פייפל משיקה מטבע יציב שעשוי לזעזע את השוק ומצית מחלוקת פוליטית

ענקית התשלומים על 435 מיליון משתמשיה נכנסת בסערה לתחום המטבעות היציבים,  בצעד שיכול להוות מהפיכה בתחום התשלומים הדיגיטליים, והפוליטקאים חלוקים בדעתם בנוגע למהלך; וגם - מי "שורף" מיליוני דולרים ללא סיבה נראית לעין?
 | 
telegram
(3)

חברת הפינטק פייפל הייתה אולי החברה פורצת הדרך החשובה ביותר בתחום התשלומים הדיגיטליים. למרות הקשיים העסקיים שהיא חווה בשנים האחרונות היא עדיין נחשבת לאחת החברות הגדולות בתחום, שלא לומר מובילת השוק. כחלק מהמאמצים למצוא לעצמה מנועי צמיחה חדשים השיקה השבוע החברה מטבע יציב חדש, כלומר כזה הצמוד לדולר, בשם PayPal USD (PYUSD). מטבעות יציבים הם אלמנט חשוב בתעשיית הקריפטו וגם מקור רווח לא אכזב לחברות המפעילות אותם, עם רווחים מעמלות ומריבית על הכספים שנכנסים כנגד המטבעות הדיגיטליים, רווחים שמגיעים למיליארדי דולרים בשנה. 

לדברי פייפל המטבע היציב יגובה באמצעות פקדונות דולריים, אגרות חוב ממשלתיות לטווח קצר ומכשירים אחרים שנחשבים לשווי ערך למזומן. ההשקה נעשית בשיתוף פעולה עם רשת הבלוקצ'יין Paxos על גבי רשת האת'ריום, ונועדה להרחיב את השפעתה של פייפל בתחום התשלומים הדיגיטליים על ידי הקלה על העברת כספים מהירה במחיר נמוך ללא מתווכים בנקאיים שמייקרים ומאטים את הפעולה.
 

<

כותרת ראשית

- כל הכותרות

דן שולמן, נשיא ומנכ"ל פייפל מסר: "המעבר למטבעות דיגיטליים דורש כלי יציב שהוא גם דיגיטלי וגם מתחבר בקלות למטבעות פיאט כמו הדולר של ארה"ב. המחויבות שלנו ליזמות אחראית שעומדת בכללים, והרקורד שלנו ביצירת חוויות חדשות עבור הלקוחות שלנו מספקים את הבסיס ההכרחי לתרום לצמיחת התשלומים הדיגיטליים באמצעות פייפל USD".

המטבעות היציבים נמצאים איתנו כבר כעשור, ונפח השוק שלהם הוא כ-125 מיליארד דולר. המטבעות הגדולים ביותר הם הטית'ר וה-USDC. עד כה השימוש המרכזי בהם היה בבורסות מסחר בקריפטו כאמצעי ביניים בין הכסף המסורתי לבין המטבעות הדיגיטליים ועם מעט מאד מעורבות כאמצעי תשלום בחיי היום יום של המשתמשים. PYUSD נועד להשלים את הפער הזה. הוא מתוכנן כך שיהיה קל להחליף אותו בדולרים רגילים כמו גם במטבעות דיגיטליים אחרים על גבי הרשת של פייפל. בהמשך מתכננת פייפל לאפשר העברה של המטבע גם לארנקים דיגיטליים אחרים.

משמעות ההנפקה לעולם הפיננסים הדיגיטלי והמסורתי
פייפל נכנסה לראשונה לתחום הקריפטו עוד בשנת 2020 בכך שאיפשרה מסחר במספר מטבעות מרכזיים כמו ביטקוין, אולם עד כה לא השיקה מטבע משלה. מדובר בפעם הראשונה שענקית פיננסים מהשוק המסורתי נכנס לתחום הקריפטו בצורה ישירה כזו. לפייפל 435 מיליון לקוחות, יותר מהבנקים הגדולים ביותר, והיא בעלת פעילות ענפה ונרחבת בכל העולם. כניסה של דינוזאור כזה לתחום יכול לגרום למהפכה של ממש ולאימוץ רחב היקף של המטבע הדיגיטלי הספציפי של פייפל, ושל מטבעות דיגיטלים באופן כללי. היא גם עשויה להשיב את המון המשקיעים למטבעות היציבים לאחר שאלו סבלו משערוריית הענק של הטרה-לונה, וסימני שאלה ביחס ליציבות החברות המנפיקות האחרות שלא ממש מצטיינות בשקיפות פיננסית.

הויכוח הפוליטי
ההשפעה העצומה וכוח השוק העצום של פייפל עשויים אם כן ליצור מהפכה של ממש. ייתכן שזו הסיבה שההשקה החדשה לא עוברת חלק בשדה הפוליטי-רגולטורי הרגיש. אשת הקונגרס הדמוקרטית מקסין ווטרס נחשבת לדמות הבולטת של המפלגה בוועדת השירותים הפיננסיים של הקונגרס, אחת הוועדות המרכזיות שדנות בנושאי הקריפטו, והיא אכן דמות מרכזית בדיונים סביב חקיקת חוקי הקריפטו בוועדה.

ווטרס פרסמה הודעה מודאגת ביחס להשקת המטבע היציב של פייפל: "אני מאד מודאגת מכך שפייפל בחרה להנפיק מטבע יציב משל עצמה בעוד אין עדיין מסגרת פדרלית לרגולציה. בהתחשב בגודל ובתפוצה של פייפל, פיקוח ואכיפה פדרלית של פעולות המטבע היציב שלה הם חיוניים".

החוק בנושא המטבעות היציבים המקודם על ידי הרפובליקנים נתקל בהתנגדות דמוקרטית, בהובלת ווטרס, על רקע העובדה שהוא לא כולל פיקוח פדרלי, ובעיקר לא מעניק מספיק סמכויות לפד' שנחשב לרגולטור המרכזי בנושאי בנקאות. למרות ההתנגדות החוק עבר בוועדה עצמה, אך עדיין לא חוקק באופן סופי. 

מן הצד השני של המפה הפוליטית, יו"ר ועדת השירותים הפיננסיים בקונגרס, הרפובליקני פטריק מק'הנרי הביע תמיכה בצעד של פייפל. הוא רואה במטבע החדש "עמוד טווח מרכזי במערכת תשלומים מודרנית". לדבריו המטבע מונפק תחת מסגרת רגולטורית ברורה, ויש לו פוטנציאל גדול לשפר את האקו-סיסטם הפיננסי של ארצות הברית. מק'הנרי מנצל את ההנפקה כדי לדחוף להעברת חוק המטבעות היציבים אותו הוא מקדם. 
 

👇 Read more 🔗https://t.co/LOF9ayUNnG pic.twitter.com/sRfSfLYbXQ

— Financial Services GOP (@FinancialCmte) August 7, 2023<


מה קורה בשאר שוק המטבעות היציבים
סירקל, מנפיקת המטבע היציב השני בגודלו USDT מתמודדת עם נתח שוק שהולך וקטן. לפני כשנה הגיע נפח השוק של ה-USDC, המטבע של סירקל, ל-45 מיליארד דולר, וכעת הוא התכווץ כמעט בחצי ל-26 מיליארד. הסיבה המרכזית לירידה הזו נובעת מהמהלך של בורסת הקריפטו הגדולה בעולם בייננס לקדם את המטבע היציב שלה BUSD על חשבון ה-USDC. גורם נוסף שהשפיע לרעה על המטבע היציב הוא אובדן אמון המשקיעים עקב הודעת החברה על חשיפה בגובה 3.3 מיליארד דולר לבנק SVB במרץ, מה שגרם לפגיעה זמנית בהצמדה לדולר.

למרות הירידה בנפח השוק, החברה ממשיכה להיות מכונת מזומנים משומנת עם הכנסות של קרוב למיליארד דולר במחצית הראשונה של 2023 – יותר מכל שנת 2022. את עיקר הרווח שלה מייצרת החברה באמצעות ריבית על הנכסים המגבים של המטבעות היציבים.

 

"Circle had $779 million in revenue in the first half of the year, already surpassing the $772 million for all of 2022. The private firm generated $219 million in adjusted earnings before interest, taxes, depreciation, and…

— Jeremy Allaire (@jerallaire) August 10, 2023<


המתחרה הגדולה ומובילת השוק טית'ר דווקא נהנית מנתח שוק הולך וגדל עם שווי שוק של יותר מ-80 מיליארד דולר שמייצר זרם הכנסות יציב וגדל, שהחברה מנצלת ליוזמות עסקיות בתחום הקריפטו בכלל וכריית ביטקוין בפרט. גם לחברה זו אין מוניטין חיובי בכל הנוגע לשקיפות, אך לפחות לעת עתה היא נחשבת ליציבה ובטוחה יחסית.

המאבק הרגולטורי
בייננס US מסתבכת. החברה שנתבעת על ידי ה-SEC התבקשה לספק לבית המשפט דוחות כספיים. החברה לא הצליחה לעמוד בזמנים שנקבעו לה על ידי בית המשפט ובקשה הארכה עקב "מורכבות" ההליך. הבקשה נענתה בחיוב על ידי בית המשפט, אך עברו כבר שבועות והחברה עדיין לא מצליחה לספק את הדוחות, במה שנראה כדגל אדום בוהק סביב התנהלות החברה שחשודה באי סדרים חמורים.
 

<


ה-SEC מערער. לפני שבועות אחדים רעש שוק הקריפטו עקב ההפסד החלקי של ה-SEC במאבק מול הריפל על הגדרת המטבע כ"ני"ע". כעת מתברר שה-SEC לא מרים ידיים כל כך מהר ומגיש ערעור על החלטת השופטת. המשפט החדש יחל ברבעון השני של 2024.

חדשות נוספות
זהירות – הונאה. השקת המטבע הדיגיטלי של פייפל כבר גרם לנוכלים למיניהם לנסות לרכב על הגל. ברחבי הרשת הונפקו מטבעות עם שמות דומים שנועדו להטעות משתמשים. כך לדוגמה על גבי רשת אוניסוואפ הושק מטבע עם סימול זהה – PYUSD. כמו כן נוצרו זוגות מטבעות למסחר עם אותו טיקר כגון WETH/PYUSD וכדו'.  

חברות השקעה נסגרות. חברת ייעוץ ההשקעות השוויצרית 21e6 Capital AG  פרסמה דו"ח על קרנות השקעה בעולם הקריפטו. על פי הדו"ח ישנן מעל 700 קרנות כאלה, ומתוכן נסגרו 97 מתחילת שנת 2023. לדברי כותבי הדו"ח חלק מהחברות מתקשות למצוא שירותי בנקאות. עוד נכתב כי למרות שרוב הקרנות מציגות ביצועים טובים יחסית, הן לא מצליחות להדביק את תשואת הביטקוין עצמו מתחילת השנה. רבות מהן מחזיקות מזומן רב, שכן הן מתקשות למצוא השקעות חדשות או עקב חשש מפני אי הוודאות הרגולטורית.

מי שורף מיליוני דולרים? במהלך הימים האחרונים, אדם לא ידוע בעל כתובת ארנק בשם nd4.eth שרף בכמה הזדמנויות שונות מטבעות קריפטו וטוקני NFT בשווי מיליוני דולרים ללא כל סיבה נראית לעין. "שריפת" מטבעות קריפטו נעשית על ידי שליחתם לארנק בעל כתובת שלא ניתנת לשחזור כך שהם נעלמים לתמיד. ב-26 ביולי שלח האדם המיסתורי 2500 מטבעות את'ר בשווי כ-4.5 מיליון דולר לאבדון. לאחר מכן השמיד 3.3 מיליון דולר במטבעות GMX  ו-GNS בצורה דומה, ביחד עם כמה NFT יקרי ערך בשווי של מאות אלפי דולרים. עד כה הושמדו מעל 8 מיליון דולר מאותו ארנק. עד כה לא נמצא שום הסבר סביר למהלכים המוזרים הללו.

קוינבייס השיקה את רשת הלייר 2 שלה, אך לא הצליחה למשוך את תשומת לב המשקיעים כמקווה. בימים הראשונים הוזרמו לרשת בייס שנועדה ליצירת אפליקציות חדשות, כ-10 מיליון דולר – הרבה פחות מציפיות החברה. יחד עם זאת הערך הכולל של הנכסים ה"כלואים" ברשת מגיע כבר ל-166 מיליון דולר – רובם הועברו לרשת לפני ההשקה הרשמית. 

מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
מגמה מעורבת בשוק הקריפטו השבוע, כשרוב המטבעות לא רשמו שינוי משמעותי.

ביטקוין (BTC) BITCOIN +2.37% BITCOIN 91,234 +2.37% BITCOIN בסיס:89,120 פתיחה:0 גבוה:91,429 נמוך:88,709 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . הביטקוין עדיין לא מצליח לשבור מחדש את רף ה-30 אלף דולר, איתו הוא מפלרטט לאחרונה. כעת נסחר המטבע תמורת 29.4 אלף דולר, בדומה לשבוע שעבר. 

את'ר (ETH) ETHEREUM +2.72% ETHEREUM 3,142.9 +2.72% ETHEREUM בסיס:3,059.7 פתיחה:0 גבוה:3,161 נמוך:3,044.5 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . גם האת'ר לא רשם שינוי משמעותי השבוע והוא נסחר תמורת 1852 דולר. 

בייננס קוין (BNB). גם הבייננס קוין נסחר ביציבות במחיר של 241 דולר, מה שמסייע לו להגדיל את הפער מהריפל שנושף בעורפו.

ריפל (XRP). הריפל ממשיך לאבד גובה לאחר הזינוק שרשם עקב פסיקת בית המשפט. השבוע איבד המטבע כ-5% למחיר של 0.633 דולר. שווי השוק ירד ל-33.4 מיליארד דולר לאחר שכבר עבר את ה-40 מיליארד מיד לאחר הידיעה. 

דוג'קוין (DODGE). מטבע הכלב עלה השבוע בכ-3% למחיר 0.076 דולר ושווי שוק של 10.6 מיליארד דולר. 

קרדאנו (ADA). הקרדנו עלה בכאחוז למחיר של 0.296 דולר למטבע ושווי שוק של קרוב ל-10 מיליארד דולר. 

סולנה (SOL). הסולנה התאוששה עם זינוק של כ-9% לאחר הירידות בשבוע שעבר. מטבע אחד נסחר תמורת 26.42 דולר ושווי השוק הכולל הוא 6.9 מיליארד דולר. 

תגובות לכתבה(3):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    עוד שטות
    אנונימי 13/08/2023 13:08
    הגב לתגובה זו
    0 0
    הזיה פשוט, רק בגלל שהחברה טובה וקרסה כ"כ אולי שווה להכנס, אני בכל מקרה עדיין חושש. התלבטתי בין PYPL META וBABA ואני שמח שבסוף קניתי רק META בשער 100$
    סגור
  • 2.
    חייבים רגולציה כמו בנק, אחרת הקריסה תגיע (ל"ת)
    דודו 12/08/2023 23:50
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    טוקנים של חברות פרטיות קיימים כבר עשרות שנים
    המגיב 12/08/2023 01:31
    הגב לתגובה זו
    1 0
    לקרוא להם "מטבע קריפטו" זו אופנה. הם אמנם נשמרים על בלוקצ'יין כזה או אחר, אבל הם לא שונים מאותם טוקנים של פעם. למשל בסקנד לייף, יש טוקנים שווי ערך לדולאר (או לכמה סנטים, זה לא באמת משנה), שאפשר לרכוש, ולהשתמש בהם בתוך העולם של סקנד לייף (למשל לקנות בגדים וירטואליים), ואפשר גם למשוך אותם חזרה לעולם האמיתי. (חפשו second life בויקיפדיה)
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות