ענקית המטבעות היציבים טית'ר מתרחבת לתחום הבינה המלאכותית
מה לעשות עם כל המיליארדים? לטית'ר יש רעיון חדש
אם יש עסק בעולם הקריפטו שבאמת מייצר מזומנים באופן אמין יציב, ובסכומים לא קטנים בכלל, הרי הוא הנפקת מטבעות יציבים. המודל העסקי הוא פשוט – מנפיקים מטבע דיגיטלי ומגבים אותו בנכסים. הנכסים האלו מייצרים הכנסות. הנכסים המגבים, אמנם, חייבים להיות בטוחים ויציבים, לדוגמה אגרות חוב אמריקאיות לטווח קצר מאד, אך בכל זאת הם מייצרים רווח מסוים, ומה שקובע בסופו של דבר הוא הנפח. אם שווי המטבעות המונפקים הוא עשרות מיליארדי דולרים, הרי שאפילו אחוז אחד של הפרש מייצר רווח נקי של מאות מיליוני דולרים. בעולם של ריביות גבוהות ("גבוה יותר, לזמן ארוך יותר" כדברי הפד') הרווחים מזנקים.
החברות האלו זוכות לביקורת רבה על חוסר שקיפות בניהול הנכסים המגבים. במצב של "ריצה אל הבנקים" יהיה צורך במימוש מהיר של כל הנכסים האלו מה שעלול לגרום לבעיות נזילות קשות ולגרור מפולת, לכן חשוב לדעת שהנכסים המגבים אכן בטוחים ויציבים, ובעיקר נזילים. אולם בינתיים, למרות קריסת המטבע היציב לנה טרה (שפעל באופן אחר מהמטבעות היציבים ה"קלאסיים"), החברות האלו מצליחות לעמוד בתנודתיות השוק, וממשיכות לפעול ולייצר מזומנים בכמויות, בעיקר חברה אחת.
טית'ר היא מפעילת המטבע היציב הגדול בעולם, עם מטבעות מונפקים בשווי 83 מיליארד דולר, וממשיכה לצבור פער מהמתחרים, בעיקר USDT, שמאבדת נפח בעקביות. היא גם ממשיכה לחפש אפיקי השקעה למיליארדי הדולרים שהיא מייצרת מדי שנה. מתחילת השנה השקיעה טית'ר בחברות כריית קריפטו בדרום אמריקה ובספקית תשלומים בארצות הברית בין השאר. כעת היא נכנסת לתחום נוסף – כוח חישוב לבינה מלאכותית.
שבב בשווי 40 אלף דולר (ליחידה אחת) הפך לסחורה לוהטת בתעשיית ההיי-טק, ובמיוחד בתחום הבינה המלאכותית. השבב H100, של חברת אנבידיה כמובן, הוא יחידת עיבוד גראפי (GPU) שמסוגל להתמודד עם כמות אדירה של נתונים וחיוני לתחום הבינה המלאכותית זולל הנתונים.
עולם הבינה המלאכותית רודף אחרי משאבי כוח חישוב וטית'ר רוצה לנצל את הפוטנציאל. העיסקה בה מעורבת טית'ר מסובכת למדי. חברה בת אירית רכשה 10,000 שבבי H-100 בהשקעה של 420 מיליון דולר. מדובר על כ-2% מהייצור השנתי של השבב. חברת כריית הביטקוין וספקת הנתונים בענן הגרמנית נורת'רן דאטה תקבל 70% מהחברה הבת, וזאת תמורת 20% ממניות החברה שיעברו לטית'ר. נורת'רן דאטה מעוניינת בשבבים לצורך שרותי הנתונים בענן שלה, טאיגה קלאוד, והם ישמשו בעיקר חברות סטארט אפ בתחום הבינה המלאכותית.
גורמים נוספים בתעשיית הקריפטו עוסקים כעת בהשכרת כוח חישוב לתעשיית הבינה המלאכותית, במיוחד לאחר המעבר של את'ריום לשיטת הוכחת אחזקה החסכונית בכוח חישוב לעומת שיטת אחזקת העבודה שדרשה משאבים מרובים בהרבה, מה שגרם לכך שהרבה כוח חישוב נשאר מיותם ללא שימוש. כך לדוגמה חברות הכרייה הייב, קרוס ו-האט 8 ניתבו כוח חישוב ששימש בעבר לכריית את'ריום לטובת השכרה לפי שעה לסטארטאפים בתחום הבינה המלאכותית.
המירוץ אחר כוח חישוב מגיע גם לממשלות. ממשלת בריטניה הקצתה 120 מיליון דולר לטובת קניית GPU וערב הסעודית רכשה 3000 יחידות משבב ה-H100 היוקרתי.
המשפט המדובר ביותר בעולם הקריפטו עומד להתחיל
מה קורה עם סם, ילד הפלא שנפל מאיגרא רמה לבירא עמיקתא? בעוד כשבועיים, ב-3 לאוקטובר יחל המשפט של מנכ"ל FTX לשעבר סם בנקמן פרייד, וידיהם של אתרי חדשות הקריפטו מלאות עבודה עם צרור ידיעות לקראת האירוע.
בית המשפט דחה את בקשתו של בנקמן פרייד להשתחרר ממעצר לפני תחילת המשפט. עורך דינו הגיש את הבקשה לשחרור זמני על מנת לבחון מסמכים מסוימים. השופט כתב בהחלטתו שטענות עורך הדין היו "לא משכנעות". בנקמן פרייד הושם במעצר לאחר שהפר את תנאי מעצר הבית, בין השאר על ידי הדלפת היומן האישי של חברתו לשעבר ושותפתו קרולין אליסון לניו יורק טיימס כמו גם יצירת קשר עם עדים פוטנציאליים באמצעות אפלייקצית מסרים מוצפנים.
זוהי לא התבוסה היחידה של הנאשם לפני המשפט. השופט לואיס קפלן דחה רשימה של עדים פוטנציאלים אותם רצו עורכי דינו של בנקמן פרייד להביא למשפט כעדים מומחים בטענה שהם אינם רלוונטים לנושאים שידונו במשפט או שאינם יכולים להחשב "מומחים". הרשימה כוללת 7 עדים, בין השאר מומחה משפטי בריטי שיועד להסביר את "תנאי השימוש" באתר (אלו שכולנו קוראים בעיון רב לפני כל פעם שאנחנו נרשמים לשירות כלשהו, מתייעצים עם עורכי דין ורק אחר כך מאשרים שקראנו לאחר ששקלנו בכובד ראש את התנאים) ופרופסור באוניברסטית מישיגן ואחרים. יחד עם זאת השופט קבע שאם יתעורר צורך בהמשך הם יזומנו למתן עדות.
גם ההורים של הבן יקיר מבלים לאחרונה בתדירות גבוהה במדורי החדשות. בעלי החוב של החברה פושטת הרגל הגישו תביעה נגד יוסף בנקמן, רואה חשבון בכיר, וברברה פרייד מרצה למשפטים ומומחית לאתיקה (!!) בטענה למעורבות בעסקי החברה והפקת רווחים של מיליונים מכך.
עוד בקשר להורים: אוניברסיטת סטנפורד הודיעה שתחזיר "באופן מלא" את התרומה של 5.5 מיליון דולר שקיבלה מ-FTX. הוריו של בנקמן קשורים לאוניברסיטה בקשר ארוך שנים.
המשפט אמור להתחיל, כאמור, ב-3 לאוקטובר, עונשי המאסר על כל העברות המיוחסות לבנקמן פרייד יכולים להצטבר ל-100 שנים מאחורי סורג ובריח.
אירופה תהפוך למובילה העולמית בתחום הקריפטו?
אירופה מנסה לייצר וודאות רגולטורית סביב נושא הקריפטו באמצעות חוק ה-MiCA שנועד לאסדר את הפעילות בכל מדינות האיחוד. יחד עם זאת ישנם עדיין ספקות בנוגע להבנת החוקים הללו בפועל. מרינה פרת'ויסט, בכירה בבורסת המסחר הגדולה בעולם, בייננס, אמר כי ייתכן שהבורסה תאלץ להפסיק את המסחר באירופה במטבעות יציבים לנוכח הרגולציה החדשה. הבעיה המרכזית עליה הצביעה גם רשות הבנקאות האירופית (EBA) היא העדר זמן מספק להתאמות למטבעות קיימים לרגולציה החדשה מה שגורם לסימני שאלה ביחס לבורסות ומנפיקי מטבעות מחוץ ליבשת.
מנכ"ל בייננס צ'נגפנג זהאו מיהר להוציא הבהרה לפיה החברה כבר פועלת עם מספר גורמים על מנת להשיק מטבעות יציבים הצמודים לאירו ולמטבעות אחרים על פי הרגולציה החדשה. גם בבלוג הרשמי של החברה נכתב שבבייננס בטוחים שימצאו פתרונות מתאימים בזמן.
<Marina Parthuisot, Binance’s French legal director, said that since the MiCA bill that will take effect in June 2024 has not yet approved any stablecoins, Binance plans to delist all stablecoins in Europe on June 30, 2024. CoinDesk https://t.co/PDEKnZegE9
— Wu Blockchain (@WuBlockchain) September 21, 2023
למרות ההבהרות של בייננס, והעובדה שהמנכ"ל שיבח את האיחוד על קידום התקנות שנועדו לתת בהירות ובטחון לתעשיית הקריפטו, הצעדים של בייננס בפועל לא משדרים אמון. החברה הפסיקה את פעילותה במספר מדינות אירופאיות לנוכח "לחצים רגולטוריים", בין השאר הולנד, קפריסין וגרמניה.
יחד עם זאת, בארצות הברית עוד ועוד חברות מתחילות להעיף מבט מעבר לאוקיינוס האטלנטי. גלקסי דיגיטל היא בין ההגופים הגדולים הפעילים בתעשיית הקריפטו. עיקר פעילותה עד כה הייה מרוכז בארצות הברית, אולם כעת, בין השאר עקב הלחצים הרגולטוריים הכבדים בארצות הברית היא מכוונת את מאמצי ההתרחבות ליבשת השינה בעקבות חוק MiCA, ומינתה לצורך כך מנהל בכיר לשעבר בחברת ג'נסיס, לאון מרשל. הצעד הנוכחי מגיע לאחר שקודם לכן הגיעה החברה להסכם עם חברת DWS אחד ממנהלי הנכסים הגדולים באירופה על פיתוח בורסת מסחר בנכסים דיגיטלייים לצורך מסחר באירופה.
גלקסי היא לא האמריקאית היחידה שפוזלת לעבר הוודאות הרגולטורית באירופה לעומת הג'ונגל בארצות הברית. קוינבייס ומעבדות ריפל כבר עוסקות מזה זמן בניסיונות התרחבות באירופה.
המיזמים של הענקיות עדיין מדשדשים אבל לא מתייאשים
קוינבייס השיקה בחודש שעבר את רשת בייס, כלייר 2 (על גבי רשת האת'ריום) בתקווה להיכנס לתחום נוסף והרשת החדשה מתקדמת אך די באיטיות. מספר הפעולות על גבי הרשת עולה כעת ומתקרב ל-2 מיליון ביום. עדיין מתחת רשתות כמו זו של המתחרה בייננס (מעל 3 מיליון) או פוליגון (מעל 2 מיליון) אך בהחלט מתקרב. בייס עדיין רחוקה ממהתחרות גם במספר המשתמשים היומיים.
המטבע היציב של פייפל PYUSD בינתיים לא עומד בציפיות. לפי דו"ח השקיפות הראשון שפרסמה פיייפל נפח השוק עומד על 44 מיליון דולר בלבד. פקסוס שאחראית על תפעול המטבע מסרה כי ישנם נכסים מגבים בשווי 45.3 מיליון דולר, 1.5 מיליון דולר במזומן והשאר באג"ח ממשלתי אמריקאי קצר טווח.
בפייפל לא מרימים ידיים וממשיכים לנסות לקדם את המטבע שלהם. השבוע הודיעה החברה על אינטגרציה של המטבע בשירותי הארנק הדיגיטלי Venmo . לחברת וונמו מעל 70 מיליון משתמשים פעילים.
<PayPal USD issued by Paxos is now available on @Venmo to select users and will be rolling out fully in the coming weeks!@PayPal USD is unlocking the future of money movement. Learn more here: https://t.co/qgDagf5kB5 pic.twitter.com/ustKT0T0E2
— Paxos (@Paxos) September 20, 2023
מזל טוב להודו! על פי דיוח של חברת המחקר צ'יינאליסיס מדינת הענק עברה את בריטניה, רוסיה וטורקיה וכעת היא השניה בגודלה בעולם בגודל שוק הקריפטו, עם פעילות בשווי של כ-269 מיליארד דולר בשנים עשר החודשים שבין יולי 2022 ליוני 2023. ארצות הברית היא עדיין המובילה העולמית.
מבחינת אזורים הדירוג הוא: צפון אמריקה ראשונה, צפון ומערב אירופה שניים, ובמקום השלישי מרכז ודרום אסיה, אזור הכולל את הודו. על פי הדו"ח האזור חווה עלייה משמעותית באימוץ טכנולגיית קריפטו בשנה האחרונה. ההתפתחות הזו מגיעה למרות המיסים שהטילה הממשלה ההודית בשנה האחרונה – 30% על רווחי מסחר, ו-1% על כל פעולת העברה.
מה עשו המטבעות הגדולים השבוע
החלטת הפד' ומסיבת העיתונאים שהבהירו "גבוה יותר לזמן ארוך יותר" ביחס לריבית השפיעו לשלילה על חציו השני של השבוע, שהסתיים על פי רוב בירידות שערים.
ביטקוין (BTC) BITCOIN +2.41% BITCOIN 91,271 +2.41% בסיס:89,120 פתיחה:0 גבוה:92,624 נמוך:88,709 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . למרות שנסחר במהלך השבוע במעל 27 אלף דולר למטבע בשעות האחרונות המטבע חזר לרדת, ונסחר כעת בדומה לשבוע שעבר תמורת 26.6 אלף דולר.
את'ר (ETH) ETHEREUM +2.89% ETHEREUM 3,148.1 +2.89% בסיס:3,059.7 פתיחה:0 גבוה:3,200 נמוך:3,044.5 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . האת'ר איבד 2% ונסחר כעת במחיר של 1591 דולר.
בייננס קוין (BNB). נסחר ללא שינוי משמעותי - כ-211 דולר למטבע.
ריפל (XRP). הריפל התאושש מעט השבוע עם עליות של 3.5%. אם תשלם 0.51 דולר תוכל לקבל מטבע ריפל אחד.
דוג'קוין (DODGE). מטבעות השורה השניה ממשיכים להחליף מקומות מדי פעם, וכעת הדוג'קוין עבר את הקרדאנו כיון שהוא ירד רק בכאחוז אחד השבוע לעומת מעל 2% של הקרדאנו. לשני המטבעות נפח שוק של מעט יותר מ-8.6 מיליארד דולר. מטבע דוג'קוין אחד שווה 0.062 דולר.
קרדאנו (ADA). מטבע קרדאנו אחד עולה 0.246 דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.תודהליאור 27/09/2023 09:43הגב לתגובה זו0 0טור מעולה. כיף לקרוא. לגבי ת'טר חשבתי שהם המנפיקים של usdt אבל רשמת שנפח המסחר שלהםעולה ואילו של usdt יורד. אולי פספסתי משהוסגור