שווי הביטקוין עבר שוב את הטריליון דולר; ראלי תעודות הסל מגיע באיחור?
מוטב מאוחר - ראלי תעודות הסל התעכב מעט אבל מגיע לבסוף
אמנם עברו כבר כמה שבועות מאז אישור תעודות הסל אבל קשה לנתק בין האישור שניתן אז לבין העובדה שהביטקוין חצה סוף סוף את רף ה-50 אלף דולר למטבע, ונראה שהוא מצליח לייצב עמדה ברמות האלו.
התגובה הראשונה בשוק לאישור התעודות הייתה סוג של "מכור בשמועה", שהחזירו את הביטקוין למתחת ל-40 אלף דולר למטבע לאחר שנגע לרגע במחיר של 49 אלף דולר. לאחר הנפילה הראשונית החלה התאוששות הדרגתית ובשבוע האחרון שוב נראה שאנחנו בשוק שורי מאד.
נראה שהסיבה המרכזית לכך היא הביקוש היציב והמתמשך מטעם תעודות הסל, שאף מתגבר בימים האחרונים. הגיוסים נטו היומיים של תעודת הסל של בלקרוק בימים מסוימים הם מעל חצי מיליארד דולר. ב-13 לפברואר החזיקה התעודה 1052080 מטבעות ביטקוין בשווי 5.1 מיליארד דולר, זינוק של 3700% במספר הביטקוינים שברשותה מאז ההשקה, אז היו לה 2621 מטבעות. 9 תעודות הסל ביחד הגיעו לנכסים תחת ניהול (AUM) של 10 מיליארד דולר תוך פחות מ-20 יום מההשקה. מדובר בקצב מהיר מאד למוצר חדש לחלוטין.
גם מייקל סיילור, תומך הקריפטו המושבע שהפך את החברה שבשליטתו, מיקרוסטרטגי, למחזיקת הקריפטו הציבורית הגדולה ביותר, מצביע על תעודות הסל כמנוע הביקוש שיוצר את הראלי הנוכחי. לדבריו: "הביקוש שמגיע מתעודות הסל הוא פי-10 מההיצע של המוכרים הטבעיים שהם הכורים". כלומר הביקוש הנוסף שיוצרות תעודות הסל גבוה פי 10 מכריית הביטקוינים החדשים על ידי חברות הכרייה שיוצרים את "ההיצע הטבעי" החדש בשוק. עוד אומר סיילור כי "יש 10 שנים של ביקוש כבוש, אנשים מחכים לתעודות האלו, ובסופו של דבר, לזרם מרכזי של משקיעים ישנה גישה לביטקוין".
מועד ההלבינג המתקרב (אפריל) מעודד אף הוא את המשקיעים. אז יפגע ההיצע אף יותר. אחת ל-4 שנים התגמול שניתן על יצירת בלוק חדש ברשת הבלוקצ'יין יורד בחצי. התגמול הזה הוא מקור יצירת מטבעות חדשים (כמו כריית זהב שמביא לשוק זהב חדש), וכשהקצב יורד ההיצע נפגע.
ימתן מעט את הביקוש? בית המשפט אישר לחברה פושטת הרגל ג'נסיס למכור את יחידות ההשתתפות שלה בקרן GBTC של גרייסקייל בשווי של מעל 1.3 מיליארד דולר, ולהמיר אותם במטבעות ביטקוין או במזומן. הקרן של גרייסקייל הפכה להיות תעודת סל בחודש שעבר עם אישור המסחר בתעודות הסל על מחיר הספוט של הביטקוין ומאז בעיקר מדממת כספים שמוצאים פתרונות ניהול זולים יותר. השופט שיין ליין אף אסר על חברת גרייסקייל לייעץ בנושא לחברת ג'נסיס כיון שהיא נגועה בניגוד עניינים.
אם תבחר ג'נסיס באופציית המזומן הרי שהיא צפויה להזרים היצע חדש לשוק ולאזן מעט את ההיצע החזק שמגיע מצד תעודות הסל האחרות בימים האחרונים, אולם מדובר בהשפעה זמנית בלבד. עד כה איבדה הקרן של גרייסקייל מעל 6 מיליארד דולר עקב דמי הניהול הגבוהים שהיא גובה ביחס למתחרות.
מי שככל הנראה מפספס את הראלי היא חברת ההשקעות טייגר גלובל מנג'מנט, שעל פי דוח האחזקות שלה (13F) יצאה בסוף השנה שעברה מאחזקתה בקוינבייס. מתחילת השנה אמנם קוינבייס עדיין בתחום השלילי, אבל בחודש האחרון זינקה המניה כבר ב-23%.
חדשות נוספות
סולנה עובדת על הטלפון הנייד השני שלה, לאחר שהראשון נחל הצלחה חלקית. כעת נראה שהשני כבר מצליח הרבה יותר. פחות מחודש לאחר שנפתחה האפשרות לרכישה מוקדמת, נמכרו כבר 100 אלף מכשירים. הצפי הוא שהטלפון המכונה "צ'אפטר 2" יושק בתחילת שנת 2025. כמו בטלפון הראשון, הטלפון יכיל פיצ'רים יחודיים לקנייה, מכירה, אחזקה ושימוש במטבעות דיגיטליים, במיוחד כאלה הפועלים על רשת הסולנה.
לטלפון הראשון לקח כמעט שנה להגיע למכירות של 20 אלף מכשירים כך שמדובר בהצלחה יפה לסולנה. המכירות המוקדמות מספקות לחברה כ-45 מיליון דולר לפיתוח המכשיר. אחד הגורמים להצלחה הוא המחיר הידידותי בהרבה – 450 דולר למכשיר, לעומת 1000 דולר למכשיר הראשון. מספר המכשירים הגדול יחסית יסייע לסולנה למשוך מפתחים שאכן יפתחו אפליקציות המתאימות לטלפון החדש.
למרות הכשלון היחסי של המכשיר הראשון, העניין בו גבר לאחרונה, לאחר שהתבצעה חלוקה בחינם של מטבעות דיגיטליים (דרופ אין) שהגיע לעיתים לשווי גבוה יותר משווי המכשיר עצמו.
פריצה נוספת: פלטפורמת המשחקים PlayDapp הפועלת בווב3 נפרצה ונגנבו מטבעות PLA, מטבעות הפלטפורמה, בשווי 290 מיליון דולר. תחילה נגנבו כ-35 מיליון דולר. החברה הציעה כופר של מיליון דולר לפורצים אך אלו לא הגיבו, ואז גנבו עוד 253.9 מיליון דולר. נראה אם זאת שההאקרים קצת ירו לעצמם ברגל. פריצה בסדר גודל כזה במטבע יחסית קטן תקשה עליהם להחליף המטבעות במשהו שווה ערך, ויכולה גם להוריד בחדות את ערך המטבע. כרגע הפעילות בחוזים החכמים של PLA מושבתים. החברה גם משתפת פעולה עם בורסות קריפטו וחברות בלוקצ'יין ורשויות החוק למנוע הברחה של הנכסים למקום בטוח לפורצים ולעקוב אחר המטבעות הגנובים. קשה לראות איך הפורצים יצליחו להתחמק עם השלל המפוקפק שלהם, וייתכן שבסופו של דבר להיענות להצעת הכופר יהיה משתלם יותר מבחינתם.
אינדקס קריפטו חדש: ביוזמה משותפת לחברת Wintermute (עושה שוק בתחום הקריפטו) ולאתר חדשות הקריפטו Block יושק אינדקס חדש, GMCI 30, שיעקוב אחר 30 מטבעות קריפטו, בשאיפה להביא קצת יותר בהירות לעולם מטבעות הקריפטו הכאוטי.
במדד לא כלולים מטבעות יציבים. כמו כן משקל המטבעות במדד לא נקבע באופן בלעדי על ידי ערך השוק, אלא מוגבל ל-25% מקסימום למטבע. נפח השוק של הביטקוין לדוגמה הוא מעל 50% מערך שוק הקריפטו כולו, אך במדד משקלו יישאר על 25% בלבד. כך מובטח ייצוג נרחב יותר של מטבעות הקריפטו במדד שיתן מידע רחב יותר על מצב השוק.
כדי להיכלל במדד המטבע חייב להיסחר בבורסה גדולה כמו בייננס, ולהתמך על ידי משמורן מפוקח כמו קוינבייס ומחירו צריך להיות מפורסם באופן שוטף באתרים מרכזיים כמו CoinMarketCap או CoinGeco. בנוסף המטבעות חייבים להיות כפופים לרגולציה האמריקאית של KYC – "דע את הלקוח" ורגולציה נגד הלבנת כספים.
ג'רום פאוול, יו"ר ה-SEC מצטרף לקולות הקוראים לרגולציה מקיפה למטבעות היציבים. "אנו זקוקים למסגרת עבודה עבור המטבעות היציבים" אמר פאוול, "אני מאד תומך בכך, ואני שמח שאנחנו קרובים לזה". בנוגע לנושא השנוי במחלוקת של המטבעות המדינתיים אמר פאוול: "אם יהיה לנו CBDC הקונגרס יצטרך לאשר את זה". הדברים נאמרו די מזמן בשימוע סגור לציבור שנערך ביוני בשנה שעברה ופורסמו כעת באתר פוליטיקו.
🔔 Fed Chair Powell Tells House Democrats, Stablecoin Bill is Needed for U.S.: Politico !@federalreserve Chair Jerome Powell emphasized the need for a legislative framework for #stablecoins during a closed-door meeting with House Democrats. He expressed satisfaction that… pic.twitter.com/S46WiA3JSQ
— Altcoin Alerts (@Altcoin_Alerts) February 14, 2024
מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון
השבוע היה מוצלח מאד לא רק עבור הביטקוין שעבר את שווי הטריליון דולר, אלא לשוק הקריפטו כולו שמתקרב כבר לשווי של 2 טריליון דולר. נזכיר שבשיא הגיע שווי שוק הקריפטו למעל 3 טריליון דולר.
ביטקוין BITCOIN +1.57% BITCOIN 90,523 +1.57% בסיס:89,120 פתיחה:0 גבוה:92,234 נמוך:88,709 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : סך הכל זינק הביטקוין השבוע ב-18% והוא נסחר כעת במחיר של 52.369 דולר. שווי השוק הכולל, כאמור, מעל טריליון דולר.
את'ריום ETHEREUM +0.14% ETHEREUM 3,063.9 +0.14% בסיס:3,059.7 פתיחה:0 גבוה:3,149.2 נמוך:3,044.5 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : גם האת'ריום זינק השבוע וחצה מזה זמן רב את רף ה-2800 דולר. מחירו כעת הוא 2801 דולר לאחר שעלה ב-15% השבוע.
סולנה (SOL): הסולנה ממשיך לטפס במעלה רשימת המטבעות הגדולים והשבוע לראשונה מזה שנים שהוא נמצא במקום השלישי לאחר שעקף את הבייננס קוין. העליות הסתכמו ב-15% למחיר 117 דולר למטבע, ושווי השוק עומד על 51.4 מיליארד דולר לעומת 51.1 מיליארד של המטבע שאחריו.
בייננס קוין (BNB): למרות שאיבד את המקום השלישי גם לבייננס קויין היו עליות יפות השבוע. מטבע אחד נסחר תמורת 341.6 דולר למטבע לאחר עליה שבועית של כ-10%.
ריפל (XRP): הריפל רשם עליה צנועה יותר של 8% למחיר 0.55 דולר למטבע. שווי השוק של המטבע עומד על 30 מיליארד דולר.
קרדאנו (ADA): הקרדאנו לא נותר מאחור עם עליה שבועית של 14% למחיר 0.58 למטבע ושווי שוק של 20.6 מיליארד דולר.
אבלנש (AVAX): העליה החדה ביותר השבוע הייתה של מטבע האבלנש - 19%. מחיר מטבע אחד הוא 42.23 דולר ושווי השוק הכולל 15.5 מיליארד דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
4.טקטונה וסילבר קסטל יטוסו השבועמניות 18/02/2024 15:18הגב לתגובה זו0 0אם מטבעות קריפטו יעלוסגור
-
3.ביטקוין שווה אפס ערך אמיתיכלכלן 15/02/2024 12:24הגב לתגובה זו3 0לא מניב כלוםסגור
-
רק פי 2 ב4 חודשים אחרונים (ל"ת)יוני 18/02/2024 15:26הגב לתגובה זו0 0סגור
-
ומה הדולר מניב? (ל"ת)99 15/02/2024 18:54הגב לתגובה זו0 1סגור
-
2.אנשים מחפשים כל אלטרנטיבה אפשרית לדולר המודפס כמו זבל (ל"ת)89 15/02/2024 11:39הגב לתגובה זו0 0סגור
- טען עוד
-
1.וכדאי לזכור - לא יהיה יותר מ-21 מיליון מטבעות ביטקוין (ל"ת)misha6 15/02/2024 07:35הגב לתגובה זו5 4סגור