חברות הקריפטו מכות את התחזיות ברבעון שני חזק
דוחות הרבעון השני בקריפטו
קוינבייס: פחות עמלות מסחר והכנסות ריבית, יותר הכנסות מדמי רישום
קוינבייס פרסמה את דוחות הרבעון השני על רקע המאבקים הרגולטורים והתביעות המשפטיות. החברה הצליחה להכות את תחזיות האנליסטים בצורה יפה, למרות המשך ההפסדים בשורה התחתונה. תוצאות הרבעון מעידות על על כך שהמודל העסקי (אם אפשר לכנות כך "מודל" שמפסיד מאות מיליוני דולרים בשנה) של החברה (ואולי של התעשייה כולה) משתנה דרמטית. בעוד הכנסות ממסחר מצטמצמות באופן משמעותי, הכנסות אחרות, בעיקר מדמי מנוי, שירותי סטייקינג ושירותים אחרים גדלות ומהוות חלק משמעותי הרבה יותר מהכנסות החברה.
החברה דווחה על הכנסות של 708 מיליון דולר לעומת 808 מיליון דולר ברבעון המקביל, והפסד מתואם של 0.42 דולר למניה (97 מיליון דולר) לעומת צפי האנליסטים להכנסות של 634 מיליון דולר והפסד מתואם של 0.76 דולר למניה. יש לציין שההפסד הצטמצם באופן משמעותי מהפסד של 4.98 דולר למניה – פי כמעט 12 – ברבעון המקביל אשתקד.
בפירוט ההכנסות ניכרת המגמה עליה הצבענו קודם לכן. ההכנסות מעמלות מסחר ירדו ל-327 מיליון דולר לעומת 375 מיליון ברבעון הקודם ו-665 מיליון ברבעון המקביל, ונפח המסחר הכולל צנח ל-92 מיליארד לעומת 145 מיליארד ברבעון הקודם ו-217 מיליארד לפני שנה. לדברי החברה הירידה משקפת שפל רב שנים בתנודתיות של מטעות הקריפטו.
ההכנסות מדמי מנוי לעומת זאת זינקו ל-335 מיליון דולר לעומת 147 מיליון דולר ברבעון המקביל (אך ירדו מ-361 מיליון ברבעון הקודם). הכנסות הריבית ירדו ל-201 מיליון דולר לעומת 241 מיליון ברבעון הקודם. 151 מיליון מתוכם מגיעים מהמטבע היציב USDC והסכם של קוינבייס עם מפעילת המטבע חברת סירקל. זוהי ירידה חדה יחסית לעומת 199 מיליון ברבעון הראשון. החברה מחזיקה בפלטפורמה שלה מטבעות USDC בשווי 1.8 מיליארד דולר.
קוינבייס היא פירמת הקריפטו הגדולה והמובילה בארצות הברית, ונסחרת בשווי של 21.3 מיליארד דולר. החברה החלה בניסיונות להתייעל לפני כשנה וקיצצה כ-30% בכוח האדם, אך לא מסתפקת בכך: "ללא ספק ישנה הפחתה בכוח האדם" אמר אניל גופטה, סגן נשיא החברה לענייני משקיעים, "אבל יש גם יותר יעילות ואופטמיזציה לאורך כל החברה".
בלוק – כמעט חצי מההכנסות מגיעות מהביטקוין
חברת הפינטק בלוק של ג'ק דורסי, המפעילה את אפליקציית התשלומים "קש אפ", אחד הכלים הפופלריים לקניה ומכירה של ביטקוין, פרסמה אף היא את דוחות הרבעון השני עם רווח גולמי של 1.87 מיליארד דולר, עליה של 27% לעומת הרבעון המקביל, אז הגיע הרווח הגולמי ל-1.47 מיליארד דולר. 2.4 מיליארד דולר מתוך הכנסות של 5.5 מיליארד דולר הגיעו מהביטקוין, עליה של 34%, מתוכן הכנסות הביטקוין מ"קש אפ" הגיעו ל1.16 מיליארד דולר. ברבעון המקביל ההכנסות הגיעו ל-4.4 מיליארד דולר.
"העליה ברווח הגולמי ובהכנסות מביטקוין לעומת השנה שעברה מונעת על ידי עליה בכמות הביטקוין שנמכר ללקוחות, ונפגעה באופן חלקי ממחיר השוק הממוצע של הביטקוין בהשוואה לתקופה המקבילה בשנה שעברה", נמסר מטעם החברה.
ג'ק דורסי ידוע כתומך נלהב בביטקוין ומתנגד חריף לכל שאר המטבעות הדיגיטליים. בשנה שעברה השיקה החברה את "לייטנינג נטוורק" שמאפשרת מקרו תשלומים בעזרת ביטקוין, בצעד שעשוי לקדם את השימוש היומיומי בביטקוין כאמצעי תשלום. ערך מטבעות הביטקוין שמחזיקה החברה עומד על 245 מיליון דולר.
מיקרוסטרטגי - ממשיכה לרכוש ביטקוין
מי שבאמת מאמינה בביטקויין וממשיכה לרכוש כל העת מן המטבע הדיגיטלי היא חברת מיקרוסטרטגי. חברת התוכנה דווחה על רווח נקי של 22.2 מיליון דולר ברבעון שני, למרות ירידה של כ-24 מיליון דולר בערך הביטקוין שברשותה, וזאת לעומת הפסד של 1.2 מיליארד דולר ברבעון המקביל, אז רשמה הפסדים של כמעט מיליארד דולר על מטבעות הביטקוין. החברה ממשיכה במסע רכישות הביטקוין ודווחה על הגדלת הרכישות בחודש יולי (לאחר תקופת הדו"ח). כעת מחזיקה החברה במאזנה 152,800 מטבעות קריפטו בשווי 4.4 מיליארד דולר. מייקל סיילור מייסד החברה אמר כי האסטרטגיה היא "לקנות ולהחזיק בביטקוין, והמפתח עבורנו הוא להיות עקביים, שקופים ואחראיים ביישום האסטרטגיה הזו".
<In July, @MicroStrategy acquired an additional 467 BTC for $14.4 million and now holds 152,800 BTC. Please join us at 5pm ET as we discuss our Q2 2023 financial results and answer questions about the outlook for #BusinessIntelligence and #Bitcoin. $MSTR https://t.co/SCHeBJ80TH
— Michael Saylor⚡️ (@saylor) August 1, 2023
רגולציה מבלבלת או מבולבלת
לפני שבועיים חגג עולם הקריפטו את הניצחון (החלקי) של ריפל על ה-SEC עם פסק דין אחד, שהגדיר מטבעות קריפטו כלא ניירות ערך, והשבוע החגיגות הושבתו בפסק דין אחר וסותר של השופט ג'ד ריקוף מניו יורק שאמר כי הוא דוחה את ההבחנה שעשתה השופטת טורס בין מכירת קריפטו למוסדיים לבין מכירה ללקוחות פרטיים, והורה לתביעה להמשיך בהליכים כגד מעברות טרהפרום מפעילי טרה-לונה. מבולבלים? זה כיוון שהשאלה עדיין פתוחה ובתי המשפט בדרג הנמוך לא יוכלו להכריע בנושא עקרוני כזה. השאלה לא תוכרע ככל הנראה, עד שתגיע לבית המשפט העליון, או עד שיחוקק חוק ברור שיסדיר את הנושא. מה שכן ברור הוא, שאם אפילו השופטים לא מסכימים על הגדרה של קריפטו כניירות ערך, אז קביעתו של יו"ר ה-SEC גארי גנסלר כי חוקי ניירות הערך "ברורים" ולא דורשים חקיקה או הבהרה נוספת ביחס לקריפטו רחוקה מאד מהמציאות.
עוד בענייני רגולציה: אתר סמאפור מדווח מפי מקורות אנונימיים כי משרד המשפטים שוקל תביעה נגד חברת בייננס בחשד להונאת משקיעים (כפי שפורסם כבר בעבר), אך התובע חושש מפני סוג של "ריצה אל הבנקים" בדומה למה שקרה ל-FTX, שתשפיע על שוק הקריפטו כולו. עקב החשש הזה התובע שוקל לנסות להטיל קנס ללא משפט או לנסות להגיע הסכמות שלא יכללו תביעה פלילית. נזכיר שלמרות ש-FTX נחשבה לאחד הגופים הגדלים בתעשייה, בייננס גדולה ממנה בכמה סדרי גודל, ו"ריצה אל הבנקים" במקרה שלה עלולה להיות הרסנית בהרבה.
הונאות ופריצות
חשוד ישן חדש – סם בלקמן פרייד
מטבע בשם BALD הפועל כרשת לייר 2 (שכבה שניה) על גבי רשת האת'ריום חווה לאחרונה הונאת "משיכת שטיח". בהונאה מסוג זה מייסדי הפרויקט פשוט נעלמים עם כל הכסף שהוכנס לפרויקט על ידי המשקיעים. זו הייתה ההונאה השכיחה ביותר בשנת 2021, לפני שההאקרים עברו להתמקד ב"גשרים" בין פלטפורמות שמהווים נקודת תורפה בטיחותית, והיו עיקר מטרתם בשנת 2022. יחד עם זאת, למרבה הצער, הונאת משיכת השטיח עדיין איתנו ומפעם לפעם היא גורמת עדיין להפסדים של מיליוני דולרים. כך גם פרויקט BALD חווה "ייבוש נזילות", או במילים אחרות גניבת כל הכסף, ככל הנראה על ידי מישהו מבפנים.
כעת עולות חשדות שמי שעומד מאחורי ההונאה הוא לא אחר מסם בלקמן פרייד עצמו, מנכ"ל לשעבר ומייסד חברת FTX שקרסה, שמאושם כעת במספר אישומים חמורים. חברת אלמדה, החברה האחות של FTX הזרימה בעבר כספים רבים לפרויקט במשך שנתיים.מי שהעלה את החשד הוא אדם קוצ'רן מקרן ההון סיכון סינמהיין ונצ'רס. "ההתפתחות ב-BALD היא 90 SBF או מישהו מאלמדה" צייץ.
Bald dev is like 90% SBF or an Alameda person at this point.
The early votes on sushi governance are super sus.
When Nomi bailed and community stepped in there weren’t tons of us around and SBF was the one posting to snapshot votes… https://t.co/iNbW3HtpHA
— Adam Cochran (adamscochran.eth) (@adamscochran) July 31, 2023<
גייס כסף לפרויקט קריפטו וקנה לעצמו מוצרי יוקרה
בינתיים ה-SEC ממשיך בשלו עם תביעות כנגד פרויקטי קריפטו, אולם לפחות במקרה אחד נראה שמדובר במאבק מוצדק לחלוטין. הרשות לניירות ערך האמריקאית הגישה תביעה כנגד ריצ'רד שולר הידוע גם בשם ריצ'ארד הארט באשמת הונאת משקיעים על ידי גיוס של כמיליארד דולר באמצעות "ניירות ערך לא רשומים" מאז שנת 2019. הפרויקטים הם המטבעות הדיגיטליים Hex, PulseX ו- PulseChain. הוא הואשם שהוא השתמש בכספי המשקיעים לקניית פריטי יוקרה עבור עצמו. מיד אחרי השקת היוזמות האלו, מוקדם יותר החודש, הן חוו קשיי נזילות, חיובים גבוהים ופגיעות גבוהה מה שהוביל לצניחה במחירם.
הצפון קוריאנים ממשיכים בשלהם
בתוך כך עולה חשד לפריצה נוספת מטעם רשת ההאקרים הצפון קוריאנית לאזארוס גרופ. לפי החשד הם הצליחו לגנוב 37 מיליון דולר מקוינספייד – שרות תשלומים בקריפטו. לדברי החברה כספי המשתמשים לא נפגעו אלא רק כספי החברה עצמה. כזכור, בחודש שעבר הצליחה החברה לפרוץ לארנק הדיגיטלי אטומיק ולגנוב כ-100 מיליון דולר, פריצה נוספת לאלפאפו גרמה לנזק של 60 מיליון דולר.
האת'ר בעקבות הביטקוין
עוד גורם שהרעיד את שוק הקריפטו לאחרונה (לטובה) היה הבקשות של בתי ההשקעות הגדולים כמו בלקרוק להשיק תעודות סל על מחיר הספוט של הביטקוין, בקשות שטרם קיבלו מענה מטעם ה-SEC.
לאחרונה 6 בתי השקעות הגישו בקשה להשקת תעודת סל על המטבע השני בגודלו, האת'ר, אך לא על מחיר הספוט אלא תעודות שיעקבו אחר החוזים העתידיים. תעודות כאלה על הביטקוין כבר הושקו בעבר. השקת תעודות סל על מטבעות דיגיטלים בצורה נרחבת ועל ידי בתי השקעות אמינים ומוכרים עשויה להקפיץ את המסחר במטבעות הללו, וכן את ערך המטבעות, בעיקר עקב העובדה שתעודות סל כאלה מאפשרות לגופים גדולים להשקיע בתחום בקלות יחסית למצב הנוכחי. בעבר הוגשו כבר 10 בקשות להשקת תעודות סל על החוזים העתידיים על האת'ר אך אף אחת מהן לא אושרה.
<We officially have 5 different #Ethereum futures ETF filings submitted to the SEC. Would love to know what has changed since May, other than the fact that someone (Volatility Shares) applied on Friday. ProShares went straight for the inverse/short ETF. https://t.co/Qi8he0OwrU pic.twitter.com/qVVUwrUjOI
— James Seyffart (@JSeyff) August 1, 2023
מטבעות דיגיטליים מדינתיים – דרום קוריאה לקראת ניסוי
הבנק המרכזי של דרום קוריאה יחל בניסוי ב-CBDC (מטבע דיגיטלי של הבנק מרכזי), וסימן לשם כך בשלושה אזורים פוטנציאליים במדינה, מתוכם יבחר באחד בהמשך. בעבר השיק הבנק מטבע כזה בתקופת הקורונה לצורך תשלומים שנועדו לסייע בתקופת המגיפה, והמערכת החדשה תכלול את המטבעות האלו.
בתוך כך פורסם דו"ח של חברת אטלנטיק קונסל על אימוץ CBDC בעולם. על פי הדו"ח כ-130 מדינות וגופים מדינתיים חוקרים את השימוש במטבעות כאלה, 11 מתוכם כבר השיקו בפועל מטבעות כאלה. 64 מדינות כבר השיקו פיילוטים או בשלבים מתקדמים של אימוץ המטבע. בתחום הזה ארצות הברית משתרכת הרחק מאחור, ודווקא ג'מייקה נמצאת בין המדינות המתקדמות ביותר בתחום עם מטבע דיגיטלי שפועל באופן מלא. אפילו קרן המטבע הבנלאומית (IMF) עובדת על השקת פלטפורמה גלובלית למטבעות כאלה כדי למנוע קשיים בהעברות בין מדינות שישיקו מטבעות דיגיטליים. התוצאות, על פי הדו"ח, מעורבות.
מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
שבוע מסחר רגוע יחסית, שמטבעות השורה שניה דווקא רשמו ירידות.
ביטקוין (BTC) BITCOIN -0.97% BITCOIN 90,554 -0.97% בסיס:91,439 פתיחה:0 גבוה:92,624 נמוך:89,392 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . הביטקוין סיים את השבוע פחות או יותר באותו מחיר איתו התחיל את השבוע - 29.2 אלף דולר.
את'ר (ETH) ETHEREUM +1.06% ETHEREUM 3,188.3 +1.06% בסיס:3,155 פתיחה:0 גבוה:3,225 נמוך:3,051.3 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . האת'ר ירד השבוע בכאחוז ושווי מטבע אחד כעת הוא 1837 דולר.
בייננס קוין (BNB). המטבע של חברת בייננס חזר להיות המטבע השלישי בגודלו למרות שנסחר ללא שינוי במחיר של כ-241 דולר למטבע. שווי השוק עומד על 37.1 מיליארד דולר.
ריפל (XRP). הריפל איבד את המקום השלישי בו שהה לאחרונה עקב פסיקת בית המשפט, וירד השבוע בכ-7% למחיר של 0.66 דולר למטבע ושווי שוק של 35 מיליארד דולר.
דוג'קוין (DODGE). אילון מאסק היה כנראה רדום השבוע, כך שהוא לא השפיע שוב על שער המטבע, שירד בכ-5% לשווי שוק של 10.4 מיליארד דולר ולמחיר של 0.073 דולר.
קרדאנו (ADA). גם הקרדאנו ירד השבוע בכ-5% למחיר של 0.293 דולר ושווי שוק של 10.3 מיליארד דולר.
סולנה (SOL): . הסולנה התממשה השבוע בכמעט 10% לשווי שוק של 9.2 מיליארד דולר ומחיר של 22.7 דולר למטבע.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.CBDC זה אחד הדברים הגרועיםהמגיב 04/08/2023 09:36הגב לתגובה זו0 0אפשר יהיה לעקוב אחרי כל תשלום של כל אחד, אפשר יהיה בקלות לעשות את מה שקנדה עשתה במחאת נהגי המשאיו - לנתק אזרחים מכל גישה לאמצעי קיום. בהקשת מקש אחת, חוסמים כל אפשרות לקנות אוכל או לשלם על משהו. מפחיד ביותר.סגור