"זו שאלה של מתי לא של אם" – "ראלי תעודות הסל" נמשך, האת'ר מעל 2K
למה האת'ר מזנק?
מנהלת הנכסים הגדולה בעולם, חברת בלקרוק, שהעירה את שוק הקריפטו עם הגשת הבקשה להשקת תעודת סל על מחיר הספוט של הביטקוין עושה זאת שוב, הפעם עם המטבע השני בגודלו, האת'ריום, שמגיב בזינוק תוך יומי של 11%, וחוצה את רף ה-2000 דולר למטבע לראשונה מאז אפריל. תוכניות החברה נחשפו בבקשה רשמית שהגישה לבורסת הנאסד"ק לרישום תעודה כזו. מלבד האישור של הבורסה בלקרוק זקוקה כמובן גם לאישור רגולטורי. נראה שלארי פינק, מנכ"ל החברה הפך את עורו מאחד המתנגדים הקולניים לקריפטו לאחד הפעילים ביותר בשוק המוסדי בתחום.אבל זה לא הגורם היחידי שדוחף את מחיר האת'ר, לאחר שלאחרונה פיגר אחרי הביטקוין. נתוני החודש האחרון מראים על זינוק בפעילות על גבי הרשת. סכום ההעברות על גבי הרשת הגיע השבוע ל-250 מיליארד דולר – הגבוה ביותר מאז מרץ. במקביל תקבולי העמלות ("גז") שברו גם הם שיא והגיעו זה השבוע השני ברציפות למעל 30 מיליון דולר לאחר שבתחילת אוקטובר נרשם שפל של 12 מיליון דולר בשבוע.
כתוצאה מהפעילות המוגברת ברשת המטבע הפך שוב ל"דיפלציוני" השבוע לאחר חודשיים בהם הוא היה אינפלציוני. דיפלציה נוצרת כאשר יותר מטבעות "נשרפים" מאשר "נכרים" (כלומר נוצרים) ובכך מורידים את ההיצע. אינפלציה, מצד שני, היא מצב בו יותר מטבעות "נכרים" מאשר "נשרפים", ובכך נוצר יותר היצע, ולכך, כמובן, יש השפעה שלילית על ערך המטבע. על פי תוכנית "שריפת המטבעות" שפועלת מאז שנת 2021, ככל שמשולמות עמלות גז יותר מטבעות נשרפים, וכך השבוע נחצתה שוב נקודת האיזון שבין אינפלציה לדיפלציה.
I call this deflationary! #ethereum https://t.co/MaOP7o4bRC
— Dr. Julian Hosp (@julianhosp) November 9, 2023
להתעוררות הפעילות על הרשת תרמה בין השאר גם ההתאוששות בשוק ה-NFT. נפח המסחר בטוקנים זינק בכ-30% באוקטובר לכ-400 מיליון דולר והגיע השבוע לשיא של שלושה חודשים לאחר תקופה ארוכה של התדרדרות. אולם השפעת שוק ה-NFT על הפעילות הכוללת ברשת האת'ר זניחה יחסית. עיקר העליה בנפח הפעילות מיוחסת למטבעות אחרים – אלטקוינים – שרבים מהם פועלים על רשת האת'ריום (ומוכנים ERC – 20) באמצעות בורסות ריכוזיות או מבוזרות. כך לדוגמה רשת Uniswap לה מטבע משלה היא אחת הפעילות ביותר על פני רשת האת'ריום ואחראית לבדה על 13% מההעברות המתבצעות בה. התעניינות מחודשת נרשמת גם בטוקני משחק, גורם נוסף שתורם להתחזקות הטראפיק.
למה הביטקוין ממשיך מטפס?
גם הביטקוין ממשיך בתקופה הטובה, אם כי השבוע באופן פחות עוצמתי. על פי דו"ח שהתפרסם השבוע ייתכן שאחד הגורמים לעליה בביטקוין, מלבד הציפיה לאישור תעודות הסל, הוא ירידה לשפל היסטורי של הסחורה הצפה בשוק. על פי נתונים של חברת גלאסנוד מטבעות הביטקוין הלא נזילים שנמצאים בידי מחזיקים לטווח ארוך נמצא בעליה. עוד עולה מהדו"ח שדווקא קונים "קטנים" ממשיכים לקנות ולהחזיק ביטקוין ואחראים על כ-92% מהקניות של מטבעות ביטקוין חדשים.גם בגזרת תעודות הסל יש חדשות טובות. אחד הגורמים שתרמו לציפיה לקבלת אישור לתעודת הסל על הביטקוין היה הניצחון המשפטי של גריסקייל על ה-SEC. כזכור, רשות ניירות הערך האמריקאית דחתה את בקשת גרייסקל להפוך את קרן הנאמנות שלה על הביטקוין (GBTC) לתעודת סל על הספוט של הביטקוין, אך בית המשפט קבע שהדחיה הייתה "שרירותית וקפריזית", והורה לרשות לשוב ולבחון את הבקשה. בית המשפט לא קבע שיש לקבל את הבקשה להנפקת תעודת הסל אלא שאין לדחות את הבקשה על סמך הטיעונים של ה-SEC ויש לדון בה מחדש.
הרשות הודיעה בעבר כי לא תערער על החלטת בית המשפט, והשבוע נמסר כי היא החלה בשיחות עם גרייסקל על פרטי הבקשה. שתי מחלקות ברשות עוסקות בדיונים, המחלקה למסחר ושווקים והמחלקה לפיננסים תאגידיים. קרייג סאלם, מנהל העניינים המשפטיים של גרייסקל אמר ש"עדיין ישנם דברים לעבוד עליהם. באופן כללי ישנם מגעים חיוביים. זו שאלה של "מתי", זו כבר לא שאלה של "האם"". גם הידיעה הזו והאמירה ההחלטית הזו תרמו לאופטימיות המשקיעים.
כעת ישנו חלון הזדמנויות של שבועיים לאישור תעודות הסול על מחיר הספוט של הביטקוין, כך לפי ניתוח של אתר בלומברג. הניתוח מבוסס על הודעת הפד' שהדדליין להערות הוא השמיני בנובמבר. בבלומברג העלו אפשרות של-SEC יש חלון של שבועיים עד ה-17 בנובמבר לאשר את כל או חלק מ-12 תעודות הסל שממתינות לאישור.
New Research note from me today. We still believe 90% chance by Jan 10 for spot #Bitcoin ETF approvals. But if it comes earlier we are entering a window where a wave of approval orders for all the current applicants *COULD* occur pic.twitter.com/u6dBva1ytD
— James Seyffart (@JSeyff) November 8, 2023
למה ה-XRP (ריפל) קופץ?
מטבע נוסף שזינק השבוע וכבר מתקרב שוב לתשואה תלת ספרתית מתחילת השנה הוא ה-XRP של חברת ריפל. לזמן קצר הוא אף עבר את הבייננס קוין כמטבע השלישי בגודלו. לא נמצאה סיבה ישירה לעלייה אך בכל זאת ישנן כמה התפתחויות חיוביות סביב החברה לאחרונה שתורמים למומנטום.מטבע ה-XRP הוא חלק מהאקוסיסטם של חברת ריפל שפועלת בתחום התשלומים הגלובליים. החברה קיבלה לאחרונה אישור לפעול בגיאורגיה והיא תתחיל לעבוד עם הבנק המרכזי על הפלטפורמה להפעלת מטבע דיגטלי מדינתי. היא גם קיבלה אישור לפעול בדובאי. הונג קונג וטיוואן כבר משתמשים בפלטפורמה של החברה למטבעות דיגטליים מדיניתיים שהושקה במאי. למרות שאין זהות בין ריפל לבין המטבע שלה, כל התפתחות חיובית בנוגע לחברה משפיעה לטובה גם על המטבע.
אל ההסכמים המדינתיים ניתן להוסיף גם כמה הסכמים עם חברות פרטיות. בנק HSBC הודיע על שיתוף פעולה אחד מהסטרט-אפים של החברה לבניית שירותי משמורת של נכסים דיגיטליים ללקוחות מוסדיים. בוועידת חברת ריפל שהתקיימה בדובאי השבוע הודיעו גם על יוזמה משותפת עם חברת הפינטק האפריקאית Onafriq שתחבר בינה לבין חברות תשלומים שונות בבריטניה, במפרץ ובאוסטרליה. המשקיעים, ככל הנראה, מעודדים מרצף ההודעות ומקפיצים את המטבע.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
חברת צלזיוס חוזרת מן המתים. לאחר שפשטה את הרגל היא נמצאת כעת על המסלול לצאת מפשיטת הרגל לאחר ששופט אישר את תוכנית החזרת החובות. לפי התוכנית יווצר גוף חדש בהשקעה של 450 מיליון דולר. הגוף הזה יתמקד בכריית ביטקויין ופעילות סטייקינג ויהיה בבעלות הלקוחות לשעבר והנושים של צלזיוס. החברה מנוהלת כיום על ידי קונצריום Fahrenheit Group שרכשה אותה לפני מספר חודשים, ומתכננת להנפיק את הגוף החדש בנאסד"ק כדי "למקסם את הנזילות עבור הנושים". התוכנית כוללת גם תשלום לנושים של מטבעות קריפטו בשווי של כ-2 מיליארד דולר.בורסת קראקן סייעה למשטרת בריטניה להחזיר נכסים דיגיטליים במעל 2 מיליון דולר שנגנבו בהונאת קריפטו. המשטרה החרימה את המטבעות והבורסה סייעה להתגבר על מכשולים בהמרתם ללירות שטרלינג. "קראקן סיפקה מומחיות משמעותית בכך שתמכה ואיפשרה לרוגלטור להמיר את הנכסים הגנוזים ללירות שטרלינג כך שניתן היה להשיב אותם לקורבנות" נמסר מטעם המשטרה. קורבנות ההונאה חיכו עד חמש שנים לכספם.
חברת המסחר רובינהוד מתכננת להרחיב את שירותי מסחר הקריפטו שלה באיחוד האירופי ולהציע גם שירותי ברוקרג' בבריטניה. רובינהוד הודיעה על תוכניותיה עם פרסום הדוחות לרבעון השלישי. כעת מציעה החברה ללקוחותיה בארצות הברית בלבד שירותי מסחר במגוון מטבעות כולל ביטקוין, את'ר, דוג'קוין ועוד, אך החברה הפסיקה לאחרונה את האפשרות למסחר במטבעות נוספים כגון סולנה וקרדאנו עקב בעיות רגולטוריות. דוחות הרבעון השלישי הראו צניחה של 55% בהכנסות ממסחר בקריפטו עקב נפחי מסחר נמוכים יותר.
ביטקוין (BTC) BITCOIN +3.06% BITCOIN 91,843 +3.06% בסיס:89,120 פתיחה:0 גבוה:92,624 נמוך:88,709 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : לאחר ששהה במהל השבוע האחרון ברמות מחיר של מעל 37 אלף דולר למטבע חזר הביטקוין להתמשש מעט וסיכם את השבוע בעליה של 6% בלבד, וכעת הוא נסחרת תמורת 36.6 אלף דולר למטבע.
את'ר (ETH) ETHEREUM +4.21% ETHEREUM 3,188.4 +4.21% בסיס:3,059.7 פתיחה:0 גבוה:3,200 נמוך:3,044.5 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: :האת'ר, כאמור, רשם שבוע מצויין עם זינוק של 18% למחיר של 2105 דולר למטבע. מתחילת השנה עלה המטבע 75% - עדיין פחות מהביטקוין, הריפל והסולנה אך הרבה יותר מהבייננס קוין והדוג'קוין שכמעט לא עלו מתחילת השנה ומעט יותר מהקרדאנו שעלה בכ-50%.
בייננס קויין (BNB): גם לבייננס היה שבוע חיובי עם עליה דו ספרתית של 10% והוא עבר לטריטוריה ירוקה גם מתחילת השנה (3%). מטבע אחד נסחר תמורת 253 דולר ושווי השוק של המטבע הוא 38.3 מיליארד דולר.
ריפל (XRP): הריפל טיפס 12% השבוע, לאחר מימוש של כ-3% ביממה האחרונה וכעת הוא נסחר תמורת 0.66% בשווי שוק של 35.6 מיליארד דולר.
סולנה (SOL): הסולנה ממשיכה במומנטום האדיר של שבועות האחרונים עם זינוק שבועי נוסף של 19% שמסתכמים לעליה של 108% ב-30 הימים האחרונים ו-360% מתחילת השנה. בשבוע שעבר הרחבנו מעט על הסיבות לכך. כעת שווי השוק של המטבע הוא 19.3 מיליארד דולר ומחיר מטבע אחד עומד על 45.9 דולר.
קרדאנו (ADA): גם הקרדאנו רשם זינוק דו ספרתי נאה של 16% למחיר של 0.369 דולר למטבע ושווי שוק של 13 מיליארד דולר.
דוג'קוין (DOGE): אחד המטבעות המאכזבים של השנה עם עליה של 5% מתחילת השנה עבר אף הוא השבוע לטריטוריה החיובית YTD עם עליה שבועית של כ-11% לשווי שוק של 10.5 מיליארד דולר ומחיר של 0.074 דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.סולנה (SOL) מס 1 (ל"ת)ראובן 10/11/2023 04:38הגב לתגובה זו2 1סגור