עוד כשבוע לחציה - מהן ההשפעות ואיך יגיב מחיר הביטקוין?

אירוע החציה צפוי להפחית את ההיצע ויש הצופים שהוא יגרום לראלי, האם הם יתאכזבו? מי עוד מושפע ואיך מהחציה המתרחשת אחת לארבע שנים? בינתיים הביטקוין חזר לטפס ונסחר כעת שוב מעל 70 אלף דולר למטבע
 | 
telegram
(4)

השפעות אירוע החציה

בעוד כשבוע עד שבוע וחצי יתרחש אירוע החציה על רקע מחירי שיא של הביטקוין, ששוב נסחר בדקות אלו במחיר של מעל 70 אלף דולר. 

החציה, או ההבינג (Halving), הוא תכונה שהושתלה בקוד של רשת הבלוקצ'יין עם הקמתה, ומטרתה ליצור תהליך דיפלציוני באמצעות הורדת ההיצע באופן הדרגתי. הכורים שמתפעלים את הרשת מקבלים שכר בביטקוינים חדשים שנוצרים על כל בלוק שהם יוצרים. אחת לארבע שנים השכר הזה מתחלק לשניים, וכך אספקת הביטקוין יורדת. מהי, אם כן, השפעתו של האירוע הזה על הגורמים השונים בשוק הקריפטו?
 

השפעות על רווחי הכורים

הראשונים שיושפעו הם כמובן הכורים עצמם ששכרם נחתך. כיום הכורים העיקריים הן חברות ענק, חלקן ציבוריות, שמפעילות כוח חישוב אדיר באמצעות ציוד חדיש ועוצמתי ב"חוות כרייה" שהן מפעילות. כעת, כשהתגמול על הכריה נחתך בשתיים, ידרשו החברות הללו ליותר כוח חישוב כדי לייצר את אותן הכנסות.

על פי חישוב של חברת קוינמטריקס, כדי לשמור על רווחיות ברמות המחיר הנוכחיות החברות צריכות להגיע לרמה של עלות תפעולית של 0.05 דולר לקילוואט שעה, בעוד עם הציוד הנוכחי הממוצע בארצות הברית הוא עלות של 0.08 דולר לקילווואט שעה. לכן, הרבה מהחברות בארצות הברית יתקלו בקשיים תזרימיים ויהיו חייבות לשדרג את היעילות באספקטים השונים של פעולת הכרייה. המכונות החדשות שמיוצרות כיום כבר עומדות בדרישות האלו, אך ידרשו השקעות גדולות להחליף את כל הציוד הקיים. החישובים האלו תלויים גם במחיר הביטקוין כמובן, אבל אפילו במחיר של 75 אלף דולר (הביטקוין עדיין לא שם) עדיין הרווחיות בציוד הנוכחי גבולית.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

חשוב לציין, עם זאת, שהחברות הללו כל הזמן נמצאות במירוץ אחר ייעול כוח החישוב והמשאבים הנדרשים לכך – מציוד מתקדם ויעיל והפעלתו בצורה חכמה וחסכונית יותר,  דרך שימוש באנרגיה זולה יותר, ועד מציאת אפיקי רווח נוספים כמו מכירת חום שיורי, או מכירת אנרגיה בשעות השיא וקניה בשעות שהיא זולה יותר וכדו'.

אבל גם לאחר כל ההתיעלות האפשרית ייתכן שחברות מסוימות פשוט לא יצליחו להיות רווחיות ויאלצו להיסגר או לחפש אפיקי פעילות אחרים, תהליך שכבר החל עם חברות כמו Iren או Digital Techonologies שהחלו לפנות לפעילות בתחום אספקת כוח חישוב ליישומי בינה מלאכותית. מצד שני עליה חדה במחיר הביטקוין יכול לבטל את כל המגמות הללו ולהחזיר את כל כוח החישוב, היעיל והלא יעיל, לתחום הכרייה.

חברות הכריה שינו בחודשים האחרונים באופן דרמטי את המדיניות שלהן. עד לאחרונה רבות ביניהן נקטו במדיניות של שמירה על המטבעות שנכרו מבלי למכור אותם "לעולם" (ולממן את הפעילות באמצעות הנפקה או חוב), אך לאחר ירידת מחירי הביטקוין בשנת 2022 רבות נאלצו להתחיל למכור, וגם לאחר עליית המחיר חלקן המשיכו במדיניות מכירת הביטקוין כדי לממן את שדרוג הציוד, להבטיח את המשך הפעילות או פשוט להיפגש עם הרווחים. כעת מלאי הביטקוין שבידי הכורות הוא 1.794 מיליון מטבעות - הנמוך ביותר מאז תחילת 2021. 
 

איזורי הפעילות

עם שולי רווח מצטמצמים ומחירי אנרגיה מטפסים, מקור ומקום הפקת האנרגיה הופכים להיות יותר ויותר קריטיים. חברות רבות החלו לחקור את האפשרויות העומדות בפניהם מבחינה גיאוגרפית. מחשב יכול לעמוד גם באפריקה או באמריקה הלטינית היכן שמחירי האנרגיה זולים בהרבה מאשר בארצות הברית או אירופה. כך ישנן כבר יוזמות להקמת חוות כריה באורגוואי, ארגנטינה, פרגוואי, בוטאן, אתיופיה, איחוד האמירויות ועוד. המגמה הזו צפויה להתרחב.

 
 
השפעה על תפעול הרשת

בשלוש הפעמים הקודמות שהתרחשה החצייה ירד כוח החישוב שמתפעל את הרשת, כיון שהיה פחות משתלם לכרות ביטקוין. השפעה כזו יכולה לפגוע ביעילות ובמהירות הפעילות על גבי הרשת. יחס עם זאת אז היה מדובר בתופעה קצרת טווח, ומיד לאחר הירידה הראשונית (57 יום בממוצע), כוח החישוב חזר לרמות של טרום החציה.
 

מחיר הביטקוין

החציה, כאמור, פוגעת בהיצע הביטקוין החדשים לשוק, וישנה ציפייה שהיא תביא לעלייה משמעותית במחירו. הדעה הזו נתמכת באירועי החציה הקודמים שאכן גרמו לעליות דרמטיות בחודשים שלאחר התרחשותן.

אחרים טוענים שההשפעה הפעם תהיה מינורית, בהתחשב בעובדה שכבר עכשיו ייצור המטבעות החדשים אינו מאסיבי כבעבר. באירועי החציה הראשונים האספקה השנתית נחתכה בצורה דרמטית, אך כעת האספקה החדשה עומדת על 1.6% בלבד בשנה, והיא תרד ל-0.8% - לא שינוי דרמטי. בנוסף, 94% מכלל המטבעות שאי פעם יווצרו כבר נכרו. במצב כזה ההשפעה של יצירת מטבעות חדשים על ההיצע הרבה פחות משמעותית. הגורם העיקרי שמשפיע על המחיר כעת הוא דווקא הביקוש. לכן, יש הטוענים, שהשפעת החציה על המחיר, במידה ואכן תקרה, תהיה בעיקר פסיכולוגית.
 

חדשות נוספות מהשבוע האחרון

בלרקרוק ממשיכה לסגור את הפער מגרייסקייל, כשהראשונה מגייסת והאחרונה פודה. כעת הפער בין תעודת הסל הוותיקה למתחרה הצעירה עומד על 4 מיליארד דולר בלבד. רק בשבוע שעבר הפער עמד על 6 מיליארד דולר. 

חברה נוספת על הכוונת של ה-SEC. חברת אוניסוואפ שמפעילה בורסה מבוזרת, ופועלת כרשת בלוקצ'יין לייר 2 על גבי רשת האת'ריום. החברה קיבלה אזהרה לפני תביעה. מחיר טוקן הבית של החברה צנח ב-11% עם קבלת ההודעה. 
 

מה עשו המטבעות גדולים בשבוע האחרון

מחיר הביטקוין שוב פרץ בשעות האחרונות כלפי מעלה, אך עדיין מתקשה לחצות את ההתנגדות ברמות של 72 - 73 אלף דולר למטבע. רוב המטבעות הגדולים רשמו אף עליות בשבוע האחרון. 

ביטקוין  BITCOIN +3.05% BITCOIN 91,838 +3.05% BITCOIN בסיס:89,120 פתיחה:0 גבוה:92,234 נמוך:88,709 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : לאחר הפסקה קצרה הביטקוין חזר לטפס ואף קבע השבוע שיא חדש, ולאחר מכן נסוג ממנו. כעת נסחר מטבע אחד תמורת 70.8 אלף דולר, עליה שבועית של 8%.

את'ריום  ETHEREUM +2.17% ETHEREUM 3,126 +2.17% ETHEREUM בסיס:3,059.7 פתיחה:0 גבוה:3,161 נמוך:3,044.5 תמורה:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא: : האת'ריום טיפס ב-8.5% השבוע למחיר של 3558 דולר למטבע, לאחר שקודם לכן שוב התקרב המטבעל מחיר של 4000 דולר. 

בייננס קוין (BNB): הבייננס טיפס אף הוא ב-7% למחיר 615 דולר למטבע, ושווי השוק שלו מתקרב שוב ל-100 מיליארד דולר. 

סולנה (SOL): לנוכח הזינוק בפעילות, רשתם הסולנה חווה בעיות טכניות רבות. השבוע אושרה הצעה שנועדה לשפר את מהירות הפעילות על גבי הרשת. נראה אם זה יעבוד. 

על רקע התקלות הטכניות המתגברות ירד השבוע מחיר המטבע ב-6% והוא נסחר כעת תמורת 172 דולר למטבע. 

ריפל (XRP): חברת ריפל צפויה להשיק מטבע יציב צמוד לדולר, וכך תפסיק החברה להשתמש במטבעות היציבים הקיימים בשוק. שוק המטבעות היציבים שמגיע לנפח של 150 מיליארד דולר הוא אחד הרווחיים והיציבים בעולם הקריפטו. לדברי דויד שוורץ, מנהל בכיר בריפל, שוק המטבעות היציבים צפוי לצמוח ל-2.8 טריליון דולר עד שנת 2028. לדברי החברה 100% מהמטבעות שיונפקו יגובו בפקדונות דולריים. 

השבוע טיפס המטבע בכמעט 9% למחיר של 0.6185 דולר. 

דוג'קוין (DOGE): הדוג'קוין ממשיך בשנה המצוינת עם עליה שבועית של 13% שמביאה את השינוי השנתי למעל 120%. 

טונקוין (TON): שם חדש ברשימת המטבעות המובילים לאחר זינוק שבועי של לא פחות מ-48% שמביא את השינוי השנתי ל-215%. מטבע הטונקוין שייך לרשת לייר 1 שמשמשת לפעילויות שונות ברשת המסרים המידיים טלגרם. שווי השוק הנוכחי של המטבע עומד על 25.3 מיליארד דולר לעומת 20.9 מיליארד של הקרדאנו שאחריו. 

קרדאנו (ADA): למרות הירידה בטבלה גם הקרדאנו עלה השבוע ב-3% למחיר 0.588 דולר למטבע. 

תגובות לכתבה(4):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    לחברות הכרייה החיצוי הוא מכה, לביטקויין זה עליית ערך
    איל 16/04/2024 12:07
    הגב לתגובה זו
    0 0
    כמו כל סחורה שההיצע שלה קטן והביקוש גדל.
    סגור
  • 3.
    לופט גשפאפט
    שמוקוין 14/04/2024 14:43
    הגב לתגובה זו
    0 0
    ״משקיעים״ עלאק, כל המטבעות האלו זו תרמית פירמידה ענקית !
    סגור
  • 2.
    הכי טוב סולנה, אבל לטווח ארוך (ל"ת)
    משקיע קריפטו מנוסה 12/04/2024 14:29
    הגב לתגובה זו
    0 0
    סגור
  • 1.
    ההונאה הגדולה בהסטוריה כסף עובר בין נוכלים גדולים לקטני (ל"ת)
    קרקס הקלפים 11/04/2024 12:26
    הגב לתגובה זו
    2 2
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות