסית המסורתית שדוחפת אנשים לקריפטו, אך נראה שהקשר מקרי ורחוק.
מטבע האת'ר ממשיך להנות מהשדרוג האחרון ברשת האת'ריום. שדרוג שגנחאי שבוצע לאחרונה ברשת מאפשר למשוך מטבעות את'ר ששועבדו בסטקיינג, ובכך בעצם הופך את הסטייקינג לאטרקטיבי יותר, ויותר מטבעות מוקדשים לכך.
השדרוג אכן מתחיל לתת את אותותיו. פלטפורמת הסטייקינג הגדולה ביותר, לידו (Lido) מחזיקה כבר יותר מ-6 מיליון מטבעות את'ר בסטייקינג, 105,644 מטבעות נטו נוספו בשבוע האחרון. שווי הנכסים על הפלטפורמה מעורך כבר ב-12 מיליארד דולר. הנתונים מראים שמשקיעים רבים משכו את המטבעות שהיו בסטייקינג עד כה או את התגמול עליהם, וחזרו להשקיע אותם בסטייקינג. Lido שולטת ב-79% מהשוק אך מתמודדת עם תחרות גוברת מצד גופים קטנים נוספים. מצד שני, הבורסות הגדולות קוינבייס וביננס סבלו מיציאה של מטבעות.
ה-CBDC הופך ל"אישיו" במרוץ לנשיאות?
המטבעות המדינתיים (CBDC) הופכים להיות נושא במרוץ לנשיאות שצועד את צעדיו הראשונים בארצות הברית, וזאת למרות שאין שום כוונה באופן הנראה לעין להנפיק מטבע כזה.
בשבוע שעבר הצגנו פה את ההתבטאויות החריפות של הסנטור הרפובליקני טד קרוז נגד המטבע הדיגיטלי בטענה שזה יאפשר שליטה מוחלטת של השלטונות על הכסף של האזרחים. השבוע הצטרפו אליו מספר מועמדים (לפחות מועמדים בעיני עצמם) במירוץ המתקרב לנשיאות.
מושל פלורידה רון דסנטיס טען שהכסף הדיגיטלי יאפשר לממשלה להגביל קניית דלק או נשק אם תחפוץ בכך. הוא אף מנסה לקדם חוק שיאסור שימוש במטבע כזה בפלורידה שאכן עבר בבית המחוקקים של המדינה. גם בית הנבחרים של צפון קרוליינה הצטרף למגמה ואסר פה אחד שימוש במטבע דיגיטלי מדינתי (שעוד לא קיים, כאמור) לצורך תשלומים למדינה. דסנטוס יוצר גם נגד הממשל ביחס לקריפטו הרגיל, בו הוא דווקא תומך: "הם רוצים להיפטר מהקריפטו. הם לא אוהבים קריפטו בגלל שהם לא יכולים לשלוט בקריפטו, אז הם רוצים לשים הכל במטבע מדינתי".
למרבה ההפתעה, גם בצד הדמוקרטי (שבכירים בתוכו קידמו ומקדמים את המטבע) יש מי שמתנגד. המועמד מטעם עצמו רוברט קנדי ג'וניור אמר בנושא "אנחנו צריכים להיות זהירים כי CBDC הוא המכניזם האולטימטיבי למעקב ושליטה". למרות עמדתו של קנדי, עיקר ההתנגדות באה מהצד הרפובליקני. מועמד רפובליקני נוסף, ויווק ראמסוואמי צייץ "כל מועמד רפובליקני חייב לתת תשובה ברורה ל-CBDC: לא לעזאזל". האמירות האלו מצטרפות לרבות אחרות של בכירים במפלגה.
<Every GOP candidate needs a clear answer to CBDCs: hell no. https://t.co/uB7aGOoH78
— Vivek Ramaswamy (@VivekGRamaswamy) March 14, 2023
מצד שני, הממסד הנשיאותי מצטרף לרגולטור בגישה עויינת לקריפטו. הבית הלבן פרסם דו"ח המצדיק הטלת מס של 30% על כורי ביטקוין בטענה של "העדר יתרונות כלכליים" למטבע הקריפטו. לטענת הדו"ח המס "יעודד חברות להתחיל לקחת יותר אחריות לנזקים שהם משיתים על החברה". המס צפוי להיות מוטל בשנת 2024 על פי צריכת החשמל של החברות החל מ-10% בשנה הראשונה ואז לעלות בהדרגה עד ל-30%.
על פי הדו"ח צריכת החשמל של כורי הביטקוין והאת'ריום ברחבי ארצות הברית בשנת 2022 השתוותה לכל הטלוויזיות והרבה יותר מכל המחשבים הביתיים – כ-50 אלף ג'יגהוואט. זה נשמע הרבה אבל זו סתם השוואה פופליסטית חסרת משמעות. טלוויזיות לא ידועות כצרכניות חשמל משמעותיות.
גם במקרה הזה רוברט קנדי יוצא נגד הקו המפלגתי והתבטא נגד המס המסתמן "שניע את החדשנות למקום אחר". עוד אמר: "אנרגיה היא אכן דאגה, אבל כורי הביטקוין משתמשים באותה כמות אנרגיה של משחקי וידאו ואף אחד לא קורא לאסור על אלו".
