880 מ' ד' נכנסו לתעודות הסל ביום אחד - המוסדיים הגדולים ישנו את השוק?

קרנות פנסיה, מנהלי קרנות נאמנות ומוסדיים אחרים רק התחילו להזרים כספים לקריפטו - האם הם יצרו את הגל הבא של השקעות ויזניקו את המחיר?; מה מקפיץ את מחיר הבייננס קוין?; פריצת ענק שלא נראתה מאז 2022 - כל מה שקורה השבוע בקריפטו
 | 
telegram

מחירי המטבעות הגדולים מטפסים

ביטקוין
הביטקוין שוב חצה ביממה האחרונה את תג ה-71 אלף דולר למטבע. הרקע הפעם הוא התחדשות זרימת הכספים לתעודות הסל. 880 מיליון דולר זרמו לתעודות ביום המסחר האחרון, הסכום השני הכי גבוה מאז השקת תעודות הסל בינואר. התעודה המובילה הפעם הייתה דווקא זו של פידליטי שגייסה 378 מיליון דולר. התעודה של בלקרוק עם 270 מיליון דולר, ולשם שינוי אפילו התעודה של גרייסקייל שבדרך כלל רואה פידיונות גייסה סכום של 28 מיליון דולר. בשלושת השבועות האחרונים התעודות גייסו 3.3 מיליארד דולר.

גורם נוסף שמשפיע לחיוב על מחיר הביטקוין ושאר המטבעות הוא האווירה החיובית יחסית שנוצרת במרחב הפוליטי לקראת הבחירות. נראה שהתעשייה מצליחה להפעיל את השפעתה בעזרת לובינג אגרסיבי לטובת מועמדים תומכי קריפטו, לובינג שמצליח לגייס אפילו כמה מהפוליטקאים הדמוקרטים, המפלגה שנחשבת לפחות ידידותית לקריפטו מבין שתי המפלגות המרכיבות את המערכת הפוליטית האמריקאית.

הנשיא ביידן הטיל השבוע וטו על חוק שנועד להגביל את היכולת של ה-SEC להצר את צעדיהן של חברות הקריפטו, אבל העובדה שהחוק עבר בקלות יחסית בתמיכת נציגים משתי המפלגות ובשני בתי הנבחרים מראה שהלך הרוח בוושינגטון פונה בהחלט לטובת הקריפטו. הבחירות המתקרבות בנובמבר עשויות לשנות לחלוטין את כל האווירה בבתי המחוקקים ובתחום רגולציית הקריפטו, ולא רק אם טראמפ ייבחר.

כותרת ראשית

- כל הכותרות

המוסדיים באים. ג'ני ג'ונסון, מנכלית חברת ההשקעות פרנקלין טמפלטון, שהשיקה את אחת מתעודות הסל על הביטקוין אומרת שבקרוב נראה גל חדש של אימוץ מוסדי של השקעה במטבע. בראיון שערכה השבוע אמרה שהיא "מרגישה טוב" ביחס לתעודות הסל והיא מקווה שהתעודה של החברה שלה תתפוס יותר נתח שוק עם עלייה צפויה בביקוש. "עדיין לא הגענו לגל השני. זה באמת רק הגל הראשון של המאמצים המוקדמים, ואני חושב שהגל הבא יהיה מצד המוסדיים הגדולים שירגישו יותר נוח". נכון לעכשיו המוסדיים מחזיקים רק בכ-20% מנכסי תעודות הסל החדשות. כלומר רוב מוחלט של הביקוש החדש מגיע ממשקיעים פרטיים ולא מהמוסדיים.

תעודת הסל של פרנקלין טמפלטון היא אחת מהקטנות בשוק עם פחות מחצי מיליארד דולר של נכסים מנוהלים, וזאת למרות שדמי הניהול הם הנמוכים ביותר בשוק – 0.19% בלבד. "אנחנו מקווים שהאנשים יהיו רגישים לדמי הניהול, וכך אנחנו נתפוס נתח שוק גדול יותר" אמרה המנ"כלית.

מנהל מחברת ביטוויז, אף היא מנפיקת תעודת סל, מצטרף לאופטימיות. לדבריו המשקיעים הראשוניים בתעודות יגדילו בקרוב את השקעתם לאחר שההשקעה הראשונית והמהוססת התגלתה כמוצלחת, בעוד משקיעים נוספים יסיימו בקרוב את הערכותיהם ביחס לשוק ויצטרפו להשקעה בתחום.
 


הנה דוגמה למשקיע גדול שכזה: קרן הפנסיה של מדינת וויסקונסין רכשה שתי תעודות סל על הביטקוין ברבעון הראשון בשווי כ-164 מיליון דולר. מדובר בכסף קטן עבור קרן בסדר גודל הזה (כ-0.1% מהנכסים), והיא יכולה בקלות להגדיל את האחזקה בהמשך עדיין ללא נטילת סיכון גבוה מדי עבור המשקיעים.

הרכישה הלא כל כך גדולה הזו, שלא נחשבת משמעותית כל כך מושכת תשומת לב בגלל הפוטנציאל העצום של קרנות הפנסיה ומשקיעים גדולים אחרים שעשויים לשנות לחלוטין את השוק עם טרילוני הדולרים שהן מנהלות. יחד עם זאת הקרן הספציפית הזו של וויסקונסין שידועה בהיותה פורצת דרך עם נטיה להשקעות חדשניות. דייויד קראוס, פרופסור לפיננסים ממילווקי אמר ביחס לכך: "וועדת ההשקעות של וויסקונסין תמיד הייתה פורצת דרך... יש להם את הפריווילגיה להשקיע בפרספקטיבה ארוכת טווח מבלי לדאוג לנושאי נזילות...".

עוד לפני כניסת המשקיעים, נראה שהשוק מכין את עצמו למהלך הבא. המסחר באופציות מנבא פריצה של 74 אלף דולר עוד החודש. מחירי הפקיעה מראים שהרבה מאד מהמרים שטווח המחירים של 74 עד 80 אלף דולר (בעיקר אזור ה-75 אלף דולר) יניב רווחים בפקיעות של סוף חודש יוני. הקונים רכשו כמויות גדולות של אופציות מחוץ לכסף במחירים הנ"ל עם מועדי פקיעה בסוף החודש. המסחר בחוזים מרמז גם על אפשרות לשורט סקוויז במקרה והמחיר יעבור את ה-72 אלף דולר, וייתכן שעל כך בונים רוכשי הקולים.

את'ריום
על פי דו"ח של חברת המחקר K33 השקת תעודות הסל על האת'רים הצפויה בקרוב עשויה ליצור מחסור בצד ההיצע שכן התעודות הללו צפויות למשוך בין 3 ל-4.8 מיליארד דולר בגיוסים בחמשת החודשים הראשונים לפעילותן – כאחוז מכלל המטבעות שבמחזור. החישוב מבוסס על שני גורמים: חוזים עתידיים פתוחים בבורסת CME, וכמות הכספים המנוהלת בתעודות סל דומות ברחבי העולם, והשוואה של שני הגורמים האלו להשפעת גורמים דומים על תעודות הסל של הביטקוין. לדברי מחברי הדו"ח, העובדה שלא הותר לתעודות לעשות "סטייקינג" לא תשפיע על זרימת הכספים.

נציין רק שלא מעט מהנחות היסוד של המחקר הזה הן השערות ותו לא - קורלציה בין התנהגות האת'ריום והביטקוין או קורלציה בין מדינות אחרות לארצות הברית לא באמת הוכחו כאמינות, ואין שום וודאות או סיבה לחשוב שההתנהגות תהיה דומה באופן כל כך מדויק. 

חברת VanEck גם אופטימית ביחס לאת'ר. החברה שהייתה אחת מאלו שהנפיקו תעודת סל על הביטקוין והגישה בקשה לתעודה דומה על האת'ר צופה שמחיר האת'ריום יגיע ל-22 אלף דולר עד שנת 2030. המחיר הנוכחי מתחת ל-4000 דולר, כלומר צפי לעלייה של מעל 450% במחירו.

"אנחנו מאמינים שהאת'ריום הוא נכס מהפכני עם מעט מאד מקבילות בעולם הפיננסי ה"לא קריפטו". קרוב לוודאי שרשת האת'ריום תמשיך להגדיל במהירות את נתח השוק שלה ממשתתפים מסורתיים של השווקים הפיננסיים, ובאופן הולך וגדלו מחברות הביג טק". VanEck רואה באת'ריום מרכז של מערכת פיננסית בפני עצמה. על גבי הרשת פועלים מטבעות יציבים בשווי של קרוב ל-100 מיליארד דולר, כ-7 מיליארד דולר של נכסים שעברו טוקניזציה ומעל 300 מיליארד דולר של נכסים דיגיטליים. בחברה מעריכים גם שהאת'ריום יכול להתרחב לפעילות בתחומים נוספים בשווי כולל של 15 טריליון דולר, בתחום הפיננסים, הבנקאות ואמצעי תשלום, בנוסף לפרסום, שווק, גיימינג ועוד.
 


בייננס קוין
גם המטבע השלישי בגודלו מבחינת גודל שוק (לא כולל מטבעות יציבים), מטבע הבייננס קוין (BNB) של בורסת בייננס זינק השבוע ועבר את רף ה-700 דולר. הזינוק במטבע מיוחס לעלייה בפעילות בפלטפורמות שונות של החברה כמו Launchpad ו-Launchpool שמחייבות את המשתמשים לרכוש מטבעות בייננס קוין. כך לדוגמה מטבע הגיימינג המבוסס על הרשת החברתית טלגרם בשם נוטקוין (NOT) הושק לאחרונה בפלטפורמות הללו וזינק ב-140% בשבוע האחרון. דבר נוסף שסייע לראלי במטבע הוא "אירדרופ" (חלוקת מטבעות) חדשה של החברה של טוקן בשם LISTA. על מנת לקבל את המטבע נדרשים המשתמשים לעשות סטייקינג למטבע הבייננס קוין לזמן מסוים, מה שמגדיל את הביקוש.
 

חדשות נוספות מהשבוע האחרון

בשבוע שעבר כתבנו על אחזקות קריפטו של הנשיא לשעבר דונלד טרמפ שמגיעות ל-10 מיליון דולר. ובכן, צריך לעדכן את המספר ל-30. אנשים ממשיכים לשלוח לטראמפ תרומות בעיקר באמצעות מטבעות ה"ממ" הקשורים לנשיא לשעבר, וזרם התרומות גדל במיוחד מאז הרשעתו במשפט בניו יורק. ההרשעה הזו נתפסת בציבור הרחב כשימוש במערכת המשפט כנשק פוליטע. השופט שניהל את המשפט תרם למפלגה הדמוקטית, התובע שהגיש את התביעה הוא דמוקרטי, והמשפט נוהל באחת המדינות המזוהות ביותר עם המפלגה הדמוקרטית עם מושבעים שמן הסתם יטו לכיוון המפלגה הזו. אוהדיו של הנשיא "נוקמים" באמצעות תרומות שכאלו. המטבע העיקרי שמנפח את שווי הנכסים הוא מטבע ה"ממ" טרוג (טראמפ פרוג).
 

חברת Paxox השיקה מטבע יציב צמוד לדולר הנושא ריבית – Lift dollar (USDL). השוק הראשון בו הושקע המטבע הוא ארגנטינה. התשואה כרגע היא מעל 5% בשנה. המטבע פועל על גבי רשת האת'ריום. הוא מגובה בדולרים ב"אחד לאחד" עם "הנכסים האיכותיים ביותר הקיימים" כמו אגרות חוב אמריקאיות לטווח קצר ופקדונות בנקאיים, והוא מפקוקח על ידי הרשויות הרגולטריות של אבו דאבי. לדברי החברה מדובר ב"תשואה נטולת סיכון". התשואה הזו קרובה לתשואות של הניירות האלו. החברה גובה 0.2% כ"דמי הפצה" ו-0.3% כ"דמי הנפקה", ושאר הריבית מתווספת לערך המטבעות על בסיס יומי.

בעוד מטבעות הקריפטו נהנים מראלי חברות הכרייה ממשיכות לסבול מאירוע החצייה שמפחית את הרווחיות שלהם. כעת אחת מהכורות הגדולות, חברת RIOT BLOCKCHAIN +4.26% RIOT BLOCKC 12.37 +4.26% RIOT BLOCKCHAIN סגירה:0 פתיחה:12.23 גבוה:12.4 נמוך:11.46 מחזור:-- לעמוד ציטוט חדשות גרפים פרופיל חברה המלצות כתבות נוספות בנושא:  סובלת מ"מתקפת שורטיסטים" של חברת קריסדייל קפיטל שפרסמה דו"ח שורט על החברה. על פי הדו"ח "כריית ביטקוין היא בקלות בין המודלים העסקיים הגרועים ביותר עבור חברה ציבורית שראינו. הכנסות בלתי ניתנות לחיזוי, דרישות הון גבוהות, שוק תחרותי מאד, מוצר שהוא רק סחורה (קומודיטי), ולאחרונה רגולציה גוברת גם במקומות ידידותיים לקריפטו כמו טקסס, היכן שמתרחשת 100% מפעילות הייצור של ריוט... ריוט היא באופן בסיסי דרך גרועה למשקיעים לבטא את השקפתם על ביטקוין, ולאורך זמן למניות יש סיכוי גבוה בהרבה להיות מדוללות לאבק מאשר להפיק רווחים מהזהב הדיגיטלי החדש". ריוט איבדה כ-38% מתחילת השנה.

רשת הלייר 2 בייס של חברת קויינבייס משיקה ארנק דיגיטלי חכם בזמן שהיא מגיעה לשיא כל הזמנים ב-"נכסים כלואים" על גבי הרשת – כ-7.4 מיליארד דולר, לאחר זינוק של 465% בשלושת החודשים האחרונים. לשם השוואה הרשתות המתחרות ארביטרום ואופטימיסם ראו עלייה של 12% ו-12% בהתאמה בלבד. בחברה מאמינים שהארנק החדש יסייע בהמשך הצמיחה המטאורית.

שגעון מטבעות ה"ממ" על גבי רשת הסולנה הביא ליצירת כמעט חצי מיליון מטבעות חדשים בחודש מאי. רובם כמובן חסרי כל ערך. החלום הוא ליצור מטבע ממ ש"יתפוס" ויזנק לשווי של מיליונים כפי שקרה למטבעות כמו ה-BONK או ה-WIF. מה שמסייע לאינפלציית המטבעות החדשים היא פלטפורמה ידידותית למשתמש בשם Pump.fun שמאפשרת יצירת מטבעות בקלות ללא שום ידע מוקדם. 

פריצת ענק נוספת. בורסת הקריפטו DMM היפנית נפרצה ונגנבו ממנה נכסים בשווי של מעל 300 מיליון דולר, כך פרסמה החברה ביום שישי האחרון. כ-4503 מטבעות ביקטוין נגנבו בפריצה. החברה אמרה ללקוחות כי כל הנכסים מבוטחים. בינתיים עצרה החברה את פעילות הקניה ומכירה בבורסה. זו הפריצה הגדולה ביותר בעולם הקריפטו מאז שנת 2022.

מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון
השבוע כאמור התרחשה שוב פריצת מחיר ה-70 אלף דולר למטבע ביטקין, ומטבעות נוספים נהנו ממונטום חיובי:

ביטקוין (BTC): המטבע עלה בשבוע האחרון בכ-5% ונסחר כעת תמורת 71 אלף דולר למטבע, קרוב לשיא כל הזמנים. 

את'ריום (ETH): האת'ר עדיין מחכה להנפקה של תעודות הסל, ובינתיים עלה השבוע רק ב-3% כשהוא לא מצליח לחזור למחיר של מעל 4000 דולר. כעת מחירו 3860 דולר למטבע. 

בייננס קוין (BNB): המטבע שמסתמן ככוכב השנה עם זינוק של כ-125% מתחילת השנה, 17.5% בשבוע האחרון. מחירו כעת צמוד ל-700 למטבע. 

סולנה (SOL): הסולנה עלתה השבוע בכ-3% ומחירה כעת 173.5 דולר למטבע. 

ריפל (XRP): מטבע הריפל נשאר יציב השובע ללא שינוי משמועתי. מחירו כעת 0.524 דולר.

דוג'קוין (DOGE): גם הדוג'קוין לא זז השבוע לשום מקום והוא נסחר תמורת 0.162 דולר למטבע, בדומה למחירו מלפני שבוע. 

טונקוין (TON): מטבע רשת ההודעות המיידיות טלגרם זינק השבוע ב-10% נוספים שמשלימים זינוק של 210% מתחילת השנה. שווי השוק של המטבע כבר מעל 17 מיליארד דולר. 

תגובות לכתבה(0):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות