"שימוש בבלוקצ'יין היה יכול לחסוך לצרכן האמריקאי 74 מיליארד דולר"
אחד מסימני השאלה המרכזיים שניצבים מעל עולם הקריפטו מאז היווסדו, היא מה "מקרה השימוש" שלו. כלומר, מה התועלת הממשית בעולם האמיתי, מהפיתוח. נראה שזו לא באמת שאלה, והבלוקצ'יין כבר הוכיח שהוא יכול להועיל רבות לאנושות.
תחילה ראוי להבחין באופן ברור בין "רשת בלוקצ'יין" לבין "מטבעות דיגיטליים". בעוד רשת הבלוקצ'יין היא טכנולוגיה עם שימושים מעשיים רבים, המטבעות הדיגיטליים הם מרכיב אחד שמאפשר את תפעול הרשתות, שתיאורטית יכולות לפעול גם בלי מטבעות (אם מישהו יתנדב לשאת בעלויות ההפעלה שלהן). על כל פנים במבנה הנוכחי של עולם הקריפטו המטבעות הדיגיטליים הם חשובים לתפעול השוטף והמבוזר של הרשתות האלו, כי הן בעצם ה"דלק" שמניע את כל המערכת.
אז ביחס למטבעות אולי אפשר לשאול, אבל רשת בלוקצ'יין, הטכנולוגיה של ביזור מידע באמצעות "בלוקים" משורשרים, כבר הוכיחה את חשיבותה ויעילותה, וניתן להשתמש בה הרבה יותר ממה שקורה כיום.
חברת קוינבייס פרסמה דו"ח לפיו מעבר לשימוש בטכנולוגיית בלוקצ'יין לצורך העברת כספים הייתה יכולה לחסוך למשקי הבית בארצות הברית עמלות אשראי בהיקף של לא פחות מ-74 מיליארד דולר, כ-600 דולר למשק בית, בשנת 2022 לבדה. עוד על פי הדו"ח, "לפחות 3 מתוך כל 5 אמריקאים רוצים להתעדכן למערכת שתהיה זולה יותר, מהירה יותר ונגישה יותר", לדעתה הבלתי משוחדת של קוינבייס.
לצורך עריכת הדו"ח השתמשה קוינבייס בנתונים גלויים המפורסמים על ידי הרשות לניירות ערך האמריקאית (SEC) הלשכה המרכזית לסטטיסטיקה, ונתונים של חברת האנליטיקה סטטיסטה.
אבל לא רק משקי הבית היו יכולים להנות. "סוחרים מוציאים יותר מ-126 מיליארד דולר על עמלות בהליך העברה של כרטיסי אשראי", זוהי ההוצאה השניה הכי גבוהה לסוחרים אחרי כוח אדם. לדברי קוינבייס, שימוש בטכנלוגיית בלוקצ'יין היה מביא אותם לתשלום אפסי.
נראה שהדו"ח פרסם כחלק ממאמצי הלובינג של החברה בארצות הברית. למרות הניסיונות של קוינבייס להתרחב מחוץ לארצות הברית עקב הלחצים הרגולוטריים, רוב מוחלט של הכנסותיה עדיין מגיע ממדינתו של הדוד סם, והיא משקיעה מאמצים ציבוריים רבים להסברה של נושא הקריפטו ותועלתו לציבור. קוינבייס גם מעניקה שירותי משמרנות למרבות תעודות הסל שהונפקו לאחרונה, ביניהן אלו של בלאקרוק, פרנקלין טרמפלטון וגרייסקייל.
תעודות סל
קצב אימוץ תעודות הסל על מחיר הספוט של הביטקוין מאט מעט לאחרונה, בעיקר מסיבות טכניות. חברות כמו LPL, אחד מחברות הברוקרים הגדולות בארצות הברית ששולטת על נכסים בהיקף של 1.4 טריליון דולר, עדיין בוחנות את התעודות הללו לפני שיציעו אותן ללקוחותיהם. "אנחנו רק רוצים לראות איך הן פועלות בשווקים" אמר רוב פטמן, מנהל בכיר בחברה.
אבל הכספים ממשיכים להצטבר, למרות הקשיים הטכניים. ב-31 בינואר סך הביטקוינים שנקנו על ידי 13 תעודות הסל הפעילות הסתכם במעל 656 אלף מטבעות בשווי של כ-27 מיליארד דולר. כעת הסכום כבר עבר את ה-30 מיליארד דולר על פי נתונים של אתר יאהו פייננס. במקביל התעודה של גרייסייקל איבדה 132,195 ביטקוינים.
עוד אינדיקטור לכך שנוצר זרם יציב של כספים לכיוון תעודות הסל הוא העובדה ששתי תעודות, זו של בלקרוק וזו של פידליטי, הן בין 10 תעודות הסל עם הגיוסים הגדולים ביותר עד כה בשנת 2024, בשורה אחת עם תעודות גדולות ומוכרות כמו VOO IVV או VTI, וזאת פחות מחודש מאז השקתן. מדובר, כידוע, רק בשתיים מתוך 13 תעודות הסל על הביטקוין (אם כי בחלק משאר התעודות יש כבר פידיונות נטו).
נתון חיובי נוסף הוא שנפח המסחר בבורסות הקריפטו הריכוזיות (בייננס, קוינבייס, קראקן וכו') צמח ב-4.5% בינואר לרמה של 1.4 טריליון דולר. זהו החודש הרביעי ברציפות שנרשמת עליה בנפח המסחר בבורסות.
רגולציה
<שרת האוצר האמריקאית ילן קראה לקונגרס במהלך שימוע שנערך בועדה לשירותים פיננסים, לטפל ב"פערים" ברגולציה על נכסים דיגיטלים. היא הדגישה את הצורך בחוקים ברורים, במיוחד ביחס למטבעות יציבים, כדי להגן על הצרכנים ולמתן את הסיכונים ליציבות הפיננסית. "זיהינו אזורים בהם, למען הגנה על הצרכנים ועל היציבות הפיננסית זה קריטי שהקונגרס ימלא פערים רגולטוריים". היא טענה שיש צורך ברגולציה פדרלית כוללת ולא "טלאים טלאים" שקיימת כעת. "צריך שלרגולטור הפדרלי תהיה יכולת לסגור פעילות של מנפיקי מטבעות יציבים מסוכנים". נזכיר שלעמדת יו"ר ה-SEC הרגולציה הנוכחית מספיקה.
נושא הביטקוין עלה גם בדו"ח של משרד האוצר האמריקאי בנוגע ל"הערכת סיכונים לאומית בנוגע להלבנת כסף, מימון טרור" שהצביע על פניה גוברת והולכת של גורמים פליליים לנכסים דיגיטליים, בין השאר סחר בבני אדם, סמים, הברחות הונאות וכו'. על פי הדוח נושא זה הוא אחד משלושת הסיכונים הגדולים ביותר למערכת הפיננסית הלאומית. משרד האוצר דיווח כי הוא מתכנן לפרסם תוכנית מפורטת להתמודד עם הנשאים.
מתפתח שוב המאבק נגד כריית מטבעות דיגיטליים? משרד האנרגיה האמריקאי יערוך סקר כדי לאסוף נתונים על צריכת האנרגיה של תעשיית הקריפטו. הסקר עלול לשמש את המשרד להגדרת כריית מטבעות דיגיטליים כגורם מזיק לתעשיית האנרגיה, ומכאן הדרך הקצרה להגבלות ואיסורים על הכרייה.
בית המשפט העליון של פרובינציית בריטיש קולומביה בקנדה אישר את החקיקה שאסרה על פעילות כריית ביטקוין חדשה למשך 18 חודשים שתשתמש ברשת החשמל של הפרובינציה. מטרת החקיקה לאפשר לפרובינציה לחקור את ההשלכות של כריית ביטקוןין על הכלכלה ועל הסביבה.
חדשות נוספות
רשת הסולנה, שעל גבה פועל המטבע בעל השם הזהה שכיכב בסוף 2023, שוב סובלת מבעיות טכניות בתפעול הרשת, מה שבעבר גרם לה לאבד מערכה. יצירת בלוקים חדשה ברשת נעצרה למשך כחמש שעות ביום שלישי השבוע. בדרך כלל יצירת בלוק חדשה ברשת נעשית כל 400 מילי שניות. בספטמבר בשנת 2021 סבלה הסולנה מעצירה של פעילות הרשת ליומיים שלמים, ולאחרונה זה ארע שוב לפני כשנה בפברואר של שנת 2023. המטבע הגיב בירידה מינורית יחסית לאירוע בסדר גודל כזה של כ-3.5% למחיר של מתחת ל-94 דולר למטבע, אולם מאז הוא התאושש וכעת חזר להיסחר במחיר של מעל 100 דולר למטבע.
מיקרוסטרטגי ממשיכה לקנות ביטקוין. בינואר רכשה החברה 850 מטבעות בשווי 37 מיליון דולר, וכעת ערך הביטקוין שברשותה מגיע למעל 8 מיליארד דולר – כ-190 אלף מטבעות. בשנת 2023 רכשה החברה 56,650 מתוכם במחיר ממוצע של 33,580 דולר למטבע. כעת מחיר המטבע מתקרב שוב ל-45 אלף דולר. מייקל סיילור מייסד החברה אמר שהוא צופה ששנת 2024 תהיה השנה בה הביטקוין יהפוך לנכס של מוסדיים. הוא צופה "תקופה של צמיחה גבוהה, מפוקחת ומוסדית". ל-15 השנים הבאות.
גם קיית'י ווד ממשיכה להיות אופטימית ביחס לביטקוין. לדבריה משקיעים מתחילים לעבור מזהב לביטקוין כ"שומר ערך", במיוחד מאז השקת תעודות הסל.
נשיאה תומך הביטקוין של אל סלבדור צפוי לנצח בגדול בבחירות הקרובות במדינה. על פי סקר שהתפרסם השבוע הוא צפוי לכ-87 אחוזי תמיכה שמזכירים בחירות בסוריה, אך במקרה שלו מדובר באמת באזרחי המדינה שרוצים לראותו ממשיך בתפקידו. הוא יהנה מ-58 מתוך 60 הנציגים בפרלמנט. התמיכה חסרת התקדים מגיעה לאו דווקא בגלל עמדותיו הרדיקליות בנושא ביטקוין וקריפטו, אלא יותר בגלל העובדה שהצליח לנפץ את ארגוני הפשיעה ואת רמת האלימות במדינה, שנהנית כיום מבטיחות ברמה של מדינה מערבית בזכות פעילותו התקיפה נגד האירגונים, מה שגם הביא לשיפור המצב הכלכלי.
מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון
בשעות האחרונות מתחילה שוב התעוררות חיובית בשוק הקריפטו, ואולי ההפנמה שבכל זאת נוצר זרם של כספים לכיוון תעודות הסל מעודד את המשקיעים.
ביטקוין BITCOIN +1.49% BITCOIN 90,448 +1.49% בסיס:89,120 פתיחה:0 גבוה:92,234 נמוך:88,709 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : עליה שבועית של 6% מקרבת שוב את המטבע ל-45 אלף דולר. כעת הוא נסחר ברמה של 44.6 אלף דולר למטבע
את'ריום ETHEREUM +1.43% ETHEREUM 3,103.3 +1.43% בסיס:3,059.7 פתיחה:0 גבוה:3,149.2 נמוך:3,044.5 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : המסחר באופציות ובחוזים עתידיים על מטבע האת'ריום מראה על נטיה שורית בסביבות מאי, אז ה-SEC צפוי לאשר (או לא) את תעודת הסל על מחיר הספוט של המטבע. התאריך עליו מצביעים האופציות הוא 23 במאי. העלייה בעניין התרחשה בעיקר בשבוע האחרון, ויחוס הפוט-קול נוטה בברור לטובת השוורים.
כעת נסחר המטבע בעליה שבועית של כמעט 8% לרמה של 2432 דולרל מטבע אחד.
בייננס קוין (BNB): גם הבייננס קוין עלה השבוע בכ-4.3% ונסחר כעת תמורת 311.5 דולר למטבע.
סולנה (SOL): לאחר הנפילה הזמנית נרשמה התאוששות חזקה במטבע וסך הכל הוא עלה השבוע במעל 8%. מחיר מטבע אחד כעת הוא 101.8 דולר.
ריפל (XRP): הריפל עם עליה צנועה יותר של 3% למחיר 0.514 דולר למטבע.
קרדאנו (ADA): גם הקרדאנו הסתפק השבוע בעליה של פחות מ-4% למחיר 0.5112 דולר.
אבלנש (AVAX): האבלנש חזר לטפס אחרי הפוגה קלה, והשבוע הוא עלה בכמעט 8% למחיר של 35.5 דולר למטבע. שווי השוק מגיע כבר ל-13 מיליארד דולר
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.עוד לוביסט קשקשן בפיילהסטלין 10/02/2024 07:45הגב לתגובה זו0 1עוד לוביסט קשקשן בפיילהסגור
-
1.הבעיה היא שקל מאד לגנוב לרוקן לך את הארנק בשניה ןחצי (ל"ת)בלקצין 08/02/2024 08:36הגב לתגובה זו2 2סגור
-
איך? (ל"ת)אבנר 08/02/2024 09:17הגב לתגובה זו0 0סגור