הרעיון של ביטקוין כ"רזרבה לאומית" ספג מכה אנושה בנפילות השבוע
הנפילות בשווקי ההון לא פסחו על הביטקוין
השבוע הסוער בשווקי ההון לא פסח גם על עולם הקריפטו, ובמהלך הנפילות גם הקריפטו איבד מערכו באופן מהיר ואגרסיבי. למעשה עוד לפני שנפתחו השווקים במהלך סוף השבוע המסחר בקריפטו (שמתקיים 247) כבר העיד על העתיד להתרחש בשווקי המניות כשמחירי המטבעות השונים הלכו בכיוון אחד בלבד.חלק מתומכי המטבע האדוקים יותר טוענים כי הוא מהווה הגנה מפני סיכוני אינפלציה עקב ההיצע המוגבל, וכן שהוא "משמר ערך", "זהב דיגיטלי", "מקלט בטוח" פיננסי או סוג של גידור לעולם ההשקעות המסורתי. הרעיון הזה מצא את דרכו בשבועות האחרונים לפוליטקאים, כשרק בשבוע שעבר דיווחנו על הצעות של פוליטקאים רפובליקאים, כולל המועמד לנשיאות דונלד טראמפ, להתחיל לאגור את המטבע כרזרבה לאומית בנוסף לנכסים אחרים כמו זהב או דולרים.
השבוע האחרון מוכיח, ולא בפעם הראשונה, שהרעיונות האלו רחוקים מאד מהמציאות. הביטקוין פשוט מתנהג כמו תעודת סל ממונפת פי שלוש על מניית צמיחה או אופציות ODT, כלומר הוא נסחר בתנודתיות בלתי נסבלת. זה אולי טוב לסוחרים, זה לא המקום לניהול חסכונות ארוכי טווח כסוג של הצלה מפני אינפלציה או לצורך "שימור עושר", כפי שטוענים כמה מחסידי המטבע. גם הרעיון להשתמש במטבע כרזרבה לאומית נראה פחות הגיוני לאחר השבוע האחרון, ממה שהוא נשמע רק לפני שבוע.
פרופסור שון סטיין סמית' מליימן קולג' אמר כי תפקיד הפדרל רזרב הוא "לקדם את יציבות הכלכלה האמריקאית והמערכת הפיננסית בכללותה", כפי שקובע החוק, ולכן הוספת נכס בסיכון גבוה כמו הביטקוין לרזרבה הלאומית המנוהלת על ידי הפד עלולה לפגוע בתפקיד הזה בכך שהוא חושף את הכלכלה האמריקאית בצורה ישירה לרמה מסוכנת של תנודתיות. לפחות בתקופת הזמן הקרובה, נראה שהרעיונות הללו יורדים מהשולחן.
המינוף המוגזם והשפעות נוספות של הירידות החדות
במהלך הנפילות של יום שני השבוע שוב התברר כמה עולם הקריפטו ממונף, מה שתורם לתנודתיות המוגזמת שלו. הירידות החדות גרמו להנזלה בחוזים עתידיים על מטבעות קריפטו, כלומר מכירה כפויה של פוזיציות ממונפות עקב הפסדים וחוסר בטחונות מספק, של מעל מיליארד דולר ביום אחד, כ-350 מיליון מתוכם באת'ר וסכום דומה בביטקוין והשאר בשאר המטבעות. מעל 275 אלף סוחרים הונזלו במהלך הנפילות הללו, כלומר הפסידו לחלוטין את הפוזיציה בה אחזו. הפוזיציה הגדולה ביותר שהונזלה הייתה בשווי 27 מיליון דולר. במקביל, תעודות הסל על הביטקוין רשמו פידיונות של 237 מיליון דולר, ואלו של האת'ר 54 מיליון. בסך הכל איבד עולם הקריפטו במהלך שלושת ימי הנפילות (עד יום שני) יותר מחצי טריליון דולר.חשוב לציין שגם האת'ר עם תנודתיות גבוהה במיוחד, לא פעם יותר מהביטקוין. במהלך יום שני הוא נפל ביותר מ-25% ביום אחד. בין השני לאוגוסט לחמישי לחודש איבד המטבע יותר משליש מערכו. לאחר מכן המטבע זינק בחזרה ב24% תוך יומיים והתקרב שוב למחיר של 3000 דולר, ומאז חזר לרדת.
הריקושטים של נפילת הביטקוין ממשיכים לפגוע במעורבים ובתומכי הקריפטו, בין השאר באל סלבדור שבהובלת נשיאה מהמרת בגדול על המטבע. קרן המטבע הבנלאומית קבעה השבוע כי הניסוי של אלסלבדור דורש יותר שקיפות, שהסיכונים מהמהלך עוד לא באו לידי ביטוי, ושנדרשים מאמצים נוספים להפחית את הסיכונים ממדיניות הקריפטו של המדינה. עוד בשנת 2021 קבעה קרן המטבע כי מדיניות המדינה להתייחס לביקטוין כהילך חוקי מעלה "מספר סוגיות מאקרו אקונומיות, פיננסיות וחוקיות". נשיא המדינה הפופלרי נאיב בוקלה התעלם מעמדת הקרן והמשיך לקנות נכסים דיגיטליים לטובת המדינה, וכעת מחזיק אוצר המדינה במטבעות בשווי של מעל 300 מיליון דולר, וזאת למרות שהמדינה נמצאת במשא ומתן מתמשך עם הקרן על הלוואה למדינה.
לפחות קודם לנפילות, היו לא מעט שחקנים חזקים שדווקא הגדילו את ההשקעה בביטקוין. ונראה שהם רושמים כעת הפסדים כבדים על הרכישות האחרונות. כתובות ביטקוין של "מחזיקים קבועים", כלומר כאלה שרק קונים ולא מוכרים ביטקוין צברו מטבעות נוספים בשווי 23 מיליארד דולר בחודש האחרון. כמו כן, קרן הגידור הבריטית קאפולה מנג'מנט השקיעה קרוב לחצי מיליארד דולר בתעודות הסל על הביטקוין ברבעון האחרון. הקרן מנהלת נכסים בשווי 30 מיליארד דולר והיא כעת אחת מהמשקיעים המוסדיים עם האחזקות הגדולות ביותר בביטקוין. מחזיקת הביטקוין (הידועה) הגדולה בעולם כעת, חברת מיקרוסטרטגי הגדילה את האחזקות בביטקוין במהלך הרבעון השני ב-226 אלף מטבעות שעלו לה 805 מיליון דולר. שווי אחזקותיה בזמן פרסום הדוחות השבוע (לפני התחשבות בירידות האחרונות) מסתכם בקרוב ל-15 מיליארד דולר. עלות הרכישה של המטבעות הייתה 8.5 מיליארד דולר, עלות ממוצעת של 36,821 דולר למטבע, כך שנכון למועד הדוחות החברה ברווח גדול על ההימור. החברה מתעתדת לגייס כ-2 מיליארד דולר. היא לא ציינה את מטרת הגיוס, אך בגיוסי העבר היא השתמשה לרכישת ביטקוין, כך שסביר שכך יקרה גם הפעם.
משפט הריפל - מזנק ב-21%
קנס של 125 מיליון דולר הושת על חברת ריפל על ידי השופטת הפדרלית אנאליסה טורס. השופטת, קבעה בשנה שעברה בפסק דין לא לגמרי קוהרנטי כי מכירת הריפל למשקיעים פרטיים איננה הפרת התקנות בנוגע לניירות ערך, אך המכירה לגופים מוסדיים דווקא כן נופלת תחת ההגדרה הזו. כעת פסקה השופטת את הקנס על ההפרה הזו, לשיטתה, אך חזרה וקבעה כי המכירה למשקיעים פרטיים דרך בורסות המסחר איננה מפרה את חוקי המסחר בניירות ערך. הקנס נמוך בהרבה מדרישות ה-SEC לקנסות בגובה של קרוב ל-2 מיליארד דולר. בנוסף, הזהירה השופטת את החברה מפני מכירות נוספות עתידיות, שייתכן ש"יחצו את הקו" ללא חוקי.זהו אינו סוף פסוק בפרשה, שכן ה-SEC צפוי לערער על החלטת השופטת. ה-SEC כבר ניסה לערער על קביעותיה בעבר אך נדחה שכן המשפט עדיין התנהל, ולא הותר לו להגיש ערעור באמצע ההליך. כעת משזה הסתיים, נפתחה הדרך בפניו להגיש ערעור על הקביעה העקרונית, וקרוב לוודאי שכך יקרה. בינתיים מזנק המטבע בכ-21% ביממה האחרונה בעקבות הפסיקה
מה עשו המטבעות הגדולים בשבוע האחרון
ההתרסקות בתחילת השבוע, למרות התאוששות מסוימת בימים שלאחר מכן, גרמה ללא מעט מטבעות לעבור לטריטוריה שלילית מתחילת השנה. ביניהם הקרדאנו עם הפסד של 43%, אבלנש עם 46% ופולקאדוט עם 41%. בשלב מסוייים במהלך השבוע גם האת'ר והריפל היו בצד השלילי של התשואות מתחילת השנה, אולם לאחר מכן הם התאוששו ורושמים עלייה קלה מתחילת השנה. בצד הירוק עדיין נמצאים הביטקוין (35%), הביננס קוין (57%) סולנה (52%) והטונקוין ממשיך להוביל עם תשואה של 143%.
ביטקוין (BTC): בסופו של דבר הביטקוין נסחר במחיר הנמוך ב-10% ממחירו לפני שבוע - 57,286 דולר למטבע, לאחר שקודם לכן הוא הסתכל על ה-50 אלף מלמטה.
את'ר (ETH): האת'ר טרם התאושש מהנפילה העוצמתית ונסחר כעת בירידה של 23% לעומת מחירו לפני שבוע. מחירו כעת 2454 דולר למטבע.
בייננס קוין (BNB): המטבע איבד 14% השבוע ומחירו כעת 490 דולר.
סולנה (SOL): לאחר התאוששות של 3% ביממה האחרונה ההפסד השבועי בסולנה הוא 9%, ומחיר המטבע כעת 155 דולר.
ריפל (XRP): הריפל זינק ב-21% ביממה האחרונה בעקבות פסיקת בית המשפט, כך שבסיכום שבועי הוא לא איבד מערכו, אך גם לא הוסיף לו. מחירו כעת 0.6172 דולר.
דוג'קוין (DOGE): השבוע דווקא הדוג'קוין שווה מעט יותר מהטונקוין, למרות ירידה של 17%. מחירו כעת עשר סנט.
תודה.
לתגובה חדשה
חזור לתגובה
-
1.גמובן שבנק ישראל לא יקנה ויעדיף להשקיע בנכסים מפסידים, העיקר הפנסיה התקציביתסבלנות אסטרטגית 08/08/2024 08:44הגב לתגובה זו1 2נכס שעלה 10 דולר לפני 12 שנה מן ההכרח שיראה נפילות מידי פעם .תבדוק מה קרה לזהב בתחיחת הדרך כדיברו עליו כרזרבה.סגור
-
משקיעים בבורסת ארה"ב נדמה לי (ל"ת)אלון 08/08/2024 12:26הגב לתגובה זו0 0סגור