FTX: בנקמן פרייד בצרות לנוכח העדויות העולות במשפט משותפיו לשעבר

"אפשרנו לאלמדה למשוך כספים ללא הגבלה ושקרנו בקשר לכך" אמר המייסד השותף שהודה בהאשמות נגדו; השקת תעודות הסל על האת'ר מהוות אכזבה גדולה בשוק ובייננס מאבדת נתחי שוק; הסולנה רושמת קאמבק
 | 
telegram

המשפט המתוקשר התחיל

האירוע המרכזי בעולם הקריפטו השבוע הוא ללא ספק המשפט המתוקשר של סם בנקמן פרייד, המנכ"ל לשעבר והמייסד של בורסת הקריפטו פושטת הרגל FTX. כותרות אתרי הקריפטו מתמלאים בידיעות על כל מה שאמר עד כזה או אחר ועל כל הערה של השופט או בחירת חבר המושבעים. השאלה שעל הפרק היא בפשטות – האם מדובר במרמה והונאה או סתם ניהול לא מוצלח וחוסר מזל של המנהלים. אפשרות ביניים – רשלנות פושעת. 

יומיים הוקדשו לבחירת המושבעים שיחליטו על גורלו של בנקמן פרייד, ולבסוף נבחרו 9 נשים ו-3 גברים שעוסקים במגוון מקצועות מעריכת דין ועד חינוך כולל פיננסים וטכנולוגיה. השופט שינהל את המשפט במנהטן הוא לואיס קפלן. בנקמן פרייד עומד בפני 7 אישומים שונים ביחס לתפקודו כמנכ"ל FTX.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בינתיים התחילו מתן העדויות, ומה שנאמר לא מבשר טובות לעתידו של בנקמן פרייד כאדם חופשי. גארי וואנג, מנהל בכיר בחברה ואחד המייסדים העיד כי הוא יחד עם בנקמן פרייד, שותפתו קרולין אליסון ונישד סינג ביצעו מספר רב של הונאות. וונג, אליסון וסינג כבר הודו באשמות המיוחסות להם בהסדרים שונים עם רשויות התביעה ורק בנקמן פרייד מתעקש על חפותו. בין השאר אמר וואנג: "איפשרנו לאלמדה (החברה האחות של FTX) למשוך כספים ללא הגבלה מ-FTX ושיקרנו בנוגע לכך".

קדם לוואנג עד נוסף, מט וואנג, מייסד חברת Paradigm שהשקיעה ב-FTX ובשלוחה בארצות הברית FTX US 278 מיליון דולר. לדבריו שווי FTX כעת בספרי החברה הוא 0 עגול. 


מצעד הנוכלים הכלואים

בנקמן פרייד הוא לא היחידי הכלוא תחת חשדות כבדים. השבוע פרסם ה-SEC תכתובות המוכיחות כי דו קוואן, מייסד ומנכ"ל פרויקט הטרה-לונה שקרס ומחק מעל 40 מיליארד דולר כתב לדניאל שין, מייסד פלטפורמת התשלומים צ'אי שעבד בשיתוף פעולה הדוק עם קוואן שהוא יכול לייצר העברות מזויפות על רשת הטרה לונה כדי להגדיל את העמלות. כשנשאל אם לא ניתן יהיה לגלות את התרמית ענה קואן "אני לא אגלה אם אתה לא תגלה". קוואן עצור כעת במונטנגרו ועורכי דינו טענו נגד הסגרתו לארצות הברית.

מבקמן פרייד וקוואן לנוכל פוטנציאלי נוסף שנמצא כעת מאחורי סורג ובריח – סו זהו, מייסד קרן הגידור פושטת הרגל AC3 נעצר בסינגפור בשעה שניסה לצאת מהמדינה. הוא נעצר לאחר שהתבקש להעביר לרשויות מידע ורישומים הנוגעים לפשיטת הרגל של קרן הגידור ולא עשה זאת. מנהלי פשיטת הרגל, בה נמחקו 10 מיליארד דולר מעט לאחר קריסת טרה-לונה, מנסים להציל נכסים כדי להחזיר למלווים השונים. ביוני האחרון הודיעו זהו ושותפו ב-AC3 קייל דיוויס על השקת יוזמת קריפטו חדשה. מיקומו של השותף אינו ידוע כעת. 

היחסים בין בורסת המסחר הגדולה בעולם בייננס לבין רשויות החוק האמריקאי מתוחים כעת בעקבות התביעה המתנהלת נגד החברה. בכל זאת כשיש אינטרסים משותפים שני הגופים יודעים גם לעבוד בשיתוף פעולה. בניסיון לסכל הונאה בהיקף 277 מיליון דולר שיתפה בייננס פעולה עם רשויות אכיפת החוק האמריקאיות כמו גם עם רשויות החוק בתאילנד ובסופו של דבר שיתוף הפעולה הניב חמשה עצורים. למעלה מ-3200 אנשים בתאילנד נפלו קורבן להונאה בה החשודים יצרו עמם קשר דרך רשתות חברתיות ואתרי הכרויות, בנו יחסי אמון ובסופו של דבר הביאו שכנעו אותם להשקיע במיזם "עם החזר גבוה", רק כדי לראות את כספם נעלם בסופו של דבר. 

חדשות נוספות מהשבוע האחרון

מאחורי הכותרות על בנקמן פרייד מתחבאת כותרת נוספת, משמעותית אף היא לעולם הקריפטו, או לפחות הייתה נראית משמעותית עד לפני שבוע – 9 תעודת הסל שונות על החוזים העתידיים על האת'ריום הושקו והחלו להיסחר ביום שני. 5 תעודות עוקבות רק אחרי האת'ר ו-4 אחרות משלבות ביטקוין ואת'ר.

התגובות בשוק, בינתיים, מפוהקות עד מתעלמות. ביום הראשון למסחר נפח המסחר של כל התעודות, ביחד, היה 2 מיליון דולר. ייתכן שזו הסיבה שהאת'ריום הגיב השבוע באכזבה וירד בניגוד לביטקוין (ובניגוד לכותרת שלנו בשבוע שעבר...). לשם השוואה, השקת תעודת הסל הראשונה על החוזים העתידיים על הביטקוין זכתה לזרימה של מיליארד דולר ביומיים הראשונים בלבד. מלבד הפער באטרקטיביות של הביטקוין לעומת האת'ריום, ההבדל נעוץ גם באווירה הכללית סביב המטבעות הדיגיטליים בזמן ההשקה. התעודה על הביטקוין הושקה כשמחירו היה מעל 60 אלף דולר למטבע בשיא ההייפ סביב הקריפטו. עכשיו, לעומת זאת, הכותרות הראשית באתרי הקריפטו הן סביב אחד הסקנדלים הגדולים בהיסטוריה של המטבעות הדיגיטליים.

עוד בנוגע לבייננס: נתח השוק של הבורסה הגדולה בעולם נופל בעקביות מזה שבעה חודשים חודש אחר חודש, וכעת נמצא בשפל של כ-35% לעומת קרוב ל-60% בשיא. אין ספק שהחברה עוברת תקופה בעייתית עם קשיים מול הרגולטור בארצות הברית וסגירת פעילות בכמה מדינות באירופה. 

חברת הארנקים הדיגיטליים הקרים (כלומר, ארנקים בצורת חומרה) לדג'ר מקצצת 12% מכוח האדם שלה לנוכח קשיים בהגדלת ההכנסות: "רוחות נגדיות מאקרו-כלכליות מגבילות את יכולתנו לייצר רווחים" כתב מנכ"ל החברה פסקל גאות'ייר, "כמענה לתנאי השוק הנוכחיים והמציאות העסקית אנחנו חייבים לקצץ בתפקידים ברחבי העסק הגלובלי שלנו". לאחרונה גייסה החברה 109 מיליון דולר לפי שווי של 1.4 מיליארד דולר. 

מה עשו המטבעות הגדולים השבוע

התופעה לפיה מטבעות הקריפטו לא נעים כגוש אחד ממשיכה, בניגוד מה שהתרחש על פי רוב בעבר. כך גם השבוע ביצועי המטבעות הגדולים נעים בין פלוס 15% (הסולנה) למינוס 5% (במטבע הטונקוין, ה-9 בגודלו). על כל פנים רוב השוק המשיך לנוע "הצידה" עם שינויים קלים לכאן או לכאן.

ביטקוין (BTC) BITCOIN -0.26% BITCOIN 91,201 -0.26% BITCOIN בסיס:91,439 פתיחה:0 גבוה:92,624 נמוך:89,281 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: . הביטקוין זכה השבוע לשדרוג המלצה מבית ההשקעות ByteTree ל"שורי" לעומת המלצה קודמת ל"נייטרלי". הסיבה היא, לדברי בית ההשקעות, שהביטקוין מהווה "מקלט בטוח" לנוכח הזינוק בתשואות והירידות בשווקי המניות. 

ההמלצה בינתיים לא באה לידי ביטוי במחירי הביטקוין, שלמרות שעבר את 28 אלף הדולרים במהלך השבוע, חזר להיסחר במחיר של 27.6 אלף דולר, ומסכם את השבוע בעלייה של מעל 2%. 

את'ר (ETH) ETHEREUM +0.28% ETHEREUM 3,163.7 +0.28% ETHEREUM בסיס:3,155 פתיחה:0 גבוה:3,200 נמוך:3,051.2 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  . האת'ר כאמור מהווה את אכזבת השבוע, ולאחר העליות של השבוע שעבר הוא מתקן מעט ויורד כ-2% למחיר 1632 דולר למטבע. 

בייננס קוין (BNB).  מטבע הבייננס יורד אף הוא כאחוז וחצי למחיר של 212 דולר למטבע. 

ריפל (XRP).  הריפל מתאושש לנוכח עוד פסיקה חיובית מבחינתו - בית המשפט הפדרלי מנע מה-SEC לערער על ההחלטה שלא להחשיב מטבעות קריפטו כני"ע בתביעה ארוכת השנים כנגד החברה. ה-SEC יוכל לערער בהמשך, אך רק לאחר שייגמר המשפט הנוכחי. 

מחיר המטבע עלה השבוע ב-3% ל-0.526 דולר, ושווי השוק הכולל שוב מעל 28 מיליארד דולר.

סולנה (SOL) המטבע החבוט של שנה שעברה ממשיך בקמבאק עם זינוק שבועי של 15% שהקפיץ אותו מעל כל המתחרים והביא אותו לשווי שוק של קרוב ל-10 מיליארד דולר. מטבע אחד נסחר כעת תמורת 23.16 דולר.

בשנה שעברה המטבע נחתך בעשרות אחוזים עקב הקריסה הכללית בשוק הקריפטו, אבל גם לנוכח בעיות טכנלוגיות ספציפיות ברשת הבלוקצ'יין שלו שהביאו לתקלות ועצירות רבות בפעילותה. עם זאת לאחרונה השתנתה מגמת המסחר, ועד כה עלה המטבע בכ-133% מתחילת השנה. 

<

קרדאנו (ADA). לא קרוב אמנם לסולנה, אבל בכל זאת עלייה נאה. הקרדאנו טיפס השבוע בכ-5% למחיר של 0.263 דולר ולשווי שוק של 9.2 מיליארד דולר. 

דוג'קוין (DODGE). הדוג'קוין נסחר ללא שינוי משמעותי השבוע בשווי שוק של 8.6 מיליארד דולר. מחיר המטבע 0.061 דולר. 

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות