העניין הפתאומי של המוסדיים בקריפטו מקפיץ את השוק - התלהבות מוקדמת?
כשדווחנו בטור זה בשבוע שעבר על הכוונה של בלקרוק להשיק תעודת סל חדשה על הביטקוין עוד לא הבנו את חשיבות האירוע. עדיין לא היה ברור האם מדובר בחוזים עתידיים - תעודות כאלה כבר קיימות - או ב-ETF שאמור לשקף מחירי ספוט של ביטקוין – מכשיר שמעולם לא קיבל אישור של ה-SEC עד כה. עם התבהרות הפרטים ניתן האות למה שניתן לכנות "ראלי המוסדיים" עם זינוק של קרוב ל-20% במחיר הביטקוין בשבוע האחרון, דווקא לאחר תקופה לא פשוטה שעברה על המטבע.
במידה ותאושר תעודת הסל מדובר בבשורות נהדרות למשקיעי הביטקוין. מדובר במכשיר נגיש וקל לשימוש שיאפשר לרבים להיחשף לתחום מבלי לפתוח חשבונות יעודיים, להסתבך בענייני אבטחה, יצירת ארנקים וכו'. והתקווה היא שלא מעט מיליארדי דולרים יוכלו להיות מנותבים לביטקוין דרך המכשיר הזה, והמתחרים שוודאי לא יאחרו להצטרף. בנוסף, "חותמת הכשרות" של גוף עם מוניטין כמו בלקרוק, שמנהל כ-10 טריליון דולר, אינה עניין של מה בכך, ואין ספק שמיליארדים רבים של מוסדיים נוספים ילכו בעקבותיו.
המהלך, דווקא מצד בלקרוק, מפתיע למדי. מדובר בגוף נוסף שהיה מוכר כ"אנטי קריפטו" וכעת משנה כיוון. מפתיע גם שבלקרוק אינו הגוף המוסדי היחיד שמשנה פתאום את הטון, וזאת עוד על רקע החרפת המאבקים עם הרגולטור בארצות הברית. המוסדיים, אכן, ממהרים להצטרף.
EDX היא בורסת קריפטו המיודעת ללקוחות מוסדיים, ומגובה על ידי מוסדות מכובדים ומוכרים כמו פידליטי, צ'רלאס שוואב וסיטדל, והיא סוף סוף החלה לפעול (לכתבה המלאה). אינבסקו (המנהלת מעל טריליון דולר) הגישה אף היא בקשה להשיק תעודת סל ספוט (בקשה שנדחתה בעבר), זאת בנוסף לחברת תעודת הסל Valkyrie שאף היא מנסה שוב. ו-widomTree - חברות תעודות סל נוספת, שמנסה בפעם השלישית.
הסתערות המוסדיים באה לידי ביטוי בהתפתחויות נוספות מהשבוע האחרון. דויטשה בנק, הבנק הגדול בגרמניה, הגיש בקשה לרישיון לשמש כשמשמורן של נכסי קריפטו, כדי להרחיב את פעילותו לתחום הקריפטו. ההתפתחות הזו מגיעה במקביל לעניין שמגלה גם חטיבת ההשקעות של הבנק בכניסה לתחום הקריפטו. בעבר הבנק הזהיר מפני הקריפטו, אך שינה את הטון השנה.
גם בדיקות מעמיקות יותר מצביעות על אותו כיוון. מחקר שנערך לאחרונה על ידי חברת Laser Digital הפועלת מטעם בנק נומורה היפני חושף כי "קרנות פנסיה, מנהלי כספים ומשקיעים מוסדיים אחרים חיוביים ביחס לנכסים דיגיטליים ומתכננים להשקיע". במחקר נבדקו גם מנהלי קרנות משפחתיות, קרנות גידור, קרנות השקעה, חברות ביטוח, או במילים אחרות כל מי שמנהל כסף גדול. סך הנכסים המנוהלים של הגורמים שהשתתפו במחקר מסתכם לכמעט 5 טריליון דולר. אם נצרף את שאר הגופים המוסדיים שהזכרנו קודם מדובר על מנהלי נכסים בהיקף שמתקרב כבר לתוצר השנתי של סין.
המספרים שעלו מהמחקר של לייסר דיגיטל: 96% מהמנהלים רואים בנכסים הדיגיטליים הזדמנות לגיוון השקעות. 91% רואים בנכסים הדיגיטליים כלי שיאפשר לייצר רווחים "בכל מזג אוויר" כלומר בקורלציה נמוכה יחסית עם שוק המניות, או שווקים אחרים. 82% חיוביים באופן כללי ביחס לנכסים דיגיטליים בכלל וביטקוין ואת'ר בפרט.
מחקר נוסף פורסם על ידי בורסת הקריפטו הגדולה בארצות הברית קוינבייס, ולפיו כ-50% מהחברות השייכות לפורצ'ן 100 (רשימת 100 החברות בעלות ההכנסות הגבוהות ביותר בשנה החולפת המתפרסמת על ידי מגזין פורצ'ן) השקיעו ביוזמות קריפטו או בלוקצ'יין מאז שנת 2020. מדובר, אם כן, בפוטנציאל של סכומים אדירים שיכולים להיות מנותבים לקריפטו, ובמיוחד לביטקוין.
מה גרם פתאום למוסדיים להתעניין בתחום הקריפטו שהיה נחשב מוקצה (מחמת חסרון כיס ומחמת מיאוס - לחובבי הז'אנר) עד כה? אולי מדובר בהליך אימוץ הדרגתי שהתפתח במשך הזמן ופתאום בא לידי ביטוי באופן מקרי בכמה התרחשויות מקבילות. ייתכן, עם זאת, שדווקא ההתרסקות האחרונה במחירי הקריפטו שחתכה מעל 70% משווי השוק איפשרה זו. ראשית, המוסדיים מצאו נקודת כניסה נוחה יחסית לרמות המחירים שחווינו אך לפני שנה וחצי. שנית, המשבר הזה, שלא כמו בעבר, התרחש בפריים טיים ותפס את כל תשומת הלב הציבורית. היכולת של מטבעות הקריפטו לא להתרסק לחלוטין אלא להתאושש גם מנקודת השפל הזו, תוך כדי ניקוי חלק מהכשלים שגרמו לנפילות מעיד על חוסן ועוצמת השוק, שככל הנראה כאן כדי להישאר. המוסדיים קיבלו "הוכחה" שמדובר בתחום לגיטימי ולא בבועה מוחלטת בעלת שווי אפס.
אז משקיעי הקריפטו התלהבו מהאירועים האחרונים ויצאו למיני ראלי (שנעצר בשעות האחרונות). הביטקוין התקרב למחיר של 31 אלף דולר (וחזר להיסחר באזור ה-30 אלף), נפח המסחר באופציות זינק, והפער בין מחיר הביטקוין למחיר האת'ר התרחב לפער הגדול מזה חודשיים.
יחד עם זאת חשוב להזכיר פרט פעוט – ה-SEC לא אישר עדיין את הבקשה של בלקרוק. יש מספיק סיבות טובות לחשוב שהוא גם לא יאשר. ראשית הוא לא אישר עד כה שום תעודת סל על מחיר הספוט של הביטקוין – למעלה מעשר בקשות כאלו הוגשו עד עכשיו. שנית, ה-SEC, ובמיוחד היו"ר גארי גנסלר, נמצאים פחות או יותר במלחמה כוללת ראש בראש עם כל התעשייה, עם נאומים וראיונות נרגזים, ותביעות משפטיות מכל הצדדים ומכל הכיוונים. סביר מאד להניח שהדבר האחרון שמתחשק לו עכשיו זה לתת בוסט רציני שיכניס חצי עולם לתחום בו הוא נלחם מסיבות כאלה ואחרות.
השוק די במתח. לא מעט סבורים שאם יש מישהו שמסוגל לקבל אישור של ה-SEC זה גוף ניהול הנכסים הגדול בעולם, בלקרוק שמנהלת כ-10 טריליון דולרים. אולי לא פחות חשוב – לארי פינק, המנכ"ל המייסד תומך וקשור לדמוקרטים שכעת שולטים בממשל. מצד שני, אם בלקרוק לא יצליחו כנראה שאף אחד כבר לא יצליח, לפחות לא במשמרת של גנסלר. החלטה כזו יכולה להיות מכת נגד להתלהבות הנוכחית בשוק
באמצע החגיגות – חברה נוספת בדרך לפשיטת רגל
פשיטות הרגל נמשכות. חברת Prime Trust היא חברה שעוסקת במשמורת למטבעות קריפטו שמנהלת כמה מיליארדי דולרים. החברה נאלצת כעת לעצור משיכות מצד הלקוחות שעטו על החברה בימים האחרונים והחברה לא יכולה לעמוד בדרישות. הגוף האחראי על שירותים פיננסיים במדינה נבאדה הורה לחברה לעצור את ההפקדות והמשיכות עקב מצבה המידרדר. החברה המתחרה BitGo התעניינה ברכישת החברה, אך חזרה בה, מה שנתן את האות להתגברות דרישות משיכת הכספים.
וכרגיל יש מי שמנסה לעוט על הפגרים. השמועות בשוק הן של חשיפה גבוהה של המטבע היציב TrueUSD לשירותי המשמורת הכושלים מה שהעלה את הימורי השורטיסטים נגד המטבע בתקווה לגרום לביטול ההצמדה לדולר. מנהלי המטבע מיהרו להודיע כי אין למטבע "שום חשיפה" לפריים טראסט. השורטיסטים הצליחו לזמן קצר להוריד את מחיר המטבע ל-0.995 דולר, מה שנחשב לאיבוד ההצמדה, אולם כעת חזר המחיר ל-0.9997 שנחשב לתנודה לגיטימית במטבע יציב. שווי השוק של המטבע הוא 3.1 מיליארד דולר והוא המטבע ה-21 בגודלו בשוק הקריפטו בכלל, והחמישי מבין המטבעות היציבים.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
דו קוואן מייסד פרויקט טרה-לונה עושה את דרכו לביקור הראשון בכלא לאחר הרשעה, אם כי כנראה לא האחרון. בית המשפט במונטונגרו דן את קוואן ל-4 חודשי מאסר על שימוש במסמכים מזויפים. לאחר המאסר הוא צפוי להיות מוסגר לארצות הברית או דרום קוריאה שם יעמוד בפני אישומים רציניים יותר ואולי תקופות מאסר ממושכות יותר.
עוד דמויות מהעבר הלא כל כך רחוק של הקריסות עלו לכותרות השבוע. מייסדי קרן הגידור פושטת הרגל Three Arrows חוזרים לשוק עם יוזמת קריפטו חדשה, ואפילו עם שם שכולל את השם הקודם, AC3 – יש קונים?
קרן המטבע הבינלאומית (IMF) מפתחת פלטפורמה גלובלית עבור מטבעות דיגיטליים מדינתיים כדי לאפשר העברות בנלאומיות בין מדינות. הקרן מעוניינת להשיג הסכמה של בנקים מרכזיים על רגולציה אחידה ומשותפת למטבעות דיגיטליים שתאפשר סחירות בינלאומית במטבעות הללו, מה שיתן להם דחיפה משמעותית קדימה. נזכיר, שבארצות הברית מתנהל וויכוח פוליטי ער סביב השימוש במטבעות כאלה, אך במדינות אחרות כמו סין או הודו הם מקודמים במרץ.
התובע הכללי בארצות הברית החליט על הקמת כוח משימה חדש למאבק בפשעי קריפטו ברשת האפלה (דארק נט). לצורך הקמת הגוף החדש נלקחו חוקרים מתחומים שונים ומגופים שונים. "כיון שפעילות פלילית הפכה למתוחכמת יותר, אמצעי אכיפת החוק, המשאבים והמידע שעומד לרשותם חייב לבצע התאמות" נאמר בהודעה רשמית.
מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
התאוששות רחבית נרשמה השבוע בשוק הקריפטו על רקע נהירת המוסדיים והגשת הבקשה ל-SEC.
ביטקוין (BTC) BITCOIN -0.26% BITCOIN 91,202 -0.26% בסיס:91,439 פתיחה:0 גבוה:92,624 נמוך:89,392 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . הביטקוין הוביל את העליות עם זינוק של קרוב ל-18% השבוע והוא נסחר כעת תמורת 30 אלף דולר.
את'ר (ETH) ETHEREUM +0.09% ETHEREUM 3,157.9 +0.09% בסיס:3,155 פתיחה:0 גבוה:3,225 נמוך:3,051.3 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . גם האת'ריום הצטרף לראלי וטיפס השבוע 13% למחיר של 1882 דולר למטבע.
בייננס קוין (BNB). בייננס עדיין תחת רושם תביעת ה-SEC פחות הגיב לחדשות הטובות ועלה רק ב-2% השבוע למחיר של 242 דולר למטבע.
ריפל (XRP). גם בריפל נרשמה עליה מתונה בלבד של כ-4% למחיר של 0.4991. שווי השוק עומד על 26 מיליארד דולר.
קרדאנו (ADA). הקרדאנו עלה ב-11% ונסחר כעת תמורת 0.2922 דולר למטבע. שווי השוק חצה שוב את רף ה-10 מיליארד דולר.
דוג'קוין (DOGE). הדוג'קוין עלה השבוע ב-7.5% ונסחר תמורת 0.0662 דולר למטבע. שווי השוק עומד על 9.2 מיליארד דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.התבלבלת ביידן וגנסלר עובדים אצל בלקרוק ולא להפךאיל 26/06/2023 15:25הגב לתגובה זו0 0אם לארי פינק אומר לביידן אני רוצה קרן ספוט ביטקויין הוא יקבלסגור
-
1.תעודת סלל 23/06/2023 12:03הגב לתגובה זו0 0אומרת שבלק רוק מזהה הרבה טמימים כן ולא ת,כלומר תמימים יוצאי דופן ששוב אינם מבינים ואפשר לעשות עליהם סיבוב,זה לא כסף של בלק רוק,זה ניצול טרנד תוך בנייתוסגור