פסיקת בית המשפט יוצרת סחף דמוקרטי לטובת חקיקה פרו-קריפטו, האם זה יספיק?

החלוקה הכללית בארצות הברית היא רפובליקנים פרו-קריפטו ודמוקרטים אנטי-קריפטו, אבל הפסיקה מהשבוע האחרון בנוגע לריפל מהווה שינוי מהותי וייתכן שתייצר סחף לקראת החלטות משמעותיות בשבועות הקרובים; הנאסד"ק הקפיא את מאמציו להשיק פעילות כמשמורן קריפטו - מה המשמעות לשוק בארצות הברית? 

 | 
telegram

הרוחות סביב הפסיקה האחרונה של בית המשפט בניו יורק בנוגע לריפל עוד לא שקטו לגמרי. כזכור, בית המשפט קבע כי המסחר בריפל בבורסות אינו מהווה מסחר בניירות ערך, יחד עם זאת המכירה למוסדיים לצורך גיוס כסף כן נופלת בהגדרה הזו. הניצחון החלקי הזה הצית ראלי של עשרות אחוזים במטבעות הקריפטו, והתרוממות רוח כללית בשוק הקריפטו כולו, לקראת מה שנראה כניצחון עקרוני במאבק מול הרגולטור.

בין החוגגים נמנו גם כמה מחוקקים רפובליקנים שמקווים שהפסיקה תהווה רוח גבית לחקיקה שהם מקדמים. המחוקקים פנו ליו"ר ה-SEC גארי ג'נסלר וקראו לו להיות מעורב יותר בחקיקה המתקדמת בבית הנבחרים, שנועדה להבהיר את כללי הרגולציה, שגם אחרי הפסיקה לא ממש ברורים. ה-SEC מצידו ממשיך להחזיק בעמדה שאין צורך בחקיקה נוספת, ושהחוקים הנוכחיים ברורים מספיק, אלא שחברות הקריפטו מסרבות לקיים אותם כנדרש. העמדה הזו נתמכת על ידי כמה מהמחוקקים הדמוקרטים, אך יהיה כעת קשה יותר להגן עליה לנוכח פסיקת בית המשפט. 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לאחרונה, וגם בעקבות הפסיקה, נרשם סחף גם אצל חלק מהדמוקרטים לטובת הקריפטו ונגד הרגולטור. חבר הקונגרס הדמוקרטי ריצ'י טורס נציג מדינת ניו יורק תקף בחריפות את גארי גנסלר יו"ר ה-SEC על פעילותו כנגד תעשיית הקריפטו, ואמר כי הוא "מנסה לחבל בתעשייה". קשה לדמיין מה היה קורה בישראל אם פוליטקאי היה מעיז לתקוף כך "שומר סף", אך אולי בארצות הברית מבינים שגם שומרי סף אינם בני אלים והם חשופים לביקורת על החלטותיהם.

 

In light of the SDNY’s landmark decision in the Ripple case, @SECGov must reassess its reckless regulatory assault on the crypto industry.

My letter to Chair Gensler: pic.twitter.com/Mrk63N4KhH

— Rep. Ritchie Torres (@RepRitchie) July 18, 2023<


לאחרונה השווה איש הקונגרס את הרגולטור ל-"שוטר תנועה קנאי מדי שעוצר נהגים באופן מוגזם ומאשים אותם בנסיעה במהירות יתר מבלי להגיד להם מהי המהירות המותרת", ובכך מצטרף לאחרים שמבקרים את ה-SEC על "רגולציה באמצעות אכיפה", כלומר סנקציות ותביעות לפני קביעת כללים ברורים, כשהתביעה עצמה מנסה לנסח ולקבוע כלל חדש בשוק. לדבריו "ישנם שחקנים טובים שמנסים לעשות את הדבר הנכון והיו מטרה לפעילות האכיפה הזו, ובכמה מקרים נדחפו מחוץ לעסק... יזמים צריכים להיות חופשיים ליזום מבלי להתמודד עם פעילות שרירותיות מטעם הממשלה".

את החקיקה בקונגרס מובילים יו"ר וועדת השירותים הפיננסים פטריק מקהנרי וי"ר וועדת החקלאות גלן תומפסון, שניהם מהמפלגה הרפובליקנית, אך הם יצטרכו קצת יותר חברים מהמפלגה היריבה כדי להעביר את החקיקה, אותה הם מתכוונים לקדם כבר בשבוע הבא. יש המצביעים על מקסין ווטרס, הדמוקרטית הבכירה בוועדת השירותים הפיננסים, כאשת המפתח במפלגה הדמוקרטית שיכול להכריע את הכף לטובת החקיקה. בסופו של דבר החוק יצטרך לעבור גם את הסנאט הדמוקרטי, עוד משימה לא פשוטה כלל.

הדמות המובילה במפלגה הדמוקרטית התומכת בקריפטו הוא המועמד לנשיאות רוברט קנדי ג'וניור, שדי ברור שלא ייבחר לנשיאות או אפילו להוביל את המפלגה בבחירות הקרובות בשנה הבאה. קנדי מחזיק בעמדות פרו קריפטו קיצוניות, אפילו בהשוואה לרוב הרפובליקנים. לאחרונה אמר כי הוא בעד החרגה של הביטקוין ממס רווחי הון "כמו בסינגפור, גרמניה, שוויץ, פוארטו ריקו ופורטוגל". עוד חשף קנדי תוכנית לגבות את הדולר בביטקוין (לא ההיפך!) יחד עם זהב ונכסים נוספים, במה שיהווה חזרה מסוימת ל"תקן הזהב" במדיניות המוניטרית שבוטל בשנות ה-70. לדבריו יש לגבות את הדולר בנכסים "אמיתיים ובעלי כמות סופית" כמו הביטקוין. 

בורסת נאסד"ק לא תספק שירותי משמורת לנכסי קריפטו
לפני כמעט שנה, בספטמבר 2022, הודיעה בורסת נאסד"ק המזוהה עם מניות הטכנולוגיה כי תפעל להכנת התשתיות ולקבלת אישורים רגולטוריים להתחיל להפעיל שירותי משמרנות עבור לקוחותיה. הפעילות הייתה צפויה להיות מושקת ברבעון השני של השנה.

אולם בשיחת הוועידה לאחר הדוחות ביום רביעי השבוע הודיעה מנכ"לית החברה אדנה פרידמן כי היא משהה את הפעילות בנושא עקב התנאים הרגולטוריים והעסקיים בארצות הברית. יחד עם זאת החברה תמשיך לכוון לתמיכה ושיתוף פעולה עם תעשיית הנכסים הדיגיטליים, בין השאר שותפות פוטנציאלית עם מנפיקי תעודות ETF כמו גם אספקת טכנולוגיות למשמרונים אחרים. נאסד"ק צפויה להיות הבורסה בה תשיק בלקרוק את תעודת הסל שלה, במידה וזו תאושר על ידי ה-SEC.

להחלטה השלכות מרחיקות לכת על פעילות הקריפטו בארצות הברית. באפריל 2022 ה-SEC פרסם הנחיה לבנקים לרשום את נכסי הקריפטו של לקוחותיהם כהתחייבות במאזן. משמעות הדבר ריתוק של הרבה מאד כסף כנגד ההתחייבויות הללו, מה שמרחיק את הבנקים מפעילות בתחום. פעילות משמרנות של הנאסד"ק הייתה יכולה הפתרון לבעיה, וכעת הפתרון הזה יורד מעל הפרק. 
 

<


חדשות נוספות
בשוק הקריפטו עדיין מחכים בהתלהבות לאישור ה-SEC לתעודת הסל הראשונה על מחיר הספוט של הביטקוין. על פי מחקר שערכה חברת NYDIG השקת תעודה כזו יכולה לגרום להזרים ביקושים של כ-30 מיליארד דולר למטבע הביטקוין

מי שנהנה מהזינוק האחרון במחירי הביטקוין אלו אגרות החוב של ממשלת אלסלבדור המגובות בביטקוין. האגרות האלו הצפויות להיפדות ב-2027 זינקו ב-62% מתחילת השנה. רק בספטמבר האחרון חברת הדירוג פיטצ' הורידה את דירוג האגרות הנ"ל לדרגת אג"ח זבל עם צפי לחדלות פירעון כבר בינואר האחרון, מה שלא ממש קרה.

קטגוריה חדשה של נכסי קריפטו – בוטים של טלגרם. האפליקציות המבוזרות הללו הן תוכנות אוטמטיות שמאפשרות מסחר על פי אסטרטגיות קבועות מראש דרך תוכנת המסרים המקושרות לארנקים דיגיטליים באמצעות הבוטים האלו.
 

We've just added a new category for Telegram Bots tokens.

Check it out here: https://t.co/8MO6PC6JGv pic.twitter.com/o0WYnIRA4i

— CoinGecko (@coingecko) July 19, 2023<


נפח השוק הגיע לקרוב ל-100 מיליון דולר, והבוט המרכזי נקרא Unibot, שמאפשר מסחר בבורסת אוניסוואפ. הטוקן זינק בכ-400% בשלושים הימים האחרונים ושולט בכ-87% מהשוק. באתר Geco שהכניס את הבוטים הללו לקטגוריה נפרדת מזהירים מפני הונאות שיכולות להתפתח בקלות על גבי הפלטפורמה החדשה, בעיקר הזהירו מפני "משיכת שטיח", בו מפתחי בוט כזה פשוט יעלמו עם הכסף שלכם. כך ששוב מדובר אולי בפיתוח עם פוטנציאל להקל על מסחר ופעילות בשוק ההון, אך נמצא בשלבים מוקדמים מאד בהם קל מאד ליצור הונאות.
 

I don't have the time to dive deep into the security aspect… https://t.co/Kp0QFY0VPO

— Bobby Ong (@bobbyong) July 20, 2023<

 
לאחרונה נרשמת תזוזות חריגות בקרב "לוויתני" האת'ר. לוויתן הוא כינוי למחזיק כבד של נכסי קריפטו, בדרך כלל מהמאמצים המוקדמים שיושבים על רווחי עתק ולא נגעו בנכסים שברשותם במהלך הזינוק בנכסים הדיגיטליים שכעת שווים מיליונים רבים. "לוויתן" אחד כזה העביר לאחרונה את כל המטבעות בארנק שהיה לא פעיל ב-8 השנים האחרונות מאז הנפקת האת'ריום בשווי 116 מיליון דולר לבורסת קראקן, מהלך שמעיד על מכירה קרובה. המטבעות נרכשו במכירה המוקדמת של האת'ר ביוני 2014 במחיר של 0.31 דולר למטבע. כעת המטבע נמכר בסביבות 2000 דולר. העמלה על העברת 116 מיליון דולר היה דולר וחצי. 4 "לוויתנים" נוספים העבירו בשעות האחרונות מטבעות את'ר בשווי 150 מיליון דולר לבורסת Gato.io וקויינבייס

אינדונזיה מתכננת להשיק ביולי בורסת קריפטו, וכל העברה של נכסי קריפטו במדינה תהיה מחויבת לעבור דרך בורסה זו.

מנהלי החברה פושטת הרגל FTX מנסים להשיב לחברה 71.5 מיליון דולר של תרומות והשקעות שהתבצעו דרך קרן הצדקה של החברה לפני קריסתה. החברה אף מאיימת בתביעות משפטיות נגד גורמים שיסרבו להשיב את התרומות. 


מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
לאחר הזינוקים בשבוע שעבר בעקבות פסיקת בית המשפט נרשמו מימושים בקרב המטבעות העיקריים

ביטקוין (BTC) BITCOIN -0.58% BITCOIN 90,909 -0.58% BITCOIN בסיס:91,439 פתיחה:0 גבוה:92,624 נמוך:89,392 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . במשחק נד נד שנמשך כבר שבועות הביטקוין שוב סגר את השבוע מתחת למחיר של 30 אלף דולר. כעת נסחר המטבע במחיר של 29,814 דולר לאחר ירידה שבועית של 5.5%. 

את'ר (ETH) ETHEREUM +0.46% ETHEREUM 3,169.6 +0.46% ETHEREUM בסיס:3,155 פתיחה:0 גבוה:3,225 נמוך:3,051.3 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . המטבע השני בגודלו ירד ב-6.5% השבוע ונסחר תמורת 1891 דולר. 

ריפל (XRP). הריפל התממש רק ב-1% השבוע לאחר זינוק של כ-70% בשבוע שעבר. כעת נסחר מטבע אחד תמורת 0.79 דולר ושווי השוק הכולל עומד על 41.5 מיליארד דולר, ושומר על מקומו כמטבע השלישי בגודלו. 

בייננס קוין (BNB). הבייננס קוין במומנטום שלילי, וירד גם השבוע בכ-6%. שווי השוק של המטבע עומד על 37.3 מיליארד דולר. 

קרדאנו (ADA). המימוש הגדול ביותר נרשם במטבע הקרדאנו שמחק כמעט את כל העליות מהשבוע שעבר עם ירידה של כ-14% למחיר של 0.315 דולר ושווי שוק של 11 מיליארד דולר. 

סולנה (SOL): גם הסולנה שומרת על מקומה בין 6 הגדולים עם יתרון של 200 מיליון דולר על פני הדוג'וקוין ושווי שוק של 10.2 מיליארד דולר, למרות ירידה שבועית של 6%. 

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות