הפעם זה שונה? חמישה הבדלים אפשריים לקראת סייקל שורי חדש בביטקוין

זינוקים דו ספרתיים השבוע על רקע הציפיות לאישור תעודות הסל על מחיר הספוט של הביטקוין - האם מתחיל שוב שוק שורי, והאם תגיע לאחר מכן ההתרסקות המסורתית? וגם: סם בנקמן פרייד התחיל את עדותו ו"לא זוכר" שיחה על 13 מיליארד דולר שנעלמו מהמאזן

 | 
telegram
(1)

הזינוק בביטקוין - תחילת השוק השורי?

שבוע שעבר דיווחנו על זינוק חד פעמי בביטקוין בעקבות ידיעת שווא על אישור תעודת סל, שהתבררה כלא נכונה. לאחר שהשמועה הוכחשה הביטקוין חזר פחות או יותר לרמתו הקודמת. השבוע שב הביטקוין לטפס רק בלי ידיעה קונקרטית ובלי לחזור לרדת לאחר מכן. הוא פשוט זינק (קרוב ל-20% בסיכום שבועי) יחד עם כל מטבעות הקריפטו השונים בלי חדשות כלשהן, אך על אותו רקע - נושא תעודות הסל שלא מפסיק לרחוש ולגעוש מתחת לפני השטח. קשה לומר האם תרחיש האישור מגולם כבר במחירים, או שלאחר אישור נראה זינוק נוסף משמעותי בשער הביטקוין. מצד שני, התרחיש הגרוע מבחינת משקיעי הביטקוין, אם לא יאושרו לבסוף תעודת הסל, יגרור קרוב לוודאי צניחה חזקה, אולי אפילו לשערים מתחילת השנה.

בחברת גלקסי דיגיטל, אחד הגופים החזקים בעולם הקריפטו, מעריכים שזרימת הכספים לתעודות סל על מחיר הספוט של הביטקין, במידה ואלו יאושרו, תגיע ל-14.4 מיליארד דולר בשנה הראשונה בלבד. בשנה השניה הם מעריכים שתעודות הסל יכולות לגייס 27 מיליארד דולר ובשלישית 39 מיליארד. לא ברור מאיפה לקוחים המספרים ועל סמך מה נעשתה ההערכה, אבל ציפיות מן הסוג הזה הן מה שעומד ביסוד הזינוק - צפי לביקושים חדשים של עשרות מיליארדי דולרים. כששוי השוק של הביטקוין הוא כ-660 מיליארד דולר, ומעל 75% ממנו מוחזק על ידי משקיעים לטווח ארוך מדובר בביקושים משמעותיים מאד. נציין שחברת גלקסי מנהלת קרן נאמנות העוקבת אחר מחיר הביטקוין אותה היא מנסה להפוך לתעודת סל, ובכלל מושקעת מאד בעולם הקריפטו, לכן היא נוגעת בדבר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

האם הסייקל הזה שונה?
האופי המחזורי של המסחר בביטקין ידוע למדי בעולם הקריפטו, ומגיע במקביל לאירוע ה"חצייה" אחת לארבע שנים. במסגרת הסייקל הזה ישנן תקופות של עליות חדות ולאחר מכן ירידות חדות שמוחקות את מרבית העליות, אולם בדרך כלל בסייקל העליות הבא המחירים יגיעו לשיאים חדשים רק כדי להתרסק אחר כך וחוזר חלילה. האם הזינוקים האחרונים מעידים על תחילתו של סייקל חדש כעת, והאם הוא יהיה שונה או ששוב נראה את הביטקוין מתרסק לאחר העליות?

צ'ארלס אדוארדס הוא מייסד קרן הגידור קפריולי פאנד העוסקת במסחר בקריפטו (ולדבריה השיאה למשקיעים 570% מאז 2019). הוא טוען שהסייקל הנוכחי שונה מהקודמים, ומצביע על כמה הבדלים, שלדעתו משמעותיים.

ראשית, הוא מציין, כוח החישוב (Hashrate) שנותב לכריית ביקטוין במהלך השוק הדובי היה גבוה ברמה היסטורית, אפילו יותר מתקופות שוריות בעבר. בדרך כלל בשוק דובי כמות כוח החישוב יורדת (שכן הירידה בערך הקריפטו גורמת לכך שהכריה פחות רווחית), מה שעלול אף לסכן את יציבות הרשת והתפקוד השוטף שלה. אבל בשוק הדובי האחרון זה לא קרה, ההיפך כוח החישוב שהוקדש לכריה המשיך לצמוח. גם עכשיו, כשהביטקוין נסחר באזור ה-34 אלף דולר, כוח החישוב המושקע בכרייה גבוה פי 3 יותר ממה שהיה כשהוא נסחר תמורת 69 אלף דולר. כלומר, גם במהלך הירידות לא נרשמה ירידה בהתעניינות ובפעילות ברשת הבלוקצ'יין ההיפך, וכח החישוב מראה שהיא יציבה ואמינה.

נקודה שניה שהוא מעלה היא שאחוז המחזיקים לטווח ארוך בביטקוין נמצא גם כן בשיא היסטורי. 76% מכלל המטבעות המונפקים מוחזקים על ידי משקיעים כאלה. מדובר בנתון גבוה יותר מהשיא ההיסטורי שנקבע בשנת 2015.

ההבדל השלישי עליו מצביע אדוארדס הוא העובדה שלא מעט ממשלות כורות בעצמן ביטקוין, בניגוד לעבר. מעורבות של ממשלות מעידה ראשית על גב כלכלי יציב וכן על לגיטימציה שהתחום מקבל. נסייג את הנקודה הזו של אדוארדס בכך שהממשלות שפועלות בתחום בינתיים הן לא אלו אליהן היית פונה אם היית רוצה לגיטמציה. ברשימה הלא מכובדת נמצאים אירן, וונצואלה, רוסיה, קזחסטאן, בוטאן וכמובן אל סלבדור.

הנקודה הרביעית היא הצמיחה המהירה של רשת הלייטנינג על גבי רשת הביטקין. בתוך שנתיים זינק מספר הפעולות על גבי הרשת ב-1200%. היא המשיכה לפעול ולצמוח גם במהלך השוק הדובי וכעת הערך החסום בה (כלומר חוזים שכלואים ברשת) מגיע ל-150 מיליון דולר. ברשת הזו ישנה אפשרות שלא הייתה קיימת בעבר לאיחסון מידע, מה שמאפשר פיתוחים נוספים כגון NFT על רשת הביטקוין, מה שבעבר היה אפשרי רק על רשת האת'ריום. הפיתוח הזה מעלה את העניין בביטקוין ומבטיח לו שימושים נוספים בהמשך. לגבי זה נעיר ש-150 מיליון דולר הם סכום מזערי ביחס לשווי מטבעות הביטקוין, ולא ברור למה זה מעיד על משהו. 

לבסוף, אימוץ הביטקוין רחב הרבה יותר מבעבר, ובהתאם השימושיות התרחבה מאד וניתן להשתמש במטבע כאמצעי חליפין . או לדבריו "אתה יכול לקנות בזה המבורגר במקדונלד". ניתן להוסיף למקדונלד גם חברות כמו ספוטיפי, אקסבוקס מסעדות ועוד.

אז אדאורדס אופטימי, הביטקוין זינק במעל 100% מתחילת השנה ובכמעט 20% בשבוע האחרון, אישור תעוד'ת הסל בפתח (או שלא), ואולי אפילו ענייני הרגולציה יסתדרו בסוף. האם השמיים הם הגבול? כדאי בכל זאת להתייחס לכך בערבון מוגבל ובמשנה זהירות, ולזכור שמדובר בשוק הספקולטיבי ביותר בעולם אולי, שעדיין מלא וגדוש בבעיות אבטחה ואמינות, כפי שמוכיח האיטם הבא.

משפט FTX - בנקמן פרייד "לא זוכר" דיון על גרעון במאזן של 13 מיליארד דולר
עולם הקריפטו המתין בדריכות לעדותו של סם בנקמן פרייד במשפטו המתוקשר, וביום חמישי השבוע היא סוף סוף התחילה. או יותר נכון, כמעט התחילה. ברגע האחרון, בצעד נדיר למדי (השופט עצמו אמר שהוא לא עשה זאת שנים), החליט השופט לואיס קפלן לשלוח את המושבעים הבייתה ולדחות את עדות בנקמן פרייד בפניהם ליום שישי או תחילת שבוע הבא. במקום להעיד בפני העדים השופט רצה לעשות מעין "חזרה גנרלית" של העדות בפניו, כדי שיוכל להחליט האם העדות רלוונטית ומה ממנה יוצג בפני המושבעים.

במהלך העדות המקדימה הזו בנקמן פרייד נראה בטוח בעצמו וענה באופן שוטף לשאלות, אך סבל ככל הנראה מהתקף שכחה חמור ביותר, שכן הוא לא זכר פרטים משמעותיים ושיחות חשובות שנערכו אך לפני מספר חודשים. בין השאר הוא לא יכול היה להיזכר בשיחה בה נידונה השאלה לאן נעלמו 13 מיליארד דולר מהמאזן. מן הסתם גרעון לא מוסבר של 13 מיליארד דולר במאזן הוא פרט שולי בניהול חברה, שנידון בישיבת ההנהלה בין ההחלטה על קניית מכונת קפה חדשה או איזה תוספות לבקש על הפיצה לארוחת הצהריים, ולכן כל כך קשה לזכור שיחה חסרת חשיבות כזו.

במהלך העדות התעקש בנקמן פרייד על כך שהייתה מעורבות גבוהה של עורכי דין בקביעת המדיניות של FTX מהרגע הראשון, ושהם גם היו מעורבים מאד כשהתגלו קשיים בחברה לקראת סוף דרכה. נושא נוסף שעלה היה המדיניות של בכירי החברה להשתמש באפליקציית המסרים המידיים סיגנל הידועה בבטיחות הגבוהה שלה ובכך שההודעות נמחקות, כך שבעצם כל הראיות מהתכתבויות בכירי החברה נעלמו כלא היו. גם בנוגע לכך הפנה בנקמן פרייד אצבע מאשימה לעורכי הדין של החברה שייעצו לנקוט בטקטיקה הזו.

חוץ מההודעות גם מסמכים שונים, כגון דפי המאזן של החברה האחות אלמדה נעלמו. לדבריו הוא לא חשוב שטיוטות מאזן ומסמכים מעין אלו אמורים להישמר. מנהל פשיטת הרגל של החברה, ג'ון ריי השלישי העביר כבר בעבר ביקורת חריפה על מדיניות שמירת המסמכים של החברה. 

ברשתות ובאתרי האינטרנט טוענים שבנקמן פרייד "תלה את עצמו בשידור חי", ושעדותו המתחמקת תפעל לרעתו. על כל פנים אולי יש לו זמן למקצה שיפורים לפני העדות האמיתית בימים הקרובים.

מה עשו המטבעות הגדולים השבוע?
כאמור, השבוע היה חזק מאד למטבעות הקריפטו. בינתיים, עשרה חודשים מתחילת השנה, הביטקוין כבר הכפיל את ערכו. הסולנה בפלוס 215%. עליות צנועות יותר של 50% - 60% ניתן למצוא באת'ריום ובריפל. מהצד השני הבייננס קוין לא מצליח להתאושש על רקע הקשיים הרגולטוריים של החברה המפעילה אותו, חברת בייננס והירידה החדה בנפח הפעילות בבורסת המסחר שלה. המטבע, בהתאם, נמצא בטריטוריה שלילית מתחילת השנה. הדוג'קוין והקרדנו מציגים עליות מתונות מאד של 2% - 10%. להלן התנודות השבועיות. 

ביטקוין (BTC) BITCOIN +3.27% BITCOIN 92,030 +3.27% BITCOIN בסיס:89,120 פתיחה:0 גבוה:92,624 נמוך:88,709 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: 19% נוספו למטבע המוביל והוא מהווה כעת כמעט 53% משוק הקריפטו ששווה כ-1.26 טריליון דולר. מטבע ביטקוין נסחר תמורת 34 אלף דולר לאחר שקודם לכן השבוע הגיע לכמעט 36 אלף דולר. 

את'ר (ETH)  ETHEREUM +4.12% ETHEREUM 3,185.9 +4.12% ETHEREUM בסיס:3,059.7 פתיחה:0 גבוה:3,187.4 נמוך:3,044.5 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  : האת'ר גם מציג עליה נאה ביותר של 15%. מטבע אחד נסחר תמורת 1790 דולר. 

בייננס קויין (BNB): הבייננס עם עליה צנועה בהרבה של כ-5% למחיר של 222 דולר למטבע. 

ריפל (XRP): הריפל טיפס כ-8% השבוע והוא שומר על מעמדו כמטבע הרביעי בגודלו עם שווי שוק של קרוב ל-30 מיליארד דולר, לא מאד רחוק מהבייננס קוין עם שווי שוק של 33.6 מיליארד דולר. מטבע ריפל אחד נסחר תמורת 0.56 דולר

סולנה (SOL): הסולנה ממשיכה עם השנה החלומית שלה וזינקה השבוע בלא פחות מ-31% למחיר של 32 דולר למטבע אחד. שווי השוק טיפס ל-13.5 מיליארד דולר. 

דוג'קוין (DOGE). הדוג'קוין חזר לרשימה ועקף שוב את הקרדאנו עם זינוק שבועי של 22% למחיר של 0.071 דולר ושווי שוק של 10.1 מיליארד דולר. 

קרדאנו (ADA): גם לקרדאנו היה שבוע טוב עם עליה של 16% למחיר של 0.28 דולר ושווי שוק של 10 מיליארד דולר. 

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    Crypto shill
    BLLL 28/10/2023 00:32
    הגב לתגובה זו
    0 0
    How much did they pay you to shill crypto
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות