הלהיט הבא בתחום המטבעות הדיגיטליים? פלאטקוינס - מטבעות צמודי מדד

האם שוק הקריפטו יצליח לפתור את בעיית שימור הערך בכלכלה אינפלציונית? הרעיון הזה מלהיב את מנכ"ל קוינבייס; בשוק חוששים מהצפה של מיליארדי דולרים ממימוש נכסי FTX; הפריצות וההונאות ממשיכות במקביל להמשך המאבק הרגולטורי בארצות הברית והתקרבות למיינסטרים בשאר העולם
 | 
telegram
(4)

מנכ"ל קוינבייס, המיליארדר בריאן ארמסטונג כתב שרשור ברשת החברתית X (לשעבר טוויטר) בה פרט מהם "עשרת הדברים שמלהיבים אותי בתחום המטבעות הדיגיטלים". בתוך הרשימה הבנאלית ברובה עם לא מעט קידום עצמי לחברה שבניהולו נמצא רעיון מעניין למדי, שכבר כעת נמצא בפיתוח - סוג חדש של מטבעות יציבים: "פלאטקוין".

ארמסטרונג סבור שמדובר ב"הדבר הבא" בתחום המטבעות היציבים. המטבעות הללו, בניגוד למטבעות היציבים הרגילים הצמודים לשער הדולר (או מטבע פיאט אחר) יהיו צמודים לאינפלציה. לדבריו ישנן קבוצות שעובדות על פיתוח מטבעות כאלה למרות שקוינבייס עצמה לא מעורבת כרגע בפיתוח כזה.
 

כותרת ראשית

- כל הכותרות

We’re building lots at Coinbase, but we don't have time to tackle everything. So I figured I'd share these. Bear markets are… pic.twitter.com/XKzCkMaOOT

— Brian Armstrong 🛡️ (@brian_armstrong) August 30, 2023<


מטבעות כאלו ישמרו את כוח הקניה של המחזיקים באמצעות היצמדות לאינפלציה ויציגו שימור ערך משופר לעומת מטבעות יציבים רגילים. נראה שםה מציעים פתרון חשוב, במיוחד לנוכח ההתפרצות האינפלציונית העולמית בשנתיים האחרונות. ההצמדה לאינפלציה תתבצע באמצעות גיבוי המטבעות בנכסים צמודים לאינפלציה (בניגוד לגיבוי הנוכחי שמתבצע באמצעות נכסים דולריים).

כבר כעת ישנם מספר פרויקטים פעילים בתחום באמצעות גישות שונות. כך לדוגמה, Noun הוא מטבע יציב צמוד מדד שפועל על רשת האת'ר. יחד עם זאת לא ברור איך הרגולטור, שגם כך לא ממש תומך בעולם הקריפו, יגיב להתפתחות כזו אם אכן תתפוס תאוצה. 

היצע של מיליארדי דולרים מאיים על כמה אלטקוינים
דאגה חדשה בקרב סוחרי הקריפטו מהצפה של סחורה לאור מכירת נכסים של FTX פושטת הרגל. החברה צפויה לממש מטבעות סולנה שברשותה בשווי 1.16 מיליארד דולר (מתוך שווי שוק נוכחי של 7.6 מיליארד דולר) כ-560 מיליון דולר בביטקוין, ומאות מיליונים במטבעות קטנים נוספים בעלי נתח שוק קטן למדי, וזאת בנוסף לנכסי נדל"ן באיי הבהאמה בשווי 200 מיליון דולר השייכים לחברה.

החברה ביקשה מהשופט רשות למכור את הנכסים השונים, שמסתכמים יחד עם נכסים אחרים בחברה לסך של 3.4 מיליארד דולר, והשופט ג'ון דורסי אישר את הבקשה. החברה מגבילה את המכירה ל-100 מיליון דולר בשבוע עם אפשרות להגדיל את הסכום לעד 200 מיליון דולר. ההגבלה לא תכלול ביטקוין, את'ר ומטבעות יציבים.

בנוסף, במסגרת הליכי פשיטת הרגל התגלו העברות של כ-2.2 מיליארד דולר בנכסים שונים למנהלים בחברה בחודשים שקדמו לפשיטת הרגל. החוק האמריקאי מאפשר החזרה של תשלומים כאלה לנכסי החברה לטובת הנושים והלקוחות. גם נכסים אלו צפויים להגיע בהמשך לשוק במסגרת המאמצים להחזיר כמה שיותר מהחוב ללקוחות. 

הידיעה האפשרית על מכירות במיליארדי דולרים הביאה לירידות חדות בשוק בתחילת השבוע, בעיקר במטבעות האלטרנטיבים (אלטקוינס), אולם מאז השוק נרגע והתאושש, ואפילו עולה מעט והביטקוין חוזר להיסחר מעל 26 אלף דולר למטבע, לאחר שקודם לכן צלל אל מתחת למחיר של 25 אלף דולר למטבע. ייתכן שהעליות מיוחסות לעליות בשוק המניות ביממה האחרונה לנוכח מה שנראה כהעלאת הריבית האחרונה של הבנק המרכזי האירופי והתחזקות ההערכות שהפד' לא יעלה ריבית בפגישתו הקרובה בשבוע הבא. 

המאבק הרגולטורי בארצות הברית
עוד גורם חשוב תופס צד במאבק הרגולטור האמריקאי בחברות הקריפטו. כידוע, אחד מהוויכוחים הוא האם נדרשת רגולציה בהירה יותר או שהנוכחית כבר מספיקה. כמו כן ישנה אי הסכמה בנוגע לרמת האגרסיביות הנדרשת מגופי האכיפה.

הסנטור הדמוקרטי שרוד בראון, יו"ר וועדת הבנקאות בסנאט, אוחז בכוח משמעותי בנוגע לקידום החוקים הנוגעים לקריפטו ופיקוח על הרגולטורים הנוגעים בתחום, ומשכך הוא מחזיק באחד העמדות המשפיעות ביותר על עולם הקריפטו. במכתב ששלח לגופים המפקחים – ה-SEC וה-CFTC דרש מהם בראון להגביר את האכיפה על ידי הסמכות שכבר יש בידם (כלומר, לא נדרשת חקיקה נוספת). לטענתו הגורמים החזקים בחברות הקריפטו מנצלים את חוסר השקיפות בה הם פועלים לפגוע בלקוחות: "הרבה יותר קל להרוויח כאשר הלקוחות שרויים בחשכה. זו הסיבה שחברות הקריפטו מתנגדות לשקיפות אמיתית ומנסות להכריח את האמריקאים לקבל את הגילוי העצמי החלקי שמאפיין את התעשייה" אמר.

קודם לכן בשימוע בסנאט הביע בראון תמיכה בפעולות האכיפה האגרסיביות של ה-SEC נגד התעשייה. בעוד הקונגרס הרפובליקני (יחסית) מקדם את חוקי הקריפטו, בסנאט הדמוקרטי (יחסית) הם די תקועים, במה שמצטייר כקו מחלוקת בין מפלגתי נוסף. 


התקרבות למיינסטרים בשאר העולם
ישראל והונג קונג השלימו ניסיון במטבע דיגיטלי מדינתי (CBDC) בשיתוף פעולה עם הבנק להסדרים בינלאומיים (BIS).

דויטשה בנק הגיש בקשה לרגולטור הגרמני לאישור פעילות משמרנות קריפטו ושירותי טוקניזציה בשיתוף עם חברת Taurus, סטארט אפ שוויצרי המתמחה בתחום. הבנק התעניין בתחום עוד בשנת 2021, אלא שמאז שוק הקריפטו הספיק להיקלע למספר משברים משמעותיים והתוכניות נעצרו. כעת, לאור התאוששות מסוימת בשוק, וכן לאור אישור הרגולציה האירופית (MiCA) שמאפשרת לחברות מסורתיות לפעול בתחום תוך בהירות רגולטורית וחוקית, הבנק מוצא לנכון לחדש את מאמציו. הבנק השקיע בעבר בסבב גיוס בחברה השוויצרית. 

פריצות ופשיטות רגל
הצפון קוריאנים ממשיכים להכות בתעשיית הקריפטו. הפעם הקורבן הוא בורסת המסחר CoinEx  והנזק הוא 54 מיליון דולר, שלפי הערכות נגנב על ידי קבוצת לאזארוס בעקבות פרצת אבטחה. הגניבה בוצע ממספר רב של ארנקים בבורסה עם מגוון רחב של מטבעות – את'ר, ריפל, סולנה ועוד. עוד נמסר כי נמצא קשר לפריצה קודמת המיוחסת ללאזארוס, בה נגנבו 41 מיליון דולר מפלטפורמת ההימורים בקריפטו סטייק מוקדם יותר החודש, עקב העובדה שהכספים הגנובים מועברים לאותן כתובות. הבורסה ממשיכה לפעול לעת עתה, ונמסר מטעמה כי רק חלק קטן מאד מכספי הלקוחות נפגע. 

הרשויות בסיגפור הטילו על מייסדי קרן הגידור הקורסת Three Arrows  איסור על ניהול, שליטה או אחזקת מניות בחברות מסחר במדינה למשך 9 שנים. סו זו וקייל דייוויס לא יוכלו לבצע כל פעולה מפוקחת של כל חברה לניהול הון, וזאת לאחר פתיחה בחקירה בנוגע לקריסת קרן הגידור ביוני 2022 על מסירת מידע שקרי לציבור. החברה הייתה רשומה בסינגפור ובאיי הבתולה. לאחרונה פתחו השנים פעילות קריפטו חדשה הרשומה באיי סיישל. באוגוסט הוטל על הפעילות החדשה הזו קנס של 2.8 מיליון דולר בדובאי, קנס שטרם שולם.

תאילנד עצרה 5 אזרחים זרים בחשד למעורבות בהונאת קריפטו בגובה 76 מיליון דולר (2.7 מיליארד בהט – המטבע המקומי). על פי הפרסומים הזרים, 4 סינים ואזרח לאוס הונו לפחות 3280 בני אדם במדינה באמצעות חברה שהציעה החזר גבוה בזמן קצר על השקעות קריפטו ובפועל הייתה הונאה. הרשויות הצליחו בינתיים לתפוס כ-16 מיליון דולר מהכספים הגנובים.

רוני כהן, מנהל בכיר בחברה האמריקאית הישראלית פושטת הרגל צלזיוס הודה באשמה בארבעה סעיפי אישום בבית המשפט במנהטן, ניו יורק. הוא הודה במניפולציות על מחירי השוק של מטבע ה-CEL של הפלטפורמה.

בתגובה מאוחרת לקריסת FTX וקרן שלושת החיצים (TAC) ג'נסיס מרימה ידיים לבסוף ומפסיקה את כל שירותי המסחר במטבעות קריפטו. "ג'נסיס החליטה להפסיק להציע מסחר בנכסים דיגיטליים במחירי ספוט או נגזרים. ההחלטה התקבלה באופן חופשי ומסיבות עסקיות". ג'נסיס פועלת מזה זמן תחת פשיטת רגל, אך עד כה המשיכה לספק את שירותי המסחר שלה. 

חדשות נוספות מהשבוע האחרון
חברת ההשקעות פרנקלין טמפלטון המנהלת 1.4 טריליון דולר מצטרפת לטרנד תעודת הסל והגישה אף היא בקשה להשקת תעודה כזו על מחיר הספוט של הביטקוין. היא תמתין עם כל השאר להחלטת ה-SEC.

מיקרוסופט מצטרפת לגוגל ואוסרת כריית קריפטו בשירותי הענן שלה ללא רשות. המדיניות של אמזון היא לא לאפשר כרייה במהלך 12 חודשי הניסיון הניתנים בחינם ללקוחות חדשים. גוגל הסבירה בעבר את הצעד בכך שרוב הפעילות הלא לגיטימית שנעשתה בשרתיה הייתה כריית קריפטו לא מורשית דרך לקוחותיה. 

נמשכת נטישת הבכירים בבייננס US. הפעם שתי מנהלים בכירים, קרישנה ג'ודאבי מנהל נושא החוקיות וסידני מאג'אליה אחראית ניהול הסיכונים עוזבים את החברה, לאחר שקודם לכן עזב אותה המנכ"ל בריאן שורדר, ולפחות ארבעה מנהלים בכירים נוספים. ברקע המהלכים הרגולטוריים נגד החברה מטעם ה-SEC ופיטורי שליש מכוח האדם בחברה. בייננס US היא הזרוע האמריקאית של ענקית הקריפטו ומנהלת בורסת המסחר הגדולה בעולם בייננס.

פוליגון, המפעילה את אחד המטבעות הגדולים בעולם (מאטיס, שנקרא לעיתים פשוט פוליגון), הודיעה על מפת דרכים לפיתוח הרשת במסגרתה יושק מטבע חדש שיחליף את המאטיס. המטבע החדש יקרא POL. הצעדים אושרו על ידי קהילת המחזיקים בפוליגון

מה עשו המטבעות הגדולים השבוע
כאמור, השבוע היה תנודתי למדי בשוק הקריפטו עם ירידות בתחילתו ותיקונים בסופו, אך סך הכל על פי רוב המטבעות נסחרים כעת במחיר נמוך יותר מהמחיר לפני שבוע. 

ביטקוין (BTC) BITCOIN +2.41% BITCOIN 91,271 +2.41% BITCOIN בסיס:89,120 פתיחה:0 גבוה:92,624 נמוך:88,709 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . המטבע הגדול היחיד שרשם בסופו של דבר עליה שבועית ונסחר כעת במחיר של 26.6 אלף דולר, עליה שבועית של 1.6%. 

את'ר (ETH) ETHEREUM +2.89% ETHEREUM 3,148.1 +2.89% ETHEREUM בסיס:3,059.7 פתיחה:0 גבוה:3,200 נמוך:3,044.5 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  . האת'ר איבד 1% ונסחר כעת תמורת 1623 דולר למטבע. 

בייננס קוין (BNB).  המטבע איבד השבוע קרוב ל-2% ושווה כעת 213 דולר. 

ריפל (XRP). הריפל ממשיך בדרכו למטה עם ירידות שבועיות של 3% ונסחר כעת תמורת 0.49 דולר למטבע. 

קרדאנו (ADA). גם הקרדאנו ירד השבוע ונסחר כעת תמורת 0.25 דולר, 2% פחות משבוע שעבר. 

דוג'קוין (DODGE). גם הדוג'קוין ירד בכ-2% למחיר של 0.062 דולר. 

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 3.
    להיט הבא? רמאות הבאה! (ל"ת)
    יוסי. 18/09/2023 13:00
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
  • 2.
    מטבע צמוד לאינפלציה ?
    גולדפינגר 16/09/2023 22:21
    הגב לתגובה זו
    1 0
    זה מזכיר לי את הבדיחה על האדם שמבחינתו שמחירי הדלק בתחנה אף פעם לא משתנים, הוא תמיד ממלא ב-100 ש"ח.
    סגור
  • יש כזה. קוראים לו אגח מדינה צמוד מדד (ל"ת)
    המגיב 18/09/2023 14:33
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    קריפטו זה כמו לאס וגאס.תתרחקו כמו מאש (ל"ת)
    אורית 15/09/2023 10:50
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות