חקיקה פרו קריפטו מקיפה ומשמעותית עברה בקונגרס, אך צפויה לקשיים בסנאט

לראשונה עברה בקונגרס חקיקה משמעותית בניגוד לדעת ה-SEC ובתמיכת לא מעט דמוקרטים, אך המשוכות הבאות - הנשיא והסנאט - קשות יותר; למעלה מ-600 מוסדיים משקיעים בתעודות הסל על הביטקוין; למה הסולנה זינקה השבוע ב-25%?
 | 
telegram

החוק לאסדרת הקריפטו עבר בקונגרס

הקונגרס האמריקאי אישר לראשונה בארצות הברית חוק מקיף לאסדרת הפעילות במטבעות ונכסים דיגיטליים. ההצבעה בבית הנבחרים עברה ברוב מוחץ של 279 תומכים כנגד 136 מתנגדים. באופן מפתיע לא מעט מהנציגים הדמוקרטים גם תמכו בחוק, בניגוד לעמדה הכללית של המפלגה, ובניגוד לדעת ה-SEC, הרגולטור, שנראה שמאויש באנשים שמזוהים יותר עם המפלגה הדמוקרטית. סך הכל 71 דמוקרטים ו-208 רפבוליקנים תמכו בחוק, לעומת 3 רפובליקנים ו-133 דמוקרטים שהתנגדו.

החוק נחשב כפרו-קריפטו והוא מייסד רגולציה ספציפית למטבעות דיגיטליים, בעוד עמדת ה-SEC היא שהחוקים הרגילים של ניירות ערך נוגעים גם למטבעות הקריפטו. "במשך זמן ארוך מדי הרחקנו חדשנות ופרויקטים של השקעה בנכסים דיגיטלים אל מעבר לים, כי הקונגרס נכשל באופן עקבי בלספק את הבהירות החוקית שאנחנו צריכים. סוף סוף יש לנו את ההזדמנות לסיים את הטרנד הזה ולחזק את עצמנו כמובילי התעשייה" אמר וורן דווידסון, חבר הקונגרס מאוהיו מטעם המפלגה הרפובליקנית.

החוק לחדשנות וטכנולוגיה פיננסית במאה ה-21 בשמו המלא (FIT21) הוא חוק הקריפטו המשמעותי הראשון שעובר באחד מבתי הנבחרים האמריקאי. ההצבעה מהווה ניצחון ללובי תעשיית הקריפטו ומעידה על שינוי כיוון ברוח הנושבת בפוליטיקה האמריקאית ביחס לקריפטו. כך לדוגמה, המועמד הרפובליקאי לנשיאות ארצות הברית דונלד טראמפ, שבעבר התבטא נגד הקריפטו, ואף כינה אותו "הונאה", מתבטא לאחרונה לטובתו. כך גם נבחרים מהמפלגה הדמוקרטית מרגישים להיכן הרוח נושבת בציבור הרחב, "עוברים צד" ותומכים בהצעת החוק של המפלגה היריבה בניגוד לעמדה של מפלגתם. "אנחנו צריכים לקבוע את חוקי הדרך" אמור ג'וש גוטנהיימר, נציג ניו ג'רזי בקונגרס, שנבחר מטעם המפלגה הדמוקרטית ותמך בחוק.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

החוק עצמו נותן מענה רחב לבעיות רגולטוריות בסיסיות בתעשייה שטרם ניתן להם מענה ברור, או שהמענה שניתן להם מטעם הרגולטור שנוי במחלוקת. בין השאר החוק מייסד רגולציה מפורטת שנועדה להגן על הלקוחות. בנוסף, וחשוב יותר, הוא מנסה להגדיר מתי מטבע ייחשב סחורה, כך שה-CFTC (הגוף הרגולטורי האחראי על מסחר בחוזים עתידיים על סחורות) יהיה הרגולטור שלה ולא ה-SEC, ומתי הוא ייחשב נייר ערך ויהיה תחת פיקוח ה-SEC. לצורך כך הוא יוצר מושג רגולטורי חדש – "סחורה דיגיטלית" לאותם מטבעות שלא עונים להגדרת ניירות ערך. זהו נושא שנמצא בליבו של וויכוח סוער בין ה-SEC לבין תעשיית הקריפטו, ואף נידון כעת בבתי משפט שונים במספר ערכאות. 

פטריק מק'הנרי, נציג הרפובליקנים מסקרמנטו אמר בנוגע לכך: "ה-SEC וה-CFTC נמצאים כעת ב"מלחמת מזון" על שליטה בסוג הנכסים הדיגיטליים הזה. הם יצרו מצב בלתי אפשרי כשאותם חברות נמצאות תחת פעולות אכיפה מתחרות וסותרות על ידי שתי סוכנויות שונות. זה משאיר את הצרכנים מאחור, זה משאיר את היזמים מאחור. חוק ה-FIT21 נועד לתקן זאת".

קודם לאישור החוק התקיים דיון בתיקונים רבים שהציעו המחוקקים משתי המפלגות כדי לשפרו, וכולם התקבלו למעט אחד. כעת נותר לראות האם המומנטום של תעשיית הקריפטו בבתי המחוקקים יצליח לקדם את החוק גם בסנאט, משימה קשה הרבה יותר, כיון שהסנאט נשלט על ידי הדמוקרטים. סינטיה לומיס, נציגת הרפובליקנים בסנאט מטעם מדינת וויומינג, מאמינה שהחוק בכל זאת יעבור גם את המשוכה הזו – "יש רוב דו מפלגתי בשני בתי הנבחרים לטובת החוק. העתיד מאד בהיר" אמרה.

אמנם גם אם החוק יעבור בסנאט בסופו של דבר, לנשיא יש עדיין זכות וטו. הנשיא ג'ו ביידן מתנגד עקרונית לחוק, וטוען שאין בו מספיק הגנה על הלקוחות, אך לא אמר במפורש שיטיל וטו במידה ויעבור בסנאט. בהצהרה שמסר השבוע אמר ביידן שהקריפטו זקוק ל"מסגרת עבודה רגולטורית מאוזנת ומובנת", ובכך הוא בעצם מסכים שהמצב הנוכחי אינו טוב וצריך להשתנות. מצד שני הנשיא גם אמר כי הוא "משתוקק לעבור עם הקונגרס" על מסגרת עבודה מאוזנת כזו - כלומר החוק הנוכחי אינו טוב בעיניו, ויש צורך בעבודה נוספת.

גם גארי גנסלר המשמש כיו"ר ה-SEC, ונחשב לעוין לתעשייה, הביע את התנגדותו לחקיקה. בהצהרה פומבית ארוכה טען שהחוק איננו נצרך והוא מסכן את הרגולציה הקיימת בנוגע לניירות ערך, שמגינה על הצרכן האמריקאי עשרות שנים.

בתעשיית הקריפטו תומכים כמובן בחוק. מנכ"ל קוינבייס בריאן ארמסטרונג אמר שמדובר ב-"הצבעה היסטורית", ושאם החוק יעבור הוא יכול "סוף סוף להתחיל ליצור חוקים ברורים לפיקוח על הקריפטו".
 

חדשות נוספות מהשבוע האחרון

אחד היוזמות המענייות בעולם הקריפטו הוא פרויקט וורלד-קוין בו שותף סם אלטמן מנכ"ל חברת הבינה המלאכותית אופן אי. מטרת הפרויקט היא לפתח אמצעי זיהוי אוניברסלי באמצעות סריקת רשתית העין, וזאת על מנת להילחם במגיפת הבוטים ולפתור בעיות זיהוי נוספות. כל מי שסורק את רשתית עינו לטובת הפרויקט זוכה לקבל מטבעות WLD. נושא סריקת העין ושמירת הנתונים הביומטרים של הציבור הרחב בידי חברה פרטית מעורר מחלוקת עזה. כעת ממשלת הונג קונג אוסרת על פעילות הפרויקט בשטחה מחשש לפגיעה בפרטיות. המהלך עלול פגוע קשות בפרויקט, בו השתתפו עד כה 10 מיליון אנשים שסרקו את רשתית עיניהם לטובתו, מלמעלה מ-160 מדינות שונות.

ענקית האי-קומרס היפנית מרקרי השיקה פעילות מסחר באת'ריום. החברה נחשבת לשוק המקוון הגדול ביותר ביפן. כעת היא השיקה בורסת קריפטו שמשולבת בחנות האפליקציות שלה. פעילת המסחר בפלטפורמה החלה כבר במרץ והאת'ריום הוא המטבע השני שייסחר בה.

בניגוד להערכות הקודמות בשוק והתבטאויות הרגולטור, השבוע מתגברות ההערכות על אישור קרנות סל לאת'ריום, מה שמקפיץ את שער המטבע; האם יש סיכוי לאישור ואם כן מתי?

מי שעוד נהנה מהאישור האפשרי של תעודות הסל על האת'ריום הם מטבעות ה"ממ" הפועלים על הפלטפורמה. מטבע ה"ממ" הגדול ביותר שפועל על גבי רשת האת'ר, ה"פהפה", קפץ ב-25% ב-24 שעות, שמסתכמים לעליה חודשית של מעל 130%. הוא נסחר כעת בשיא כל הזמנים בשווי שוק הקרוב ל-6 מיליארד דולר. מוגקוין (MOG) הוא מטבע נוסף כזה שזינק בקרוב ל-70% בשבוע האחרון על רקע האישור הצפוי. האישור, נזכיר, עדיין רחוק מלהיות וודאי, והזינוקים האחרונים מתבססים על ספקולציות, שגם אם יתבררו כנכונות, לא ברור כל כך למה הן אמורות להביא את המטבעות הללו לשווי שוק של מיליארדי דולרים.

האימוץ המוסדי של תעודות הסל על הביטקוין ממשיך להתקדם. בדוחות 13F שממלאים המחזיקים הגדולים, למעלה מ-600 מוסדות פיננסים גילו אחזקה בתעודות הסל הללו. סך ההשקעות הללו מגיע ל-3.5 מיליארד דולר.

המשקיע המוסדי עם החשיפה הגדולה ביותר הוא מיליניום מנג'מנט, עם השקעה של 1.9 מיליארד דולר – יותר מחצי מסך ההשקעה המוסדית בתעודות הסל. במילניום חילקו את ההשקעה בין תעודות הסל של בלקרוק, פידליטי, גרייסקייל, ארק וביטוויז. קרן הגידור שונפלד סטרטיג אדבייסרס המנהלת 13 מיליארד דולר השקיעה קרוב לחצי מיליארד דולר בתעודות של בלקרוק ופידליטי. מורגן סטנלי עם השקעה של 270 מיליון דולר בגרייסקל ועוד.

וויסדום טרי ו-21Share רשמו למסחר בלונדון מוצרים סחירים על הקריפטו, זאת לאחר שבמרץ האחרון אישר הרגולטור הבריטי להשיק מכשירי השקעה בשם cETN – ניירות ערך מגובי קריפטו – למשקיעים מקצועיים. וויסדום טרי השיקה שני ניירות ערך, אחד על הביטקוין ואחד על האת'ר שצפויים להתחיל להיסחר ב-28 במאי.

מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון?

האישור שאולי יגיע לאת'ריום יצר, שוב, מונטום חיובי לא רק באת'ריום אלא גם במטבעות נוספים. מומנטום שקצת נרגע בשעות האחרונות.

ביטקוין (BTC): מטבע הביטקוין נסחר קודם לכן שוב במחיר של מעל 71 אלף דולר ואיים שוב לשבור את שיא כל הזמנים, אולם כעת הוא ירד מעט ל-69,462 דולר למטבע, שעדיין משקף עלייה שבועית של 5%. 

את'ריום (ETH): האת'ריום, כאמור, הוא המנצח הגדול של השבוע עם זינוק של 25% שמביא את שווי השוק הכולל שלו ל-452 מיליארד דולר. מחיר מטבע אחד עומד כעת על 3767 דולר. 

ביננס קוין (BNB): הבייננס קוין ממשיך במומנטום החיובי של החודשים האחרונים ומטפס 5% נוספים, עם עליה של קרוב ל-100% מתחילת השנה. מחירו כעת 615 דולר למטבע. 

סולנה (SOL): הסולנה טיפסה השבוע ב-10% למחיר של 177 דולר שמשקף עליה של 75% מתחילת השנה. 

ריפל (XRP): הריפל עלה רק ב-2% השבוע ומחירו כעת 0.5275 דולר. 

דוג'קוין (DOGE): מטבע ה"ממ" טיפס השבוע ב-7% ומחירו כעת 0.1669 דולר.

טונקוין (TON): המטבע של אפליקציית המסרים המידיים שומר על מקומו מעל הקרדאנו למרות ירידה של 4% ועלייה מקבילה של 6% בקרדאנו. מחירו כעת 0.4829 דולר למטבע ושווי השוק הכולל עומד על 23 מיליארד דולר לעומת 17 מיליארד דולר של הקרדאנו. 

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות