הערכה: חברות הכרייה מסיטות כוח חישוב לבינה מלאכותית על חשבון הקריפטו
שינוי כיוון בחברות הכרייה
שינוי מגמה אצל לוויתני הקריפטו. בעוד לאחרונה דיווחנו שאותם מחזיקים גדולים שמחזיקים במטבעות לזמן ארוך מגדילים אחזקות, כעת הם התחילו לממש, לנוכח היחלשות השוק ובמטרה לממש רווחים. לפי ההערכות הם מכרו מטבעות בשווי של כ-1.2 מיליארד דולר.אל מחזיקי הביטקוין הגדולים, הלוויתנים, הצטרפו גם חברות הכרייה שביצעו מכירות משמעותיות של המטבע. ובמקביל נרשמה יציאה נטו של 460 מיליון דולר מתעודות הסל, שכן לאחר 19 ימים רצופים של גיוסים שוב נרשמו פידיונות של כ-600 מיליון דולר בשבוע האחרון, והנדנדה נמשכת בתעודות הסל נמשכת.
ייתכן שהסיבה למכירות בקרב כורות הביטקוין, שמחזיקות בכוח חישוב עצום, קשורה להייפ הבינה המלאכותית, שמקפיץ מניות לשמיים. לוסי הו, אנליסטית בכירה בקרן הקריפטו מטאלפא אומרת: "אחד מהטרנדים הגדולים מאז אירוע החצייה של הביטקוין השנה הוא שחברות הכרייה מסיטות משאבים באופן הולך וגדל לכיוון הבינה המלאכותית. הנפילה בתגמול על הכריה מניעה את חברות הכרייה לחפש ערוצים אחרים להגדיל את הרווחיות". חברות הבינה המלאכותית זקוקות לכוח חישוב עצום, וזו הסיבה לזינוק במניית השבבים אינבידה שהפכה על רקע זה לחברה הגדולה בעולם מבחינת שווי שוק. נוצרת תחרות על שבבים עוצמתיים, כאלה המשמשים לכרייה, ויכולים לשמש גם לבינה מלאכותית. עם הביקוש של חברות הבינה המלאכותית למרכזי נתונים עתירי אנרגיה, חברות הכרייה מגדילות בהדרגה את ההכנסות ממכירות לחברות הבינה המלאכותית, ובינתיים יוצאות מעט מתחום הקריפטו, ובין השאר גם מממשות מטבעות.
בחירות בארצות הברית
אנחנו עוקבים בשבועות האחרונים אחר התזוזה בקמפיין של טראמפ מהסתייגות מעולם הקריפטו לתמיכה לוהטת. טראמפ הוא הרבה דברים, אבל אי אפשר להגיד עליו שהוא לא פוליטקאי עם חושים מחודדים. הוא מזהה את היחס לקריפטו כאחד מנקודות החולשה של יריבו הפוליטי ומכה בכל הכוח.
גם השבוע טראמפ מגדיל את ההימור והופך להיות תומך נלהב אף יותר של עולם המטבעות הדיגיטליים: "אני רוצה שכל הביטקוינים שנשאר עוד לכרות ייכרו בארצות הברית" אמר הנשיא השבוע בפגישה עם אנשי תעשיית הכרייה במאר-א-לאגו. בפגישה הצהיר טראמפ שיפעל למען תעשיית הכרייה אם יחזור לבית הלבן וצין גם את התפקיד של הכורות בייצוב רשת החשמל. הכורות, לעיתים, מייצרות חשמל לעצמן, ומזרימות אותו למערכת הכללית בשעות העומס.
בעוד טראמפ נכנס בכל הכוח לעמדת תומך קריפטו, בממשל ביידן מתחילים אולי לשנות מעט כיוון, אם כי בצעדים מהוססים. על פי הדיווחים צוות הקמפיין בוחן את האפשרות לקבל תרומות באמצעות מטבעות דיגיטליים על ידי פלטפורמה של חברת קוינבייס, קויינבייס קומרס, המאפשר קבלת תשלומים במגוון מטבעות דיגיטליים.
נראה שיש פה ניסיון של צוות הקמפיין לצוד שני ציפורים במכה אחת - גם לגייס מצביעים התומכים בתעשייה, וגם לזכות בתרומותיהם. על פי מקורות אנונימיים עם התקרב מועד הבחירות אנשי הקמפיין רוצים להצטייר כיותר חיוביים כלפי התעשייה למרות המדיניות של המפלגה הדמוקרטית ששמה מקלות בגלגלים עד כה. לאחרונה ניכרים סימנים שביידן או אנשיו מנסים לשקם את היחסים עם התעשייה. נציין, שהקמפיין של טראמפ מקבל תרומות בקריפטו כבר מהחודש שעבר.
האם האת'ריום הוא נייר ערך? הסאגה עוד לא נגמרה
למרות האווירה השלילית בשוק הקריפטו האת'ריום דווקא ידע כמה רגעים טובים השבוע, וזאת לאחר שהתפרסם שה-SEC סגר חקירה שהתנהלה ביחס למכירת המטבע על ידי חברת Consensys. החברה מהווה חממה לפיתוח טכנולוגיות הקשורות בקריפטו כולל הארנק הדיגיטלי MetaMask.החקירה של ה-SEC נענתה בתביעה נגדית של החברה בטענה שה-SEC מבקש "לפקח על האת'ריום כניר ערך, למרות שלמטבע אין שום תכונות של נייר ערך, ולמרות שה-SEC אמר בעבר לעולם כולו שהאת'ריום אינו נייר ערך, ואינו נמצא תחת סמכותו של ה-SEC לפקח".
כעת הודיעה החברה כי קיבלה הודעה מהרשות כי "השלמנו את החקירה בנוגע לנושא שלעיל (רשת האת'ריום 2.0). בהתבסס על המידע שיש בידינו נכון לתאריך זה אנחנו לא מתכוונים להמליץ על פעולות אכיפה על ידי הוועדה". האם ה-SEC התקפל תחת הלחץ? ברשות הצהירו שסגירת החקירה אין משמעותה שטענות עורכי הדין של החברה שהאת'ריום אינו נייר ערך התקבלו. החברה מצידה הודיעה כי לא תמשוך את התביעה נגד הפד'. נראה, אם כן, שהסאגה טרם הסתיימה ומחכה עדיין להחלטת בית המשפט, או לחלופין לחקיקה ברורה יותר מצד המחוקקים לאחר הבחירות.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
הסיפור המוזר של קראקן: מומחי אבטחה גילו באג חמור בבורסת המסחר קראקן שמאפשר למשתמשים למשוך כסף בחינם. כדי להוכיח את רצינות הבעיה הם הוציאו מהבורסה מעל 3 מיליון דולר והודיעו על כך לחברה. השיטה היא להפקיד כספים מכרטיס האשראי, לקנות בכסף מיד מטבעות ולהוציא אותם מהבורסה, ואז לבטל את החיוב לפני שהוא התבצע, שכן לוקח לחברת האשראי כשלושה ימים לבצע את החיוב. ההאקרים סירבו בהתחלה להחזיר את הכסף, כך לטענת החברה, ממנה נמסר כי היא מתייחסת לכך כגניבה ותפנה לרשויות החוק. חברת האקרים מצידה טענה שקראקן "איימה על העובדים שלה" ונתנה להם זמן לא סביר של 6 שעות להחזיר את הכסף. בסופו של דבר קבוצת ההאקרים המכונה CertiK הודיעה כי תחזיר את הכספים שנקלחו.נפח המסחר במטבעות היציבים עלה ב-1500% בארבע השנים האחרונות. באפריל נפח המסחר החודשי הגיע לשיא של 1.68 טריליון דולר (במאי הוא ירד מעט), זאת לעומת אוקטובר של שנת 2020, אז עמד נפח המסחר במטבעות היציבים על 100 מיליארד דולר בלבד. גם שווי השוק הכולל של המטבעות היציבים תופח בהתמדה והגיע למעל 162 מיליארד דולר, עלייה של 24% מתחילת השנה.
הגורמים לעלייה בעניין ובפעילות במטבעות היציבים הם העלייה בנפח המסחר בקריפטו באופן כללי, בתוספת העלייה באימוץ DeFi (אפקליקציות פיננסים מבוזרות) המשתמשות במטבעות יציבים בדרך כלל. בנוסף, המטבעות משמשים יותר ויותר כאמצעי תשלום גם בתוך המערכת הפיננסית המסורתית בעיקר לצורך העברות בנלאומיות שהופכות להיות זולות ומהירות בהרבה כשמשתמשים בכלי הזה. למרבה הצער אין עדיין חברה ציבורית שעוסקת בתחום הרווחי ביותר אולי בעולם הקריפטו, והחברות המנפיקות את המטבעות שומרות את רווחי העתק לעצמן כרגע.
יש עדיין כסף בתעשיית הקריפטו. קרן ההון סיכון Paradigm גייסה קרן שלישית להשקעה בקריפטו בהיקף של 850 מיליון דולר. הקרן תשקיע בפרויקטים מתחום הקריפטו בשלבים הראשוניים.
"כשהקמנו את Paradigm בשנת 2018, האמנו שהקריפטו יהיה אחד מהשינויים הטכניים והכלכליים החשובים ביותר בעשורים הקרובים" אמר המייסד מאט הואנג, "שש שנים מאוחר יותר האמונה הזו רק התחזקה". החברה השקיעה בעבר בחברות כמו קוינבייס, אופטימיסם, אוניסוואפ ועוד. נראה שהעניין בהשקעות קריפטו ממשיך להיות חזק. על פי חברת גלקסי ריסרצ' 603 השקעות בשווי 2.49 מיליארד דולר התבצעו ברבעון הראשון של השנה, 29% יותר מהרבעון שלפניו.
חברת ניהול הנכסים הברזילאית Hashdex הגישה בקשה להנפקת תעודת סל היברידית שתעקוב אחר מחיר הביטקוין והאת'ריום. במידה ותאושר התעודה היא תיסחר בנאסדק ותהיה הראשונה בארצות הברית מן הסוג הזה. במקומות אחרים בעולם כבר נסחרות תעודות במבנה דומה. כזכור, תעודות הסל על הביטקוין כבר נסחרות, ואלו על האת'ריום כבר אושרו עקרונית וצפויות להתחיל להיסחר בקרוב.
מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון
עוד שבוע של ירידות בעיקר בקרב המטבעות הגדולים, אם כי היו גם כמה יוצאי דופן.ביטקוין (BTC): המטבע ממשיך במגמה השלילית ואיבד השבוע כ-3%. כעת הוא נסחר תמורת 65 אלף דולר, לעומת מעל 71 אלף רק לפני שבועיים.
את'ריום (ETH): רושם הידיעה הטובה עדיין ניכר מעט במסחר במטבע, שעלה סך הכל במעל אחוז בשבוע האחרון ונסחר כעת תמורת 3549 דולר.
בייננס קוין (BNB): המטבע שטיפס במעל 90% מתחילת השנה איבד השבוע כ-2% ונסחר כעת תמורת 597 דולר למטבע.
סולנה (SOL): הסולנה המשיך בצניחה החופשית השבוע ואיבד 12% נוספים. הוא איבד כבר עשרות אחוזים מהשיא שנרשם מוקדם יותר השנה ונסחר כעת תמורת 132 דולר, לעומת מעל 200 דולר לפני כמה שבועות.
ריפל (XRP): הריפל עלה באחוז וחצי ונסחר כעת במחיר של 0.493 דולר.
דוג'קוין (DOGE): גם הדוג'קוין עם ירידה חדה השבוע, 14%, למחיר של 0.1227 דולר למטבע.
טונקוין (TON): למרות שהמטבע איבד 6% השבוע, מי שהשקיע בו בתחילת השנה עדיין עומד על רווח של מעל 200%. המחיר כעת הוא 7.09 דולר למטבע.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה