וונגרד ממנה אוהד קריפטו למנכ"ל, האם גם היא תצטרף לטרנד תעודות הסל?
האם גם וונגורד תצטרף לטרנד תעודות הסל?
אל מול מסיבת תעודות הסל בה השתתפו גופי ההשקעות הגדולים בעולם כמו פידליטי ובלקרוק, ניצב גוף אחד כמו ברוש לבדו אל מול פני הסערה וסרב בכל תוקף, מסיבות אידיאולוגיות (כך נראה) להשתתף במסיבה. מדובר כמובן בוונגרד, מנהלת תעודות הסל השניה בגודלה בעולם, וממציאת הקונספט.מנהלי החברה, ובראשם המנכ"ל טים בוקלי, הגדירו את מטבעות הקריפטו בכלל ואת הביטקוין בפרט כ"השקעה לא רציונלית". הפילוסופיה של החברה, מיסודו של ג'ון בוגל המנוח, היא להשקיע בנכסים שמייצרים תזרים מזומנים והביטקוין, כידוע, לא מייצר כלום. עוד בשנת 2017 בוגל אמר למשקיעים "לברוח מביטקוין כמו ממגיפה" (ומי שהקשיב לו הפסיד תשואה נאה של כמה מאות אחוזים). בוקלי, המנכ"ל הנוכחי שעומד לסיים את תפקידו בקרוב אמר ש"משהו כמו ביטקוין הוא יותר מדי תנודתי ולא מכיל שום ערך". עוד הוסיף ש"קשה מאד לחשוב על איך זה שייך לתיק השקעות לטווח ארוך". החברה הגדילה לעשות ואף חסמה ללקוחותיה את האפשרות לקנות תעודות סל על הביקטוין בפלטפורמות המסחר של החברה, צעד שיש שיכנו פרטנליסטי, אבל בהחלט מראה על מחויבות אידיאולוגית נחרצת.
ייתכן שכל זה ישתנה בקרוב. לאחרונה הודיע המנכ"ל על סיום תפקידו (על פי השמועות התפוטר על רקע עמדתו בנוגע לקריפטו), ואמש הודיעה החברה על מינוי מנכ"ל חדש, סאלים ראמזי, בכיר לשעבר בבלקרוק, שדווקא מאד מחבב את שוק הקריפטו, ואף פעל להשקת תעודת הסל של המתחרה הגדולה. ראמזי יכנס לתפקידו ביולי.
מדובר במינוי לא שגרתי. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה שונגורד ממנה למנכ"ל מישהו מחוץ לחברה. המנכ"לים הקודמים צמחו במסדרונות החברה עצמה, ועבדו בצמוד לג'ון בוגל המפורסם, מפתח תעודות הסל.
ראמזי, כאמור, הוא תומך נלהב של קריפטו ובלוקצ'יין. "הטכנולוגיה שבבסיס הביטקוין וטכנולוגיית הבלוקצ'יין היא משהו שאנחנו מאד נרגשים לגביו" אמר ראמזי בעבר, זמן קצר לאחר הגשת הבקשה ל-SEC.
למרות השינוי, יש כאלה שעדיין מפקפקים בכך שוונגורד אכן תצטרף לטרנד הקריפטו. ג'יימס סיפארט, עיתונאי בלומברג כתב כי "אני עדיין חושב שזה לא סביר שמשמעות המהלך (מינוי ראמזי) הוא שונגורד תשיק תעודת סל על הביטקוין. אבל אני חושב שסאלים יכול לשנות עת עמדתה של וונגורד שלא מאפשרת ללקוחותיה לקנות תעודות סל בפלטפורמת הברוקראז של החברה".
מטבעות ה"ממ" מקבלים אידנקס משלהם
השבוע פרץ מחדש שגעון מניות ה"ממ", מניות שמורצות באופן ספק חוקי על ידי גורמים רשתות החברתיות, ללא קשר לערך הפעילות שלהן, לעיתים כדי לנצל פוזיציות שורט גבוהות. התעוררות שגעון מניות ה"ממ" הפיח רוח חיים חדשה גם בשגעון מטבעות ה"ממ", שנרגע מעט לאחרונה. המטבע המוביל הפעם הוא הפלוקי אינו שנהנה גם מהחלטה משותפת של מחזיקי המטבע לשרוף מטבעות בשווי 3.3 מיליון דולר כדי להקטין את ההיצע. שני הגורמים הביאו לזינוק של 17% בערכו של המטבע ב-24 שעות.#FLOKI is trending on X alongside $GME, $AMC, and #RoaringKitty!
This trend is fueled by the ongoing hype surrounding meme stocks like GME and AMC.
Floki has always embraced meme culture, positioning itself as one of the leading #memecoins in the crypto industry. pic.twitter.com/4lWmPXrVwJ
— FLOKI (@RealFlokiInu) May 15, 2024חברת ניהול ההשקעות VanEck, הפעילה בתחום הקריפטו בין השאר באמצעות תעודת הסל על הביטקוין שהשיקה בינואר, פרסמה מדד מיוחד לעקוב אחר מטבעות ה"ממ" המובילים. המדד יכונה MarketVector's Meme Coin Index ויסחר תחת הסימבול MEMECOIN. הוא יעקוב אחר מחיריהם של 6 מטבעות "ממ" מובילים. המטבעות הכלולים בו הם הדוג'קוין, שיבה אינו, פהפה, דוגוויפאט, פלוקי אינו ובונק. מתחילת השנה המדד היה עולה במעל 195% אילו היה נסחר, לעומת 123% של הביטקוין. כלל שוק מטבעות ה"ממ" שווה כעת כ-50 מיליארד דולר. שווי השוק של 6 המטבעות הכלולים במדד הוא כ-45 מיליארד.
פלילים
ההאקרים מצפון קוריאה ממשיכים להעיק על אחיהם מהדרום. דו"ח של חברת הסייבר קספרסקי מגלה שקבוצות האקרים מצפון קוריאה משתמשים בנוזקה חדשה בשם דוריאן כדי לפגוע בחברות קריפטו מדרום קוריאה. התוכנה מתלבשת על תוכנות אבטחה של חברות קרפיטו, מתקינה "דלת אחורית" ותוכנות זדוניות אחרות שמאפשרות לצפוניים לגנוב מהדרומיים נכסי קריפטו.בשנת 2023 אחת מקבוצות ההאקרים הצפון קוריאנים, לזרוס, הייתה אחראית לגניבה של כ-309 מיליון דולר, כ-17% מסך הנכסים שנגנבו באותה שנה.
הרשויות בסין תפסו בנק בלתי חוקי שפעל באמצעות נכסי קריפטו והחרימו נכסים דיגיטלים בשווי של כ-295 מיליון דולר. עיקר עיסוקו של הבנק היה מסחר במטבע הסיני מול מקבילו הקוריאני בעזרת תיווך של מטבעות קריפטו.
טית'ר הקפיאה מטבעות בשווי 5.2 מיליון דולר כתגובה למתקפת פישינג. טית'ר, מפעילת המטבע היציב הגדול בעולם כבר נקטה בעבר פעולות כנגד פורצים והונאות קריפטו מסוגים שונים. בשנים האחרונות הסתכמו הקפאות הארנקים של טית'ר במאות מיליוני דולרים. החברה משתפת פעולה עם רשויות אכיפת החוק במעל 40 מדינות שונות. בשלוש השנים האחרונות טיפלה החברה ב-339 בקשות להקפאת נכסים.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
אחת המטרות המרכזיות של השקת תעודות הסל הייתה יצירת כלי שיאפשר למשקיעים מוסדיים גדולים להיחשף להשקעות בקריפטו. התעודות אכן נהנו מכמה חודשים של הזרמת כספים מאסיבית (שנעצרה מעט לאחרונה), אך לא ברור כל כך כמה מהכסף הזה אכן מגיע ממוסדיים. עכשיו אולי זה מתחיל לעבוד.אחד השמות הגדולים ביותר בארצות הברית בתחום הפיננסים, בנק וולס פרגו, חשף אחזקה בביטקוין דרך מספר תעודות סל. הדיווח הרגולטורי גילה שלבנק אחזקות בתעודת הסל של גרייסקייל ושל בלקרוק. יחד עם זאת ההשקעה יחסית נמוכה ומסתכמת בכמה עשרות אלפי דולרים בלבד.
בפברואר האחרון דווח כי וולס פרגו, מריל לינץ ובנק אוף אמריקה מציעים למחלקות ניהול העושר של לקוחותיהם את האפשרות להשקיע בתעודות הסל על מחיר הספוט של הביטקוין.
מאסטרקארד בחרה 5 סטארטאפים לתוכנית הנכסים הדיגיטליים שלה, שפועלת עוד משנת 2014, שנועדה לבחון פיתוח מקרי שימוש לקריפטו. אחת הטענות המרכזיות בנוגע לקריפטו היא שמדובר בטכנולוגיה נחמדה, אבל לא ממש שימושית. מטרת התוכנית של מאסטרקארד הוא בחינה של שימושי בלוקצ'יין לפתרון בעיות בעולם האמיתי. הסטארטאפים שנבחרו כוללים חברה מצרפת שמפתחת פתרון להנפקת כרטיסי אשראי במטבעות קריפטו לארנקים דיגיטלים. חברה בריטית שמפתחת מוצרי תוכנה שמאפשרים למוסדות פיננסים לאמץ טכנלוגיית בלוקצ'יין. החברות הנוספות פועלות מסינגפור, ארצות הברית ובלגיה, כולן בתחום הקריפטו. התוכנית של מאסטרקארד מציעה לסטארטאפים הללו שיתופי פעולה אימון וגישה ללקוחות ולערוצי הפעולה של מאסטראקרד.
אל סלבדור מרחיבה את אחזקות הקריפטו שלה, אך לאו דווקא דרך רכישה בשוק הפתוח. מאז שנת 2021 אל סלבדור כרתה 474 מטבעות ביטקוין בשווי כ-29 מיליון דולר כשהיא משתמשת במפעל כוח מבוסס אנרגיה גיאותרמית. כעת שווי הביטקוין שבידי המדינה עומד על 354 מיליון דולר – 5750 מטבעות.
המטבעות הגדולים בשבוע האחרון
האם סוף סוף יתחדש הראלי? לאחר דשדוש של כמה שבועות, כשראלי ה"חציה" המצופה לא התממש, שוב מתחיל להיווצר גל עולה במחיר הביטקוין שחזר להיסחר באזור ה-66 אלף דולר למטבע. דו"ח האינפלציה החלש מהצפוי שפורסם ביום רביעי סייע לחיזוק המגמה העולה. עוד קודם לכן המטבע כבר נסחר תמורת 63 אלף דולר, וכעת, כאמור, הוא טיפס ב-3000, או כ-5% נוספים.ביטקוין (BTC): המטבע סיכם את השבוע בעליה של כ-7%, רובם ב-24 השעות האחרונות. כעת נסחר המטבע תמורת 65,950 דולר.
את'ריום (את'ר): האת'ר נסחר באותו מחיר כמו בשבוע שעבר, לאור העובדה שמתחזקת ההערכה שתעודות הסל על המטבע לא יאושרו על ידי ה-SEC. מחיר מטבע אחד עומד כעת על 3012 דולר.
בייננס קוין (BNB): הבייננס רשם דווקא ירידה השבוע של 2% ומחירו כעת הוא 584 דולר.
סולנה (SOL): הסולנה התאוששה יפה השבוע עם זינוק של 13%. מחיר המטבע כעת הוא 163 דולר.
ריפל (XRP): הריפל ירד בכאחוז השבוע, ועד כה ירד מתחילת השנה בכ-16%. מחירו כעת 0.5174 דולר.
טונקוין (TON): הטוקן של אפליקיציית טלגרם הוא הלהיט של השנה עם זינוק של 200% מתחילת השנה ולראשונה נכנס ל-6 המובילים. השבוע הוא טיפס בכ-17% נוספים למחיר של כ-7 דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.אטריום ממנה את משה ביטקווין לנשיא. (ל"ת)דנדי 16/05/2024 08:10הגב לתגובה זו0 0סגור