מורגן סטנלי: חורף הקריפטו נגמר - צפו לראלי בביטקוין
ידיעה שגויה על אישור תעודת הסל הקפיץ את מחיר הביטקוין ב-10% - האם מדובר בקפיץ מתוח שמחכה להתפרץ? וגם - כמה ביטקוין מחזיקה ממשלת ארצות הברית ולמה? מי שדד 477 מיליון דולר מ-FTX? מה התחדש במשפט FTX? ושלל חדשות נוספות מעולם הקריפטו
השמועה שהקפיצה את הביטקוין
עד כמה השוק מתוח ומצפה לידיעה בנוגע לאישור תעודת הסל על מחיר הספוט של הביטקוין ניתן היה ללמוד מאפיזודה של כשעה במסחר בביטקוין השבוע. בציוץ ברשת החברתית X (טוויטר לשעבר) של גוף תקשורת מוכר בעולם הקריפטו נכתב שה-SEC מאשר את תעודות הסל. הציוץ המוטעה הזה הקפיצ את מחיר הביטקוין בכ-10% באופן מיידי למעל 30 אלף דולר, עד שהתברר שמדובר בשמועת שווא, והמחיר חזר לרדת לכ-28 אלף. מדובר, כאמור, בתגובה ספקולטיבית ראשונית לשמועה לא מבוססת, אז אם שמועה הקפיצה את הביטקוין ב-10% תוך שעה, מה אמור לקרות אם וכאשר אכן תאושר תעודת הסל באמת?
מלבד הצפי להתלהבות ראשונית שעשויה להקפיץ את הביטקוין ב-10% לפחות כפי שראינו השבוע אם לא יותר, הסיבה העיקרית שידיעה כזו אמורה לעודד את המשקיעים היא ההערכה שבמהשך יווצר זרם כספים חזק ומתמשך לתעודות הסל הללו מאנשים פרטיים וממוסדיים, מה שיוצר ביקוש חזק למטבע שאמור לתמוך עוד יותר במחירו.
אל רשימת האופטימיים מצטרפת מחלקת "ניהול העושר" של מורגן סטנלי. בפוסט באתר האינטרנט של החברה נכתב כי ייתכן שחורף הקריפטו נגמר. בבנק מציינים כי שוקים דוביים קודמים נגמרו לאחר כ-12 עד 14 חודשים. עוד מציינים שעליה של 50% מהשפל (שכבר קרתה) היא בדרך כלל סימן טוב לשינוי מגמה בביטקוין. עוד מצביעים במורגן סטנלי על ה"הלבינג" כגורם חיובי. ההלבינג (חצייה( הוא אירוע שמתרחש אחת ל-4 שנים בו התמורה על כריית ביטקוין נחתכת בחצי, דבר שמונע תהליך אינפלציוני של איבוד ערך למטבע עקב האטת ההיצע. ההלבינג הבא יתרחש באפריל 2024. בעבר, רוב העליות המשמעותיות התרחשו סביב האירוע הזה, ובעיקר אחריו. נזכיר - ההלבינג הקודם התרחש ב-2020 והשיא במחיר הביטקוין היה בנובמבר 2021). "על ידי הגבלה מכוונת של היצע המטבעות החדשים, המחסור שנוצר על ידי ההלבינג משפיע על מחיר הביטקוין ועשוי באופן פוטנציאלי להצית ראלי" נכתב. בבנק מצביעים על שלושה מקרים בעבר בהם התרחש ראלי של 12 עד 18 חודשים סביב אירוע החציה. אז, האם נחזור לראות בקרוב את הביטקוין במחיר של 70 אלף דולר למטבע?
בינתיים יו"ר ה-SEC גארי גנסלר, ה"דמון" של עולם הקריפטו, אמר לאחרונה שהבקשות לאישור תעודות הסל עדיין נבחנות. הוא אמר שתהליך האישור של כ-8 או 9 בקשות כאלה ארוך ויסודי ושהארגון בוחן את הבקשה בצורה דומה לתשקיף ציבורי להנפקת מניות. "זהו תהליך מוכח מזה עשורים" לדבריו.
>>> למדור הקריפטו של ביזפורטל
משפט FTX - עדויות נוספות על שימוש בכספי לקוחות ובשורה ללקוחות
משפט FTX נמשך והעדויות למעשי השחיתות ממשיכים להיערם. השבוע נמסרו עדויות שהצביעו באופן ברור על שימוש לא חוקי שעשו בנקמן פרייד וחבריו בכספי לקוחות FTX. השימוש הלא חוקי נעשה דרך אלמדה או באופן ישיר על ידי הבכירים. הכספים של הלקוחות שימושו לשלל מטרות, החל מתרומות לפוליטיקאים, דרך השקעות יוזמות והלוואות, קניית מניות ביננס (כמיליארד דולר) והלוואות לחברות כמו צלזיוס או מייפל ועוד רבות.
בינתיים קצת בשורות טובות לבעלי החשבונות שנשדדו. מנהלי פשיטת הרגל של FTX בהכרזה דרמטית: מקווים לההגיע להחזר של מעל ל-90% ללקוחות שהחזיקו חשבון בבורסה פושטת הרגל שטרם ראו כספם. בהודעה רשמית הודיעו מנהלי פשיטת הרגל שיגישו בקשה לבית המשפט לפיה לבעלי החשבונות תהייה עדיפות על פני נושים לא מבוטחים אחרים כגון ספקים או מפעילים של הפלטפורמה, בניגוד למקובל בפשיטות רגל, כשבדרך כלל לקוחות החברה פושטת הרגל הם האחרונים בתור לגביית החוב. כמו כן מבטיחים המנהלים שבעלי חשבונות קטנים שהוציאו את כספם מיד לפני נפילת הבורסה בסכום של עד 250 אלף דולר לא יתבקשו להחזיר את כספם (החוק האמריקאי מתיר לחברות לדרוש בחזרה כסף שנמשך בסמיכות לפשיטת רגל כדי לחלקו באופן שווה בין הנושים על מנת להימנע מ"העדפת נושים"). כאמור, בדרך כלל במקרה של פשיטת רגל הלקוחות הם ה"אחרונים בתור" אחרי רשויות המס, עורכי הדין של פשיטת הרגל, וספקים אך במקרה זה, אם בית המשפט יאשר, הלקוחות יקבלו עדיפות על נושים לא מבוטחים אחרים, כך שהם יקבלו מעל 90% מכספם, כך לדברי המנהלים.
קריפטו באמריקה הלטינית
לאחרונה מדינות אמריקה הלטינית מאמצים באופן נרחב את עולם הקריפטו, ומובילים את העולם באחוז האזרחים המעורבים בקריפטו. אמריקה הלטינית תרמה 9.1% מערך הקריפטו העולמי בשנת 2022, צמיחה של 40% לעומת 2021.
יחס השלטונות לקריפטו במדינות אלו משתנה ממדינה למדינה. בעוד באל סלבדור, כידוע, הממשל מאמץ בהתלהבות את עולם הקריפטו בבוליביה הוא נאסר לחלוטין. המדינות המובילות באימוץ הקריפטו הם ברזיל, ארגנטינה ומקסיקו. ארגנטינה, שמתמודדת עם היפר אינפלציה, פיחות עמוק במטבע ושיעורי ריבית של מעל 100%, מובילה את אמריקה הלטינית עם נכסי קריפטו בשווי 85.4 מיליארד דולר. במקסיקו כמעט חצי מהעברות הכספים נעשות ב"בורסות מבוזרות" (DEX). 3.3 מיליארד מתוכם העברות מארצות הברית למקסיקו. כידוע כלכלת מקסיקו נהנית מזרם של כספים ממהגרים מקסיקנים שחיים בארצות הברית ששולחים כסף לקרוביהם. יותר ויותר מהכסף הזה מגיע בצורת קריפטו.
לא רק אנשים פרטיים פעילים בקריפטו באזור. החברות הגדולות והקטנות רואות את הפוטנציאל במדינות הלא יציבות כלכלית ומרחיבות את פעילותן. כך לדוגמה, בייננס שנדחקת מארצות הברית ונמצאת תחת איום גם באירופה השיקה את אפליקציית Send Cash שמקילה על העברות כספים בנלאומיות ומקומיות בעזרת קריפטו. ביטיפנקס השיקה מערכת מסחר מנקודה לנקודה בארגנטינה, קולומביה וונצואלה במטרה לענות על הביקוש הגובר למסחר בקריפטו בין אזרחים פרטיים ובברזיל הושק מטבע יציב ראשון MBLR.
אולם, כמו תמיד, כסף גדול מושך גם גורמים שליליים, במיוחד במקומות כמו אמריקה הלטינית. הרבה מאד כספים לא לגיטימיים זורמים בצנורות הקריפטו באזור, במיוחד כספי סחר בסמים, אך גם הונאות פונזי ועסקים לא לגיטימיים אחרים. ארגוני פשע וכנופיות מקומיות מנצלים את הרגולציה החלשה והאנונימיות היחסית של רשתות הקריפטו לצרכיהם. בברזיל קבוצת הפשע החזקה ביותר, פרימירו קומנדו דה קאפיטל (PCC) העבירה על פי הערכות נכסי קריפטו בשווי 7.8 מיליארד דולר. במקסיקו, סינדקט הפשע של חאליסקו (קרטל חליסקו נואבה חנרסיון – CJNG) נתפס בניסיון להלבנת 30 מיליון דולר באמצעות בייננס. כנופיית מארה סאלבהטרוצ'ה מנהלת את עסקי הברחת הקוקאין ממקסיקו ללוס אנג'לס באמצעות ביטקוין.
אז הקריפטו אכן מסייע לחייו של האזרח הקטן, הנאנק תחת עול האינפלציה והשחיתות במדינות הללו, ומהווה "מקלט בטוח" יחסית (בהתחשב בתנודתיות), אבל לרגולטורים בעולם ובמדינות הללו ישנה עוד דרך ארוכה כדי להילחם בצדדים האפלים המתפתחים במקביל.
חדשות נוספות מעולם הקריפטו
מלבד האכזבות השונות שסיפקו דוחות טסלה לרבעון השלישי הסתתרו שם גם נתונים לגבי אחזקות הקריפטו של החברה. מתברר שבמאזנה של טסלה יש עדיין ביטקוין בשווי 275 מיליון דולר. זה הרבעון החמישי ברציפות שאין שינוי באחזקת הביטקוין של חברת הרכב החשמלי. בשנת 2021 הגיעה טסלה לאחזקה של 43 אלף מטבעות, כיום היא מחזיקה ב-9720 בלבד, אך היא עדיין החברה הציבורית בעלת אחזקות הביטקוין השלישית בגודלה לאחר מיקרוסטרטגי וכורת הביטקוין מרתון דיגיטל.
האיחוד האירופי ממשיך באסדרת תחום הקריפטו, והפעם בתחום המס. שרי האוצר של האיחוד האירופי הסכימו רשמית על חוק שיאפשר לרשויות המס לחלוק מידע על אחזקות קריפטו של אזרחים. המטרה היא למנוע אחזקת נכסים במדינות זרות באמצעות קריפטו. החקיקה תכלול גם מטבעות יציבים, NFT, חוזים פיננסים חכמים (DeFi) והכנסות מסטייקינג. חברות הקריפטו יחויבו לחלוק את המידע הזה על לקוחותיהם עם רשויות המס ואלו יעבירו ביניהן את המידע. החוק ישלים את חוקי רגולציית הקריפטו האירופיים החדשים (MiCA) וחוקי הלבנת המס (TFR).
ברשימת מחזיקי הקריפטו הגדולים ביותר ניתן למצוא שם מפתיע למדי – ממשלת ארצות הברית. בקופת האוצר האמריקאית שוכבים כ-200 אלף מטבעות ביטקוין בשווי של כ-5 מיליארד דולר לפי דו"ח שפורסם בוול סטריט ג'ורנל. מקור הכסף הוא מנכסים שהוחרמו בנסיבות שונות.
רוסיה חוזרת בגדול לציר הרשע עם המלחמה באוקראינה והתמיכה שלה בארגון הנאצי חמאס ובשאר הרשעים הנוכחיים של העולם. במסגרת זאת היא ככל הנראה מקנאת בחברה מצפון קוריאה ומתגייסת לשדוד כסף ממסחר בקריפטו. חברת אליפטיק המנתרת ומנתחת נתוני קריפטו מעריכה כי הפריצה וגניבת 477 מיליון דולר מבורסת FTX שאירעה סמוך לנפילתה בנובמבר האחרון נעשתה על ידי אירגונים רוסיים. החברה מציינת שהחשדות הקודמים שבנקמן פרייד עצמו עמד מאחורי הגניבה נראים לא סבירים עקב העובדה שבזמן הפריצה הוא שהה בבית המשפט במנהטן. הפורצים השתמשו ב"מיקסר" – תוכנה שמערבבת העברות ממספר מקורות שונים כדי לטשטש עקבות. אותו מיקסר שימש באותה העברה גם כספים שהועברו מקבוצות קרימנליות רוסיות מה שמרמז על מעורבות רוסית. עוד מעריכים בחברה שהפריצה והעברת הכספים הייתה "פחות מתוחכמת" מפריצות המיוחסות לחבורת הפורצים הצפון קוריאנית לאזרוס גרופ.
חדשות טובות למעוניינים להתחדש בפרארי נוצצת, ורכשו ביטקוין כשזה נסחר בכמה סנטים. חברת פרארי הודיעה כי בהתאם לביקוש העולה היא תחל לקבל תשלומים באמצעות קריפטו לרכישת מכוניות הספורט שלה. ברבעון הראשון של 24 הדבר יתאפשר באירופה ולאחר מכן היוזמה תתרחב לאזורים נוספים "ידידותיים לקריפטו".
מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
לאחר השבוע הקשה שבוע שעבר נרשמה התאוששות יפה בשוק, במיוחד בביטקוין ובסולנה.
ביטקוין (BTC) BITCOIN +3.06% BITCOIN 91,851 +3.06% בסיס:89,120 פתיחה:0 גבוה:92,624 נמוך:88,709 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : הביטקוין זינק בקרוב ל-9% ומתקרב מחדש ל-30 אלף דולר למטבע. כעת הוא נסחר תמורת 29.1 אלף דולר.
את'ר (ETH) ETHEREUM +4.03% ETHEREUM 3,183.1 +4.03% בסיס:3,059.7 פתיחה:0 גבוה:3,200 נמוך:3,044.5 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : האת'ריום עבר שבוע פחות מרשים אך עדיין עלה ב-3%. לאחרונה נוצר פער בין ביצועי הביטקוין לאת'ר. כך לדוגמה בעוד הראשון עלה מתחילת השנה בכ-75% השני טיפס "רק" ב-32%. מכל מקום מטבע אחד נסחר עכשיו תמורת 1588 דולר.
בייננס קויין (BNB): השבוע "שרפה" ביננס מטבעות בשווי של כמעט חצי מיליארד דולר במסגרת התוכנית לצמצום ההיצע. המטבע עצמו עלה השבוע אף הוא בכ-3% ונסחר כעת תמורת 213 דולר.
ריפל (XRP): הריפל שוב חוצה את רף החצי דולר למטבע ונסחר כעת תמורת 0.522% - עליה שבועית של קרוב ל-8%. שווי השוק עומד על 28 מיליארד דולר.
סולנה (SOL): מטבע הסולנה ממשיך להוביל את האלטקוינים מתחילת השנה עם עליה של כ-150%. השבוע הוא זינק בכ-20% למחיר של 25.53 דולר. שווי השוק עומד על 10.6 מיליארד דולר.
קרדאנו (ADA): העלייה השבועית הצנועה ביותר נרשמה בגזרת הקרדאנו שעלה רק ב1.5%. מחיר מטבע אחד עומד על 0.249 דולר ושווי השוק הכולל הוא 8.8 מיליארד דולר, כ-300 מיליון דולר יותר מהדוג'קוין.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
6.אתה יכול להציע זאת ללקוחות שלך נראה כמה יישארו לאחראא 23/10/2023 07:25הגב לתגובה זו1 0ההפסדים שיגרמו להם מהפונזי הזה.סגור
-
5.בורות מוחלטתעמי 21/10/2023 17:43הגב לתגובה זו2 3אין לכם מושג והענגליט שלכם אילגט. מה זה האלבינג? Halving מבוטא האבינג! למי שכתב שעדיף לקנות רכב, הביטקוינים שלי יעלו פי עשר בקרוב, כבר עלו, הרכב הוא רק הוצאות. ביטקוין בעוד שנה $220,000, אחרי אפריל מאה אלף! זאת רק תוכנת מחשב? הביטקוין הוא בדרך להפוך לאמצעי בתשלום המוביל בעולם.סגור
-
4.למה שמישהו ירצה לקנות קובץ מחשב במקום אוטו?נהגוס 21/10/2023 16:23הגב לתגובה זו3 1עם 30 אלף דולר אפשר לקנות אוטו נחמד ואפשר להשתמש בו לנסיעות. מה אפשר לעשות עם עוד קובץ במחשב? כלום. סתם קובץ. גם 1 סנט זה לא שווה.סגור
-
כנראה יש לו כבר אוטו (ל"ת)ליאור 22/10/2023 07:16הגב לתגובה זו0 0סגור
-
3.עושים לביתםחזאי כלכלי 20/10/2023 16:07הגב לתגובה זו1 0יש נוכלים קטנים 99 אחוז לא מכירים אותם ויש מגה נוכלים ש 100 אחוז מכירים אותם וזה הבנקים הגדולים תעשו הפוך תרוויחו . בהצלחהסגור
- טען עוד
-
2.הפונזי הגדול והארוך בהיסטוריהאלון78 20/10/2023 12:59הגב לתגובה זו9 0מדהים לראות אנשים שמנסים לנתח פונזי בכלים רציונליים. לביטקוין אין ערך, אפילו לאספנות הוא לא שווה. סופו של הביטקוין כמו הNFT של הקופים. לדעתי , אם חייבים ,עדיף להחזיק רובל רוסי או לירה טורקית מאשר ביטקוין. זה הפונזי הגדול והארוך בהיסטוריה חוץ ממה שקורה אצלנו שם למעלה. בהצלחה אין באמור המלצה לסחור בביטקוין לכל כיוון.סגור
-
הצחקת אותי.נועם 20/10/2023 16:32הגב לתגובה זו2 2לא בציניות יפההה שנוןסגור
-
1.תעודת סל גם תאפשר לבצע שורטדמיקולו פיזדמטה 20/10/2023 08:14הגב לתגובה זו1 1מה שעד היום, הביטקוין היה מוגן מפניו. ותחשבו על זה.סגור