פרנקלין טמפלון: סולנה היא הדבר הבא בקריפטו - נצלו את השפל

ענקית ההשקעות חושבת שיווצר טריו מטבעות מובילים - ביטקוין, את'ריום וסולנה; עודף היצע צפוי ללחוץ את מחירי הקריפטו בטווח הזמן הקרוב; החזר צפוי של 118% לנושי FTX; האת'ריום חוזר להיות מטבע אינפלציוני
 | 
telegram
(1)

פרנקלין טמפלון: סולנה היא הדבר הבא – נצלו את השפל

ענקית ניהול ההשקעות פרנקלין טמפלון פעילה מאד בשוק הקריפטו ומזהה את הסולנה כמטבע עם פוטנציאל להפוך לשלישי בחשיבותו ובגודלו. כרגע הסולנה נמצאת במקום החמישי מבחינת גודל שוק, לאחר הביטקוין, האת'ריום, המטבע היציב את'ר ומטבע הבייננס קוין. לדברי בית ההשקעות שמנהל 1.5 טריליון דולר, הסולנה צפויה להנות מהגל הבא של אימוץ המטבעות הקריפטוגרפיים ולייצר טריו מטבעות מובילים יחד עם הביטקוין והאת'ריום.

ההמלצה נובעת מהעמלות הנמוכות ברשת, וכן משיגעון מטבעות ה"ממ" (שנרגע קצת בשבועות האחרונים), שתרם רבות להתרחבות הפעילות על גבי הרשת. מלבד מטבעות ה"ממ" בפרנקלין טמפלטון רואים פוטנציאל לצמיחה בפעילות על גבי הרשת בתחומים נוספים, ביניהם מערכות תשלומים מבוזרות, ופרויקטים של תשתיות פיזיות מבוזרות (DePIN), שעשויים לתרום להתרחבות הפעילות ברשת.

בנוסף, ההצלחה של מהנדסי הרשת לפתור את בעיות הסקלביליות שהתגלו עם עלייה ברמת הפעילות, מעודדת את האנליסטים. לדבריהם, הדבר מוכיח את הגמישות והשיפור המתמשך של מפעילי הסולנה.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

לאחר זינוק שנמשך כמה חודשים הסולנה התרחקה מאד מהשיא בשבועות האחרונים. בשיאה עברה הסולנה את מחיר ה-210 דולר, ולאחר מכן צללה למחיר של 120 דולר למטבע. מאז המטבע התאושש מעט ונסחר כעת תמורת כ-146 דולר למטבע.

 

עודף היצע צפוי לוחץ על מחירי מטבעות הקריפטו

למרות התאוששות מסוימת שנרשמה השבוע, מחירי המטבעות הדיגיטליים עדיין רחוקים ממחירי השיא שנרשמו אך לפני מספר שבועות. הסיבה הפעם, לפחות לפי כמה מהאנליסטים, היא ככל כמה אירועים צפויים שיגרמו לעלייה זמנית בהיצע. על פי 10X – חברת ניתוח מחקר בקריפטו – סדרה של אירועים תגרום להיצע בגובה 2 מיליארד דולר בשוק האלטקוינים (מטבעות אלטרנטיבים) בעשרת השבועות הקרובים.

באירועי "unlock" משתחררים מטבעות למייסדים או לחברי ארגונים וגורמים לעלייה זמנית בהיצע (בדומה להנפקת מניות או הענקת אופציות לעובדים, שעשויים ליצור לחץ שלילי על מחיר מניה). גורם דובי נוסף לדברי החברה הוא ש"משקיעי קרנות הון סיכון עלולים לחוש לחץ לנעול רווחים, מה שיהווה תקרה לכל מומנטום חיובי שעשוי להיווצר, במיוחד במטבעות בהם יש שחרור (unlock) של מטבעות".

גורם נוסף לעלייה בהיצע מרוכז דווקא במטבע הביטקוין. מטבעות בשווי של יותר מ-11 מיליארד דולר יחולקו לנושים של בורסת הקריפטו ג'מיני ושל חברת Mt. Gox.

החזר של 118% לנושי FTX

אולי ההפסד לא יהיה נורא כל כך בסופו של דבר. מנהלי חברת הקריפטו פושטת הרגל FTX הודיעו על תוכנית חדשה שתאפשר ל-98% מהנושים לקבל החזר של עד 118% על תביעותיהם במזומן. התוכנית צריכה עדיין לקבל את אישור בית המשפט. לפי התוכנית נושים לא ממשלתיים יקבלו 100% מתביעותיהם בתוספת 9% ריבית לשנה. ההערכה הקודמת של החברה הייתה להחזר של 90% בלבד.

לדברי החברה היא מצפה שיהיה ברשותה בין 14.5 ל-16.3 מיליארד דולר במזומן, לאחר שנה וחצי של שיקום ואיתור נכסים ברחבי העולם. בהצהרה שמסרה החברה הוסברה הסיבה לתשלומי הריבית: "... בזמן שהחברה הגישה בקשה להגנה מפני נושים בנובמבר 2022 היה בידי החברה רק 0.1% מהביטקוין ו-1.2% מהאת'ריום שלקוחות החברה האמינו שהיא מחזיקה. בהתאם, בעלי החוב לא יכלו להנות מעליית הערך של אחזקותיהם".

בנוסף לגילוי הנכסים האבודים, מנהלי פשיטת הרגל הצליחו גם להנזיל כמה מהשקעות החברה במחירים טובים למדי וכעת בידה מספיק מזומנים להחזר החובות.

מלבד הנושים הפרטיים, החברה מתקדמת גם להסדר מול הנושים הממשלתיים. מס ההכנסה האמריקאי יסכים לתשלום מזומן של 200 מיליון דולר, ותשלום נוסף של 685 מיליון דולר לאחר התשלום לשאר הנושים הפרטיים והממשלתיים. שאר הנושים הממשלתיים הסכימו להשעות את דרישותיהם עד לתשלום מלא כולל ריבית לנושים הפרטיים. 

התוצאות הלא צפויות של השדרוג האחרון - האת'ריום כבר לא דיפליצוני, ואולי לעולם לא יחזור להיות

השדרוג האחרון ברשת האת'ריום הביא לתוצאה הרצויה - מחירי העמלות בכמה מרשתות לייר 2 הפועלות על גבי האת'ר נחתכו ב-90% מיד לאחר השדרוג ב-13 במאי. גם ברשת עצמה העמלות נמוכות בהרבה מבעבר - עד פי 4. 

אבל לתוצאה הרצויה ישנה גם תופעת לוואי, שאולי תפגע בערך המטבע לאורך זמן. באת'ריום ישנו מנגנון דיפליצוני של שריפת מטבעות שנועד לשמור על היצע נמוך לאורך זמן, אך שריפת המטבעות תלויה בעמלות שנוצרות מהכריה, וכשאלו נמוכות לא נשרפים מספיק מטבעות ביחס למטבעות שנוצרים. כעת שיעור שריפת המטבעות הוא הנמוך ביותר מאז השדרוג בספטמבר 2022, ולא עומד בקצב יצירת המטבעות החדשים, כך שהמטבע חוזר להיות אינפלציוני. על פי הערכות, ברמות המחיר הנוכחיות של העמלות הוא לעולם לא יחזור להיות דיפלציוני. 

חדשות נוספות מהשבוע האחרון

דוחות הרבעון הראשון של חברת המסחר רובינהוד הצביעו על זינוק של 224% בנפח המסחר במטבעות קריפטו באמצעות החברה. "נפח המסחר הרעיוני" במטבעות הקריפטו ברבעון הגיע הגיע ל-36 מיליארד דולר, כך שההכנסות מתחום הקריפטו זינקו ב-232% ל-126 מיליון דולר. מטבעות קריפטו בשווי 26.2 מיליארד דולר של הלקוחות נמצאים במשמורת של החברה. המספרים המרשימים של רובין הוד מצטרפים לאלו של קוינבייס שגם דווחה על רבעון ראשון שובר שיאים במסחר בקריפטו.

הרבעון השני צפוי להיות פחות טוב על רקע הירידות בשוק. רובין הוד גם מתמודדת כעת עם צעדים של הרגולטור נגדה על פעילות הקריפטו שלה. סמנכ"ל הכספים של החברה, ג'ייסון וורניק, התייחס לכך במסיבת העיתונאים לאחר הדוחות – "אנחנו, כמובן, התאכזבנו לקבל את ההודעה (על החקירה)", אך הוא הוסיף שאין לכך השפעה על חשבונות הלקוחות וש"עסקים כרגיל" עבור זרוע הקריפטו של החברה.

המאבק הפוליטי סביב הקריטו - וטו נשיאותי. ית הנבחרים המאריקאי הצביע ברוב של 228 נגד 182, על חוק שנועד לבטל את מדיניות ה-SEC ביחס למטבעות הקריפטו. הרוב הושג בעיקר בקולות הרפובליקנים, אבל גם 21 דמוקרטים הצטרפו, אולם מטעם הנשיא נמסר כי הוא יטיל ווטו על החוק, כך שלפחות עד הבחירות בנובמבר לא צפוי שינוי דרסטי במדיניות. 

תעודות סל - לראשונה לאחר 11 שבועות רצופים נעצר רצף הפידיונות בתעודת הסל של גרייסקייל. השבוע נרשמו לראשונה יום עם זרימת כספים חיובית של 63 מיליון דולר. יציאת הכספים מהתעודה ב-11 השבועות האחרונים באה בעקבות אישור תעודות הסל המתחרות, שהציעו מחירים אטרקטיבים יותר. מלרות יציאת הכספים המסיבית, התעודה, שפעלה קודם לכן כקרן נאמנות, היא עדיין הגדולה ביותר בתעשייה עם קרוב ל-19 מיליארד דולר, אם כי התעודה של בלקרוק כבר מתקרבת עם 17.2 מיליארד דולר.

המטבעות הגדולים

השבוע, כאמור, נרשמה התאוששות מסוימת במחירי המטבעות המרכזיים

ביטקוין (BTC): מחיר המטבע המרכזי חזר למעל 60 אלף דולר השבוע, וכעת הוא נסחר תמורת 61.6 אלף דולר, עליה של 7% מהשבוע שעבר.

את'ר (ETH): האת'ר גם עבר רף סמלי - 3000 דולר - לאחר עליה של כ-3% ונסחר כעת תמורת 3001 דולר. 

בייננס קוין (BNB): נכון לעכשיו מדובר במטבע המוביל מתחילת השנה, ולאחר עליה שבועית של כ-9% מחירו גבוה כעת בכ-92% ממחירו בתחילת ינואר. כעת נסחר המטבע תמורת 597 דולר. 

סולנה (SOL): כאמור הסולנה התאוששה ממחירי השפל, עם עליה שבועית של 12%, וכעת מחיר המטבע 145 דולר. 

ריפל (XRP): עם התאוששות מינורית של 2% בשבוע האחרון עדיין מדובר במטבע עם הביצועים הגרועים ביותר מתחילת השנה (ירידה של 15%). כעת נסחר המטבע תמורת 0.52 דולר. 

דוג'קוין (DOGE): הזינוק הגדול ביותר נרשם בדוג'קוין - 17% בשבוע האחרון ו-64% מתחילת השנה. מחירו כעת 0.147 דולר. 

תגובות לכתבה(1):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 1.
    זה הכל הלבנת כספים אחת גדולה (ל"ת)
    סניר 13/05/2024 09:39
    הגב לתגובה זו
    1 0
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות