האם הירידות בביטקוין מוגזמות? הנה הסיבות לשינוי מגמה אפשרי

מכירת החיסול בביטקוין נמשכה השבוע, והוא נסחר מוקדם יותר השבוע ביותר מ-20 אלף דולר מתחת לשיא - האם הסיבות לירידות מיצו את עצמן, ואנו צפויים לשינוי מגמה? שינוי הכיוון של טראמפ ביחס לקריפטו משתלם בסקרים

 | 
telegram
(5)

האם תגובת השוק מוגזמת? לאחר שכבר נסחר במעל 73 אלף דולר למטבע, הביטקוין שינה כיוון בשבועות האחרונות וצלל עד לשפל של 53 אלף דולר למטבע, מחיר שנראה לאחרונה בפברואר.

הירידות האחרונות במחיר הביטקוין שגורר אחריו את כלל שוק הקריפטו מיוחסות בעיקר לשני אירועים, עליהם כתבנו בטור זה בעבר. הראשון הוא שחרור הכספים מבורסת Mt.Gox שפשטה את הרגל בשנת 2014 עקב פריצה. השני הוא מימוש מטבעות מולאמים מצד ממשלת גרמניה שמחזיקה ב-50 אלף מטבעות כאלה, בנוסף למכירה דומה מצד ממשלת ארצות הברית.

בשוק חששו וחוששים מהיצע שעלול להגיע ל-20 מיליארד דולר משלושת הגופים הללו, או 375 אלף מטבעות. גורם נוסף הוא מכירת מטבעות של הכורות במה שנראה כהמשך שינוי המדיניות שהייתה נהוגה בעבר של "להחזיק לתמיד" מצד הכורות שהן גורם משמעותי בשוק, וזאת בעקבות אירוע החציה.  

כותרת ראשית

- כל הכותרות

בכל זאת, יש מי שסבור שהפאניקה מוגזמת. לדברי גרג קיפולארו, ראש מחלקת המחקר של חברת NYDIG אפילו אם שלושת הגופים היו מוכרים בבת אחת את כל הנכסים שברשותם, הירידה בביטקוין לא הייתה מוצדקת. זאת הוא קובע על פי מקבילות של היצע ביחס לנפח מסחר בשוק המניות. מדובר בסך הכל בהיצע בהיקף של 1.9% מנפח השוק של הביטקוין. לדבריו היצע דומה במניות בעבר גרם לירידה של אחוזים בודדים בערך השוק, לא של עשרות אחוזים כמו במקרה של הביטקוין.לכן הוא קובע שהירידות הן ברובן פנאיקה מוגזמת.

גם החשש ממכירות של הכורות מוגזם לדבריו. על פי הנתונים המתפרסמים על ידי הכורות שנסחרות כחברות ציבוריות מספר המטבעות שנמכרו אכם עלה קלות בחודש האחרון, אבל מספר המטבעות הכולל שברשותם דווקא עלה השנה, וכן כמות המכירות החודשית עדיין נמוכה ביחס לחודשים הראשונים של השנה הנוכחית וביחס לשנה שעברה.

מלבד הניתוח הזה, בשוק מצפים כבר לסיום המכירות העודפות בקרוב. לגרמניה נשארו מטבעות בשווי של פחות ממילאירד דולר, מה שיאפשר למשוואת הביקוש וההיצע למצבה לפני המכירות המוגברות. בנוסף, 200 מיליון דולר למעשה חזרו לארנקי הממשלה הגרמנית, במה שנראה כסימן להפסקת המכירות מצד המדינה. 

עוד סימן חיובי לשוורי הקריפטו הוא ההתנהגות של לוויתני הקריפטו, המחזיקים הגדולים ואלו של הטווח הארוך, שחזרו למצב של איסוף. בחודש האחרון הם הגדילו את אחזקותיהם ב-6.3% למרות הירידות בשווקים. הצד השני של המטבע הם המחזיקים החדשים. במהלך הירידות בביטקוין משקיעי ביטקוין שמוגדרים כחדשים, שניסו לקפוץ על עגלת הביטקוין לאחר אישור תעודות הסל ממהרים לצאת מהשוק. לפי חברת המחקר CryptoQuant מטבעות בשווי של כ-2.4 מיליארד דולר שגילם בין 3 ל-6 חודשים נעו לארנקים חדשים במהלך הירידות. כלומר, מטבעות שזזו לאחרונה, הם בעלי סיכוי גבוה יותר לזוז שוב. כלומר הקונים החדשים מוכרים.
 

This is essentially indicating that old coins have stopped moving on-chain, allowing breathing space for new demand bids to hit...well...a lack of supply.

Long-Term Holders need higher prices to motivate sales. pic.twitter.com/o2g1nakJst

— _Checkmate 🟠🔑⚡☢️🛢️ (@_Checkmatey_) May 6, 2024
 

חדשות נוספות מהשבוע האחרון

טראמפ צפוי לנאום בוועידת קריפטו בנאשוויל ב-27 בחודש. שינוי הגישה של טראמפ לטובת הקריפטו משתלם ככל הנראה. על פי סקר שמומן על ידי חברת הקריפטו Paradigm, כ-13% מבוחרי המפלגה הרפובליקנית אמרו שדעתם על טראמפ השתפרה הודות לעמדתו החיובית ביחס לקריפטו. בנוסף, 60% תומכים בעמדה שעל הקונגרס לקבוע רגולציה ברורה ביחס לעסקי הקריפטו. רובם סבורים שמי שצריך לקבוע את הרגולציה הם נציגי הציבור הנבחרים ולא פקידים לא נבחרים.

עוד לפני שינויי החקיקה ישנה התקדמות נוספת בהגדרות הרגולטוריות של הקריפטו, או לפחות פרק נוסף בסאגה הבלתי נגמרת. מלבד ה-SEC ישנה רשות רגולטורית נוספת שעוסקת בקריפטו, ה-CFTC שאחראית על פעילות בחוזים עתידיים על סחורות. הנטיה של הרשות הזו היא להגדיר את הקריפטו כסחורה ולא כניר ערך. השבוע העיד רוסטין באהמן, ראש ה-CFTC בקונגרס, וקבע שלפחות ביחס לביטקוין ולאת'ריום יש להחשיבם כסחורות, ושכך פסק בית המשפט לאחרונה. גארי גנסלר ראש ה-SEC כבר הודה שהביטקוין לא נמצא רק תחת חסותו, כלומר שהוא לפחות גם סחורה, ביחס לאת'ריום לא נמסרה הודעה דומה. 
 

באהמן העיד כי "בפסיקתו, בית המשפט אישר שגם הביטקוין וגם האת'ריום הם סחורות תחת חוק בורסת הסחורות". הוא התייחס לפסיקת בית המשפט הפדרלי באילינוי שפורסמה לאחרונה ביחס לרשות לא רשומה שעסקה במסחר בקריפטו. בפסיקתה קבעה השופטת מארי רולנד שלמרות שמטבעות הקריפטו לא נמצאים תחת אחריות ה-CFTC, ביטקוין ואת'ריום כן מוגדרים ככאלה. יחד עם זאת באהמן אמר כי הפסיקה אינה קובעת את מעמד האת'ריום באופן סופי ומוחלט, שכן הוא לא מחייב בתי משפט אחרים ברחבי המדינה, ואפילו לא את בית המשפט באילינוי. 

על פי מחקר של מגזין פורבס ארגנטינה מובילה את אמריקה הלטינית באימוץ מטבעות קריפטו בכלל והמטבע היציב טית'ר בפרט. הסיבה היא האינפלציה הגבוהה שבמדינה. המטבעות היציבים מהווים משמרי ערך עבור הארגנטינאים הנאבקים באינפלציה.

מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון

שבוע נוסף של ירידות ברוב המטבעות שהתמתנו בימים האחרונים. 

ביטקוין (BTC): המטבע התאושש בימים האחרונים אך עדיין נסחר בכ-3% פחות ממחירו לפני שבוע. שווי הביטקוין כעת הוא 57.4 אלף דולר. 

את'ריום (ETH): המטבע השני בגודלו עדיין מחכה להשקה הרשמית של תעודות הסל שצפויה השבוע או בשבוע הבא. בינתיים הוא איבד 5% נוספים ונסחר כעת תמורת 3070 דולר. 

בייננס קוין (BNB): המטבע איבד השבוע 3% ונסחר תמורת 522 דולר למטבע. 

סולנה (SOL): הסולנה התאוששה מעט השבוע עם עליה של כ-3% ונסחרת כעת תמורת 140 דולר למטבע. 

ריפל (XRP): הריפל רשם ירידה של 5% השבוע למחיר 0.4387 דולר. 

טונקוין (TON): המטבע שטיפס במעל 200% מתחילת השנה התממש השבוע בכ-6% ונסחר כעת תמורת 7.14 דולר למטבע. 

דוג'קוין (DOGE): גם הדוג'קוין ביורדים השבוע עם נפילה של 7% למחיר 0.1073 דולר למטבע.

תגובות לכתבה(5):

התחבר לאתר

נותרו 55 תווים

נותרו 1000 תווים

הוסף תגובה

תגובתך התקבלה ותפורסם בכפוף למדיניות המערכת.
תודה.
לתגובה חדשה
תגובתך לא נשלחה בשל בעיית תקשורת, אנא נסה שנית.
חזור לתגובה
  • 4.
    ביטקוין זה כמו קלפי אספנות בייצור מוגבל (ל"ת)
    דודו 17/07/2024 08:18
    הגב לתגובה זו
    0 1
    סגור
  • 3.
    באמת מוגזם...שמטבע שלא שווה כלום יורד בערכו
    החיים 11/07/2024 10:44
    הגב לתגובה זו
    4 3
    סביר שערכו יעלה עוד פעמים רבות אבל במורד הדרך ערכו 0
    סגור
  • 2.
    בקיצור השימוש של הביטקוין זה איסוף, לא באמת תחליף כסף
    כמו יצירות אומנות 11/07/2024 09:12
    הגב לתגובה זו
    5 1
    ערכו יעלה רק אם רוב האנשים יקנו כדי לא לשחרר היצע לעולם
    סגור
  • ערכו יעלה כי הביקוש עולה וההיצע הולך וקטן, אלגוריתמית
    בומר 11/07/2024 11:44
    הגב לתגובה זו
    4 0
    היום - זהב דיגיטלי. עוד 5 שנים או 10 או 20 - אמצעי תשלום לכל דבר באמצעות טכנולוגיות second layer מעל ביטקוין כמו לייטנינג או מה שיתפתח עד אז.
    סגור
  • 1.
    כלל
    לא בטוח 11/07/2024 07:21
    הגב לתגובה זו
    2 0
    שטראמפ בעד הקריפטו,הכל אצלו מצביעים ויביע דיעותיו בהתאם,כמו אצלנו!
    סגור
חיפוש ני"ע חיפוש כתבות