<Cryptocurrencies, led by bitcoin, along with other crypto technologies are a major innovation engine. It is a mistake for the U.S. government to hobble the industry and drive innovation elsewhere. Biden’s proposed 30% tax on cryptocurrency mining is a bad idea. 🧵
— Robert F. Kennedy Jr (@RobertKennedyJr) May 3, 2023
התרחבויות בנלאומיות
במקומות אחרים בעולם דווקא מנסים לקדם את תעשיית הקריפטו, וחברות הקריפטו מנסות לפרוס כנפיים ולהרחיב פעילות בשווקים הללו.
בייננס יפן מתכננת להתחיל את פעילותה ביוני הקרוב בעקבות רכישת Tao Tao, בורסת קריפטו מקומית. החברה לא מגלה מה היעד הבא להתרחבות הבנלאומית שלה, אך היא ממוקדת בהתרחבות לשווקים נוספים בעזרת פתיחת חברות בנות בארצות היעד.
אבל יש מקרים בהם דווקא השוק בארצות הברית וקשייו המיוחדים נראים קורצים לחברות מחוץ לארצו של הדוד סם. בורסת הקריפטו האוסטרלית Coinjar מנסה למנף את הצלחתה באוסטרליה ובבריטניה כדי להתחיל פעילות גם בארצות הברית. לגבי הסיכונים הרגולטורים אמר מנכ"ל החברה אשר טאן: "מה שאחרים רואים כסיכון רגולטורי אנחנו רואים כהזדמנות.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
אירופה ממשיכה להסביר פנים לתעשיית הקריפטו. בסנאט הצרפתי מוצאים זמן בין הלהבות ברחובות והעימותים עם המפגינים לדון בשאלה האם להתיר למשפיענים לקדם מטבעות קריפטו. הצעת החוק תנסה להגדיר כללים ברורים במסגרתם יותר קידום נכסים דיגיטלים על ידי משפיעני רשת ויוצרי תוכן.
חברת ניהול ההשקעות פרנקלין טמפלטון משקיעה בטכנולוגיה של פוליגון, פתרון לייר 2 לרשת האת'ריום (כלומר שכבה נוספת שפועלת על רשת האת'ריום), בתקווה להשתמש ברשת לפעילות ההשקעה שלה בהמשך. האם יש פוטנציאל אמיתי ל-DeFi?
ה-AI הגיעה לקריפטו וזה לאו דווקא בשורות טובות. טראוויס ילאס, רגולטור ניירות הערך בטקסס, הוציא הוראת חרום לעצור את פעילות ההשקעה של כמה גופים שנחשדים בהונאה המופעלת בעזרת בינה מלאכותית. ההונאה לפי החשד כוללת קידום המטבע TruthGPT שלפי טענת מפתחיו משתמש בבינה מלאכותית כדי לחזות תנועת מחירים עתידית במטבעות קריפטו. לפי צו העצירה למשקיעים נאמר שאלון מאסק מגבה את הפרויקט. אתר החברה משתמש בדמויות אחרות מתחום הקריפטו כמו מנכ"ל בייננס זהאו צ'אנגפנג ומייסד האת'ריום ויטאליק בורטיין.
מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
שבוע שטוח נוסף עם נטיה לירידות עבר על שוק הקריפטו על רקע החלטת הפד' להעלות את הריבית בעוד רבע אחוז והרמזים על כך שזו ההעלאה האחרונה, אך שלא צפויה הורדת ריבית השנה, כמו גם על רקע משבר הבנקאות המתרחב. השוק עדיין מהסס האם להמשיך בראלי מתחילת שנה או לשנות כיוון. בינתיים הוא צועד במקום.
ביטקוין (BTC) BITCOIN +0.2% BITCOIN 91,621 +0.2% בסיס:91,439 פתיחה:0 גבוה:92,624 נמוך:89,392 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . הביטקוין נחלש השבוע ב-3% ונסחר כעת תמורת 28.8 אלף דולר.
את'ר (ETH) ETHEREUM -0.05% ETHEREUM 3,153.3 -0.05% בסיס:3,155 פתיחה:0 גבוה:3,225 נמוך:3,051.3 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . האת'ר ירד ב-2% ונסחר כעת תמורת 1873 דולר.
בייננס קוין (BNB). גם הביינס הצטרף לאחיו הגדולים עם ירידה של 3%. מטבע אחד נסחר כעת תמורת 329 דולר.
ריפל (XRP). הריפל ירד ב-1.5% ונסחר כעת תמורת 0.4597 דולר למטבע. שווי השוק עומד על 23.8 מיליארד דולר.
קרדאנו (ADA). ירידה של 5.8% במתחרה של האת'ר שנסחר כעת תמורת 0.387 דולר. שווי השוק עומד על 13.4 מיליארד דולר.
דוג'קוין (DOGE): הדוג'קוין לא שובר את המגמה - ירידה של 2.5% למחיר של 0.078 דולר ושווי שוק של 10.9 מיליארד דולר.
פוליגון (MATIC). ירידה של 3% במבטע שנסחר שוב מתחת ל-1 דולר - 0.9845 דולר למטבע.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה