בכיר בפד': הקריפטו עשוי להועיל לדומיננטיות של הדולר בעולם
הקריפטו דווקא יועיל לדומיננטיות של הדולר?
הכלכלן כריסטופר וולר, חבר הנהלה בפדרל רזרב, אמר כי מטבעות יציבים הצמודים לדולר עשויים לחזק את מעמדו של הדולר כמטבע הרזרבה העולמי, מעמד שלאחרונה עומד באתגרים מצד מדינות רבות שמנסות לפתח אלטרנטיבה לדומיננטיות של הדולר.
לדבריו הדומיננטיות של הדולר בתחום המטבעות היציבים היא מוחלטת ומגיע ל-99% מנפח השוק, כך שרוב ה-DeFi (חוזים חכמים ברשתות הבלוקצ'יין) מבוססים על הדולר, ובכך מבססים את הדומיננטיות שלו. "נכסים מבוססי קריפטו נסחרים באופן בסיסי בדולרים, לכן כל התרחבות של המסחר בעולם ה-DeFi קרוב לוודאי שתביא פשוט להתחזקות של התפקיד הדומיננטי של הדולר". לכן הוא סבור שהקריפטו והתרחבות השימושים בו שמתבססים רבות על מטבעות יציבים דווקא יועילו לדולר.
זוהי עמדה המנוגדת למה שרבים סבורים, שהתחזקות עולם הקריפטו תביא לירידה בדומיננטיות של הדולר, כיון שהביטקוין ומטבעות אחרים יהוו אלטרנטיבה לדומיננטיות של הדולר במסחר הבנלאומי. בכיר הפד, כאמור, סבור אחרת.
חלק מהמאבק הפוליטי המתפתח סביב הקריפטו?
כריסטופר וולר מזוהה עם המפלגה הרפובליקנית ומונה להנהלת הפד' על ידי הנשיא לשעבר דונלד טראמפ. אפשר לראות את דבריו גם כחלק מהמאבק המתפתח בין המפלגות בנושא היחס לקריפטו ולסכנה שהוא מהווה או לא למערכת הפיננסית העולמית והלאומית.
הצד השני של מתרס, הסנטורית הדמוקרטית אליבת' וורן אמרה שהיא "לא מפחדת" להתמודד עם יריבים תומכי קריפטו. האמירה שנשלחה במייל כחלק מהקמפיין הפוליטי של הסנטורית לקראת הבחירות הבאות, מגיעה על רקע כניסת תומך הקריפטו, עורך הדין הרפובליקני ג'ון דיטון, למרוץ נגדה על המושב בסנאט. עורך הדין דיטון מייצג את ריפל במאבק המשפטי שהיא מנהלת בשנים האחרונות נגד ה-SEC. הוא זכה עבור החברה בניצחון זמני בשנה שעברה, אך המאבק טרם נגמר.
<
המשימה של דיטון להדיח את וורן לא תהיה קלה. היא נציגת מסצ'וסטס בסנאט מאז 2012 ו-55% מהמצביעים מרוצים מעבודתה. קהילת הקריפטו, מצד שני, ממש לא מחבבת אותה. "וורן היא הכוח המניע מאחורי צבא האנטי קריפטו. היא הספונסר המוביל של החוק נגד הלבנת כספים בנכסים דיגטליים, שמשמעותו המעשית היא איסור על קריפטו בארצות הברית בדלת האחורית. הרחקת וורן ממוקדי הכוח בהחלט תוביל לסביבה פוליטית יותר תומכת קריפטו בארצות הברית" אמרה פריין בורינג, פעילת קריפטו בולטת.
ראלי הביטקוין ימשך?
חשש כבד רבץ על שוק המניות בימים האחרונים, מה שהקרין גם על שוק הקריפטו ועצר מעט את הראלי בימים האחרונים. החשש נבע מדוחות אנבידיה שהתפרסמו אמש והפתיעו לטובה. נדיר מאד שדוחות של חברה אחת מחזיקות על גבן את ציפיות השוק כולו, אבל נראה שכך היה במקרה זה, שכן חלק גדול מהראלי האחרון מיוחס להייפ הבינה המלאכותית והזינוק במנית אנבידיה שהובילה את הנאסד"ק, והקרינה על סגמנטים נוספים בשוק. אנבידיה דווחה אמש, הכתה את התחזית, אך, חשוב מכך, שחררה תחזיות טובות מאד שהקפיצו את המניה באפטר. במקביל נרשמה גם התאוששות מסוימת במחיר הביטקוין שחזר לבחון את רמת ה-52 אלף דולר למטבע לאחר שקודם לכן, לפני פרסום הדוחות, הוא בחן שוב את רמת ה-50 אלף דולר.
גם אם מחיר המטבע לא השתנה כל כך בשבוע האחרון, אולי גם עקב דוחות אינבידיה ואולי ללא קשר. נראה שמתחת לפני השטח העניין במטבע ממשיך לטפס. זרימת הכספים לעבר תעודות הסל נמשכת בעוצמה, ומהווה תמיכה יציבה למחיר הביטקוין.
רוב הכסף עד כה התנקז לתעודות של פידליטי ובלקרוק, אבל השבוע חל שינוי מפתיע כששתי תעודות קטנות בלטו בפעילות חריגה. תעודת הסל הקטנה יותר של חברת VanEck (HODL) זינקה לפתע ב-2200% לעומת היום הקודם ביום שלישי השבוע. נפח המסחר הממוצע בימים הקודמים היה 17 מיליון דולר, ואילו ביום שלישי האחרון הוא זינק ל-400 מיליון דולר. העניין הפתאומי כלל 32 אלף חשבונות שונים, כך שלא מדובר בגוף גדול אחד שהחליט לפתע להיכנס לתחום הביטקוין דווקא דרך תעודת הסל הזו.
<Still haven't figured out what happened. No one knows. Given how sudden and explosive the increase in number of trades was (500 trades Friday, 50,000 trades today) I'm wondering if some Reddit or TikTok influencer type recommended them to their followers. Feels retail army-ish. https://t.co/WazxSSgFjR
— Eric Balchunas (@EricBalchunas) February 20, 2024
הסיבה לשינוי הפתאומי והחריג איננה ברורה. יש שהעלו השערות שמדובר בהשפעה של טיק-טוקר או התארגנות ברשת החברתית רדיט אך לא ניתנו הוכחות שמצביעות באופן קונקרטי על התרחשות כזו. חמישה ימים לפני האירוע הודיעה החברה על הורדת דמי הניהול מ-0.25% ל-0.2%, נמוך יותר משתי המתחרות הגדולות, אך קשה לייחס את השינוי הפתאומי להפחתה הזו.
תעודה נוספת חוותה עליה פתאומית בנפח המסחר בשיעור של 1200%. מדובר בתעודה של WisdomTree (WBTC) שנפח המסחר בה זינק ל-154 מיליון דולר ביום אחד עם 23 אלף סוחרים שונים לעומת יום ממוצע עם 221 סוחרים בלבד.
בתוך כך הסנטימנט החיובי ביחס לביטקוין מתרחב גם למסחר בחוזים העתידיים על המטבע. החוזים הפתוחים נמצאים בשיא של 26 חודשים ומגיעים ל-21 מיליארד דולר. התחזקות המסחר העתידי משקף שוב עלייה בסיכון. לאחר השקת תעודות הסל, כשמחיר המטבע נסוג בכ-20% מהשיא, השוק "התנקה" מהרבה מאד מסחר ממונף, אך כעת הוא מתחיל להצטבר מחדש.
דוחות קוינבייס היכו את התחזיות
התקופה הטובה של הקריפטו לא פוסחת על החברה הציבורית הגדולה ביותר בתחום הקריפטו, חברת המסחר קוינבייס. החברה דווחה בשבוע האחרון על תוצאות הרבעון הרביעי והמניה הגיבה בחיוב.
ההכנסות ברבעון זינקו ב-45% ל-905 מיליון דולר, הרבה מעל צפי האנליסטים להכנסות של 825 מיליון דולר. נפח המסחר זינק ב-164% והגיע ל-29 מיליארד דולר. החברה אף עברה לרווח לראשונה מאז הרבעון הרביעי של 2021 (אז הביטקוין ושוק הקריפטו בכלל היו בשיא כל הזמנים). הרווח הנקי הסתכם ב-273 מיליון דולר. החברה ציינה שה-EBITDA המתואם היה חיובי בכל אחד מהרבעונים של שנת 2023 והסתכם בקרוב למיליארד דולר במהלך השנה כולה.
עיקר ההכנסות של החברה עדיין נובעות מעמלות מסחר, כ-529 מילון דולר ברבעון האחרון, אך החברה מנסה לגוון את מקורות ההכנסה לאחרונה ובין השאר פתחה רשת בלוקצ'יין משלה, מציעה שירותי משמורנות לתעודות הסל, מציעה רישום לשירותי פריים ושירותים נוספים, וזאת בנוסף לניסיונות התרחבות בנלאומית בקנדה, אירופה ואסיה.
בתזמון מפתיע החליטה קרן ARK לצאת מחלק גדול מהשקעתה בקוינבייס ומכרה מניות בשווי 90 מיליון דולר מיד לאחר הדוחות המצויינים.
מה עשו המטבעות האחרונים בשבוע האחרון
תנודתיות בכיוונים מנוגדים במטבעות הגדולים השבוע.
ביטקוין BITCOIN +1.6% BITCOIN 90,544 +1.6% בסיס:89,120 פתיחה:0 גבוה:92,234 נמוך:88,709 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : לאחר תנודתיות מסויימת הביטקוין נמצא במקום די דומה לשבוע שער עם ירידה של כ-1% במחיר של 51.6 אלף דולר למטבע.
את'ריום ETHEREUM +0.42% ETHEREUM 3,072.5 +0.42% בסיס:3,059.7 פתיחה:0 גבוה:3,149.2 נמוך:3,044.5 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : מטבע האת'ר הגיע השבוע לזמן קצר למחיר של 3000 דולר, לראשונה מאז אפריל 2022, אך לאחר מכן נסוג מהשיא וכעת נסחר תמורת 2937 דולר, עליה של כ-5% לעומת מחירו לפני שבוע.
בייננס קוין (BNB): לאחר כמה שבועות בהן הסולנה הייתה במקום השלישי, הבייננס קוין חוזר להוביל עם נפח שוק של 56 מיליארד דולר לעומת 45.8 מיליארד של סולנה. הסיבה לכך היא תנועת מלקחיים של עליה ב-10% של הבייננס לעומת ירידה של 11% לסולנה. מחיר הבייננס הגיע ל-375 דולר
סולנה (SOL): הסולנה כאמור איבדה 11% ונסחרת כעת תמורת 104 דולר למטבע.
ריפל (XRP): גם הריפל ברשימת היורדים, אך עם ירידה של 2% בלבד. מחיר מטבע אחד עומד על 0.54 דולר.
קרדאנו (ADA): הקרדאנו עם עליה קטנה של 1% למחיר של 0.5877 דולר.
אבלנש (AVAX): נרשם לחץ מסוים על מחיר האבלנש לקראת יציאה לשוק של 9.5 מיליון מטבעות בשווי 365 מיליון דולר ביום חמישי הקרוב. זו עלייה של 2.6% בהיצע המטבעות בשוק. המטבעות ינתנו בעיקר לחברי הנהלה ועובדים של החברה המפעילה את הרשת. בסוף 2023 נהנה המטבע מראלי שהביא אותו למיקומו הנוכחי ברשימת המטבעות הגדולים. השבוע הוא ירד ב-12% למחיר 37 דולר למטבע ושווי שוק של כ-14 מיליארד דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
3.קישקוש מהתחת (של הכתב). ניתן לעשות זאת על כל מטבע. (ל"ת)כלכלן בכיר 23/02/2024 12:12הגב לתגובה זו0 0סגור
-
2.למה לקנות תעודת סל על ביטקווין שיש עליהם מס?מצחיקים 23/02/2024 09:08הגב לתגובה זו0 0ביטקווין הוא בכלל מוצר שלא רוצים לשלם עליהם מססגור
-
1.XRPמבין עניין 22/02/2024 11:06הגב לתגובה זו0 0פשוט תרשמו xrp - זה המטבע ריפל היא החברה .סגור