רעידת אדמה בקריפטו – בית המשפט קבע: הריפל אינו ני"ע; מזנק ב-70%

ה-SEC חטף תבוסה בנושא הנוגע ללב המחלוקת הרגולטורית - הגדרת המטבעת כניירות ערך - בפסיקה שעשויה להשפיע באופן רוחבי על כל השוק; האלטקוינים סולנה, קרדנו ופוליגון מזנקים בשיעור דו ספרתי, וגם משקיעי מניית קוינבייס חגגו עם זינוק של 25%; בעניין אחר - ככל הנראה הונאה נוספת בהיקף מאות מיליוני דולרים

 | 
telegram
(1)

הריפל הוקם כפרויקט שנועד לסייע לבנקים ולמוסדות פיננסים אחרים להעביר כסף במהירות בתעריפים נמוכים. מאז שנת 2020 הוא נמצא במוקד חילוקי הדעות בין עולם הקריפטו לרגולטור האמריקאי בנוגע להגדרות מטבעות הקריפטו. האם הם ניירות ערך ומשכך חלים על מנפיקיהם ועל הבורסות המציעות אותן למסחר כל החובות הרגולטוריות של הנפקה או מסחר בניירות ערך או שאינם ניירות ערך. אם אכן מדובר בניירות ערך הרי שהם דורשים הליך רישום ארוך יקר ומסובך לפני מכירתם לציבור, ובורסות המסחר צריכות להירשם כברוקרים לפני שהן מציעות אותן למסחר. כל התהליך מסרבל מאד את הליך הנפקת המטבעות ובמקרים רבים מונע אותם כליל, ומהווה משקל רציני על כתפי התעשייה ומחסום בפני התפתחותה. 

לאחר מאבק משפטי של יותר מ-3 שנים פרסם היום בית המשפט בניו יורק את פסק הדין. בניגוד לכותרות הראשוניות, התוצאה איננה ניצחון מוחלט לריפל, שכן בית המשפט קבע כי הפרויקט כן הפר את החוק במקרים מסוימים, אבל הפסיקה הכוללת היא שהריפל לא נחשב ל"נייר ערך" – מה שהיה בלב המחלוקת המשפטית, ומה שמהווה החלטה שתיתכן שתשנה את פני עולם הקריפטו. ייתכן – כי, כאמור, לאחר ההתלהבות הראשונית, מומחים עיינו ביתר זהירות בפרטי ההחלטה, ולא זיהו שם החלטיות חד משמעית.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

מה בעצם נפסק? השופטת אנאליסה טורס קבעה כי "על פניו" הריפל לא מהווה נייר ערך, מלבד כאשר הוא נמכר למוסדיים במטרה לגייס כסף. השופטת כתבה כי מכירה מתוכננת של המטבע לציבור הקונים והפצה שלו בין עובדי ריפל אינה נחשבת מכירה של ניירות ערך לא מורשים. השופטת קבעה עוד כי 728 מיליון דולר שנמכרו למוסדיים כן נחשבים למכירה לא מורשית של ניירות ערך ושהרוכשים קנו את המטבע במטרה להפיק רווחים ממאמצי חברת ריפל (ההגדרה של נייר ערך: רכישה של נייר במטרה להפיק רווח ממאמצי המנפיק). "לכן, לאחר שסקרנו את המציאות הכלכלית ואת כלל הנסיבות סביב המכירות המוסדיות, בית המשפט מסיק שהמכירות המוסדיות של ריפל מהווה הצעה לא מורשית של מכירה של חוזי השקעה תוך כדי הפרת סעיף 5 של החוק לניירות ערך" – סיכמה.

 

Ripple putting XRP on exchanges for trading (and funding their operation with those sales) is NOT an investment contract, and therefore not a security.

Ripple paying people in XRP is NOT an investment contract and therefore not a security.

XRP is NOT a… https://t.co/FzlPbkKH21

— Bill Hughes : wchughes.eth 🦊 (@BillHughesDC) July 13, 2023<

 
למרות שלא מדובר בהחלטה לגמרי חד משמעית שוק הקריפטו כולו פצח בצהלות שמחה ובטבלאות מסחר בירוק כהה. הריפל עצמו מזנק כעת בכ-70% ושווי השוק של הפרויקט קיפץ למעל 42 מיליארד דולר. מטבעות השורה השניה – קרדאנו, סולנה ופוליגון מזנקים בין 15% ל-20%. המטבעות הגדולים עולים אבל בצורה פחות חדה – הביטקוין ב-3% והאת'ריום ב-6% והעליות נמשכות לכל רוחב השוק כשבין 100 המטבעות הגדולים רק 3 רושמים ירידות קלות (הגדול שבהם, ביטקוין קאש עם ירידה של 2%, מדורג במקום ה-14 מבחינת שווי שוק).

 

<

 
בורסות המסחר בארצות הברית ממהרות להגיב. ג'מיני הודיעה כי תשקול להתחיל למכור את הריפל. קוינבייס כבר הודיעה כי תפעיל מחדש את המסחר במטבע.  גם קראקן, אחת מהבורסות הגדולות בארצות הברית הודיעה כי "קראקן שמחה להודיע כי תושבי ארצות הברית יכולים להפקיד ולסחור בריפל". 
 

<

הונאות ופשיטות רגל
למרות הבשורות הטובות, הבעיות בשוק הקריפטו לא הסתיימו כמובן.

מתברר כעת, כי עולה מאד הסבירות להונאת ענק נוספת של מאות מיליוני דולרים. מולטיצ'יין היה פרויקט "גשר" (שמאפשר להעביר מטבעות בין פלטפורמות שונות), כך לכל הפחות חשבו הפעילים בשוק, וכעת מתגלה כי ככל הנראה מדובר בהונאת "משיכת שטיח" (כלומר, שהמייסדים והמפעילים נעלמים עם הכסף), לאחר ש-103 מיליון דולר נוספים הועברו מהפלטפורמה לכתובות לא מוכרות, זאת בנוסף ל-125 מיליון דולר שכבר נעלמו בשבוע שעבר. הפלטפורמה עצמה סגורה מאז מאי עקב "בעיות טכניות" ולמשקיעים אין גישה לכספם, כך שככל הנראה מדובר על אנשים מתוך החברה עצמה שמושכים את הכסף.  

נעצר אלכס מישנסקי, הישראלי לשעבר ומנכ"ל החברה פושטת הרגל צלזיוס בידי הרשויות האמריקאיות בחשד להונאה. לטענת משרד המשפטים האמריקאי מישנסקי הוביל "הונאה רבת שנים שהטעתה את הלקוחות". בין האשמות בכתבי האישום: הונאה בנירות ערך, הונאה בסחורות, מניפולציה של מחיר הטוקן של צלזיוס והטעיה של המשקיעים בנוגע ליציבותה של החברה. הגופים התובעים את החברה ואת המנכ"ל כוללים את ה-SEC, הועדה למסחר בחוזים עתידיים ובסחורות (CFTC) וועדת המסחר הפדרלית (FTC). צלזיוס פשטה את הרגל ביולי 2022. לאחרונה זכתה חברת פרנהייט במכרז לרכישת נכסיה

חדשות נוספות
סנופ דוג וקרן ההון a16z הצטרפו לסבב גיוס של 20 מיליון דולר למיזם מוזיקה המבוסס על ווב3.

הבנק המרכזי בסין בוחן מערכת תשלומי אוף ליין באמצעות כרטיסי סים שישתמשו במטבע הדיגיטלי המדינתי אותו מנסים לקדם בסין. הניסיון יערך בישתוף פעולה עם ענקיות הטלקום צ'יינה טלקום וצ'יינה אוניקום.

הביטקוין אמנם נסחר רק בכ-30 אלף דולר למטבע אבל יש כבר מי שרואה את ה-120 אלף... בבנק סטנדרד צ'רטרד פרסמו הערכה לפיה מחיר המטבע יכול להגיע למחיר הנ"ל עד סוף שנת 2024. בבנק מעריכים כי למרות שכעת כורי הביטקוין מוכרים את כל הביטקוינים החדשים שנוצרו, עד סוף השנה מחיר המטבע יגיע ל-50 אלף דולר ואז מכירת המטבעות תרד ל-20% או 30% מהאספקה החדשה ובכך יווצרו בעיות היצע שיקפיצו את מחיר המטבע. בבנק לא הסבירו למה שהמטבע יגיע ל-50 אלף דולר עד סוף השנה.

בארצות הברית עדיין מחכים לרגולטור שיאשר השקת תעודות סל על מחיר הספוט של הביטקוין, אבל באירופה תעודה כזו אושרה לאחרונה ותחל להיסחר בקרוב. חברת Jacobi Asset Management הודיעה כי בקרוב תחל לשווק תעודה כזו בבורסות היבשת. 

מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
הזינוק בסוף השבוע משפיע כמובן על התשואות השבועיות, וכל המטבעות המרכזיים רשמו עליות. 

ביטקוין (BTC) BITCOIN +3.26% BITCOIN 92,024 +3.26% BITCOIN בסיס:89,120 פתיחה:0 גבוה:92,337 נמוך:88,709 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: .הביטקוין עלה בשיעור צנוע יחסית של 4% השבוע ונסחר כעת תמורת 31.4 אלף דולר. 

את'ר (ETH) ETHEREUM +2.77% ETHEREUM 3,144.6 +2.77% ETHEREUM בסיס:3,059.7 פתיחה:0 גבוה:3,149.2 נמוך:3,044.5 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . האת'ר טיפס ב-6% השבוע ונסחר כעת תמורת 1989 דולר. מוקדם יותר חצה את רף ה-2000 דולר לראשונה מזה זמן רב, אולם לאחר מכן נסוג.  

ריפל (XRP). עקב הזינוק כבש הריפל את המקום השלישי ברשימת המטבעות הגדולים שאינם מטבעות יציבים, ועקף את הבייננס קוין. הזינוק השבועי עומד כעת על 74% ומטבע אחד נסחר תמורת 0.819 דולר. 

בייננס קוין (BNB). הבייננס עלה בשיעור יפה של 8%, ובכל זאת איבד את המקום השלישי לריפל. שווי השוק של המטבע עומד על 39.6 מיליארד דולר. 

קרדאנו (ADA). הקרדאנו זינק ב-20%, 18% מתוכם ביממה האחרונה. מטבע אחד כעת שווה 0.342 דולר ושווי השוק עומד על כ-12 מיליארד דולר. 

סולנה (SOL): לאחר שידרדרה לעשירייה השונה הסולנה משלימה את הקמבק עם זינוק שבועי של 27%, 17% ביממה האחרונה. שווי הפרויקט כעת 10.4 מיליארד דולר. 

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    מעניין מאוד. תודה. (ל"ת)
    הקורא 28/09/2023 03:41
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות