הסולנה מצטרף לטרנד: הוגשו שתי בקשות ל-ETF על הסולנה שמגיב בחיוב
הסולנה - הבא בתור?
בתחילת השנה אושרו סוף סוף תעודות הסל העוקבות אחר מחיר הספוט של הביטקוין. בהמשך השנה גם מטבע האת'ריום התקדם לקראת האישור הסופי, שצפוי ממש בימים הקרובים. כעת מטבע שלישי הצטרף לרשימה, הוא מטבע הסולנה, הרביעי בגודלו (לא כולל מטבעות יציבים, ולאחר המטבע של בורסת בייננס מבחינת שווי שוק), שהשבוע הוגשו שתי בקשות להשקת תעודות סל העוקבות אחר מחירו.ביום חמישי האחרון הגישה חברת VanEck בקשה ראשונה להשקת תעודת סל על הסולנה. לחברה יש כבר תעודת סל על הביטקוין, והיא גם בין אלו שהגישו בקשה לתעודת סל העוקבת אחר האת'ריום, וכעת היא מבקשת להשיק תעודה גם על הסולנה.
המטבע הגיב בזינוק של 6% לידיעה ממחיר של 139 ל-148 דולר למטבע. בניגוד לחולשה במטבעות הגדולים העיקריים. מאז המחיר כבר חזר ל-140 דולר. מטבעות ה"ממ" על רשת הסולנה כמו ה-WIF זינקו אף הם, לעיתים בעשרות אחוזים, אך מאז כבר חזרו למחיר הקודם פחות או יותר.
יום לאחר מכן הצטרפה חברת 21Shares עם בקשה דומה. שתי הבקשות הן למסחר בבורסת הסחורות של שיקגו (CBOE).
נראה שהטענה המרכזית שיכולה למנוע את השקת תעודת הסל היא העדרו של שוק חוזים עתידיים על המטבע. על פי האנליסט אריק באלשונאס מבלומברג ייתכן שאישור או דחיית הבקשה תלויים בזהות הנשיא הבא, שעשוי או עלול להביא לחילופי גברי בראשות ה-SEC. הוא מציין כי בניגוד לביטקוין ולאת'ריום לסולנה אין חוזים העתידיים שמאזנים את ה תנודתיות ומפחיתים את הסיכוי להונאות, ולכן ה-SEC עלול להיות מודאג מאפשרות למניפולציות והונאות.
גם מנכ"ל VanEck מת'יו סיגל התבטא בנושא וטען שסיכויי התעודה לקבל אישור גבוהים יותר אם גארי גנסלר, היו"ר הנוכחי של ה-SEC יוחלף בעקבות הבחירות – "יש התמקדות בכך שאין שוק חוזים עתידיים מפוקח עבור הסולנה, ויתכן שזה ימנע את תעודת הסל. אנחנו חושבים ששוב זו פסיכוזה של גנסלר. הוא יצר את התנאי הזה כדי לצבור כוח". סיגל בהתבטאות פוליטית נוספת טוען ש"יש סיכוי טוב שמצביעי הקריפטו יעשו את ההבדל בבחירות". עוד אמר כי "אנחנו כבר רואים שינוי בסביבה הרגולטורית ברמת הפקידים הנבחרים. הרבה דמוקרטים מצביעים בעד חקיקה פרו קריפטו". ביחס לסיכוי לאישור תעודת הסל אמר כי "עם שינוי קטן בסביבה הרגולטורית בוושיגטון אנחנו חושבים שזה יאושר. מחוץ לארצות הברית ישנן כבר תעודות סל על הסולנה עם שווי שוק כולל של יותר ממיליארד דולר.
ביחס לתעודות הסל על האת'ריום בשוק מצפים להשקה רשמית בסוף השבוע הנוכחי או תחילת שבוע הבא. הערכות מדברות על כ-10 מיליארד דולר שיזרמו לתעודות האלו עד סוף שנת 2024, במידה ואכן הן תושקנה בעתיד בקרוב.
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
סכום ההונאות והפריצות זינק ברבעון שני ועבר את החצי מיליארד דולר. כך על פי נתונים של חברת Web3 but bounty – זינוק של 91% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. המטרה המרכזית הן הבורסות הריכוזיות שסבלו משני שליש מההתקפות המוצלחות. מבין המטבעות האת'ריום הוא המותקף ביותר עם 44.4% מהתקיפות המוצלחות. הסיבה לכך הוא המקום המרכזי של הרשת בתחום החוזים החכמים שמהווים את אחד מיעדי התקיפה המרכזיים. הבורסה היפנית DMM הייתה הקורבן לתקיפה הגדולה ביותר בה אבדו 305 מיליון דולר. החברה הבטיחה לפצות את המשקיעים.מיזוגים ורכישות: חברת CleanSpark אחת מכורות הביטקוין הגדולות הודיעה על רכישת חברת Griid Infrastrucure בעסקת מניות בשווי 155 מיליון דולר. חברת קלינספארק תקבל בכך גישה ל-20 מגהווט של חשמל שמייצרת גרייד. החברה הנרכשת פועלת בטנסי ומצטרפת לפעילות ייצור האנרגיה של קלינספארק בג'ורג'יה ומיסיסיפי. במקביל הודיעה החברה על השקת פעילות כרייה בווימינג. החברה הנרכשת איבדה 49%בעקבות ההודעה על הרכישה המשקיעים לא אהבו את הרעיון של קבלת מניות בחברת כרייה תנודתית במקום מניות של חברת האנרגיה היציבה שהיו בידם עד כה.
הפעילות הממשלתית בקריפטו שהוחרם בפעילות אכיפה ומניעה של פשיעה ממשיכה להשפיע על השוק. לאחר ששבוע שעבר דיווחנו על פעילות דומה, גם השבוע העבירה ממשלת גרמניה סכום משמעותי של ביטקוין לבורסות שונות כמו קוינבייס וקראקן, הפעם בשווי של קרוב ל-100 מיליון דולר. גרמניה היא אחת ממחזיקות הביטקוין המדינתיות הגדולות ביותר עם נכסים בשווי 2.8 מיליארד דולר, ובשוק חוששים ששחרור הכספים לשוק יגרום שוב ללחץ של עודף היצע. גם ארצות הברית ממשיכה בהזרמת הכספים לשוק, אם כי בסכום פחות משמעותי. השבוע הועברו מארנק המיוחס לממשלת ארצות הברית כ-10 מיליון דולר, לאחר 248 מיליון דולר שהועברו בשבוע שעבר. אחזקת ממשלת ארצות הברית במטבעות קריפטו מסתכמת ב-13.8 מיליארד דולר, 97% מתוכם בביטקוין.
האימייל הרשמי של אגודת האת'ריום נפרץ ונשלחו ממנו הודעות פישינג. האגודה הדיעה על כך כשבוע וחצי לאחר האירוע עצמו, ביום שלישי השבוע. נשלחו מעל 35 אלף הודעות אימייל למנויים רשמיים של האגודה. המיילים בישרו על פעילות משותפת עם חברת לידו והבטיחו 6.8% תשואה על פעילויות שונות כמו סטייקינג או הפקדות. אנשים שלחצו על הקישור "החל בסטייקינג" שבהודעה הופנו לאתר זדוני שתוכנת להוציא מהארנקים הדיגיטליים של המשתמשים את המטבעות. זה המקום להזהיר ממייליים שמגיעים גם ממוסדות מוכרים שמבקשים ממכם למלא סיסמאות או פרטים מזהים.
מטבעות ה"ממ" מתחילים להיות סוג של אינדיקציה להתפתחויות פוליטיות. המטבעות המזוהים עם ביידן נפלו לאחר העימות הכושל מול יריבו טראמפ, בעוד אלו של טראמפ טיפסו. המטבע BODEN הנחשב למזוהה עם המועמד הדמוקרטי איבד כבר 95% מהשיא. בנוסף, מטבעות שמשקפים החלפה של ביידן במועמד או מועמדת אחרים זינקו בשבוע האחרון. המטבע KAMA (קמלה קוין) על שם סגנית הנשיא הנוכחית זינק ב-110% ביום אחד. המטבע של Gabin Noosum פוליטקאי דמוקרטי נוסף שעשוי להחליף את ביידן זינק ב-15%, והמטבע של רוברט קנדי ג'וניור זינק ב-10%.
הקלות של הנפקת מטבעות "ממ" בפלטפורמות החדשות, בעיקר על גבי הסולנה, גורמת להנפקת אלפי מטבעות שונים עם שמות שמשקפים אירועים שונים. זה נראה כמו משחק ילדותי מטופש, אבל המשחק הזה מגלגל לפעמים מיליוני ועשרות מיליוני דולרים, ויש כמה אנשים שמתעשרים מהמשחקים האלו.
מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון?
נמשכת המגמה השלילית בשוק הקריפטו, אם כי לא בצורה חריפה כמו בשבועות הקודמים.ביטקוין (BTC): המטבע איבד כאחוז בשבוע האחרון ומחזיק מעמד מעל ה-60 אלף דולר. כעת הוא נסחר תמורת 60.3 אלף דולר.
את'ריום (ETH): בשוק ממשיכים להמתין לתעודת הסל, ובינתיים איבד המטבע כ-2% בשבוע האחרון ומחירו כעת 3.3 אלף דולר.
בייננס קוין (BNB): המטבע השלישי בגודלו איבד השבוע כ-3% ונסחר כעת תמורת 556 דולר.
סולנה (SOL): הבקשה לתעדות הסל בכל זאת השפיעה באופן חיובי על המטבע, ולמרות שהוא איבד כ-8% ביממה האחרונה, בסיכום שבועי עדיין הוא מראה עליה של 4% למחיר 142.1 דולר.
ריפל (XRP): מטבע הריפל נסחר ללא שינוי השבוע במחיר 0.468 דולר.
טונקוין (TON): הלהיט של החודשים האחרונים ממשיך בטיפוס עם 3% נוספים השבוע ומחירו 7.89 דולר למטבע.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה