בועה שהולכת להתפוצץ? הביטקוין צונח ב-7% - "ה-SEC עלול לפסול את קרנות הסל"
כל מי שמשקיע בביטקוין כבר הרשה לעצמו להיות אופטימי - אחרי שנה קשה שחוו בשנת 2022,בשנת 2023 המטבע הדיגיטלי שמציין ממש בימים אלה יום הולדת 15 שנה להיווסדו, זינק במעל ל-150%, בעיקר על רקע ההתקדמות אל עבר אישור קרנות הסל על ידי ה-SEC לחברות כמו גרייסקייל ובלאקרוק. אישור הקרנות צפוי להביא לעלייה נוספת בשער המטבע, גם מצד הקרנות שיקנו כמויות גדולות מהמטבע בשביל לגבות את הקרן, וגם מצד המשקיעים שיקבלו דרך נגישה יותר להשקיע במטבע, מה שיביא ביקושים נוספים.
הכל כבר היה נראה ורוד, האישור של ה-SEC נחשב לבלתי נמנע ואנשים כבר דמיינו את שער המטבע חוצה את השיא של 64 אלף דולר וממשיך עוד הרבה למעלה - אבל היום מסתבר שיכול להיות של-SEC, ולגארי גנסלר העומד בראשו, יש תכניות אחרות, וזה שלח את המטבע למטה ב-7% עם 500 מיליון דולר בביטקוין שמשקיעים מימשו תוך שעתיים.
שער הביטקוין/דולר ב-12 החודשים האחרונים
מה גרם לסיבוב הפרסה של ה-SEC?
לפי ההערכות, מספר אירועים בימים האחרונים הביאו את ה-SEC להרהר בהחלטתו שוב. מתחילת הדרך אחד הגורמים שהדאיגו את הרגולטור האמריקני הוא התנודתיות של המטבע. הזינוק של הביטקוין ב-8% רק ביומיים הראשונים של השנה, וזאת רק על בסיס הערכות שקרנות הסל יאושרו, הזכיר את החשש הזה.בנוסף, ביומיים האלה מספר מניות של חברות בתחום הכרייה (חברות עם חוות שרתים גדולות שכורות מטבעות דיגיטליים), דווקא נפלו על רקע מימושים גדולים של משקיעים, מה שמעלה את החשש שקיימים הרבה משקיעים שמחכים לזמן הנכון לצאת מהפוזיציות שלהם בתחום.
"אנחנו מאמינים שהאירועים האחרונים לא עולים בקנה אחד עם הדרישות של ה-SEC", נכתב בדו"ח של חברת Matrixport, החברה שדיווחה על העניין. "אנחנו מאמינים שאם ה-SEC אכן יאשר את קרנות הסל זה יקרה באזור הרבעון השני של השנה, מה שאומר שהרשות תדחה את כל הבקשות במועד הקרוב בינואר".
גארי גנסלר, יו"ר ה-SEC; קרדיט: טוויטר
ה-SEC רוצה לראות יותר יציבות שתעזור לשכנע אותו שמדובר בנכס השקעתי לגיטימי. העובדה עדיין יש רגולציה מועטה מאוד בתחום הקריפטו לא תורמת ליציבות שלו, אבל ברגע שמוסדיים גדולים, כמו גרייסקייל ובלאקרוק, יגדילו את הפוזיציות שלהם בשביל לגבות את קרנות הסל, הדבר יכול לייצב את המחיר קצת יותר.
האם זה סוף הסיפור של קרנות הסל?
ה-SEC ייתן את החלטתו בעוד שבוע בדיוק, אך גם אם הוא ידחה את הבקשות של החברות להקים את קרנות הסל, זה לא סוף הסיפור.הביטקוין הוא כבר עכשיו מרכיב בתיקי ההשקעות של משקיעים פרטיים, אבל גם של מוסדיים - ARK של קת'י ווד למשל רכשה לאחרונה ביטקוין בהיקף של 92 מיליון דולר, כאשר באותו יום גרייסקייל גם כן רכשה סכום דומה. בנוסף נראה שגם בלאקרוק מגדילה את הפוזיציה שלה - בחודשים האחרונים כמה משקיעים עקבו אחר חשבון מסתורי, שלפי ההערכות מקושר לבלאקרוק, שקנה במהלך כמה חודשים בודדים כ-100,00 מטבעות - שלפי שער המטבע היום שווים כ-4.4 מיליארד דולר.
השורה התחתונה כאן היא שהביטקוין הוא כבר היום אפיק השקעה לגיטימי בעיני גופי ההשקעות הגדולים בעולם, כך שבעוד האישור הרשמי של ה-SEC להקמת קרנות סל אכן יביא קהל חדש של משקיעים, במידה מסוימת הוא רק חותמת גומי.
ובעוד המשקיעים מחכים ליום האישור הרשמי, החברות הגדולות כבר החלו את מלחמת העמלות בינהן.
מלחמת העמלות כבר החלה
למרות העיכובים של ה-SEC, החברות השונות כבר התחילו להילחם על הלקוחות הפוטנציאליים - פידליטי למשל הודיעה שהקרן שלה תגבה דמי ניהול שנתיים בגובה 0.39%, בעוד אינבסקו וגלאקסי הודיעו שדמי הניהול שלהן יעמדו על 0.59%, אבל כל מי שיפקיד כספים לקרן לפני שהיא תגיע ל-5 מיליארד דולר יזכה מפטור מדמי ניהול לשישה חודשים.ומה עם שתי החברות שמובילות את המאבק מול ה-SEC? בלאקרוק טרם הודיעה כמה היא תגבה בדמי ניהול בקרן שלה, וגרייסקייל, שמנהלת כבר היום קרן סל על חוזים עתידיים של ביטקוין בהיקף של 26 מיליארד דולר שגובה 2% דמי ניהול, לא ציינה אם שיעור זה ישתנה במידה והקרן תומר לקרן ביטקוין חדשה.
מה שאפשר ללמוד מהקרן שגרייסקייל מנהלת כבר היום, היא שהקרנות החדשות ממש לא יהיו מכרה זהב לחברות - אם מסתכלים על הקרן של גרייסקייל כדוגמא, דמי ניהול בגובה 0.59%, כמו שמציעות אינבסקו וגלאקסי, יניבו רק מעט מעל 150 מיליון דולר בשנה, וזה עוד לפני ההוצאות של ניהול הקרן.
המספרים אומנם נראים נמוכים, אבל כמו שאמרנו, אישור הקרנות כנראה יקפיץ את מחיר הביטקוין למעלה, וזה כשלעצמו יניב לקרנות רווחים נאים מאוד - אם הביטקוין יחזור רק למחיר השיא שלו, תרחיש לא מופרך בכלל, זה כבר אומר תשואה של מעל 50% לעומת המחיר הנוכחי.
מה עם מטבעות דיגיטליים אחרים?
יש המון מטבעות דיגיטליים, בערך 11,000. כל המטבעות קמו אחרי הביטקוין בניסיון להיות טובים יותר ממנו, אך עד כה נראה שהביטקוין שומר על מעמדו. רוב המטבעות הדיגיטליים זזים באותו כיוון שהביטקוין זז, ועם החדשות האחרונות גם הם רושמים ירידות.
אית'ריום למשל, המטבע השני בגודלו מבחינת שווי שוק (265.6 מיליארד דולר, לעומת הביטקוין עם 830 מיליארד דולר) ירד ב-24 השעות האחרונות ב-6%, בדומה לביטקוין. סולאנה, עם שווי שוק של 42.33 מיליארד דולר, ירד ב-10%, וקרדאנו, עם שווי שוק של 19.6 מיליארד דולר, ירד ב-9.5%.
שער אית'ריום/דולר ב-12 החודשים האחרונים
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
7.אין הגיון שאימפריה תאשר מטבע דיגיטלי ושהוא לא יהיה שלה (ל"ת)היסטוריון 04/01/2024 23:51הגב לתגובה זו0 0סגור
-
6.בועה?! נו באמת...אולי תתאמצו למצוא כותרת ישנה יותרחוסיין 04/01/2024 11:36הגב לתגובה זו2 1זה מעולם לא היה בועה, ולעולם לא יהיהסגור
-
5.קת'י ווד??? "מוסדיים"??? חחח. הפסידה 60% תוך שנה!בדיחה 04/01/2024 09:31הגב לתגובה זו1 0שנה אחרי "הרויחה" 60% - אבל בשורה התחתונה: נשארה עם 50% מהכסף.סגור
-
4.כסף שחור של ארגוני פשע והלבנת הון (ל"ת)דש 04/01/2024 06:42הגב לתגובה זו0 2סגור
-
3.יש תחזיות שביטקוין עשוי להגיע למליון דולרחחח 04/01/2024 00:56הגב לתגובה זו2 0הממשלות לא שולטות עליו וגם לא יכולות לשלוט עליו טכנית בלי להפוך את העולם ואת המערב לדיקטטורה מאד חשוכה ובאופן מאד רשמי שאינו סודי ומסווג... אבל בינתיים הן מנסות לפחות להשליט בנו תודעה שכביכול הן כן שולטות עליו, וזאת על ידי כך שהן מייצרות שיח תקשורתי סביב נושא קרנות הסל.סגור
- טען עוד
-
2.כל הממשלות פוחדות ממטבעות קריפטוגרפיים . ברור שלא יאשרו (ל"ת)דודו 03/01/2024 18:54הגב לתגובה זו9 2סגור
-
צודקיצחק בן דוד 20/01/2024 07:53הגב לתגובה זו1 0תראה איך צדקת אף אחד לא יאשר את זה,איך ידעת לדעת מה יקרה בעתיד עכשיו תן לנו עוד תחזית.סגור
-
1.בלי אחיזה במציאותבלוף הקריפטו 03/01/2024 18:52הגב לתגובה זו3 3ללא בקרה ללא נכסים חומריים נראים לעין.קנו זהבסגור