הצטברות מקרי רצח מסתוריים מחריד ומערער את עולם הקריפטו
עולם הקריפטו תמיד היה מקושר לעסקים מפוקפקים – הרשת האפלה, הלבנות כספים, עסקים לא חוקיים, פריצות גניבות והונאות. לאחרונה ניתן להוסיף לרשימה פשע נוסף רציחות אכזריות ומסתוריות.
ביולי האחרון נרצח ליד בואנוס איירס מיליונר הקריפטו פרננדו פרס אלגאבה. הוא נעלם למספר ימים ואז נמצאה גופתו בתוך מזוודה על ידי ילדים ששיחקו באזור. פרס אלגאבה היה משפיען קרפיטו עם מאות אלפי עוקבים ברשתות החברתיות. הילד שמכר סנדוויצ'ים בגיל 14 כדי לשרוד הפך למיליונר והציג לראווה חיי פאר עם מכוניות יוקרה, שעונים ומסיבות מנקרות עיניים. בשבועות האחרונים לפני העלמותו חל שינוי באופי הפוסטים שלו עם רמזים לגורמים אפלים שמעורבים בחייו, על אנשים שמנסים להרוס אותו למרות שהוא עזר להם. כנראה שאותם גורמים הצליחו בסופו של דבר.
39-year-old millionaire crypto influencer Fernando Perez Algaba found dismembered in a suitcase by children playing near a stream in Argentina.
Known for his luxury lifestyle on social media, he had posted about 'evil people' in the world shortly before his death. The self-made… pic.twitter.com/XfOGEvjrsI
— BoreCure (@CureBore) July 27, 2023<
פרס אלגאבה אינו היחיד. דר' ג'ון פורסית', שמלבד היותו רופא טיפול נמרץ היה גם יזם קריפטו, ודמות בולטת בקהילה לאחר שהפך למיליונר בעקבות השקעה מוקדמת בביטוקין, פספס באופן לא אופייני משמרת בבית החולים במאי השנה. לאחר מספר ימי חיפושים נמצאה מכוניתו נטושה במרחק של כמייל מבית החולים בו עבד יחד עם חפצים אישיים כמו שעון, פספורט, לפטופ ומזוודה מבלי שנגעו בהם, מה שהפריך חשד של שוד שיצא משליטה. לבסוף נמצאה גופתו צפה באגם בארקנסו. ברשת מייד החלו שמועות וקונספירציות על מעורבתו בעניינים אפלים הקשורים לקריפטו.
<So what happened to Dr. John Forsyth found DEAD in the Ozarks from a gunshot wound?
— JLR© (@JLRINVESTIGATES) May 31, 2023
Was it suicide?
Was it a murder over crypto?
Did his ex wife or her peeps kill him?
Is his new fiancee or her associates involved?
Random bad actors involved?
Total Mystery. pic.twitter.com/SDxG7GrHjQ
אירוע נוסף התרחש במלון 5 כוכבים בבאלי, אינדונזיה, באותו חודש – מאי 2023. במילון התארחו זוג מיליונרים. לי צ'ימינג היה דמות בולטת בעולם הקריפטו עם נכסים בשווי של כחצי מיליארד דולר. הוא הגיע לבאלי כדי לבצע עסקת קריפטו יחד עם חברתו צ'נג זיאנן. היא נמצאה ללא רוח חיים באמבטיה במלון והוא עם פצעי מוות שנגרמו ככל הנראה משברי בקבוק בירה. על פי מידע נוסף שמעצים את התעלומה סביב הרצח הזוג הזמין לאותו לילה מספר חדרים בבתי מלון שונים בעיר – טקטיקה שמשמשת להסוות את המיקום האמיתי, כשחוששים מפני אויבים. ברשת מיהרו להצביע על העובדשמועה שצ'ימינג היה מעורב גם עם ארגון הלבנת הכספים הסיני JY גרופ.
הסיפור הבא מגיע מבולגריה, שם סיים את חייו מיליונר הקריפטו בעל האזרחות הבולגרית והאמריקאית, כריסטיאן פיו. הוא בנה את הונו באמצעות מסחר בקריפטו ואהב לצאת לבלות בברים ומועדוני לילה להנות מכספו. שם הכיר חבר בשם וסקו ולצ'ינוב, אותו לימד איך להשקיע בקריפטו והפוך אף הוא לאדם עשיר. בהמשך חתול שחור עבר בין החברים שהפכו לאויבים. בשמונה באוגוסט נראה פיו לאחרונה בחיים כשהוא נכנס למעונו של חברו לשעבר ויריבו באותו זמן. לאחר מספר ימים נמצאו אבריו השונים במערכת הביוב של העיר סופיה.
US millionaire "crypto king" Christian Peev was tragically found dismembered and disposed of in a toilet. The discovery was made by plumbers who were called to clear a blockage.
This marks another instance where a wealthy individual from the #crypto world was found dismembered… pic.twitter.com/2p0Na1hcua
— Pampa.cro (@Pampadalampa) August 16, 2023<
אז מה מתרחש כאן? קשה לראות קשר כלשהו בין המקרים. ייתכן מאד שבקריפטו, כמו בכל מקום בו מסתובב כסף גדול יש גם הרבה פיתוי, אמוציות ופושעים ששמים את עיניהם על הרכוש הרב ולא בוחלים באמצעים להשיג אותו. כמו כן, מתעשרים חדשים שלא רגילים לתשומת הלב שהכסף הרב שלהם מושך ייתכן שחיים באופן פחות זהיר שמאפשר לפושעים כאלה להוציא את זממם אל הפועל. יחד עם זאת הצטברות המקרים החל לעורר היווצרות של תיאוריות קונספירציה וחששות סביב מקרי המוות האלימים.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
כמה מיליונרים ומליארדרים ישנם בקריפטו (שעדיין בחיים)? על פי נתונים של חברת הלני & פרטנרס ישנם 88,200 מיליוני קריפטו, כלומר אנשים שמחזיקים מעל מיליון דולר בנכסי קריפטו, כמחציתם מיליונרי ביטקוין. מספר המליארדרים? 22. 8 מתוכם הם מיליארדרי ביטקוין. השמות לא פורסמו אבל ההערכות הן שבין מיליארדרי הקריפטו ניתן למנות את מנכ"ל בייננס ג'נגפנג זהאו, בריאן ארמסטרונג מנכ"ל קוינבייס וכריס לרסן מנכ"ל ריפל. ארצות הברית מובילה במספר המיליונרים בנכסי קריפטו, לאחריה הודו, סין, ברזיל ורוסיה.
המטבע היציב של פייפאל עוד לא עשה מהפכה של ממש בתחום התשלומים הדיגיטליים והוא מאומץ באיטיות על ידי המשתמשים. קוינבייס הודיעה השבוע כי תשלב בהדרגה תמיכה במטבע החדש PYUSD בפלטפורמה שלה בכפוף ליצירת נפח מסחר מספק ותנאים נוספים. כעת נמצאים במחזור מטבעות בשווי של כ-44.5 מיליון דולר בלבד.
חברת המסחר המקוון רובין הוד ביצעה בייבק בשווי 606 מיליון דולר של מניותיה שהוחזקו על ידי מנכ"ל FTX סם בנקמן פרייד והוחרמו במסגרת ההליכים המתנהלים נגדו. משרד המשפטים האמריקאי החרים את המניות בינואר, אז בשווי 450 מיליון דולר. בזמנו, רכש בנקמן את המניות באמצעות הלוואה בגובה 546 מיליון דולר שקיבל מהחברה האחות של FTX, חברת אלמדה.
בינתיים משרד המשפטים האמריקאי ממשיך להקפיא נכסים המשוייכים לחברות הקריפטומיזמי ההונאה שקרסו בשנה שעברה. הפעם הוקפאו נכסים של מנכ"ל צלזיוס אלכס משינסקי שעומד בפני 7 אישומים פליליים הקשורים להונאות קריפטו. בין השאר הוקפאו חשבונות הבנק של משינסקי כמו גם נכסים בטקסס הרשומים על שמו ועל שם אשתו. אולי הנכסים האלו יסייעו במקצת לסגור את הבור של כ-1.2 מיליארד דולר במאזני החברה פושטת הרגל.
מסתבר שהביטקוין קצת פחות גרוע לסביבה ממה שהוערך קודם לכן. אוניברסיטת קיימברידג' עדכנה באופן משמעותי את הערכתה לאינדקס צריכת האנרגיה של הביטוקין, לאחר שלוש שנים. הממצאים המעודכנים מראים שהערכה הקודמת הייתה מוגזמת באופן משמעותי.וקדם לכן חשבו שהצריכה בשנת 2021 הייתה 104 טרהוואט שעה, וההערכה המעודכנת עומדת על 89 בלבד. לגבי שנת 2022 ההערכה ירדה מ-105.3 ל-95.5 טרהוואט שעה. השינוי בהערכות מיוחס בעיקר להתייעלות אנרגטית של המכונות שנועדו לכריה. ההערכה העדכנית היא שבשנת 2023 תעמוד הצריכה על 70.4 טרה וואט בלבד.
בטורקיה נרשמת עליה באימוץ השימוש בקריפטו לנוכח האינפלציה המזנקת שהגיע כבר לכ-60%. אחוז המשתמשים במטבעות קריפטו זינק מ-40% ל-52% בשנה וחצי האחרונות. עיקר השימוש הוא לא כאמצעי תשלום אלא לצורך השקעה או "שימור עושר לאורך זמן" לנוכח היחלשות המטבע הטורקי בכ-50% אל מול הדולר.
טכנולוגיית הקריפטו קורצת יותר במדינות בהן האינפלציה גבוהה. זו כנראה הסיבה שניגריה, הכלכלה הגדולה באפריקה, דורגה במקום הראשון ב"מודעות לקריפטו" בקרב האזרחים עם 99% מהאזרחים שנחשפו לקונספט ומבינים באופן בסיסי את הרעיון של רשתות בלוקצ'יין, כך לפי סקר עולמי שנערך ב-15 מדינות. האזרחים הניגרים עקפו את אזרחי ארצות הברית, בריטניה וגרמניה. על פי הסקר 76% מהניגרים מחזיקים או החזיקו בעבר בקריפטו. נציין, עם זאת, שממצאי הסקר מפוקפקים למדי, ולעיתים קרובות משתתפים בסקרים כאלה דווקא אנשים שמתקדמים יותר מבחינה טכנולוגית להם יש את היכולת הטכנית להשתתף בסקר כזה.
הבנק המרכזי בסין ממשיך במאמציו להטמעת המטבע הדיגיטלי הממשלתי במדינה. מנהל הפרויקט בבנק המרכזי ג'נגצ'ון מו אמר כי כל ספקי הארנקים הדיגיטלים וספקי שרותי תשלומים כמו וויצ'אט או עליפיי יחויבו לתמוך במטבע. מטבע מדינתי מאפשר למדינה לעקוב בצורה קלה יותר אחר תנועת הכסף של האזרחים, מה שמתאים ככפפה ליד למשטר הדיקטטורי בסין.
פריצה נוספת שמיוחסת לקבוצת האקרים הצפון קוריאנים לאזארוס, הפעם של כ-40 מיליון דולר. הפלטפורמה שנפרצה נקראת סטייק והיא מציעה שירותי הימורים באמצעות מטבעות קריפטו. לדברי החברה כספי המהמרים בטוחים (עד כמה שכספי הימורים יכולים להיות בטוחים), והכסף נגנב מארנק של החברה עצמה. הארנק היו "חמי, כלומר כזה המחובר לרשת האינטרנט, ומשכך מועד יותר לפריצות. הכנסות סטייק בשנת 2022 היו כ-2.6 מיליארד דולר.
עם הפיכתם של ההאקרים מצפון קוריאה ליותר ויותר מטרידים בדרום קוריאה מנסים להשיב מלחמה. ממשלת קוריאה פועלת לקדם חקיקה שתאפשר מעקב והקפאת נכסי קריפטו צפון קוריאני שנועדו לממן את תעשיית הנשק שלה, בתקווה שזה לא יביא עלינו מלחמה גרעינית.
התעשיה ממשיכה לגעוש סביב נושא תעודת הסל ש(עוד) לא אושרו על ידי ה-SEC. חברת ARK של קת'י ווד בשיתוף פעולה עם חברת SHARE21, הגישה בקשה ראשונה להפעלת ETF שתעקוב אחר מחיר הספוט של האת'ר.
מיסד טוויטר ג'ק דורסי והראפר ג'יי זי רכשו את חברת Qala שעוסקת בהכשרת מהנדסי ביטקוין באפריקה Iמיתגו מחדש את החברה כחלק ממיזם Brust Builders שלהם לקדם פיתוח ביטקוין באפריקה והודו, אך עד כה לא נמצאת הפלטפורמה המתאימה.
<JAY-Z/@S_C_ and I are giving 500 BTC to a new endowment named ₿trust to fund #Bitcoin development, initially focused on teams in Africa & India. It‘ll be set up as a blind irrevocable trust, taking zero direction from us. We need 3 board members to start: https://t.co/L4mRBryMJe
— jack (@jack) February 12, 2021
מה עשו המטבעות הגדולים השבוע
במשך מרבית השבוע נסחר הביטקוין מתחת למחיר של 26 אלף דולר, אולם בחלק האחרון של השבוע הוא חזר להיסחר מעל הרף הזה, בעיקר עקב פעילות "לוויתני" הקריפטו – מחזיקים גדולים שהפכו את המומנטום יחד עם עליית נפח המסחר ביממה האחרונה מרמות השפל בהן הוא שוהה לאחרונה.
ביטקוין (BTC) BITCOIN -0.26% BITCOIN 91,201 -0.26% בסיס:91,439 פתיחה:0 גבוה:92,624 נמוך:89,281 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . בסיכום שבועי אם כן לא חל שינוי ממשי במחיר הביטקוין ששווה כעת 26,240 דולר.
את'ר (ETH) ETHEREUM +0.28% ETHEREUM 3,163.7 +0.28% בסיס:3,155 פתיחה:0 גבוה:3,200 נמוך:3,051.2 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . גם האת'ר נסחר ביציבות השבוע ונמכר כעת תמורת 1645 דולר.
בייננס קוין (BNB). מחיר בייננס קוין אחד זהה למחירו לפני שבוע, 217 דולר.
ריפל (XRP). הריפל איבד 1% במהלך השבוע ונסחר כעת תמורת 0.505 דולר.
קרדאנו (ADA). מחיר הקרדאנו לא השתנה בסופו של דבר במהלך השבוע והוא שווה כעת 0.257 דולר למטבע אחד.
דוג'קוין (DODGE). הדוג'קוין איבד חצי אחוז השבוע למחיר של 0.064 דולר למטבע.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.כתבה אינטילגנטית. תענוג לקרוא. (ל"ת)הקורא 08/09/2023 20:19הגב לתגובה זו3 0סגור
-
1.מוצאים מהנרצח את הקוד והלך כל הכסףשולתתתת1 08/09/2023 08:55הגב לתגובה זו1 0הביטקוין הזה צרה צרורה מוזר שארהב לא מוציאה אותו מחוץ לחוק.סגור