הושקו תעודת הסל על האת'ריום - מה ההשפעה על המטבע?
למה הביטקוין לא נפל יחד עם מניות הטק?
ישנה קורלציה מסוימת, אם כי לא מלאה, בין מחיר הקריפטו לבין שוק המניות, ובמיוחד מניות ההייטק. לכן העובדה שהביטקוין כמעט לא איבד מערכו ביום המסחר האחרון (ד') כשנאסד"ק התרסק ב-3.6%, הירידה החדה ביותר מאז סוף 2022, היא מעט מפתיעה, אם כי לא שומטת לסתות. באופן כללי לא נרשמו ירידות חדות ברוב המטבעות המרכזיים, למעט אחד, וגם בו לא מדובר בהתרסקות רבתי כפי שחווינו בעבר בקריפטו.יש המייחסים את האדישות היחסית בשוק הקריפטו לוועידה המתקרבת בנשוויל שם צפוי דונלד טראמפ לנאום בשבת הקרובה. רשתות חדשות כמו פוקס ו-CNBC דיווחו על שמועות על כך שהוא עתיד להכריז על מדיניות לפיה הביטקוין יהפוך ל"רזרבה אסטרטגית" של האוצר האמריקאי – מהלך שעשוי להקפיץ את הביקוש למטבע בסכום עצום, לא רק מצד ארצות הברית עצמה, אלא גם ממדיניות נוספות שעשויות לחקות את המהלך. אם אכן זו הסיבה, הנאום גם עלול להפוך לגורם לירידות אם הוא לא יעמוד בציפיות השוק, שכן נראה שמדובר בצעד מאד אגרסיבי וספקולטיבי, וספק אם אכן כך יקרה.
ישנם דיווחים על כך שמתנהלים מגעים על כך שגם שסגנית הנשיא והמועמדת החדשה של הדמוקרטים קאמילה האריס תשתתף בוועידה. הופעה כזו עשויה לסמל שינוי משמעותי בגישת הדמוקרטים ביחס למטבעות הקריפטו. הנשיא ביידן פעל על פי רוב בניגוד לאינטרסים של התעשייה, ורבים ממנה פנו לתמיכה ביריבה טראמפ. היזם המיליארדר מארק קיובן, מתנגד קולני לטראמפ, מיהר להתבטא בעניין ואמר כי האריס תהיה "הרבה יותר פתוחה יותר לעסקים, בינה מלאכותית, קריפטו וממשל כשירות" בהשוואה לנשיא ביידן.
גורם נוסף שתורם ליציבות היחסית של הביטקוין הוא הזרימה החזקה שנרשמה השבוע לתעודות הסל (שאולי קשורה לאותו נאום של טראמפ). רק ביום השלישי האחרון נקטע רצף של 12 ימים חיוביים, ושווי הנכסים שמנוהל בתעודת הסל של בלקרוק כבר גבוה מ-22 מיליארד דולר.
הנפקת תעודות הסל על האת'ריום - הצלחה?
מי שבכל זאת ירד בכ-4% הוא מטבע האת'ריום, וזאת יום אחד בלבד לאחר שתעודות הסל על המטבע החלו להיסחר בבורסות השונות. גם זה לא מאד מפתיע, שכן תגובה דומה נרשמה לאחר הנפקת תעודות הסל על הביטקוין בתחילת השנה. הרבה ייחסו זאת לעקרון של "מכור בידיעה", שכן הביטקוין נהנה מראלי לפני ההנפקה, ולאחריה התממש בחדות. המשך הסיפור היה, שלאחר המימוש הראשוני הביטקוין שוב יצא לראלי וכבש את שיא כל הזמנים, ומאז מדשדש בטווח שבין 55 ל-70 אלף דולר למטבע, על פי רוב בחלק הגבוה של הטווח הזה וסמוך לשיא ההיסטורי.האם תסריט דומה צפוי גם לאת'ריום? נראה פחות סביר. ראשית, לא נרשם ראלי מרשים לפני האישור, וגם המימוש שלאחריו אינו בממדים של הביטקוין. שנית, הזרימה הצפויה של הכספים לתעודות האת'ריום אינה מתקרבת בהיקפה לזו של הביטקוין. באופן כללי האירוע היה צפוי כבר לפני זמן רב, והיה מתומחר פחות או יותר עוד לפני האירוע עצמו.
ביום הראשון לאחר ההנפקה נרשמה זרימה חיובית נטו של 107 מיליון דולר לתעודות ונפח מסחר של מעט יותר ממיליארד דולר. התעודה של בלקרוק הובילה עם גיוסים של 266 מיליון דולר, ולאחריה ביטוויז עם 204 מיליון דולר. הזרימה החיובית הזו אוזנה על ידי יציאה של 484 מיליון דולר מהתעודה היקרה של גריסייקל שהוסבה מקרן נאמנות לתעודת סל. לשם השוואה המסחר ביום הראשון של תעודות הסל על הביטקוין ריכז 4.5 מיליארד דולר ונרשמה זרימה חיובית של 600 מיליון דולר.
פרשן בלומברג ג'יימס סיפארט אמר כי ההנפקה עומדת בציפיות, לפחות שלו. "מדובר ב-24% מנפח המסחר של תעודות הסל של הביטקוין ביום הראשון ו-16.5% מהזרימה החיובית. זה יום מאד סולידי. בהשוואה להנפקה רגילה של ETF מדובר בהצלחה מדהימה. הבעיה היא שאנחנו משווים את זה להנפקת ה-ETF הגדולה ביותר בכל הזמנים של הביטקוין".
גפ ג'ואן לאון מחברת ביטוויז, אחת המנפיקות, מרוצה: "בשורת התחתונה, בעוד מדובר במרתון ולא בספרינט, הביקוש לאת'ריום עולה על הציפיות ביום הראשון".
אליס ליו מאתר קוינפאפמרקט מצפה שלהנפקה תהיה השפעה על השוק המוסדי: "כשמשווים לשווקים האירופאיים, שם תעודות סל על האת'ריום כבר נסחרות, אנחנו מצפים לעליה בביקוש המוסדי ב-3 עד 5 חודשים הקרובים. הביקוש החזק ביום הראשון עבר בהרבה את ציפיות השוק, ומסמל תחזית חיובית להמשך".
חדשות נוספות מהשבוע האחרון
בורסת הקריפטו WazirX, אחת מהבורסות המובילות בהודו עצרה את כל המשיכות לאחר פריצה שגרמה להפסד של 230 מיליון דולר נכון לעכשיו, כמעט חצי מהרזרבות שברשותה. למעלה מ-200 סוגי מטבעות שונים נגנבו, בין השאר שיבה אינו, את'ריום, מאטיס, פהפה ומטבעות יציבים. נראה שגם הפריצה הזו קשורה לצפון קוריאה, בדומה לפריצות ענק קודמות.
חברת הביטקוין Fold מתכננת הנפקה ראשונית לציבור באמצעות מיזוג לספאק לפי שווי של 365 מיליון דולר לפני הכסף. החברה מספקת שירותים פיננסיים כגון תשלום חשבונות, כרטיסי אשראי וביטוח חשבונות. לדברי החברה זרמו בשירותיה 2 מילאיר דולר מאז תחילת פעילותה בשנת 2019. אם אכן תונפק, יהיה זו אירוע נדיר למדי שחברה מתחום הקריפטו שאינה כורה הופכת לציבורית.
מכשירי ההשקעה בקריפטו ממשיכים להתגוון לאחר הנפקת תעודות הסל. חברת Hashdex הגישה בקשה ל-SEC להנפקת תעודה נוספת שתחזיק בביטקוין ואת'ריום, וייתכן שבהמשך גם במטבעות נוספים. במידה ותאושר ייתכן שזו תהיה קרן האינדקס הראשונה של מטבעות קריפטו בארצות הברית.
חברת הכרייה ריוט רכשה חברת כרייה נוספת, בלוק מיינינג, תמורת 92.5 מיליון דולר. הרכישה תגדיל את היכולת התפעולית של החברה ותגוון את האזורים בהם היא פעילה. הרכישה התבצעה בעסקה משולבת של מוזמן (18.5 מיליון דולר) ומניות בשווי 74 מיליון דולר נוספים.
בנק סיטי העלה את מחיר היעד לחברת קוינבייס ואת המלצתו לקנייה, וזאת בעקבות פסיקת בית המשפט העליון ביחס לחברת שברון. הפסיקה מבטלת הלכה קודמת לפיה הרשויות הרגולטוריות, כמו הSEC, יכולים לפרש חוקים לא ברורים לפי הבנתם. הפסיקה המבטלת את הנוהג הזה נחשבת כמסייעת לתעשיית הקריפטו שסובלת מנחת זרועו של ה-SEC. מחיר היעד החדש עומד על 345 דולר למניה. עד כה עלתה המניה מתחילת השנה ב-40% והיא נסחרת כעת תמורת 245 דולר למניה.
זרימת הכספים מחברת Mt. Gox לנושים נמשכת והשבוע עברו כספים לבורסת קראקן וביטוויז ומהם ללקוחות. יחד עם זאת השפעת הזרמת הכספים על מחיר המטבע מתמתנת, ייתכן מהסיבות שהוזכרו לעיל.
החל מהחודש הבא תוכלו לרכוש רכב פרארי באמצעות מטבעות קריפטו, גם באירופה! עד כה איפשרה החברה רכישה כזו רק בארצות הברית, וכעת היא הרחיבה את האפשרות גם ליבשת הישנה. רוב החברות המסחריות לא מקבלות מטבעות קריפטו כתשלום בגלל התנודתיות הגבוהה שלהם, אולם לאחר דרישה מצד הלקוחות העשירים של פרארי בארצות הברית, לא מעט מהם מתעשרי קריפטו, פתחה החברה את האפשרות לרכישה כזו בארצות הברית כבר בשנה שעברה.
מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון?
ברוב המטבעות הגדולים לא נרשמו תנודות משמעותיות, עם כמה יוצאי דופן:ביטקוין (BNB): סיכם את השבוע עם עליה של כ-2% למחיר 65.5 אלף דולר.
את'ריום (ETH): בסופו של דבר איבד המטבע כ-2% בשבוע האחרון לאחר ירידה של כ-4% ביממה האחרונה. מחירו כעת 3.3 אלף דולר.
בייננס קוין (BNB): המטבע של בורסת בייננס נסחר ללא שינוי לעומת השבוע שעבר במחיר 575 דולר.
סולנה (SOL): השינוי המשמעותי ביותר נרשם במטבע הסולנה שזינק ב-14% למחיר 179 דולר.
ריפל (XRP): הריפל ירד בכ-2% למחיר 0.6187 דולר למטבע.
דוג'קוין (DOGE): מטבע הממ רשם עליה של 3.5% למחיר 0.1278 דולר.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
2.מייד אוף שיטברני 28/07/2024 12:33הגב לתגובה זו1 0הסאב פריים זה כלום לעומת הפיצוץ שיחולל הקריפטו.סגור
-
1.פריצה?99 26/07/2024 10:06הגב לתגובה זו1 0או שת"פ מבפנים?סגור